ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی لپ تاپ

بررسی دیجیاتو: لپ تاپ Lenovo Ideapad 305

زمانی که لنوو در سال ۲۰۰۴ بخش کامپیوترهای شخصی IBM را خرید، رییس این شرکت اعلام کرد قصد دارد شرکتش را به یکی از بزرگترین ها در جهان تبدیل کند، ادعایی که البته واهی هم ...

سینا گلستانه
نوشته شده توسط سینا گلستانه | ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ | ۲۲:۰۰

زمانی که لنوو در سال ۲۰۰۴ بخش کامپیوترهای شخصی IBM را خرید، رییس این شرکت اعلام کرد قصد دارد شرکتش را به یکی از بزرگترین ها در جهان تبدیل کند، ادعایی که البته واهی هم نبود و این شرکت اکنون با بیشترین تعداد تولید، تاج حکمرانی بر قلمرو کامپیوترهای شخصی را در اختیار خود دارد.

این شرکت هرچند سابقه تولید برخی از مدل های جذاب را خصوصا در زمینه محصولات اقتصادی در پرونده خود دارد، اما برخی اعتقاد دارند لپ تاپ های تولید شده توسط این شرکت چینی هرگز قابل مقایسه با نمونه های پیشتر ساخته شده در خط تولید IBM نیستند و با ادامه همین گمانه زنی ها بود که لنوو در سال ۲۰۱۴ با وجود افزایش ۵.۶ درصدی درآمد، جایگاه نخست خود را در لیست تولیدکنندگان نوت بوک از دست داد.

این شرکت بدون شک برخی از بهترین لپ تاپ های اقتصادی جهان را تولید کرده و همین موضوع در کنار سابقه خرید IBM، باعث شده کاربران با حساسیت بیشتری هر محصول تازه خارج شده از خط تولید کشور چین را بررسی و کیفیت آن را با محصولات پیشین غول قدیمی و خوش سابقه آمریکایی مقایسه کنند.

با بررسی دیجیاتو از Lenovo Ideapad 305 15IBD همراه باشید تا ببینیم این لپ تاپ میان رده تازه در کدام دسته قرار می گیرد، آنهایی که یادآور کیفیت IBM هستند یا آنهایی که باعث شدند لنوو جایگاه نخست خود در لیست تولید کنندگان نوت بوک از دست بدهد.

طراحی

IMG_9525

«آیدیاپد ۳۰۵» لپ تاپ زیبایی است. این اولین فکریست که پس از باز کردن آن به ذهنتان خطور می کند. هرچند بدنه از پلاستیک ساخته شده، اما لولا ها نرم و محکم هستند و همه چیز آنقدر در جای خود مستحکم است که احساس نکنید محصول سر هم بندی شده.

این لپ تاپ باریک ابعادی ۳۸۰ در ۲۶۲ میلی متر دارد و ضخامت آن نیز ۲۴.۷ میلی متر است. وزن این لپ تاپ نیز ۲.۳۲ کیلوگرم است که اگر کمتر بود با طراحی زیبا و باریک دستگاه تناسب بیشتری داشت.

IMG_9540

دکمه های کیبورد سایز کامل این دستگاه طراحی زیبایی دارند و ارتفاع شان و فاصله آنها از یکدیگر آنقدری هست که احساس کنید باید تایپ راحتی را به ارمغان بیاورند، اما با شروع به تایپ کل مجموعه کیبورد به شکل ناموزونی زیر دستتان بالا و پایین می شود که این مورد به دلیل کم و زیاد کردن ارتفاع دکمه ها چندان حس خوشایندی به همراه ندارد.

ترک پد دستگاه نیز بر اساس روند معمول لنوو به سمت چپ متمایل است که این موضوع برای برخی خوشایند و برای برخی دیگر نیز مدتی طول می کشد تا به آن عادت کنند، اما در مجموع می توان کیفیت آن را مناسب دانست و کنترل ماوس هرچند به روان ترین شکل ممکن انجام نمی شود، اما در مجموع راضی کننده است.

IMG_9513

در مجموع می توان طراحی زیبای «آیدیاپد ۳۰۵» را مهم ترین نقطه قوت آن در نظر گرفت، محصولی که در ۳ رنگ آبی تیره، بنفش و لیمویی تولید شده و هر سه رنگ آن جذاب و چشم نواز است.

نمایشگر

IMG_9523

«آیدیاپد ۳۰۵» به یک نمایشگر ۱۵.۶ اینچی LED با نسبت تصویر عریض ۱۶:۹ مجهز است که روی آن یک لایه ضد بازتاب کشیده شده و رزولوشن Full HD یا ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ را ارائه می کند.

این نمایشگر را با پخش ویدیو آزمودیم و کیفیت آن راضی کننده بود، رنگها پویا هستند و تصاویر نسبتاً شفاف و درخشان نمایش داده می شوند، تنها نکته منفی زاویه دید محدود نمایشگر است که گستره چندان بالایی ندارد.

سخت افزار

cpuz

پردازنده مورد استفاده در «آیدیاپد ۳۰۵» Intel Core i5 5200U است که هرچند با فناوری ۱۴ نانومتری نسل پیشین اینتل یعنی Broadwell ساخته شده، اما تاریخ معرفی آن به ابتدای سال ۲۰۱۵ باز می گردد و مدل نسبتا جدیدی محسوب می گردد.

Core i5 5200U به ۲ هسته با سرعت پردازش ۲.۲ گیگاهرتز و ۳ مگ کش L3 مجهز است و از نظر جایگاه بین مدل های i3 5010U و i7 5500U قرار می گیرد.

گفتنیست چیپ های سری Haswell با معماری ۲۲ نانومتری ساخته می شدند و اینتل در نسل بعدی با کوچکتر کردن این قطعه موفق شده مصرف انرژی را در عین افزایش عملکرد، کاهش دهد که البته بخشی از آن نیز با استفاده از فناوری Turbo Boost ممکن شده است.

اینتل با این تکنولوژی از طریق کنترل پویای فرکانس پردازنده، تنها در زمانی که سیستم عامل به انجام پردازش های بالا احتیاج داشته باشد سرعت را بالا می برد، تا انرژی دستگاه به بهینه ترین شکل ممکن مصرف گردد و علاوه بر آن قادر است فرکانس کاری دستگاه را تا ۲.۷ گیگاهرتز افزایش دهد.

06

پردازنده «آیدیاپد ۳۰۵» علاوه بر این به فناوری HyperThreading مجهز است که با افزایش تعداد هسته ها به شکل مجازی، انجام ۲ پردازش جداگانه برای هر هسته را امکان پذیر می کند.

این چیپ در بنچمارک PassMark امتیاز ۳۶۰۰ را بدست آورده که نشان دهنده جایگان میان رده آن است، اما با توجه به همین امتیاز می توان کارایی روان آن برای یک عملکرد روزمره را تضمین کرد.

cachemem

برای بررسی بیشتر این چیپست را با اجرای همزمان برخی از نرم افزارهای معمول مثل مجموعه آفیس، مرورگرهای اینترنتی و پخش کننده های موسیقی و ویدیو و برخی بازی های سبک سنجیدیم و نتیجه همان طور که توقع می رفت، هرچند در برخی مواقع نشان دهنده تلاش سنگین پردازنده بود، اما در مجموع مناسب و قابل قبول به شمار می رفت.

اینتل معمولا در ساخت این چیپ، مثل بسیاری از سیستم-بر-چیپ های فوق کم مصرف ULV (با توان طراحی گرمایی ۱۵ وات) خود، از واحد پردازش گرافیکی HD 5500 که استفاده می کند، اما لنوو در نسخه ارائه شده به ما ترجیح داده از پردازنده گرافیکی ۲ گیگابایتی AMD RADEON R5-M330 استفاده کند.

gpgpu2

این پردازشگر گرافیکی هرچند در زمره مدل های رده پایین است، اما در حقیقت به عنوان نسخه ارتقا یافته چیپ Tonga به شمار می رود و بر همین اساس از مواردی مثل DirectX 12 و فناوری های Vulkan و FreeSync پشتیبانی می کند.

