ضعف های اپل در توسعه پویای آیپد پرو و پیروزی مایکروسافت در نبرد محصولات هیبریدی
یکی از دلایل بزرگی که اپل تصمیم به ساخت و ارائه آیپد پرو گرفت، دادن رونقی تازه به خط تولید آیپدهایش بود که چند وقتی است با فروش جالبی رو به رو نبوده اند. با ...
یکی از دلایل بزرگی که اپل تصمیم به ساخت و ارائه آیپد پرو گرفت، دادن رونقی تازه به خط تولید آیپدهایش بود که چند وقتی است با فروش جالبی رو به رو نبوده اند. با این حال تحقیقات و مطالعات تازه ای که از سوی موسسه های آماری منتشر می شوند گویا آن هستند که این دستگاه با اقبال مناسبی رو به رو نخواهد بود و نمی تواند آنطور که اهالی کوپرتینو می خواهند، جان تازه ای به رگ های در حال خشک شدن آیپد ببخشد.
به کلامی ساده تر می توان گفت که مدیر عامل اپل، آقای تیم کوک شانس قدرت نمایی شرکتش با پردازش کامپیوتری در صفحات تاچ را سوزاند، در حالی که کمی آنطرف تر، ساتیا نادلای مایکروسافت محصولی به نام سرفس پرو ۴ را ارائه داده که به خوبی نیاز بیشتر کاربران را برطرف می کند و تا حد زیادی می توان از آن به عنوان یک کامپیوتر کامل استفاده کرد. با دیجیاتو همراه باشید.
بیایید با آیپد آغاز کنیم. نگاهی که به درآمدهای اپل داشته باشیم می بینیم که این شرکت بخش بالایی از درآمدهای خود را از طریق فروش آیفون کسب می کند. این در حالیست که صرفا چند روز پیش موسسه های تحلیلی گزارش دادند که در سه ماهه سوم ۲۰۱۵، آیفون ۹۴ درصد از سود صنعت ساخت موبایل را کسب کرده است.
در بین همین گزارش ها می توان فروش بالای کامپیوترهای مک را دید که در بین بالا رده های بازار، در جایگاه ابتدایی ایستاده اند. از طرفی حتی سرویس موسیقی اپل که تازه از راه رسیده هم تلاش می کند تا خود را به رقبا نزدیک کرده و تا کنون آمار مناسبی از نحوه فعالیت اش منتشر شده. ولی آیپد... آیپد نتوانسته تیم کوک را در برابر سهام داران اپل سرافراز کرده و تحسین آنها را برایش به ارمغان آورد.
آیپد پرو فرصت بزرگی برای تیم کوک بود تا بتواند همین نوع نگاه را تغییر دهد. این شرکت می توانست از نمایشگر ۱۲.۹ اینچی آیپد پرو استفاده ای بسیار بهتر کرده و پردازش کامپیوتری که وعده اش را می دهد بالاتر از چند اپلیکیشن موبایلی و مالتی-تسکینگ نیم پخته iOS ببرد.
در عوض اکنون آیپد پرو از راه رسیده و عنوان یک آیپد بزرگ تر از «ایر» را یدک می کشد؛ محصولی که از همان ابتدا خودش یک آیفون بزرگ تر بوده. در حال حاضر اپلیکیشن های توسعه یافته از سوی خود اپل فضای بیشتری برای کار دارند و شاید به همین دلیل زیباتر هم به نظر برسند، اما چه تغییر بنیادینی نسبت به نمونه ای که در آیپدهای کوچکتر یا به طور کلی دستگاه های مبتنی بر iOS دیده ایم داشته اند؟
از طرف دیگر توسعه دهنده های اپلیکیشن ها هم به دو دلیل تلاش نخواهند کرد تا اپ هایی که پیشتر نوشته اند را برای آیپد پرو آماده کنند. دلیل اول این است که خود اپ هایی که اپل به همراه آیپد پرو عرضه می کند بیشتر کارهای اصلی کاربران را انجام می دهند و دوم اینکه توسعه دهنده باید وقت و انرژی خود را بگذارد تا اپ خود را برای آیپد پرو توسعه داده و پورت کند و سپس باید آنها را با قیمت ۱ الی ۲ دلار در اختیار کاربر بگذارد؛ همین توسعه دهنده اگر اپلیکیشنی حرفه ای توسعه داده باشد می تواند آن را برای مک با قیمت بالاتر از ۱۰۰ دلار به فروش برساند.
کافیست به مصاحبه های اخیر تیم کوک نگاهی داشته باشید. او در هر فرصتی به سرعت می گوید که آیپد پرو قرار نیست یک «مک» باشد و نیامده تا جایگزین مک شود.
در همین حین، این دستگاه با کیبورد و قلم به نمایش کشیده می شود که چگونه می تواند با اپلیکیشن های رده دسکتاپ همانند مایکروسافت آفیس یا ادوبی Illustrator کار کند. پیامی که از سوی اپل برای این محصول به گوش می رسد چندان واضح به نظر نمی رسد اما در هر صورت می توان گفت که آیپد پرو قادر نیست یک کامپیوتر مناسب باشد. در این میان شانس «تعریف» این دستگاه از سوی اپل نیز دیگر رد شده و گذشته است.
