چگونه خود را در برابر استرس واکسینه کنیم؟
استرس امری مسری است و درست مانند یک بیماری هوازی می تواند با تماس های عادی از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کند. براساس اعلام هوارد فریدمن و رونالد ریگیو از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، ...
استرس امری مسری است و درست مانند یک بیماری هوازی می تواند با تماس های عادی از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کند.
براساس اعلام هوارد فریدمن و رونالد ریگیو از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، استرس می تواند از طریق کلامی و رفتاری به دیگران انتقال یابد. اگر فردی که دچار استرس است وارد محدوده دیدتان شود، احتمال آنکه علائم آن در شما نیز ظهور پیدا کند بسیار بالا خواهد بود.
شاون آشر، مولف کتاب «مزایای خوشبختی و پیش از خوشبختی» و میشل گیلن نویسنده کتاب انتشار خوشبختی در این رابطه می گویند: دیدن اینکه فردی دچار اضطراب شده است (به ویژه یک همکار یا یکی از اعضای خانواده) می تواند تاثیری آنی و قابل توجه بر سیستم عصبی شما داشته باشد.»
در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید تا با راهکارهای ارائه شده از سوی آنها برای مقابله با استرس آشنا شوید.
این دو نفر در کتاب های خود به تحقیقات گروهی از دانشمندان اشاره نمودند که نشان می داد 40 درصد از افرادی که همسرشان از استرس رنج می برد، دچار این مشکل می شوند.
علاوه بر این، تقریبا یک چهارم افراد شرکت کننده در آن تحقیق، پس از تماشای یک رویداد اضطراب آور در تلویزیون و در حالی که کنار افرادی بیگانه نشسته بودند، علائم این حالت روحی را از خود بروز دادند.
آشر و گیلن می گویند: زمانی که راننده تاکسی با خشونت و عصبانیت با شما حرف می زند و در ابتدای روز خود جر و بحثی را با او داشته باشید، در جریان روز کاری نیز این حس اضطراب را به همکاران خود منتقل خواهید کرد.
حتی کارکنان بانک ها نیز که توسط دیوارهای شیشه ای از هم جدا شده اند نیز ممکن است که صرفا با مشاهده علائم اضطراب غیر کلامی در همکاران یا مشتریان خود دچار استرس شوند.
هیدی هانا یکی از کارکنان مرکز استرس آمریکا و مولف Stressaholic یا اضطراب بی دلیل، می گوید: ریتم های بیو مکانیکی (شامل ضربان قلب و تنفس) می تواند استرس را به افراد دیگر انتقال دهد. او در ادامه می گوید: برای اغلب افراد پیش آمده که صرفا با دیدن یک شخص دچار استرس شده اند. این دو مولف برای مقابله با استرس سه روش ساده به شرح زیر را پیشنهاد می کنند:
1- محوطه بدون استرس
اگر مدیر یا کارفرما هستید می توانید فضایی سالم را در محیط کار برای نیروهای خود فراهم نمایید. آشر در کتاب پیش از خوشبختی خود به «محوطه های بدون استرس» اشاره می کند که هم اکنون در شرکت های مختلفی نظیر کارلتون برپا شده اند تا از آلوده شدن کل شرکت به ویروس افراد منفی باف و بدبین جلوگیری به عمل آید.
شاید این کار بیش از اندازه عجیب به نظر برسد اما همانطور که احتمالا تایید خواهید کرد و تجربه اش کرده اید، فقط دیدن افراد مضطرب کافیست تا حال کل روز شما را خراب کند.
2- واکنش مغز خود را تغییر دهید
شما می توانید واکنش طبیعی مغز خود به اضطراب را هک نمایید. مقابله با استرس معمولا می تواند به ایجاد نوعی حس ناامیدی در شما بیانجامد. اما اگر رفتار خود در مورد این احساس را تغییر دهید عاقبت قادر خواهید بود که واکنش بدنتان به این حالت را نیز عوض کنید.
آشر با همراهی آلیا کرام یکی از کارشناسان آزمایشگاه ذهن و بدن استنفورد و پیتر سالوی از مرکز هوش حسی Yale این روش را در شرکت بانکی UBS پیاده سازی کرده و مورد آزمایش قرار داد.
آنها دریافتند که اگر افراد ذهنیتی مثبت در مورد استرس داشته باشند و از جنگیدن با آن دست بردارند، در حدود 23 درصد از اثرات منفی استرس را از خود دور خواهند کرد.
3- تقویت عزت نفس
درست همانطور که آنتی بیوتیک ها به نبرد با بیماری در بدن ما می پردازند، مثبت اندیشی و عزت نفس هم می تواند نقش آنتی بیوتیک را برای استرس ایفا کند. اگر دریافته اید که حس و حال کلی دیگران روی شما تاثیر می گذارد، از این کار دست بردارید و به خود یادآوری کنید که اوضاع در حال بهتر شدن است و می توانید هرآنچه که برایتان پیش آمد را مدیریت نمایید.
تمرین کردن یکی از بهترین روش ها برای ایجاد عزت نفس است چراکه پس از هر بار پیروزی در این تمرینات، ماده اندورفین در بدن ترشح می شود و مغز نتایج آن موفقیت را در خود ثبت می کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آقا من الان هفته دیگه GRE دارم چه شکلی ذهنم و "هک" کنم! :)