پژوهشگران یک قدم دیگر به درمان فلج اندام نزدیک شدند
اگر فلج کامل اندام باشید، برداشتن یک قاشق از روی میز دستاوردی بزرگ محسوب می شود. یان بورکهارت، شخصی است که با وجود مشکل فلج اندام خود موفق شد تا به چنین مهمی دست یابد. ...
اگر فلج کامل اندام باشید، برداشتن یک قاشق از روی میز دستاوردی بزرگ محسوب می شود. یان بورکهارت، شخصی است که با وجود مشکل فلج اندام خود موفق شد تا به چنین مهمی دست یابد.
یان یکی از سوژه های آزمایشی طولانی مدت است که طی آن، دانشمندان قصد دارند راه حلی الکترونیکی برای این ناتوانی جسمی پیدا کنند. اولین اتفاق مهم در سال 2014 رخ داد، زمانی که بورکهارت توانست یک قاشق را بلند کند و دو سال بعد، حالا او می تواند از کارت اعتباری اش استفاده کند، نوشیدنی بخورد و حتی گیتار هیرو بازی کند.
این اتفاق، در نتیجه همکاری سازمان غیر انتفاعی Batelle و دانشگاه ایالت اوهایو است. تصور کنید که تمام سیستم عصبی بدن شما، شبکه ای از لوله های خلاء است که هر کدام به یک عضو از بدن متصل اند.
وقتی که نقصی در این سیستم وجود نداشته باشد، مغز هر پیامی که بدن باید انجام دهد را نوشته و به سیستم عصبی می دهد تا اعصاب نیز به عضو مورد نظر رفته و کار را انجام دهند.
شش سال پیشف یان در یک صانحه رانندگی، به نخاع خود ضربه ای جدی وارد کرد که در نتیجه این اتفاق، شبکه لوله های خلاء که پیام در آن ها حرکت می کند، از کار افتادند و مسیر برای رسیدن پیام مسدود شد.
با این حال، سازمان Batelle تمام این مدت روی پروژه ای به نام نوروبریج یا پل عصبی کار کرده که در حقیقت، یک نوع نخاع خارجی محسوب می شود. در حقیقت، اگر مسیر اول بسته باشد، مسیر دوم را باید ساخت تا از طریق آن پیام را به اعصاب محیطی که سرتاسر بدن پخش شده اند منتقل کرد.
یک چیپ مخصوص درون بخش کورتکس حرکتی مغز یان قرار گرفته و سیم های که از جمجمه او بیرون آمده اند، حکم نخاع را بازی می کنند. طی دو سال، او و تیمی که پشتیبانی اش می کردند موفق شدند تا از ابتدایی ترین کارها به کارهای پیشرفته تر و پیچیده تری برسند. او حالا می تواند کاری به پیچیدگی انجام یک بازی شبیه ساز گیتار نوازی را هم انجام دهد.
هدف بعدی، قرار دادن چیپ نوروبریج درون مغز 4 نفر دیگر است تا نتایج روی آن ها نیز آزموده شود. نفر بعدی تابستان امسال زیر تیغ جراحی خواهد رفت و به زودی نیز ورژن بدون سیم این دستگاه ساخته می شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چرا این سایت اینطوریه؟
یه موقع نظرات تایید باید بشن یه موقع آزادانه میشه نظر گذاشت.
فکر میکردم این سایت از این کارای بچگانه و جهان سومی نداره.
اینم بگم، تعیین تکلیف نشه. نظرم بود. هرجور خودتون صلاح میدونید
با اینکه همیشه به این شیوه اعتقادی نداشتم و بنظرم باید علم پزشکی این مشکل رو یکبار برای همیسه حل کنه، یعنی دوباره شبکه عصبی بدن رو ترمیم و احیا کرد تا مثل روز اول شه؛
ولی تا اون موقع اینم شاهکاریه.
به قول معروف، شیر مادرشون حلالشون.