اما در طرف دیگر ماجرا، موسسه آماری Strategy Analytics رشد بسیار سریع مایکروسافت در بازار تبلت ها را پیش بینی می کند. بر اساس تحقیقات همین موسسه، فروش تبلت های ویندوزی یا به عبارتی سرفس، سال به سال ۵۸ درصد مشمول رشد شده و انتظار می رود از ابتدا تا انتهای سال میلادی ۲۰۱۵، تعداد ۲۲ میلیون تبلت ویندوزی به فروش برسد.
چنین ارقامی منجر می شوند تا ویندوز بتواند سهمی ۱۰ درصدی در بازار تبلت ها به دست آورد. این در حالیست که سهم خود اپل از همین بازار ۲۲ درصد است و تحلیلگران با بررسی هایشان خبر می دهند که در چهار سال آینده، سهم اپل بیشتر یا کمتر نخواهد شد در حالی که مایکروسافت به ۱۸ درصد خواهد رسید. طرف سوم این مثلث البته به پلتفرم اندروید می رسد که ۶۸ درصد از بازار تبلت ها را در اختیار دارد.
تبلت های مایکروسافت حدود ۱۲ اینچ هستند و کاربران نیز تا کنون با بازخوردشان نشان داده اند که این اندازه را می پسندند. در میان شرکت هایی که می خواهند تبلت های سایز-بزرگ را تعریف کنند، مایکروسافت حرف های بیشتری برای گفتن دارد. این شرکت حتی خود را از سازندگان سخت افزار هم بی نیاز کرده و با تقویت برند سرفس، توانسته محصولی با کیفیت را به شکل خانگی ارائه دهد.
حالا و به لطف تاثیرگذاری مایکروسافت بر شرکت هایی که با آنها کار می کند، حتی اگر دستگاهی از دل، لنوو، ایسر و یا سازنده ای دیگر بخرید باز هم رد پای خود مایکروسافت را در آن خواهید دید، بدون اینکه هیچ نام و نشانه ای از اپل و یا اندروید در برابرتان ظاهر گردد.
در حالی که تیم کوک فرصت ارائه یک محصول پویا را از دست داده، ساتیا نادلا در حال ایجاد تاریخ سازی در مایکروسافت است. در زمانه کنونی به نظر می رسد که دست کم در مورد دستگاه های هیبریدی، مایکروسافت از اپل محصولی حرفه ای تری ارائه داده که با آن قادر به انجام کارهای بیشتری خواهید بود و در نسل های آینده، انتظار می رود فاصله مایکروسافت از اپل در تولید محصولات دوگانه بهتر، بیشتر شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آخه یکی نیست به این تیم کوک بگه مایکروسافت که این همه دم از هیبریدی بودن دستگاهش میزنه به واسطه ی ویندوز ۱۰ و نسخه های قبلی ویندوز باعث شد که تمام اپلیکیشن های ویندوزی رو سرفیس بوک و سایر سرفیس ها هم با سایز و اندازه کمی که دارند اجرا بشن که این مورد و مواردی که در ادامه بیان میشه و خیلی از موارد دیگه، حقیقتا باعث شد که دستگاه های هیبریدی به حساب بیان اما آیا آیپد پرو شما، که این همه ادعا میکنی و خیلی ها هم از شما و بی پشتوانه ادعا می کنند که یه دستگاه هیبریدی هست، میتونه تمام اپلیکیشن های مک رو که یک دهم اپلیکیشن های ویندوزی هم نمیشن اجرا کنه؟ نه،فقط برنامه های مهم پورت شده برای ios رو میتونه اجرا کنه، آیا اگه فردا مثلا بازی modern warfare 4 که حتی اولین نسل سرفیس هم میتونست اون رو به راحتی رو تنظیمات گرافیکی high اجرا کنه بالفرض برای آی او اس عرضه بشه میتونه اون رو به همون روانی اجرا کنه؟ نه، آیا دستگاه شما اصلا یه پردازنده گرافیکی جدا برای محاسبات ۳ بعدی (همون کارت گرافیگ خودمون) به صورت جدا گانه توش تعبیه شده که اینقدر دم از هیبریدی بودن دستگاهی که توسعش دادی میزنی؟ نه،آیا اصلا آیپد پروی جناب عالی از ابتدا روش کیبرد فیزیکی تعبیه شده؟ نه، آیا قدرت پردازنده دستگاه شما اصلا قابل مقایسه با یه پردازنده i7 اینتل هست؟نه، پس حقیقتا آیپد پرویی که شما توسعش دادی یه دستگاه هیبریدی نیست و هرچقدر هم شما لفظ قلم صحبت کنی و اون رو بیش از حد بزرگنمایی کنی کاربران حرفه ای باز هم متوجه این موضوع میشن!
یادمه توی همین سایت دیجیاتو تیترش این بود شما با سرفیس پرو چه کارهایی می توانید انجام دهید هیچ فقط می توانید با قلمش خط بکشید
سرفیس رو باید با مک بوک مقایسه کرد نه با ایپد پرو ....
الان شاید اینطوری باشه ولی اپل به فکر الان نیست
چهار سال دیگه حتما اپ های حرفه ای براش میاد اونوقته که میگیم دمش گرم فکرشو کرده بود