مطالعه جدید: جهان سالانه 52 میلیون تن آلودگی پلاستیکی تولید میکند
این مقدار تنها شامل زبالههایی است به محیط آزاد وارد میشود، نه آنهایی که به محلهای دفن زباله منتقل یا بهطور مناسب سوزانده میشوند.
هر ساله در جهان 52 میلیون تن آلودگی پلاستیکی تولید میشود و این آلودگی در اعماق اقیانوسها، بلندترین کوهها و حتی داخل بدن انسانها وجود دارد.
بهگزارش Phys، براساس یک مطالعه جدید که توسط پژوهشگران دانشگاه لیدز بریتانیا انجام شده است، بیش از دوسوم این آلودگی از کشورهای نیمه جنوبی جهان سرچشمه میگیرد.
میکروپلاستیکها در هر گوشه جهان: از قله اورست تا درون بدن ما
محققان دانشگاه لیدز انگلستان میگویند تولید حدود 52 میلیون تن آلودگی پلاستیکی در سال به حدی است که میتوان با آن پارک مرکزی نیویورک را تا ارتفاع ساختمان امپایر استیت با زباله پلاستیکی پر کرد. این مطالعه که در روز چهارشنبه در ژورنال Nature منتشر شد، زبالههای تولیدشده در بیش از ۵۰ هزار شهر و شهرک جهان را مورد بررسی قرار داده است.
این مطالعه پلاستیکهایی را بررسی کرده که به محیط آزاد وارد میشوند، نه آنهایی که به محلهای دفن زباله منتقل شده یا بهطور مناسب سوزانده میشوند. نویسندگان این مطالعه میگویند برای 15 درصد از جمعیت جهان، دولتها زبالهها را جمعآوری و دفع نمیکنند که این یکی از دلایل اصلی تولید بیشترین زباله پلاستیکی در جنوب شرقی آسیا و جنوب صحرای آفریقا است. این شامل 255 میلیون نفر در هند میشود.
طبق گفته نویسنده مطالعه، «کوستاس ولیس» استاد مهندسی محیطزیست در دانشگاه لیدز، شهر لاگوس در نیجریه بیشترین آلودگی پلاستیکی را نسبت به سایر شهرها تولید میکند. بقیه شهرهای بزرگ آلاینده پلاستیکی عبارتند از دهلی نو در هند، لوآندا در آنگولا، کراچی در پاکستان و قاهره در مصر.
هند با تولید 9.3 میلیون تن پلاستیک در سال، بیشترین میزان آلودگی پلاستیکی را در جهان تولید میکند که بیش از دو برابر کشورهای آلاینده بعدی، نیجریه و اندونزی، است. چین که اغلب بهخاطر آلودگی مقصر شناخته میشود، در رتبه چهارم قرار دارد اما طبق گفته ولیس، پیشرفتهای چشمگیری در کاهش زباله داشته است. سایر تولیدکنندگان بزرگ آلودگی پلاستیکی شامل پاکستان، بنگلادش، روسیه و برزیل هستند. این هشت کشور مسئول بیش از نیمی از آلودگی پلاستیکی جهان هستند.
ایالات متحده با تولید بیش از 47600 تن آلودگی پلاستیکی در رتبه 90 جهان و بریتانیا با تولید تقریباً 4600 تن آلودگی پلاستیکی در رتبه 135 قرار دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.