ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

بررسی اولیه نسل جدید بنز C کلاس در بازار ایران؛ واردات محدود برای افراد خاص

از کلاس c باید به عنوان یکی از پرفروش‌ترین سدان‌های مرسدس بنز نام برد که سهم قابل توجهی از فروش بنز را در سراسر دنیا به خود اختصاص داده است. اگر بنز ۱۹۰ یا به ...

میلاد میر عابدینی
نوشته شده توسط میلاد میر عابدینی | ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ | ۲۰:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

از کلاس c باید به عنوان یکی از پرفروش‌ترین سدان‌های مرسدس بنز نام برد که سهم قابل توجهی از فروش بنز را در سراسر دنیا به خود اختصاص داده است.

اگر بنز ۱۹۰ یا به اصطلاح (بچه بنز) با کد اتاق W201 را به عنوان نخستین نسل کلاس C در نظر بگیریم، تا به امروز ۵ نسل از این سدان پر طرفدار روانه بازار شده است.

نخستین بار در سال ۱۹۹۳ و با تولید اتاق W202 بود که مرسدس بنز، پسوند C را برای کوچک‌ترین سدانش در نظر گرفت. خوشبختانه تا به امروز تمام نسل‌های بنز کلاس C وارد کشور شده است و این سدان جمع و جور همان طور که در دنیا طرفداران زیادی دارد، در ایران نیز به عنوان یکی از محبوب‌ترین مدل‌های بنز شناخته می‌شود.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_02

شاید بتوان گفت بیشترین فروش بنز کلاس C در ایران، به نسل چهارم یا همان اتاق W204 در ایران تجربه کرد و همچنان به عنوان یکی از خوش بازارترین و پر طرفدارترین مدل‌های بنز در ایران به شمار می‌رود.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_2b
در سال ۲۰۱۴ اما، مرسدس بنز با معرفی نسل جدید کلاس C با کد اتاق W205 بیش از پیش این سدان دوست داشتنی را بر سر زبان‌ها انداخت.

چرا که می‌توان W205 را لوکس‌ترین C کلاسی برشمرد که تا کنون از سوی مرسدس بنز تولید شده و شباهت زیادی به برادران بزرگ‌تر و گران قیمت‌تر خود پیدا کرده است. C کلاس جدید در نمایشگاه دیترویت ۲۰۱۴ معرفی شده و عرضه و تولید آن تحت عنوان مدل ۲۰۱۵ از نیمه دوم سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شد.

خوشبختانه مدت کوتاهی پس از عرضه در بازار جهانی، پای این C کلاس خوش بر و رو به ایران هم باز شد، اما این بار با شرایطی کاملا متفاوت نسبت به مدل قبلی!

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_0a
جهش قیمت یک خودروی جدید و تازه وارد به ایران در ابتدای ورودش، دیگر به یک امر طبیعی تبدیل شده.

خیلی‌ها عنوان نوبرانه را به خودروهای تازه وارد می‌دهند و بسیاری از وارد کنندگان و فروشندگان این خودروها نیز سودجویی کرده و قیمت‌های غیر منطقی روی این خودروها می‌گذارند.

در صورتی که شاید رشد قیمت مدل جدید یک خودرو در خارج از کشور تنها ۵ الی ۱۵ درصد باشد. شرایط نسل جدید بنز کلاس C در ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_05

در شرایطی که C200 مدل ۲۰۱۴ نزدیک به صفر در بازار فعلی قیمتی کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان دارد، نسل جدید بنز C چند ماهی است که با قیمت نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان (برای مدل‌های فول آپشن) در بازار عرضه می‌شود. C200 های جدید، اکثرا از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وارد کشور شده‌اند.

C کلاس‌های عرضه شده در این کشورها همگی ساخته کشور آلمان هستند (بنز C کلاس به غیر از آلمان در چند کشور دیگر نیز تولید می‌شود) و قیمتی حدود ۱۵۸ هزار درهم دارند.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_13

قیمت این خودرو در کشور مبدا و رشد قیمتی ناچیزش نسبت به مدل قبلی از سوی کمپانی و قیمت ۵۰۰ میلیونی‌اش داخل ایران با هیچ منطقی جور در نمی‌آید!

این قیمت غیر منطقی و البته تعداد واردات محدودتر نسبت به قبل باعث شده تا استقبال از نسل جدید بنز C کلاس در ایران به هیچ عنوان به اندازه مدل قبلی نباشد. اما فارغ از این بحث‌ها به سراغ بررسی اجمالی C کلاس جدید می‌رویم.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_32

خودرویی که علاوه بر پیشرفت‌ها و ویژگی‌های مثبت فراوانی که دارد، انتقادهای زیادی را هم متوجه خود کرده است.
اگر تمام مدل‌های کلاس C جدید در بازارهای مختلف را کنار هم بگذاریم، ترتیب نامگذاری به این صورت است : C180، C200، C220 دیزل، C250، C300، C350 هیبرید، C400، C450 AMG، C63 AMG و C63S AMG
که البته هریک از این مدل ها نیز با سیستم‌های انتقال قدرت مختلف عرضه می‌شوند.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_71

از میان طیف گسترده مدل‌های Cکلاس جدید، تنها C200 بنزینی دیفرانسیل عقب به کشور وارد شده و مجوز پلاک را دریافت کرده است. اکثر مدل‌های وارد شده به کشور از نمونه‌های نیمه فول و مجهز به پکیج اسپرت AMG هستند.

طراحی ظاهری مرسدس بنز C200
نسل جدید کلاس C از زبان جدید مرسدس بنز در طراحی سدان هایش پیروی می‌کند. این زبان طراحی نخستین بار در S کلاس W222 تجلی پیدا کرد و با غلظت کمتری در C کلاس جدید نیز به کار گرفته شده است. اتفاقا چند هفته پیش مرسدس بنز با معرفی نسل جدید کلاس E، سبک جدید طراحیش را دوباره بر سر زبان‌ها انداخت.
به هیچ عنوان نمی‌توان از شباهت ظاهری C کلاس جدید با بنز S کلاس گذشت، حتی آیینه‌های جانبی و دستگیره درب‌ها تفاوت بسیار جزیی با نمونه استفاده شده در S کلاس دارند.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_51

شباهت قسمت عقب و چراغ های C کلاس با برادر بزرگ ترش آنقدر زیاد است که از فاصله دور، تشخیصش از S کلاس برای افرادی که چندان ریز بین نیستند تا حدودی سخت می‌شود. در قسمت جلو نیز شاهد سبک جدید طراحی سپر و چراغ‌ها هستیم.

در نمونه‌های مجهز به پکیج AMG، دریچه‌های بزرگ هوا روی سپر جلو و حفره‌های عمودی کوچک در دو طرف سپر عقب خودنمایی می‌کنند. همان طور که اشاره شد، چراغ های عقب که از مجموعه لامپ‌های ال ای دی تشکیل شده‌اند، شباهت فراوانی با چراغ‌های عقب کلاس S دارند.

پروژکتورهای روی سپر جلو نیز حذف شده است و داخل مجموعه چراغ‌های جلو قرار گرفته است. گرافیک داخلی چراغ‌های جلو خیره کننده است و در کنار جلو پنجره بزرگ منقش به ستاره سه پر و فلاپ فلزی براق نصب شده در پایین سپر جلو، ترکیبی لوکس و هیجان انگیز را به وجود آورده است.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_52

اگر هیچ نقطه‌ای از بدنه شباهتی با نسل قبلی نداشته باشد، اما از شباهت فرم پنجره‌های جانبی با پنجره‌های جانبی C کلاس W204 نباید گذشت.  خیلی‌ها به هم شکل شدن سدان‌های مرسدس بنز انتقاد می‌کنند و عقیده دارند شباهت ظاهری کوچکترین سدان مرسدس بنز با بزرگ ترین و لوکس‌ترین سدانش قابل قبول نیست.

اما می‌توان از این زاویه نیز به قضیه نگاه کرد، که خریداران با بودجه محدودتر نیز می توانند قسمتی از کلاس و پرستیژ ظاهری S کلاس را در طراحی خودرو خود داشته باشند.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_72

کاربرد گسترده آلومینیوم در ساخت C کلاس جدید، کاهش وزنی ۱۰۰ کیلویی را برای این سدان جذاب به ارمغان آورده، همچنین مقاومت بدنه و ضریب ایمنی بدنه در تصادفات نیز نسبت به قبل افزایش داشته است.

کابین مجلل همچون S کلاس
با باز کردن درب‌ها و قرار گرفتن در کابین C کلاس جدید حسی آمیخته از هیجان و تعجب به شما دست می‌دهد. اگر پیش از این سواری با مدل قدیمی C کلاس را تجربه کرده باشید، باور اینکه این خودرو همان C کلاس است برایتان سخت خواهد شد!

کیفیت متریال استفاده شده داخل کابین پیشرفت چشمگیری داشته و به محصولات لوکس‌تر و گران قیمت‌تر مرسدس بنز نزدیک شده است.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_5b

تقریبا می‌توان گفت هیچ چیز شبیه قبل نیست و با یک کابین مدرن و آمیخته شده با المان‌های کلاسیک مرسدس بنز طرف هستیم که جای هیچ ایرادی به آن وارد نیست. دریچه‌های سیستم تهویه همچون سایر محصولات جدید مرسدس بنز به صورت دایره‌ای طراحی شده و فرم کنسول جلو و پنل درب‌ها نیز به کلی تغییر کرده است.

صفحه نمایشگر ۸.۴ اینچی از مجموعه کنسول جلو خارج شده و نحوه طراحی دکمه‌های تنظیم صندلی ها و اسپیکرهای نصب شده روی درب‌ها نیز تغییر کرده است.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_5d

چرم صندلی‌ها کیفیت مطلوبی دارند و حجم استفاده از قطعات پلاستیکی در کابین به مراتب کمتر از قبل شده است. نمونه‌های مجهز به پکیج اسپرت AMG از فرمان کف تخت و پدال‌های آلومینیومی بهره می‌برند. همچنین در مدل‌های مجهز به پکیج اکسکلوسیو یک ساعت آنالوگ ظریف در کنسول جلو نصب می‌شود. کابین C کلاس جدید از خیلی جهات شبیه به سدان‌های لوکس‌تر مرسدس بنز شده است.

اهرم تعویض دنده همچون بنز کلاس E و S به پشت فرمان منتقل شده و فضای کابین مجهز به سیستم نورپردازی حرفه‌ای شده است. از ترمز پارک الکتریکی نیز باید به عنوان یکی از امکانات جدید C کلاس نام برد.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_5e
ماوس سیستم کامند در این خودرو متحول شده و علاوه بر اهرم دوار، به پد لمسی نیز مجهز شده است. در مدل‌های فول آپشن حتی می توان از آپشن‌هایی نظیر خوش بو کننده کابین و سیستم روشنایی حساس به محیط نیز بهره برد.

سقف پاناروما هم که المانی جدانشدنی از خودروهای لوکس مرسدس بنز است. C کلاس جدید به سامانه اتنشن اسیست و هد آپ دیس پلی نیز مجهز شده است. اما سیستم هد آپ در این خودرو با مشکلاتی نظیر عدم تنظیمات روشنایی بهتر و یا همترازی با نقطه دید راننده دست و پنجه نرم می‌کند.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_6a

فاصله دو محور ۲۸۴۰ میلی‌متر است و همین مورد باعث شده تا این سدان کوچک فضای کابین قابل قبولی داشته باشد. اما همچون مدل قبلی، کمی محدودیت فضای پا و سر در ردیف عقب به چشم می‌خورد.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_61

حجم صندوق بار نیز ۴۸۰ لیتر است و نکته جالب اینجاست که درب صندوق بار تنها از داخل خودرو قفل و باز می‌شود و هنگام باز شدن درب‌ها، قفل صندوق بار باز نمی‌شود. دکمه‌ها و چراغ‌های روی سقف نیز شباهت زیادی با بنز Sکلاس دارند .

پشت فرمان C کلاس جدید
با روشن شدن پیشرانه توسط دکمه استارت، عقربه‌های رقصان و فرم جدید صفحه کیلومتر شمار و شیفترهای گیرباکس در پشت فرمان، نوید یک رانندگی هیجانی را به شما می‌دهند.

برای اولین بار از سیستم چابکی دنده برای C کلاس جدید استفاده شده است. جعبه دنده 7G TRONIC با تغییراتی نسبت به قبل در این مدل نیز استفاده شده و عملکرد قابل توجهی را به نمایش می‌گذارد.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_6d
برنامه‌های رانندگی در ۵ حالت، کامفورت، اکو، اسپرت، اسپرت پلاس و ایندیویژوآل تنظیم می‌شوند و در هریک از این حالت‌ها واکنش پدال گاز، حساسیت فرمان و عملکرد سیستم فنربندی تغییر می‌کند. سواری C کلاس جدید با بهره گیری از سیستم فنربندی ایرماتیک نرم‌تر از قبل شده اما همچنان به خاطر ذات اسپرت نسبت به سدان‌های لوکس‌تر مرسدس بنز سفت‌تر است.
C200 عرضه شده در ایران از پیشرانه ۱۹۹۱ سی سی توربو بهره می‌برد که توانایی تولید ۱۸۴ اسب بخار قدرت در دور ۵۵۰۰ را دارد. از طرفی گشتاور ۳۰۰ نیوتون متری در دور ۱۲۰۰ تا ۴۴۰۰ به محور عقب منتقل می‌شود.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_56

C200 جدید با وزنی نزدیک به ۱۴۰۰ کیلوگرم، ظرف ۷.۳ ثانیه از حالت سکون به سرع ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد. این سدان چموش در طول حرکت از چسبندگی و پایداری قابل قبولی برخوردار است و سامانه مجیک بادی به خوبی حرکات اضافی بدنه را فیلتر می‌کند.
با توجه به وجود ده‌ها سامانه ایمنی پیشرفته و سیستم ترمز قدرتمند، تصادف با این سدان دوست داشتنی سخت‌تر از قبل شده است!

رقابت سخت در بازاری با رقیب های بسیار

C200 جدید در بازار ایران رقبایی نظیر ب ام و سری۳ (320)، لکسوس IS250 و اخیرا آئودی A4 را مقابل خود می‌بیند، اما اختلاف قیمتی قابل توجهی با رقبای خود دارد.

بر چسب قیمتی نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان روی این خودرو باعث شده تا همچون قبل برای بعضی طرفداران مرسدس بنز با بودجه محدود دست یافتنی نباشد و این درحالیست که رقبای مذکور در نمونه های دست دوم و نو از 200 الی 400 میلیون تومان قیمت می خورند.

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_67

از طرفی با توجه به تعداد محدود واردات این خودرو به کشور و عدم بهره مندی از گارانتی و خدمات پس از فروش، مالکان این خودرو باید با هزینه بالای تعمیرات و لوازم جانبی نایاب و بسیار گران قیمت دست و پنجه نرم کنند.

بازار خرید و فروش آن نیز همان طور که اشاره شد به پررونقی مدل قبلی نیست. چرا که با این بودجه می‌توان سراغ بنز E250 فول اپشن رفت.

پس این طور به نظر می‌رسد که ایران تنها نقطه دنیاست که در آن سدان بزرگ‌تر و لوکس‌تر مرسدس بنز، با سدان کوچکتر و اقتصادی‌تر این شرکت هم قیمت است!

Mercedes-Benz-C-Class_2015_800x600_wallpaper_84

با تمام این تفاسیر، علی‌رغم تمام ویژگی‌های مثبت و جذابیت‌های C کلاس جدید، خرید این خودرو با توجه به قیمت در نظر گرفته شده برای آن در ایران چندان منطقی به نظر نمی‌رسد، اما گزینه مطلوبی است برای تمایز طلبان افرادی که می‌خواهند با بودجه ۵۰۰ میلیون تومان خاص‌تر از بقیه باشند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (10 مورد)
  • ak
    ak | ۲۰ بهمن ۱۳۹۴

    ?????اونی که تیکه می اندازه یه سر بیاد اهواز ببینه که چقدر زیاده

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی