ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
ویجیاتو - بازی

فلش بک: نیم نگاهی به بازی Mafia: The City of Lost Heaven

یادش بخیر؛ سال ها پیش، دنیا برای همه ی ما رنگ و بوی دیگری داشت. آن موقع ها، دل مشغولی های مان کمتر بود و می توانستیم ساعت ها پای کنسول های مان بشینیم و ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ | ۲۰:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

یادش بخیر؛ سال ها پیش، دنیا برای همه ی ما رنگ و بوی دیگری داشت. آن موقع ها، دل مشغولی های مان کمتر بود و می توانستیم ساعت ها پای کنسول های مان بشینیم و در دنیای رنگارنگ بازی های مختلف غرق شویم. بازی هایی که گاه خنده دار بودند و گاه اشک را از چشمانمان سرازیر می کردند.

گاه چنان لذتبخش بودند که تا تمام اش نمی کردیم، از جای خود تکان نمی خوردیم و گاه چنان سخت و آزار دهنده که بعد از چند دقیقه کنارش می گذاشتیم. دنیای کوچک صفحه ی تلویزیون، مرز بین واقعیت و تخیل را می شکست و همه چیز را تحت تاثیر قرار می داد.

مهم نیست امروز طرفدار چه بازی هایی هستیم و چه کنسولی داریم؛ مهم این است که در سالیان دور، بازی ها دور از تمام حواشی و به سادگی هرچه تمام تر، به دنیای کوچک و محدود ما، زیبایی و رنگ طراوت می بخشیدند. بیایید چند لحظه همه چیز را کنار بگذاریم و به آن روزها بیندیشیم.

هفته ی گذشته کمپانی بزرگ و شناخته شده 2K Games اعلام کرد که نسخه ی سوم بازی Mafia در چهارشنبه ی این هفته معرفی خواهد شد؛ بنابراین ما نیز تصمیم گرفتیم نگاهی داشته باشیم بر نسخه ی ابتدایی بازی مافیا.

در ادامه ی مطلب با دیجیاتو و سری مطالب فلش بک همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم بر بازی قدیمی این هفته.

Mafia6

ساخت اولین نسخه ی بازی مافیا در اواخر سال 1998 کلید خورد. بازی با اسم رمز «گنگستر» شناخته می شد و تا حد زیادی از بازی Driver (که در همان زمان محبوبیت بسیاری داشت) الهام گرفته بود. استودیوی Illusion Softwork (که بعدا نام خود را به 2k Czech تغییر داد) مسئولیت ساخت بازی را عهده دار بود.

برنامه ریزی های ابتدایی، در راستای عرضه ی مافیا در طول سال 2000 انجام شده بود؛ اما مشکلات فنی موتور ساخت بازی، باعث شد که سازندگان، موتور LS3D را جایگزین و بسیاری از کارها را از ابتدا آغاز کنند. تغییر موتور، در نهایت منجر به تاخیر دو ساله ی عرضه بازی شد و مافیا سال 2002 میلادی توسط کمپانی Gathering of Developers برای پلتفرم پی سی انتشار یافت.

داستان بازی مافیا در بازه ی زمانی 1930 تا 1938 میلادی به وقوع می پیوست و دوران اوج فعالیت گروه های مافیایی و البته اواخر دوره ی ممنوعیت مشروبات الکلی یا «بوز» را به تصویر می کشید.

Mafia-The-City-of-Lost-Heaven-PC-Game-Download3

لوکیشن بازی شهری خیالی به نام «بهشت گمشده» (Lost Heaven) بود و حدالامکان در ساخت آن از شهرهای معروف آمریکایی نظیر شیکاگو، لوس آنجلس، نیویورک و فیلادلفیا الهام گرفته شده بود. یکی از موفق ترین ایده های سازندگان، گنجاندن برخی از بناهای معروف این شهرها در محیط بازی بود و این روند در نسخه ی دوم هم به اوج خود رسید.

گیمر در طول بازی، کنترل کاراکتری به نام توماس آنجلو (معروف به تامی آنجلو) را برعهده داشت. تامی یک راننده ی تاکسی معمولی در شهر بهشت گمشده بود که به صورت اتفاقی با دو تن از سران گروه مافیایی «سالیِری» برخورد می کند و به کمک مهارت خود در رانندگی، آن ها را از خطر مرگ توسط گروه مافیایی دیگری به نام «مورلو» نجات می دهد.

Mafia4

به خاطر همین مسئله، تامی به فعالیت در گروه سالیری دعوت می شود ولی او ترجیح می دهد فعالیت خود را به صورت قانونی ادامه دهد. اما فردای همان روز مورد حمله ی برخی از کارکنان مورلو قرار گرفته و مجبور می شود که به گروه سالیری پناه ببرد. از اینجاست که تامی وارد فعالیت های مافیایی می شود و دائما در کار خود پیشرفت می کند.

مهم ترین دلایل موفقیت بسیار زیاد مافیا را می توان در دو عامل داستان سرایی و گیم پلی جستجو کرد. پیش از هر چیز، داستان و محتوای مافیا، تفاوت های فاحش و بسیاری با دیگر رقبا (خصوصا سری بازی Grand Theft Auto) داشت. فعالیت های گروه های مافیایی، موضوعی بود که پیش از این تقریبا در هیچ بازی دیگری به آن پرداخته نشده بود و طبیعتا جذابیت زیادی برای مخاطبان داشت. اما سازندگان تنها به این مسئله بسنده نکردند و با افزودن المان های واقع گرایانه، گیم پلی بازی خود را یک مرحله بالاتر بردند.

656168164

گیم پلی بازی، مراحلی کاملا متفاوت با ماموریت هایی کاملا متفاوت را شامل می شد. ماموریت هایی نظیر مسابقات رانندگی، قتل های سازمان دهی شده، سرقت بانک، سرقت اتومبیل و بسیار فعالیت دیگر که هر یک به خوبی هرچه تمام تر پیاده سازی شده بودند. اما جالب اینجاست که بازی هیچوقت واقع گرایانگی خود را از دست نمی دهد و همه ی اتفاقات به شکلی واقعی، منطقی و باورپذیر دنبال می شوند.

البته طبیعی است که به دلیل محدودیت های فنی آن زمان، برخی از المان های حیاتی بازی، مانند هوش مصنوعی دچار نقصان و ضعف بودند و در نتیجه به هدف اصلی بازی آسیب وارد می کردند. اما تلاش سازندگان برای منطقی شدن هرچه بیشتر بازی، جای تقدیر بسیار دارد.

برای مثال گیمر می توانست به راحتی در محیط Open-World شهر حرکت کند اما سیستمی به نام «نظم و قانون» در بازی وجود داشت که از وقوع جرائم متعدد از سوی گیمر جلوگیری می کرد. به طور کل جرائم، به دو نوع «جزیی» و «خطرناک» تقسیم می شدند.

Mafia9

جرائم جزیی، کارهایی مانند عبور از چراغ قرمز، حرکت در ماشین با سرعت زیاد و مبارزات تن به تن خیابانی را شامل می شدند. وقوع هر یک از این جرایم سبب می شد که گیمر مجبور به پرداخت هزینه ای مشخص به پلیس شود. هم چنین هر بار که تخلفات جزیی بیش از 4 دفعه تکرار می شدند، برابر با ارتکاب به یک جرم خطرناک به شمار می رفتند (تخلفات خطرناک به مجموعه کارهایی گفته می شد که جان پلیس یا هر کس دیگری را به خطر می انداخت).

از نظر گرافیک، مافیا در زمان خود بسیار سرآمد بود و حتی هنوز هم حرف های زیادی برای گفتن دارد. مافیا جزو اولین بازی هایی به شمار می رود که به صورت جدی از فیزیک و تخریب پذیری بهره برده است. بیش از 70 ماشین مختلف در بازی وجود داشت و تیراندازی به هر یک، آثار تخریب و فیزیک بسیار خوبی را به نمایش می گذاشت.

510309203

نسخه ابتدایی مافیا در زمان خود سر و صدای زیادی کرد و با میانگین نمره ی 88 در وبسایت متاکریتیک جای پای خود را به عنوان یک IP جدید، محکم کرد. دو سال بعد، در سال 2004، نسخه ی پلی استیشن 2 و اکس باکس مافیا عرضه شد و تقریبا شکست خورد. مشکل نسخه های پورت شده در اینجا بود که سازندگان اصلی هیچ نقشی در روند آن ایفا نکردند و البته بسیاری از ویژگی های مهم بازی، از آن ها حذف شدند. با کسب نمره ی میانگین 67 برای هر دو نسخه ی پلی استیشن 2 و اکس باکس وان، پرونده ی نسخه ی اول مافیا برای همیشه بسته شد.

اگرچه مافیا آغازی رویایی داشت و حتی باعث شد که بازی هایی مانند The Godfather پدید آیند، اما 2K Games حداقل تا به امروز نتوانسته موفقیت خود را تکرار کند. نسخه ی دوم بازی هم اگرچه دنباله ای نسبتا آبرومندانه برای سری مافیا محسوب می شد اما در عمل مشکلات فراوانی داشت و بازخورد چندان خوبی چه از سوی منتقدین و چه از سوی مخاطبان نداشت.

