اگر می خواهید رهبر اثربخشی برای کسب و کار خود باشید، از این ۳ قدم غافل نشوید
بسیاری از رهبران، اثرگذاری دلخواه خود را ندارند. برخی از آنها ناخودآگاه و به واسطه ی ترفیع، خود را در نقش های مدیریتی یافته اند؛ بدون آنکه از مسئولیت و فشار مدیریت کردن دیگران لذتی ...
بسیاری از رهبران، اثرگذاری دلخواه خود را ندارند. برخی از آنها ناخودآگاه و به واسطه ی ترفیع، خود را در نقش های مدیریتی یافته اند؛ بدون آنکه از مسئولیت و فشار مدیریت کردن دیگران لذتی ببرند. آنها علاقه، آمادگی، و روحیه ی مناسب و لازم برای تبدیل شدن به یک رهبر کارامد و اثربخش را ندارند.
اما بسیاری دیگر نیز، از چالش های قرار گرفتن در مقابل دیگران خوششان می آید. آنها هرآنچه در توانشان هست برای مدیریت وظایف گروهی و به حداکثر رساندن تعامل میان نیرو های خود انجام می دهند. با این حال ممکن است نادانسته، نقایص دیگری داشته باشند.
اما یک رهبر حقیقی اصالت دارد. چنین فردی وقتی به اتاقی وارد می شود، قدرت حضورش در اتاق احساس می شود. مطالبه ی توجه دیگران توسط آنها، نشان از اعتماد به نفس و اطمینانی دارد که به خودشان دارند؛ اما در عین حال به دیگران نیز اجازه می دهند خودشان باشند.
بهترین رهبران دنیای کسب و کار این را می دانند که با به حداکثر رساندن توانایی های فردی افراد در بافتار یک چشم انداز مشترک، هر کسی می تواند در بالاترین سطح توان خود به فعالیت بپردازد.
سه قدم زیر، به شما کمک خواهند کرد به یک رهبر واقعی بدل شوید و اثرگذاری خود را به حداکثر برسانید:
۱- با موقعیت وجودی خود مواجه شوید
هیچ کس دوست ندارد این را بپذیرد که انگیزه اش برای موفقیت، از میل به جاودانگی و نفی فناپذیری سرچشمه می گیرد؛ اما باید با ترس های خود مواجه شوید.
تنها زمانی می توانید از حق انتخاب خود برای داشتن یک زندگی معنادار اطلاع حاصل کنید که چشم در چشم بزرگ ترین ترس های زندگی خود قرار بگیرید. ما به عنوان نقاش بوم هستی خود، این توانایی را داریم که شیوه ی زندگی و ارزش هایمان را خودمان انتخاب کنیم، اما باید مسئولیت نتایج تصمیم گیری هایمان را نیز بپذیریم.
مواجه شدن با واقعیت آزادی و مسئولیت، انزوا، مرگ، پوچی، یا هر ترس دیگری باعث می شود فلسفه و ارزش های درونی خود را کشف کنید؛ مواردی که اساس تمام تصمیم گیری های شما در زندگی و در جایگاه رهبری خواهند بود.
ریشه دوانیدن در واقعیت های وجودی به شما کمک می کند در تعامل با دنیای اطرافتان، اصالت و اعتبار بیشتری کسب کنید.
۲- به ارزش های خود خوب فکر کنید
اغلب رهبران نگاه خاصی نسبت به خود، دیگران، و دنیای اطراف پیدا می کنند که ریشه در تجربیات اولیه شان دارد و این موضوع، تأثیر به سزایی بر تصمیمات کسب و کاری شان می گذارد.
هر کسی بسته به اینکه خانواده اش در مورد پول چه ارزش هایی به وی منتقل کرده، ممکن است حتی با وجود احتمال سود بالا، در هضم ریسک مالی با مشکل مواجه شود. برای مثال اگر تجربه های قبلی تان به شما یاد داده باشند که نظم تمامیت طلبانه و انتقاد، به بهبود رفتار و افزایش بازده می انجامد، احتمال آنکه در جمع افراد را سرزنش کنید بیش از دیگر رهبران خواهد بود.
هرچه بیشتر به ارزش های خود بیاندیشید، خودآگاهی بیشتری به تصمیم گیری های خود می افزایید و در مورد سبک رهبری تان اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد.
۳- سازندگی جمعی را به رسمیت بشناسید
این موضوع در حوزه ی اجتماعی رهبری واقعی به رسمیت شناخته شده است که افراد به واسطه ی بافتار فرهنگ سازمانی شان محدود می شوند.
اگر هیچ کس علاقه ای به هماهنگ شدن با کسب و کاری که در آن مشغول است نداشته باشد، احتمال آنکه کارش بازده و کارایی قابل توجهی داشته باشد ناچیز خواهد بود، چرا که برای حفظ سلامت گروهی، مقداری ازخودگذشتگی فردی لازم است.
شما یا کارمندانتان ممکن است نتوانید در محل کار همان کسی باشید که در منزل خود هستید، اما لازم است هر یک از شما این آزادی را داشته باشد که ریشه های فردی و حقیقی خود را در محیط کار نیز حفظ کند.
رهبران بزرگ، با پایبندی به ریشه های خود و آنچه که از آنها شخصیتی منحصر به فرد و هماهنگ با ارزش های شخصی شان می سازد، راه خود را از میان محدودیت های اجتماعی باز می کنند. رهبرانی که در درون خود احساس اعتماد و اصالت دارند، به دیگران نیز اجازه می دهند از خودشان فرا تر روند و به نیرو های یاری رسان حقیقی شرکت خود بدل شوند.
تظاهر را کنار بگذارید. اگر می خواهید دیگران را رهبری کنید، باید خود واقعی تان را با آغوش باز پذیرا شوید و هم راستا با ارزش های درونی تان زندگی کنید. به واسطه ی مواجه شدن با واقعیت های حقیقی زندگی است که می توان خواست های حرفه ای را با جهان بینی شخصی در یک راستا قرار داد.
وقتی رفتار های شما با حقیقت وجودی تان همخوان باشند، این توانایی را خواهید داشت که بر دیگران اثرگذار باشید و به رهبری تبدیل شوید که همیشه آرزویش را داشته اید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عامو کو کار؟