هسته پردازشی این چیپ ۱۰۳۰ مگاهرتز سرعت دارد و به همین دلیل می توان آن را یک رده بالاتر از مدل R5-M255 به حساب آورد. این چیپ همچنین از OpenCL 1.2 پشتیبانی می کند و گذشته از آن می توانید روی توانایی آن برای پخش ویدیو های HD یا گرفتن خروجی تصویر از درگاه HDMI حساب کنید.

گفتنیست عملکرد این پردازنده را با انجام بازی Assassin's Creed Unity سنجیدیم و نتیجه اینکه همانطور که توقع می رفت اجرای بازی روی بالاترین درجه گرافیک روان انجام نشد، اما با این حال می توانید روی انجام بازی های سبک تر و تنظیمات گرافیکی متوسط اکثر بازی های ساخت سالهای اخیر حساب کنید.

«آیدیاپد ۳۰۵» همچنین به ۴ گیگابایت حافظه رم از نوع DDR3 با فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز مجهز است که در ۲ اسلات SODIMM نصب شده اند و عملکرد روانی را برای استفاده های روزمره رقم می زنند.

میان رده لنوو همچنین به یک هارد دیسک ۱ ترابایتی Seagate با چرخش ۵۴۰۰ دور دقیقه مجهز است که با استفاده از آن می توانید با به سرعت حداکثر ۱۲۰ مگابایت در ثانیه برای خواندن و نوشتن اطلاعات دست یابید.

نرم افزار

IMG_9534

سازنده برای «آیدیا پد ۳۰۵» سیستم عامل ارائه نمی کند که این موضوع در کاهش قیمت این لپ تاپ اقتصادی موثر است، اما علاوه بر آن درون بسته بندی دستگاه CD برای نصب درایور و نرم افزار خاصی وجود نداشت که این موضوع گزینه چندانی را نیز برای بررسی در این بخش باقی نمی گذارد.

اما لازم است بگوییم پس از نصب ویندوز بسیاری از درایورهای «آیدیاپد ۳۰۵» از جمله وایرلس لپ تاپ شناخته نشدند که به دلیل عدم ارائه CD ناچار به جستجو و دانلود روی دستگاه دیگر و نصب آنها به شکل دستی شدیم.

پس از راه اندازی وایرلس و کارت گرافیک اما نرم افزار System Update را از سایت سازنده دریافت کرده و برای یافتن دیگر موارد از آن استفاده کردیم که حتی این روش هم بی فایده بود و در نهایت مجبور شدیم درایور بخش هایی مثل کارت خوان، ترک پد و مدیریت مصرف انرژی را نیز به شکل دستی راه اندازی کنیم.

لنوو ضمنا نرم افزارهایی مثل OneKey Optimizer و OneKey Recovery را برای لپ تاپ های خود ارائه کرده که می توانید با دانلود آنها برای پشتیبانی گیری اطلاعات یا بهینه سازی عملکرد دستگاه خود بهره بگیرید.

امکانات

IMG_9530

«آیدیاپد ۳۰۵» علاوه بر موارد معمولی مثل DVD Writer، ورودی ۳.۵ میلی متری هدفون، خروجی HDMI و یک USB 2.0، به دو USB 3.0 و درگاه RJ-45 نیز مجهز است و کارت خوان ۴ در آن ۱ از حافظه های MMC، SDXC، SDHC و SD پشتیبانی می کند.

ارتباط بی سیم این لپ تاپ با استفاده از بلوتوث و آخرین نسخه استاندارد وای-فای یعنی 802.11 a/c انجام می شود وب کم ۰.۳ مگاپیکسلی دستگاه نیز علاوه بر رزولوشن ۷۲۰p به میکروفون مجهز است که با استفاده از آن می توانید بدون نیاز به ابزار اضافه مکالمه تصویری انجام دهید.

لنوو مثل بسیاری از دیگر لپ تاپ های خود در این مدل نیز با استفاده از فناوری Dolby® Advanced Audio و اسپیکرهای بزرگ که تقریبا با نمایشگر ۱۵ اینچی هم عرض هستند سعی کرده حس یک سینمای خانگی را به کاربر القا کند، اما با این وجود بهتر است چندان روی کیفیت صدای این لپ تاپ حساب باز نکنید.

IMG_9514

مشکل اینجاست که درجه بلندی صدا کم است و با بالاتر بردن آن به شکل محسوسی از کیفیت آن کاسته می شود و متاسفانه لذت بردن از پخش فیلم و نمایشگر بزرگ دستگاه را تاحدی محدود می کند.

باتری

IMG_9538

لنوو برای «آیدیاپد ۳۰۵» از یک باتری قابل تعویض با ۴ سلول ۲۲۰۰ میلی آمپر ساعتی از نوع Lithium Cylinder استفاده کرده که یکی از معمول ترین روش های ساخت باتری به شمار می رود.

هرچند سازنده میزان شارژ دهی این قطعه را تا ۴ ساعت اعلام کرده، اما لازم است عدد های اعلام شده معمولاً با نتایج واقعی در هنگام استفاده تفاوت دارند و بررسی ما نیز نشان داد با یک استفاده سبک و عادی می توانید با هر شارژ کامل توقع یک عملکرد ۳ ساعته از دستگاه داشته باشید که این میزان البته در صورت بکار گرفتن نهایت توان پردازنده تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

نکات مثبت

  • طراحی زیبا
  • تناسب قیمت با قدرت

نکات منفی

  • عمر باتری
  • تجربه کاربری تایپ نامناسب

جمع بندی

IMG_9535

Lenovo Ideapad 305 در مجموع لپ تاپ متوسطی است که مهمترین مشخصه آن زیبایی ظاهری به شمار می رود. این محصول هرچند به ویژگی متمایز و خاصی مجهز نیست، اما تا زمانی که توقع عملکردی خارق العاده از آن نداشته باشید، می توانید برای امور معمول خود روی آن حساب باز کنید.

البته باید در نظر داشته باشید با توجه به نقاط ضعفی مثل عمر باتری حدود ۳ ساعته، انتخاب این دستگاه برای شرایطی مثل سفر و محیط های خارجی چندان معقول به نظر نمی رسد، اما به دلیل نسبت مناسب توان پردازش به قیمت و طراحی چشم نواز، می توانید با انتخاب «آیدیاپد ۳۰۵» جلوه زیبایی به میز کار خود بخشیده و استفاده های روزمره که نیاز به جابجایی چندانی نداشته باشند را به آن بسپارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (27 مورد)
  • پارسا
    پارسا | ۹ اسفند ۱۳۹۴

    من می خواستم به پرسم چطور لپ تابی و بازی pas2016رو high بالا میاره و فنش چطوره

  • یوسف
    یوسف | ۱۱ بهمن ۱۳۹۴

    با سلام من دیروز یک لپ تاپ لنوو G5070گرفتم ولی فیلم زیاد با کیفیت نشان نمیدهد علتش میتونه از نصب وینوز ناقص باشه(ویندو8 نصب کردم) یا کلا کیفیت لنوو در پخش فیلم همینطوری؟
    CORE I7-RAM 8GB-HDD 1 TB-AMD 2G

  • mamal
    mamal | ۷ بهمن ۱۳۹۴

    سلام
    شما کارت گرافیک رو زدید m330
    دیجی کالا زده m230
    لپ تاپ من زده hd 8600m
    بالاخره کارت گرافیکش چیه؟

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی