ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

اولین خودرو برقی بازار ایران چینی خواهد بود؛ معرفی ون بزرگ BYD E6

چه کسی فکر می کرد که اولین خودرو برقی بازار ایران، چینی باشد؟ بی وای دی، برندی که اخیرا توسط یکی از زیر مجموعه های کرمان خودرو به اسم کارمانیا عرضه می شود در اولین ...

سید محمد سعید چاوشی
نوشته شده توسط سید محمد سعید چاوشی | ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۲۰:۰۰

چه کسی فکر می کرد که اولین خودرو برقی بازار ایران، چینی باشد؟

بی وای دی، برندی که اخیرا توسط یکی از زیر مجموعه های کرمان خودرو به اسم کارمانیا عرضه می شود در اولین اقدام خود در سال 95 قصد دارد تا یک خودرو  برقی را در بازار ایران عرضه کند، ون پنج نفره ئی شش که با توجه به طراحی ون مانند، تا حدی زیادی با سایر ماشین های موجود در خیابان متفاوت است و طبق اطلاعات اولیه می تواند با یکبار شارژ کامل باتری هاش حدود 400 کیلومتر را طی کند.

BYD E6-1

البته پروسه شارژ این باتری ها با برق شهری بین 6 تا 8 ساعت طول می کشد. قدرت 268 اسب بخار و قیمت حدودی 35  هزار دلار از مشخصات این خودرو در بالاترین مدل هستند.

با توجه به تعرفه 4 درصدی و عوارض جانبی بعید نیست که قیمت این مدل در ایران به حدود 150 میلیون تومن برسد. هرچند BYD E6 در مدل های پایه با قیمت کمتر هم در بازار چین عرضه می شود.

BYD E6-2

جالب است بدانید که مدل 35 هزار دلاری BYD E6 صفر تا صد قابل توجهی در حدود 8 ثانیه دارد، اما شتاب گیری مدل پایه حدود 14 ثانیه به طول می انجامد و تفاوت این دو رقم، تفاوت یک خودرو سریع خانوادگی با یک ون کُند و ملال آور است.

به هرحال با توجه به عرضه نسل جدید تویوتا پریوس با قیمت حدودی 150 میلیون تومان و پیچیدگی های نگهداری و شارژ کردن خودروهای برقی در ایران، تصور موفقیت بی وای دی ئی 6 کمی سخت است.

BYD E6-3

BYD E6 در سگمنت ون های چند منظوره یا  MPV قرار می‌گیرد. این درحالیست که بی وای دی یک سدان برقی بسیار موفق را نیز در بازار چین می فروشد و تیراژ بالای محصولات، این شرکت را بدل به بزرگترین تولید کننده انبوه خودروهای چینی در سطح جهان کرده است.

93779_e6 017-1000x416
شرکت BYD از سال 2003 میلادی در پی خریداری شرکت خودروسازی سیچوان توسط وانگ چوان- فو راه‌اندازی شد و هم اکنون دهمین خودرو ساز برتر جمهوری چین است.

ابعاد کلی این مینی ون در طول 4560 میلی متری، عرض 1822 میلی متری، ارتفاع 1645 میلی متری با فاصله بین دو محوری 2830 میلی متری خلاصه می‌شود که از این سایز بدنه، حداقل وزن خشک 2830 کیلوگرمی بدست آمده است.

طراحی ظاهری این خودرو در قسمت جلوپنجره بیشتر شبیه به محصولات هوندا بخصوص هوندا اودیسه است، ولی در کل اگر بخواهیم در مورد طراحی آن صحبت کنیم، می‌توان یک طراحی نسبتاً خوب را برای آن توصیف کرد.

81517_e6 009-1000x416
برخلاف طراحی ظاهری نسبتاً متوسط این ون، می‌توان قسمت مولد قدرتی آن را یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های یک خودرو در ایران دانست. البته بیشتر به خاطر اقتصاد و بهره‌وری سوخت که کم کم تبدیل به نگرانی های بزرگ کشور شده.

مدل پایه این ون در باطن خود از پیشرانه‌ای محرک تمام الکتریکی از نوع مگنتی سود می‌برد که با باطری‌های 61.4 کیلووات برساعتی، توانایی تولید قدرتی 121 اسب بخاری در کنار ماکزیمم گشتاوری 450 نیوتن متری را دارد.

99381_e6 006-1000x416مصرف موتورهای الکتریکی و مقدار انرژی کشیده شده از باطری‌ها نیز حدود 19.5 کیلووات در هر صد کیلومتر اعلام شده که می‌توان در جاده‌های شهری حدود 400 کیلومتر بدون شارژ مجدد با آن رانندگی کرد.

مدت زمان شارژی باطری‌ها با شارژر سریع 30 کیلووات ساعتی حدود 2 ساعت اعلام شده است و این در حالیست که برای شارژ کامل باتری‌ها با ولتاژ استاندارد، مابین 8 الی 9 ساعت زمان نیاز است.

58349_e6 022-1000x416
در مورد قیمت احتمالی این خودرو هنوز اطلاعاتی در دسترس نیست و باید منتظر اعلام رسمی مشخصات و قیمت آن توسط شرکت کارمانیا باشیم اما امیدواریم با حمایت های صورت گرفته از سوی دولت بتواند جایگاه مناسبی برای خودروهای الکتریکی بدست آید و رفته رفته شاهد حضور پررنگ تر این نوع خودروها در سطح کشور باشیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (12 مورد)
  • 68peyman
    68peyman | ۱۳ فروردین ۱۳۹۶

    121 اسب بخار قدرت با وزن 2/8 تن اگه وزن 5 نفر سرنشین بیاد 400 کیلو رو هم میشه 3/2 تن
    همین وانت نیسان خودمون با 1/8 تن وزن و 100 اسب بخار قدرت ( 1 تن کمتر و قدرت 20 تا کمتر) صفر تا 100 برابر با 35 ثانیه داره اونوقت واس این 14 ثانیه؟؟؟)
    این ماشین اصلا نفس نداره ?

  • bekhand
    bekhand | ۲۶ خرداد ۱۳۹۵

    بهتر بود می گفتید اولین ون هایبرید!!
    خودروی برقی با هیبریدی و یا پلاگین هایبرید تفاوت های زیادی دارند!!
    بهتر است در ترجمه این مقالات به این نکات توجه کنید تا به بار علمی سایت لطمه وارد نشود!

  • Hadi.TJ
    Hadi.TJ | ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵

    شرکت BYD هم اکنون دهمین خودرو ساز برتر جمهوری چین است...مگه چین چندتا شرکت خودروسازی داره که این دهمین برتر هست؟؟؟ فکر کنم اگر از آخر میشمردید و میگفتید این شرکت چندمین شرکت خودروساز از آخر هست خیلی بیشتر و بهتر منظور رو میرسوندید...

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی