راهنمای استراتژی های موثر در Dota 2؛ قهرمان ها، قابلیت ها و نقش های شان در بازی
بازی های ویدیو به مرور زمان، بیشتر و بیشتر به صحنه رقابتی وارد می شوند، عناوینی که روزی تنها به عنوان یک سرگرمی به آن ها نگاه می شد، امروزه به عنوان ورزش های الکترونیکی ...
بازی های ویدیو به مرور زمان، بیشتر و بیشتر به صحنه رقابتی وارد می شوند، عناوینی که روزی تنها به عنوان یک سرگرمی به آن ها نگاه می شد، امروزه به عنوان ورزش های الکترونیکی شناخته می شوند. سردمدار عناوین رقابتی هم بازی های سبک MOBA هستند، بازی هایی با گیم پلی عمیق و تکیه زیاد بر کار تیمی، هر ساله بازیکنان و تیم های زیادی را برای رقابت فرا می خوانند.
با وجود مسابقات با شکوه این عناوین، هنوز هم موبا بستری است که بازیکنان غیر حرفه ای هم می توانند از آن لذت ببرند. منبع درآمد عناوین این سبک بازیکنانی هستند که خارج از مسابقات حرفه ای و بیشتر به منظور سرگرمی و گاهی به چالش کشاندن مهارت های شان این بازی ها را تجربه می کنند.
دوتا 2 یکی از عناوین موبا محبوب و در حال رشد است که بازیکنان بسیاری را به سمت خود فراخوانده، بازیکنانی که شاید پیشتر هیچ تجربه ای از عناوین موبا نداشته اند و درک مکانیزم های این سبک می تواند برای شان دشوار و تا حدی گیج کننده باشد. این پیچیدگی ها گاهی به حدی اوج می گیرند که بازیکنان با نا امیدی این عناوین را کنار می گذارند و فرصت بیشتری به آن ها نمی دهند.
به همین دلیل هم بر آن شدیم به منظور آشنا سازی پلیرها با عناوین موبا و مشتاق کردن آن ها به تجربه این عناوین، تا حدی مکانیزم های ابتدایی دوتا 2 را به شیوه ساده بیان کنیم تا بازیکنان در بازی وقت شان را بیشتر به افزایش مهارت و کسب تجربه اختصاص دهند تا یادگیری مکانیزم های ابتدایی بازی.
- قسمت اول: قوانین ابتدایی
- قسمت دوم: قهرمان ها، قابلیت ها و نقش های شان در بازی
- قسمت سوم: لاین ها
- قسمت چهارم: جنگل
- قسمت پنجم: آیتم ها
- قسمت ششم: راهنمایی های پیشرفته
هیرو ها واحد های خاصی هستند که توسط بازیکنان کنترل می شوند. در شروع بازی، بازیکنان به دو تیم 5 نفره تقسیم می شوند و هر بازیکنی باید از بین 111 هیرو موجود، قهرمان خودش را برگزیند و در طول بازی این قهرمان و دیگر واحد های تحت تملکش را کنترل کند.
قهرمانان می توانند به اغلب واحد های خودی و غیر خودی حمله کنند، این مکانیزم Basic Attack و یا Auto Attack نام دارد و دستور آن با فشردن راست کلیک روی یک واحد صادر می شود.
Attack Damage: آسیبی است که ضربات پایه ای هیرو به دیگر یونیت ها وارد می کند.
Attack Range: هر هیرو تنها قادر است به واحد هایی که در فاصله خاصی از او قرار گرفته اند حمله کند و در صورتی که .اهدافش در این محدوده نباشد، ابتدا به سمت شان حرکت خواهد کرد.
Attack speed: هر هیرو با سرعت خاصی به واحد های دیگر حمله می کند، به عبارت دیگری بین هر دو حمله او، مدت زمان مشخصی فاصله زمانی است. در شروع هر بازی این فاصله زمانی بین دو حمله مقدار ثابتی است که به آن Base Attack Time می گویند. در هر ثانیه، هر هیرو 1 بر روی BAT بار (Basic Attack Speed) می تواند حمله کند (طبیعتا اگر BAT هیرو ای برابر 0.5 باشد، یعنی بین هر دو حمله اش نیم ثانیه فاصله باشد در هر ثانیه 2 بار حمله می کند). با خرید آیتم های گوناگون و قدرتمند تر شدن صفات هیرو، Attack Speed او هم به مرور افزایش می یابد که به آن Increased Attack Speed می گویند. IAS درصدی است که افزایش BAS را نشان می دهد. وقتی می گوییم که Attack Speed یک واحد بیشتر شده، یعنی IAT مقدار 1 به خود گرفته و تعداد حملات هیرو در ثانیه 1 درصد افزایش یافته.
هنگامی که واحد های غیر خودی، چه واحد های تیم حریف و چه واحد های خنثی در نزدیکی هیروی بازیکن کشته شوند، هیرو ها امتیازات تجربه پاداش می گیرند. تمامی بازیکنان کار شان را از سطح یک آغاز می کنند اما قادرند با جمع آوری این امتیازات، هیرو شان را به لول های بعدی ارتقا دهند.
هیرو ها قابلیت هایی مختلف با تنوع و پیچیدگی بسیار دارند. اغلب آن ها از 4 قابلیت بهره می گیرند، سه قابلیت پایه ای و یک قابلیت آلتیمیت. هر بار که لول هیرو بالاتر می رود، امتیازی پاداش می گیرد که می تواند آن را صرف یادگیری و یا ارتقا سطح قابلیت هایش و یا قوی تر ساختن خصلت ها و صفت های متفاوتش (Attributes) کند. قابلیت های پایه ای 4 سطح دارند و قابلیت های آلتیمیت سه سطح و پیش از آزاد کردن اولین سطح این قابلیت ها استفاده از آن ها ممکن نیست.
اما با رسیدن هیرو به یک لول خاص، لزوما نمی توان هر قابلیتی را ارتقا بخشید. برای مثال، تا پیش از رسیدن به لول سه، هیچ هیرویی نمی تواند یکی از قابلیت هایش را به سطح 2 برساند. دقیق تر بخواهیم بگوییم، اگر در اول بازی هنگامی که هیرو لول یک بود، امتیازش را صرف یادگیری اولین قابلیت پایه ایش کرد، در لول دو نمی تواند مجددا همین قابلیت را ارتقا بخشد، بلکه باید تا لول 3 صبر کند.
همین قضیه در مورد سومین سطح قابلیت ها هم صدق می کند. ارتقا دادن یک قابلیت به سومین سطحش تا پیش از رسیدن به لول 5 ممکن نیست. یادگیری قابلیت آلتیمیت هم تنها و تنها در لول 6 به بعد امکان پذیر است و امکان ارتقا آن به سطوح دو و سه در لول های 11 و 16 ممکن می شود.
در کنار این 4 قابلیت در رابط کاربری جایگاهی شامل سه عدد مختلف خواهید دید که می توان آن را همانند دیگر قابلیت ها ارتقا داد. این جایگاه در حقیقت نماینده Attribute Bonus آن هیرو است و ارتقا سطح آن، صفت های هیرو را که در ادامه این مقاله بیشتر در مورد آن ها توضیح خواهیم داد قدرتمند تر می کند.
قابلیت ها
انواع قابلیت ها
قابلیت ها انواع گوناگونی دارند، به طور کلی هنگامی که صحبت از نوع قابلیت می شود، منظور نحوه فعال سازی آن ها و اعمال اثرشان است. تمامی آیکن هایی که در زیر می بینید مربوط به Drow Ranger هستند، هیرویی که تمامی انواع قابلیت ها را داراست. این هیرو از گزینه های خوب برای بازیکنان تازه کار به شمار می رود، بنابراین می توانید با انتخاب این هیرو راحت تر با مکانیزم های بازی آشنا شوید.
Active: این قابلیت ها باید توسط بازیکن استفاده شوند تا اثر شان را در میدان نبرد بازی نمایش دهند. این ها اغلب مانا مصرف می کنند و پس از استفاده وارد وضعیت Cooldown می شوند و اغلب مکانیزمی برای نشانه گیری هدف شان دارند. اکثر قابلیت های دوتا 2 از این نوع هستند.
برای فعال سازی این نوع قابلیت ها، باید دکمه متناسب با آن قابلیت فشرده شود. با فشردن شدن این دکمه، مکانیزم نشانه گیری این قابلیت در صورت وجود نمایش داده می شود و بازیکن می تواند مشخص کند که این قابلیت را در کجا و یا روی چه واحدی فعال کند
Passive: قابلیت های پسیو اثرشان را یا به صورت دائمی پس از یادگیری شان نشان خواهند یاد و یا در شرایط خاصی به صورت کاملا خودکار و بدون نیاز به دخالت بازیکن فعال می شوند. این شرایط خاص می تواند حمله کردن، استفاده از قابلیت های دیگر و یا حتی آسیب دیدن از واحد های حریف باشد. تقریبا اکثر قابلیت های پسیو بازی با چند مورد استثنا نه مانا مصرف می کنند و نه Cooldown دارند.
Autocast: این قابلیت ها نوع خاصی از قابیت های Active هستند که می توانند روشن یا خاموش شوند و یا همانند تمامی قابلیت های اکتیو دیگر به صورت عادی استفاده شوند. اغلب این قابلیت ها جز چند مورد خاص، روی Auto Attack های هیرو تاثیر می گذارند و باعث اعمال تاثیر خاصی روی حملات عادی هیرو می شود. هنگامی که این قابلیت ها روشن شوند، هر حمله ای که بازیکن به واحد های دیگر می کند، این تاثیر را با خود به همراه دارد و مانا هم مصرف می کند.
برای مثال، هیرو Drow Ranger را تصور کنید، نخستین قابلیت این هیرو که با کلید Q فعال می شود، Frost Arrows نام دارد و یکی از این قابلیت ها است. استفاده از این قابلیت روی واحد های غیر خودی سرعت حرکت آن ها را آهسته می کند. اگر به صورت عادی و همانند دیگر قابلیت های اکتیو، با فشردن کلید Q این قابلیت را فعال کنید، باید هدف تان را برگزینید تا درو رنجر فقط یک بار به هدف تان با این قابلیت حمله کند و آن ها را آهسته کند. اما اگر با کلیک راست روی این قابلیت آن را روشن کنید، هر بار به صورت عادی به دیگر واحد ها حمله کنید، حملات شما با اثر این قابلیت همراه خواهند بود.
نشانه گیری قابلیت ها
همان طور که گفتیم قابلیت های Active و Autocast اغلب باید روی هدفی خاص نشانه گیری شوند، یعنی بازیکن باید واحدی خاص یا جایگاه خاصی از زمین بازی را هدف بگیرد. این نشانه گیری می تواند یکی از انواع زیر باشد.
- بدون هدف: این قابلیت ها نیاز به نشانه گیری ندارند، بلافاصله پس از فشردن کلید شان فعال می شوند و اغلب هم روی خود واحد استفاده کننده از آن قابلیت و یا واحد های خودی و یا غیر خودی در فاصله نزدیکش و یا در تمامی مپ بازی اثر می گذارند.
- هدف گیری یک نقطه: برای استفاده از این قابلیت ها، بازیکنا باید نقطه خاصی از زمین بازی را هدف بگیرد. با فشردن کلید مربوط به این قابلیت ها نشانگر موشواره تبدیل به هدف گیری می شود که نشان می دهد که بازیکن باید نقطه خاصی را برای استفاده از آن قابلیت برگزیند. این قابلیت ها هم انواع مختلفی دارند، انتخاب یک نقطه برای برخی از این قابلیت ها مشخص می کند که آن اثر ان قابلیت دقیقا در آن نقطه اعمال خواهد شد و یا اینکه جهت پرتاب آن قابلیت از طرف هیرو را مشخص می کند (همانند هوک Pudge).
- هدف گیری یه منطقه: این نوع نشانه گیری هم مانند نشانه گیری یک نقطه عمل می کند، با این تفاوت که بازیکن باید یک منقطه کامل را هدف بگیرد و نه فقط یک نقطه خاص را. با فشردن کلید این قابلیت اغلب دایره ای با شعاعی محدود به مرکزیت نشانگر موشواره نمایان خواهد شد که محدوده اثر این قابلیت را مشخص می کند.
- هدف گیری یک واحد: این قابلیت ها روی هر نقطه ای از زمین بازی اعمال نمی شوند و بازیکن باید مستقیما واحدی دیگر را هدف بگیرد. با فشردن کلید این قابلیت ها نشانگر موشواره تبدیل به هدف گیر می شود و حال بازیکن باید یک واحد، خودی یا غیر خودی بر اساس کاربرد آن قابلیت را انتخاب کند. اغلب این قابلیت ها تنها روی واحد انتخاب شده اثر می گذارند.
- هدف گیری یک نقطه یا واحد: ترکیبی است از دو نوع از سیستم های هدف گیری قبلی. بازیکن یا باید یک نقطه و یا یک واحد را برای قابلیتش انتخاب کند.
- هدف گیری یک واحد با اثر گذاری روی یک منطقه: یکی از انواع هدف گیری یک واحد است، با این تفاوت که قابلیت اثر خودش را روی تمامی واحد های اطراف واحد هدف گیری شده اعمال خواهد کرد و نه فقط خود واحد انتخاب شده. مانند قابلیت Storm Hammer هیرو Sven. بازیکن برای استفاده از این قابلیت تنها باید یکی از هیرو های حریف را هدف بگیرد، اما پس از اصابت قابلیت به هدفش، تمامی هیرو های حریف اطراف واحد هدف گیری شده هم تحت تاثیر این قابلیت قرار خواهند گرفت.
همانند Auto Attack ها، برای استفاده از قابلیت ها روی یک واحد، نقطه یا منطقه خاص هم باید حداقل در فاصله مشخصی از هدف قرار گرفت. در صورتی که هدف تان در محدوده هیرو شما نباشد، هیرو ابتدا به سمت آن حرکت و در صورتی که هدف تان متحرک باشد آن را دنبال خواهد کرد.
صفات هیرو ها
به طور کلی سه صفت اصلی Strength ،Agility و Intelligence در دوتا وجود دارند که هر هیرو مقدار مشخصی از این صفت ها را دارا است. با افزایش لول هیرو، بالا بردن سطح Attribute Bonus، با خرید آیتم و به لطف برخی قابلیت ها، مقدار این صفات افزایش می یابد.
صفت اصلی: برای هر هیرویی، یکی از سه صفت، صفت اصلی اش به شمار می رود و هر میزان که مقدار این صفت اصلی افزایش یابد، قدرت ضرباتش هم به همان میزان بیشتر خواهد شد. به طور کلی، صفت اصلی هر هیرو سبک و نحوه بازی با او را مشخص می کند.
Strength: این صفت معیار سرسختی و مقاومت هیرو در برابر آسیب ها است و ظرفیت نوار سلامتی و سرعت پر شدن آن را مشخص می کند. هیرو هایی که Strength صفت اصلی شان است، بیشتر نقش تانک دارند، اکثرا تیم مبارزات را خودشان شروع می کنند و در تیم فایت ها از هیرو های حریف بیشترین آسیب ممکن را دریافت می کنند.
- افزایش Strength به اندازه یک واحد، 20 واحد به نوار سلامتی هیرو می افزاید.
- افزایش Strength به اندازه یک واحد، سرعت پر شدن نوار سلامتی را 0.03 واحد در ثانیه افزایش می دهد.
Agility: این صفت نشانگر چابکی هیرو ها است و مستقیما روی Armor و Attack Speed هیرو تاثیر گذار است. هیرو هایی که Agility صفت اصلی شان به شمار می رود بیشتر از Auto Attack های شان برای آسیب وارد کردن به واحد های حریف بهره می گیرند و اغلب اتکا بسیار زیادی به آیتم ها برای افزایش قدرت شان دارند.
- افزایش Agility به اندازه یک واحد، 0.14 واحد به Armor هیرو می افزاید.
- افزایش Agility به اندازه یک واحد، Attack Speed را یک واحد افزایش می دهد.
Intelligence: این صفت نماینده دانایی و به نوعی اگاهی هیرو ها است و روی ظرفیت نوار مانا، سرعت پر شدن آن و قدرت طلسم ها تاثیرش را نشان می دهد. هیرو هایی که از Intelligence به عنوان صفت اصلی شان بهره می گیرند بیشتر از قابلیت های شان برای آسیب رساندن به سایر واحد ها و یا یاری رساندن به هم تیمی های شان کمک می گیرند.
- افزایش Intelligence به اندازه یک واحد، 12 واحد به ظرفیت نوار مانا هیرو می افزاید.
- افزایش Intelligence به اندازه یک واحد، سرعت پر شدن نوار مانا را 0.04 واحد در ثانیه افزایش می دهد.
- افزایش Intelligence به اندازه یک واحد، 0.0625% به قدرت قابلیت های آن هیرو می افزاید.
انواع آسیب ها
منظور از آسیب وارد کردن به دیگر واحد ها، کاستن از سلامتی آن ها است، اغلب واحد ها و سازه ها قادرند به روش های مختلف به دیگر واحد ها آسیب وارد کنند. این آسیب ها در دسته های متفاوتی قرار می گیرند که آن ها را مفصل تر در ادامه توضیح خواهیم داد.
- Physical: آسیب های فیزیکی از Auto Attack های هیرو ها و برخی از قابلیت های شان نشات می گیرد. هر چه Armor واحدی بیشتر باشد، آسیب های فیزیکی روی او تاثیر کمتری خواهند گذاشت.
- Magical: اغلب قابلیت های دوتا آسیب های جادویی به هدف شان وارد می کنند، Magic Resistance از تاثیر ناشی از آسیب های جادویی می کاهد.
- Pure: برخی از قابلیت ها آسیب خالص به هدف شان وارد می کنند، نه ارمور و نه Magic Resistance از قدرت این گونه آسیب ها نمی کاهند.
Armor: صفتی است که بر اساس مقدارش، می تواند از آسیب فیزیکی وارد بر یک واحد بکاهد یا آن را افزایش دهد. از آسیب ناشی از ضربات دیگر واحد ها به هیرو در صورتی که آرمور مثبت باشد کاسته خواهد شد و در غیر این صورت این آسیب افزایش خواهد یافت. با استفاده از آیتم های مختلف و یا ارتقا Agility می توان آرمور را افزایش داد.
Magic Resistance: همانند آرمور برای آسیب های جادویی کار می کند و در صورت مثبت بودن، مقدار کمتری از آسیب وارده از نوار سلامتی هدف کم می شود و در صورتی که منفی باشد، تاثیر آسیب های جادویی روی هدف بیشتر خواهد بود.
نقش هیرو ها
حال که به طور کلی با صفت های هیرو ها آشنا شدیم، وقت آن رسیده که ببینیم چه دسته بندی ای برای هیرو ها وجود دارد و هر نقشی، چه وظیفه ای در طول بازی دارد.
Carry: کری ها هیرو هایی هستند که می توانند در طول قدرت هجومی بسیار بالایی بدست آورند. وظیفه نهایی آن ها، رساندن تیم شان به پیروزی است. کری ها، هیرو های Late Game به شمار می روند، به این معنی که در اواخر بازی، هنگامی که به لول بالایی رسیدند و آیتم های اصلی شان را خریداری کردند، بسیار قدرتمند می شوند
کری ها در از پای در آوردن هیرو های حریف بسیار مهارت دارند و قابلیت های آنان هم به گونه ای طراحی شده که آنان را در رسیدن به این هدف یاری برسانند. با این حال، قدرت حملات شان بسیار متکی به آیتم ها است و بنابرین باید ابتدا سعی کند با جمع آوری مقدار قابل توجهی طلا، آیتم های ضروری را سریعا خریداری کنند.
در اویل بازی، هنگامی که هیرو های کری هنوز قدرت قابل توجهی کسب نکرده اند، اغلب ضعیف هستند و به سرعت از پای در می آیند. برخی از کری ها به حدی در اوایل بازی ضعیف هستند که گاهی تا دقایق 30 و حتی 40 بازی در فایت ها شرکت نمی کنند، مگر اینکه مطمئن باشند که قادرند بدون در خطر انداختن جان شان به تیم یازی برسانند. این گونه از کری ها که اتکا بسیار زیادی به آیتم ها و دارند Hard Carry نامیده می شوند.
Disabler: یکی از قابلیت های این هیرو ها، قطعا می تواند یک یا عده از هیرو های دشمن را به نحوی ناتوان سازد تا این فرصت برای کری تیم مهیا شود تا کار آن ها را یک سره کند. در اوایل بازی این هیرو ها اغلب به عنوان پشتیبان برای یاری رسانی به کری تیم با او همراه می شوند تا کری بتواند با خیال راحت تر در لاین طلا جمع آوری کند.
Initiator: هیرو های هستند که می توانند بدون دیدن آسیب قابل ملاحظه ای، آغارگر تیم فایت ها باشند و حتی تیم فایت را به گونه ای شروع کنند که تیم شان در موقعیت بهتری نسبت به حریف قرار بگیرد. این هیرو ها اغلب قادرند آسیب قدرتمندی در یک منطقه به تمامی هیرو ها وارد کنند و یا قابلیت هایی دارند که آن ها را قادر به ناتوان ساختن هیرو های حریف می کند.
جایگری با این هیرو ها اهمیت بسیاری دارد. برای شروع فایت، باید حتما خود را به نقطه ای برسانند تا بتوانند تعداد خوبی از هیرو های حریف را ناتوان و یا ضعیف کنند تا این فرصت برای سایر اعضای تیم ایجاد شود که کارشان را یکسره کنند. در اواخر بازی که تیم فایت ها نقش حیاتی پیدا می کنند، نقش این هیرو ها هم بسیار پر رنگ تر می شود.
Support: پشتیبانان، هیرو هایی هستند که وظیفه اصلی شان حفظ جان هم تیمی های شان است و در کنار این، باید فرصت از پای در آوردن هیرو های حریف را برای آنان مهیا سازند. ساپورت ها اغلب قابلیت هایی مفید برای اعضای تیم شان دارند، برای مثال می توانند آن ها را درمان کنند و یا دشمنان را ناتوان سازند.
این هیرو ها بیشتر به قابلیت های شان تکیه می کنند تا ضرباتش هجومی شان، چندان نیازی به جمع آوری طلا ندارند، بلکه باید به دیگر هیرو های تیم اللخصوص کری در فارم کردن طلا کمک کنند، برای همین هم اوایل بازی کری را همراهی می کنند تا هم در حفظ جانش بکشوند و هم جمع اوری گلد را برایش آسوده تر کنند.
Nuker: نوکر ها هیرو هایی هستند که قادرند آسیب قابل ملاحظه ای در زمانی نسبتا کم به یک واحد یا واحد های محدود به یک منطقه وارد کنند. این آسیب اغلب به صورت جادویی است و از قابلیت های آنان نشات می گیرد. نوکر ها قادرند در تیم فایت ها آسیب قابل ملاحظه به کل اعضای تیم حریف و یا با تمرکز روی یکی از آنان، تیم شان را به برتری عددی برسانند.
Pusher: پوشر ها هیرو های هستند که وظیفه دارند به سرعت سازه های تیم مقابل را تخریب کنند. اغلب قابلیت هایی دارند که به آن ها کمک می کنند موجب کریپ ها را سریع تر از پای در آورند و یا با احضار چندین واحد، به کریپ های خودی در نبرد با کریپ های حریف یاری برسانند.
Escape: هیرو هایی هستند که قادرند از درگیری ها قسر در بروند و با عقب نشینی از مرگ فرار کنند. این هیرو های برای لاین های سخت تر بسیار مفیدند، زیرا قادرند از موقعیت های صد در صد مرگ بگریزند و به جای اینکه کشته شوند، جمع آوری گلد را به زمان دیگری موکول کنند. انواع زیادی از مکانیزم های فرار موجود است، از نامرئی شدن گرفته تا تلپورت به نقطه ای دیگر.
لازم است تاکید کنیم که لزوما هر هیرو تنها و تنها در یکی از این دسته ها قرار نمی گیرد، برای مثال هیرو ای مانند Phantom Assassin کری است اما به لطف یکی از قابلیت هایش توانایی فرار را هم دارد، بنابراین هم Carry و هم Escape در نقش های او تیک خورده اند. نقش دیگری هم به عنوان Jungler وجود دارد که در مقالات بعدی آن را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
با سلام خواهش میکنم ادامه بدید تازه داشتیم استفاده میکردیم ?