ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

مقامات کالیفرنیا با توپ های مشکی رنگ به نبرد با خشکسالی می روند

دپارتمان آب و انرژی لس آنجلس طی هفته گذشته از سیستم جدیدی برای حفاظت از کمیت و کیفیت آب شهری پرده برداشت و این سیستم جدید چیزی نیست جز هزاران توپ مشکی رنگ که قرار ...

محسن وفانژاد
محسن وفانژاد منتشر شده در 22 مرداد 1394  |  10:30

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

دپارتمان آب و انرژی لس آنجلس طی هفته گذشته از سیستم جدیدی برای حفاظت از کمیت و کیفیت آب شهری پرده برداشت و این سیستم جدید چیزی نیست جز هزاران توپ مشکی رنگ که قرار است روی سطح مخازن آب غوطه ور شده و مانع بخار آب شوند.

در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

روز دوشنبه، 20 هزار توپ مشکی رنگ دیگر، که هر کدام ابعادی در حدود یک گریپ فروت دارند به درون مخزن آبی در سیلمار کالیفرنیا ریخته شدند تا سطح مخزن 12 میلیارد لیتری به طور کامل توسط 96 میلیون توپ مشکی رنگ پر شود.

dn28041-1_800

نقش این کره های مشکی رنگ که «توپ سایه» لقب گرفته اند بسیار ساده است. با قرار گرفتن اجسام پلاستیکی که نسبت به دیگر مواد قدرت انتقال گرمای کمتری دارند، میزان بخار آب و تبخیر به شدت کاهش می یابد. در حقیقت، حضور توپ ها این امکان را می دهد تا به میزان 1.1 میلیارد لیتر از تبخیر آب به صورت سالیانه جلوگیری شود.

از 15 سال پیش تاکنون، کالیفرنیا با بحران خشکسالی و کم آبی روبرو بوده و براساس گزارش ها و محاسبات، چنین رویدادی طی 1200 سال اخیر بی سابقه بوده است. در ماه آپریل، جری براون، فرماندار کالیفرنیا اعلام داشت با کاهش 25 درصدی مصرف آب در سراسر ایالت، قصد دارد این مشکل را تا حدودی مدیریت کند.

میزان آبی که توسط این توپ ها ذخیره می شود، می تواند میزان آب آشامیدنی سالانه 8100 انسان را شامل شود. البته اگر فکر می کنید این راه احمقانه به نظر می رسد و هزینه گزافی روی دوش مقامات کالیفرنیا گذاشته، سخت در اشتباه هستید.

هزینه تولید هر توپ 36 سنت بوده و هر راه دیگری مثل ساخت روکشی عظیم، هزینه ای بیش از 300 میلیون دلار بر گردن فرماندار کالیفرنیا می گذاشته. توپ ها علاوه بر اینکه از تبخیر جلوگیری می کنند، مانع انجام فعالیت های شیمیایی در آب های کلر دار شده و همچنین امکان رویش جلبک نیز بسیار کاهش می یابد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (29 مورد)
  • مهدی

    سلام
    این که طراحش یه ایرانیه !!!

    ما این هم نخبه داریم , اما استفاده نمی کنیم

  • نادر

    سلام
    رنگ سیاه اشعه uv رو برگشت میده

  • مهدی

    همچون طرحی داده شده ولی بنظرتون ساختگی بودن ویدیو واضح نیست؟
    به نوع حرکت کردن گوی ها توجه کنید کاملا مشخصه
    البته از نظر بنده

  • قدرتی

    سلام ، من موضوع توپهای مخزن آب کالیفرنیا رو خوندم و موضوع بحث صرفه جویی و خشکسالی نیست، اصل خبر اینه:

    Those are workers in Los Angeles pouring "shade balls" into one of the city's main reservoirs. The black plastic balls help maintain water quality by blocking sunlight, thereby preventing hazardous reactions with the chlorine and bromide in the water. (The shade balls also cut down on evaporation, though this is a relatively minor benefit.)

    در واقع آبهای زیرزمینی کالیفرنیا عنصر برم داره و این برم زیر نورخورشید با کلری که برای ضدعفونی زده شده ایجاد ترکیب سرطانزای برمات میده که با این لایه پوششی جلوی نور خورشید و ایجاد واکنش رو میگیرند. جنس توپها به نوعی هست که اشعه UV رو جذب نمیکنه و خود توپها هم تجزیه نمیشن


    بعد از انجام این کار متوجه شدند که تبخیر آب هم خیلی کم شده

  • Arash

    آدم یاد ماتریکس میوفته :o

  • آرش

    البته به نظر می رسه این خبر خیلی قدیمی باشه و یا چند سال پیش مشابهش را دیده باشم اما تنها چیزی که به شدت یوال برانگیزه اینه که انتخاب رنگ سیاه برای سطح مخزن حتی اگر با توجیه جلوگیری از رشد جلبک ها هم باشه نمیتونه منطقی باشه چرا که در این صورت شخصا شک میکنم نویسنده تفاوت بین رنگ سفید و شفاف را به درستی درک کرده باشه، همچنین این که جذب تابش خورشید یقینا از دفع آن عواقب بیشتری داره. طبق اصول فیزیکی جسم سیاه به شدت گرما را جذب میکنه و سبب افزایش دمای آب دریاچه و طبعا اکوسیستم آبی و اطراف سد میشه که در آینده احتمالا عواقب خوبی نخواهد داشت.
    همچنین در درازمدت پلاستیک بر اثر تابش خورشید احتمالا دچا تغییراتی بشه که در صورت ایجاد فعل و انفعالات پیش بینی نشده با آب کیفیت آب مخزن را دچار چالش میکنه.

  • parsa p

    عجب فکر جالبیه . فقط خیلی عجیبه برام چرا رنگ مشکی استفاده کردن
    یکی میشه توضیح بده؟

    • آرش

      علت رنگ سیاه این توپ‌ها اضافه کردن کربن سیاه برای افزایش مقاومت آنها در برابر نور آفتاب است.

  • Hossein

    تا اونجایی ک من میدونم با اطلاعات کمم ، اگه توپ ها سفید باشه گرمای کمتری جذب میکنه

  • محمد

    چ ایده ی جالبی کاش ماهم این کارو میکردیم البته آب های ما بخار نمیشن یا تو لوله انتقال ک مال صدسال پیشه خوراک زمین میشن یا شانس دارن و میان ب دست ما میرسنو ما راحت هدر میدیم...

  • saeed_ebrahimi

    جالب بود .

    مرسی دیجیاتو.

  • یونس

    چه خوجگله من از این توپ ها می خواهم

  • m. masoud

    در ایران بیشتر مشکل آب از مدیریت غلط منابع آبی هستش.
    مثلا سد گتوند که مخزنش کنار یه گنبد نمکی هستش و تمام آب شیرین پشت سد رو شور کرده. حالا نمیدونن با این حجم عظیم آب شور چی کار کنن.

  • tester

    فکر نمی کنید اگه توپ ها رنگشون سفید براق بود ، عملکرد بهتری داشتن ؟!

  • Divan Greedy (아이유)

    مشکل کم ابی این چند وقته زیاد شده / تمام فواره های داخل شهر خاموشن /

    • sima

      جالبه عده ای هم اصلا عین خیالشون نیست !!!

      طرف رو دیروز دیدم داشت نیسان آبی شو با فشار زیاد اب میشست.

      یه روز دیگه به خدا بارون باریده بود زن همسایه داشت با شلنگ جلوی خونشو میشست .

      تذکر میدی اصلا و ابدا تو مغزشون نمیره

      ای کاش مسئولین بی کفایت یکم به فکر بودند

      • تایسون

        خودمونم رعایت نمیکنیم اما با آب تصفیه شده ماشین و حیاط شستن خیلی ظلمه! خیلی
        شاید یک سوم جمعیت جهان به آب کافی و سالم دسترسی نداشته باشن. اونوقت ما راحت تو این بحران بی آبی باهاش چیکار میکنیم. جدی راست میگن جنگ جهانی سوم بر سر آبه

        • مهمان ناخوانده

          جنگ جهانی بعدی بر سر منابع رو به اتمام خواهد بود...مثل نفت و آب و....واقعا ناامید کننده هست که توی کشور ما هم تمام این منابعو داریم تلف می کنیم

      • sima

        کشور ما هم فقط تمام مشکلات شده مقابله با بی حجابی و شعار مرگ بر امریکا ..دیگه مشکلی تو کشور ما نیست .

        واقعا خوشا به حالشون که ادم های با لیاغت سر پست های مدیریتیشون هستند .

  • Rivekan

    به این میگن چاره اندیشی و راه حل درست!
    ولی سه تا بدی داره یکی این که نمیشه قایق سواری کرد که در برابر ذخیره اب بی اهمیت به نظر میرسه دوم یک سری زیست هایی که پشت سد به وجود اومدن و یا موقتی هستند(پرندگان مهاجر) نابود میشه و باید فکری کرد سوم این که وقتی سطح اب پشت سد رو برای لایروبی کف سد پایین میارند این توپها که قرار نیست بره تو توربین؟ باید جمع بشه که کار بسیار سخت تری نسبت به رها کردنشونه!

  • m. masoud

    تو کل دنیا تبخیر سطحی مشکل جدی برای حفظ منابع آبی هستش.
    دریاچه ارومیه هم تو فصل بارندگی آب میاد داخلش اما به علت سطح گسترده و عمق کمش بیشتر آبش تبخیر میشه

  • Mohamadreza

    واقعأ ايده ي خيلي خلّاقانه ايه فقط نميدونم چرا از رنگاي روشن استفاده نكردن كه نور و گرمارو بازتاب كنه .

  • aso

    ما هم خیلی قشنگ شاهد خشک شدن دریاچه هامون هستیم

    • Rivekan

      دوست عزیز اگر روی دریاچه ها از این گوی ها بریزیم زیستگاه اون دریاچه رو نابود میکنیم و پرندگان مهاجر هم نمیتونن توی اون زندگی کنند جدای این تاکید ما برای حفظ دریاچه ها بحث محیط زیست هست و مشکلات محیط زیستی بعد از خشک شدن اون مثل طوفان نمک هست نه منبع ذخیره اب! اگر قرار بود دریاچه ها به عنوان منبع ذخیره اب قرار بگیرند، سد ها بهتر این کارو انجام میدادند و ما اب سد ها رو باز نمیکردیم که دریاچه رو نجات بدیم! درسته این گوی ها طرح خوبی هستند ولی برای دریاچه نمیشه استفاده کرد.

      • محمد

        دوست عزیز rivekan ، این کارو رو یه مخزن آب شیرین در کالیفرنیا انجام دادند نه بر روی دریاچه،
        وگرنه اونا هم از عواقب زیست محیطی چنین کاری برای دریاچه آگاهی کامل دارند.....
        و فرمایش شما درباره دریاچه کاملا درسته


        دوستدار محیط زیست

      • spry

        بالاخره بهتر از نابودی کل اکوسیستم و دریاچه است.

        • niel_patrick

          فقط اومدم به spry - بدم !
          دریاچه و تالاب فرق میکنه اینا رو دارن توی سد میریزن
          سرچ کن اول ببین اکوسیستم چی هست

      • MusText.com

        تمام راه حل ها که گوی نیست
        هر چند حالا دیگه خیلی دیر شده واسه کشف راه حل
        اینقدر سد و آب بند مهندسی نشده زدیم که حالا دیگه هیچ نوش دارویی هم درمانشون نمیکنه

    • حمید

      عجب ابتکاری !

مطالب پیشنهادی