هنوز برای قضاوت درباره ی نسخه ی سوم مافیا زود است و باید در نمایشگاه گیمزکام امسال دید که 2K چه برنامه هایی برای فرنچایز موفق خود دارد. اگر تا به حال موفق به تجربه ی سری مافیا نشده اید (هر چند که امری بعید به نظر می آید!) بد نیست که نسخه های قبلی بازی را تهیه کرده و با یکی از خاطره انگیزترین بازی های کامپیوتری تاریخ آشنا شوید!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (23 مورد)
  • Ghost
    Ghost | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    بهترین مرحلش پارکینگ بود ! یادش بخیر چه دورانی بود :(

  • sepehr
    sepehr | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    این بازی عالی بود،معرکه بود واقعا،جوری بود که اخرش اشک من در اومد ،فوق العاده بود تو زمان خودش و مخصوصا داستان منحصر به فردش

  • عبدالله
    عبدالله | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    مافیا عالی بود. بازی های دیگه ای که برای نسل ما خاطره شد igi و ولفنشتاین و مکس پین و وارکرافت و ... نمی دونم چرا سری های موفقی مثل آی جی آی ادامه پیدا نکرد؟

  • ط ـوسی
    ط ـوسی | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    بنظرم مافیا ۲ هم به اندازه ۱ عالی بود ...فقط نسخه اول تو زمان خودش نسبت به بقیه سرتر بود اما مافیا ۲ حرف خاص و جدیدی نداشت ...البته کوتاه هم بود یکم

  • masoud king
    masoud king | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    سکانس آخر بازی که شخصیت اصلی داستان کشته میشد خیلی غم انگیز بود و بار اول که اون صحنه رو دیدم گریه کردم؛( یادش بخیر

  • ایمان
    ایمان | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    اگر بگم بهترین بازی ای که در عمرم بازی کردم و حسابی باهش خاطره دارم همین مافیاست . عالی بود و دیگه تکرار نشد. بازی دومی هم که خیلی خوب بود بازی خون آشام بود که اون هم از دارینوس خریدم . اون هم بسیار داستان پخته و باحالی داشت.

  • mortezaall(mutd)
    mortezaall(mutd) | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    حالا یادی هم از igi کنیم...دیوید جونز...اصلا گریم میگیره...سوکر ۶ ...بازگشت به قلعه ولفنشتاین...igi...سونیک...ماریو قارچ خور...نید فور اسپید ۱...کراش...مدال او هانر ...
    ....
    اینا برای فلش بک عالی هستند...

  • H A L - 9 0 0 0
    H A L - 9 0 0 0 | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    ای کاش IGI 3 هم ساخته میشد

    • Abbas
      Abbas | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

      واقعا من مومدم چرا بازیهای اونموقع انقد جذاب تر بودند ، واقعااا بازیهای igi 1 و igi 2 و king of the road , بهترین بازیهای بودند که توو عمرم انجام دادم عالی بودند ، البته واقعااا نمیشه بازیهای دوبله شده و رویایی مکس پین ۲ و سان اندریاس و کال اف دیوتی ۲ رو از یاد برد ، چه خاطره هایی داشتم من با این بازیها

      • جواد
        جواد | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

        پس وارکرفت 3 چی؟با دوبله دارینوس
        واقعا محشر بودن

        • BEHNAM
          BEHNAM | ۱۲ مرداد ۱۳۹۴

          یادمه 100 تومن 200 تومن پول جم میکردم نسخه دارینوس رو میخریدم..
          قیمتشم حدود 3500 بود..خیلی عاشق بازی بودم میکشتم خودمو تا یکیشو بخرم : ))))

  • saeed_ebrahimi
    saeed_ebrahimi | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    از معدود بازی هاییه که هیچ وقت از یادم نمیره. تو زمان خودش خیلی قوی کار شده بود.

  • فرزاد
    فرزاد | ۱۱ مرداد ۱۳۹۴

    یعنی زیباترین داستان بازی را این بازی داره. هیچ وقت از یادم نمیره. یادش به خیر خیلی زیبا بود.

    • BEHNAM
      BEHNAM | ۱۲ مرداد ۱۳۹۴

      خاطره انگیز ترین بازی عمرم بود..
      هیچ وقت از یادم نمیره باهاش زندگی کردم..

    • محمد رضا
      محمد رضا | ۱۵ شهریور ۱۳۹۴

      اقا فرزاد به شدت باهات موافقم
      یکی بهترین بازی های زندگیم مافیا بوده، البته مکس پین هم خیلی دوست داشتم اما مافیا از نظر داستانی فوق العاده بود

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی