ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

دارپا به دنبال ساخت پهپادهای نظامی با قابلیت فرود روی کشتی های کوچک است

مدتهاست که نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا با به پرواز درآوردن هواپیما از روی ناوهای غول پیکر خود در اقیانوس، دست به انجام ماموریت های مراقبتی و شناسایی می زند. این ناوها اما قیمت بالایی ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۳ دی ۱۳۹۴ | ۱۹:۳۰

مدتهاست که نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا با به پرواز درآوردن هواپیما از روی ناوهای غول پیکر خود در اقیانوس، دست به انجام ماموریت های مراقبتی و شناسایی می زند.

این ناوها اما قیمت بالایی دارند و به همین خاطر است که دفتر تحقیقات نیروی دریایی و دارپا مشترکا روی پروژه ساخت نوعی پهپاد بادوام کار می کنند که قادر است به جای ناو از روی کشتی های کوچک نیز به پرواز درآید.

این پروژه TERN نام دارد و حالا در فاز سوم خود به سر می برد؛ بدان معنا که مراحل اولیه طراحی را پشت سر گذاشته و تیم توسعه دهنده اش آماده است تا نخستین نمونه اولیه از آن را بسازد.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

کار توسعه این پهپاد را هم شرکت Northrop Grumman بر عهده دارد که یک پیمانکار دفاعی است و کوله باری از تجربه در زمینه ساخت تجهیزات و تسلیحات نظامی دارد.

طرح فعلی پروژه TERN (تصویر شاخص) هواپیمایی را نشان می دهد که شکل و شمایلی شبیه به یک بال دارد و به دو تثبیت کننده مجهز گردیده و دو ملخ هم با جهت حرکت مخالف روی دماغه آن متصل شده اند.

این هواپیما مانند یک هلی کوپتر از جایش بلند می شود که این نکته همان هدف غایی و نهایی از پروژه TERN یعنی تیک آف هواپیما از محیط های محدود و بلند شدنش از زمین در شرایط هوایی نامساعد است.

این سیستم هوایی بدون سرنشین (که به اختصار UAS خوانده می شود) در ادامه جهت خود را یافته و در حین ماموریت پروازی افقی را تجربه می کند و در نهایت به پایگاهش بازگشته و به صورت عمودی در جایش فرود می آید.

دارپا در نظر دارد که در مرحله نخست، نمونه ای تمام عیار از این هواپیما را برای پرواز و فرود روی خشکی بسازد و سپس نسخه دریایی آن را همراه با پلتفرم آزمایشی هم اندازه با یک ناو شکن طراحی کند.

دن پت یکی از محققین دارپا در این رابطه گفت: طرحی که ما در نظر داریم می تواند با فراهم نمودن هشیاری افزوده (augmenting awareness) و تقویت کانال های ارتباطی، به میزان زیادی اثربخشی کشتی های میزبان خود را ارتقاء ببخشد.

البته لازم به یادآوری است که پیشتر هم هواپیماهای نظامی بدون سرنشین از این دست ساخته شده اند، اما این هواپیماها معمولا همچون مدل های خلبان دار، نیازمند مسیرهای تیک آف و فرود هستند.

پروژه TERN در صوتی که به موفقیت برسد می تواند با تبدیل نمودن کشتی های کوچک تر به سکوهای فرود و پرواز فرز و چابک (آن هم با گرید نظامی) نقش این نوع کشتی ها را در عملیات های نیروی دریایی به کلی دگرگون نماید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی