پژوهشگران نوعی اسفنج سحرآمیز برای پاکسازی لکه های نفتی ساخته اند
پژوهشگران دانشگاه دیکن استرالیا ادعا می کنند که موفق به ساخت ماده جدیدی با قابلیت پاکسازی لکه های نفتی عظیم در کوتاه ترین زمان ممکن شده اند. تیمی به سرپرستی پروفسور یینگ چن روش تازه ...
پژوهشگران دانشگاه دیکن استرالیا ادعا می کنند که موفق به ساخت ماده جدیدی با قابلیت پاکسازی لکه های نفتی عظیم در کوتاه ترین زمان ممکن شده اند.
تیمی به سرپرستی پروفسور یینگ چن روش تازه ای را ابداع کرده که در آن از پودر نیترید بور به عنوان سنگ بنای ساخت نوعی اسفنج بهره گرفته می شود که می تواند نفت را از آب جدا کرده و به خود جذب کند.
در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.
چون نمی شود این ماده را روی ناحیه ای که در آن یک نفتکش دچار سانحه شده پاشید، لازم است که آن را به نوعی ساختار سه بعدی متخلخل تبدیل کرد. برای این منظور، تیم پژوهشگران دانشگاه دیکن موفق شدند سطح هر گرم از این ماده را تقریبا به 5 و نیم برابر یک زمین تنیس برسانند.
نکته مهم تر اما این است که نیترید بور آتش نمی گیرد و به همین خاطر ماده ای ایده آل برای انتقال مواد شیمیایی فرّار نظیر نفت است. البته لازم است یادآوری کنیم که تکنولوژی ارائه شده توسط این تیم هنوز دوران طفولیت خود را پشت سر می گذارد و تصور نمی شود که به این زودی، برای پاکسازی لکه های نفتی از آنها استفاده شود.
گفته می شود که تیم سازنده این اسفنج، هم اکنون در حال مذاکره با شرکت هایی است که تمایل دارند آن را در مقیاس وسیع تولید کنند و به همین خاطر شاید دور نباشد روزی که یکی از اسفنج ها را در صحنه سانحه نفتکش ها دیدید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یاد باب اسفنجی افتادم :D