بررسی دیجیاتو: ال جی X Screen ؛ نما به توان 2
ال جی همیشه جزو شرکت های نوآور بوده و بسیاری از اولین ها را برای ما به ارمغان آورده؛ از نمایشگر با حاشیه کم گرفته تا قاب چرمی و دوربین با تنظیمات حرفه ای و ...
ال جی همیشه جزو شرکت های نوآور بوده و بسیاری از اولین ها را برای ما به ارمغان آورده؛ از نمایشگر با حاشیه کم گرفته تا قاب چرمی و دوربین با تنظیمات حرفه ای و در G5، دوربین دوگانه با لنز واید. اما اخیراً اوضاع پرچمدار جدیدش یعنی G5 چندان باب میل چشم بادامی ها نبوده و شاید همین مسأله، دلیلی برای معرفی سری های جدید تلفن های هوشمند این شرکت باشد. در واقع ال جی نخواسته که تمام تخم مرغ هایش را در یک سبد بگذارد.
در روزگاری که میانبرها و قابلیت های جانبی موبایل ها اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند، سامسونگ سری Edge را ساخت که نواری را در کنار نمایشگر برای همین قابلیتهای جانبی اختصاص داده و به دلیل خمیده بودن، فضای کمتری نسبت به یک نمایشگر تخت اشغال میکند. قابلیت جالبی است اما نباید از قیمت بالای سری اج سامسونگ چشم پوشی کنیم.
بعضی افراد به دنبال این هستند که مدام نوتیفیکیشن هایشان را ببینند، به میانبرها دسترسی داشته باشند و از همه مهمتر، آن حس خاص بودن را تجربه کنند اما بودجه کمتری برای این کار اختصاص داده اند. ال جی برای این دسته از افراد یک میان رده خاص طراحی کرده؛ موبایلی که نمایشگر یک نوار اضافه در بالای خود دارد و علاوه بر ایجاد دسترسی به میانبرها، همیشه روشن است تا مبادا زمان از دستتان در برود.
طراحی
ال جی در طراحی X Screen به گذشته خود بازگشته به طوری که ما را به یاد Nexus 5 می اندازد؛ با دیدن پشت دستگاه حتی میتوان گفت از موبایلهای سری Galaxy S الهام گرفته است. حالت شیشه ای آن و شکل و نحوه قرارگیری دوربین آن کاملاً یادآور گلکسی اس 6 و اس 7 است. با این حال نمی توان منکر این شد که بدنه تخت و براق ظاهر نسبتاً لوکسی به دستگاه بخشیده و آن را از بسیاری از میان رده ها متمایز می سازد.
همین که X Screen را در دست میگیرید، وزن کم آن قبل از همه چیز نظر شما را به خودش جلب می کند. این تلفن هوشمند با وزن 120 گرم جزو موبایل های سبک قرار می گیرد. استفاده از پلاستیک در بدنه X S تأثیر به سزایی در کاهش وزن آن داشته است.
ال جی دلش نیامده وقتی کسی موبایل را در دست شما می بیند فکر کند پلاستیکی است و سعی کرده بافت های فلز و شیشه را در آن ایجاد کند. اما شاسی پلاستیکی فلز مانند دور آن زیاد چنگی به دل نمی زند و شیشه ای بودن آن باعث می شود روی سطوح صاف لیز بخورد و اثر انگشت نیز روی آن باقی بماند.
بدنه X S ابعادی معادل 142.6x71.8 میلی متر دارد و ضخامت آن به 7.1 میلی متر می رسد. ال جی با زاویه دادن به لبه های کنار دستگاه کاری کرده که ضخامت دستگاه را کمتر از مقدار واقعی اش احساس کنید. نوار فلز مانند کناری نیز باعث می شود ضخامت X S در ظاهر کمتر به نظر برسد.
کنار سمت راست دستگاه درگاه کارت حافظه و سیم کارت وجود دارد. این موبایل از دو سیم کارت پشتیبانی می کند که البته باید بین سیم کارت دوم و کارت حافظه، یکی را انتخاب کنید. زیر دستگاه نیز شلوغ ترین قسمت آن است که جک 3.5 میلی متری صدا، میکروفون، درگاه Micro USB و اسپیکر در آن قرار دارند.LG X Screen در رنگ های سفید، مشکی و صورتی-طلایی عرضه خواهد شد.
نمایشگر
احتمالاً وقتی نام ال جی را می شنوید، انتظار دارید با یک نمایشگر بسیار واضح رو به رو شوید. در X S ال جی سعی کرده بگوید رزولوشن همه چیز نیست و باید همان قدر که به رزولوشن اهمیت می دهیم، باید به کاربرد نمایشگر هم توجه داشته باشیم. موبایل جدید این شرکت از یک نمایشگر 4.93 اینچی با رزولوشن HD بهره می برد که به یک نمایشگر دوم 1.76 اینچی با رزولوشن 520x80 پیکسل مجهز است.
خوشبختانه ال جی همیشه حتی در موبایل های میان رده خودش به نمایشگر توجه داشته است. این نمایشگر از پنل IPS برخوردار است که یعنی شاهد رنگ های با طراوت و پویا در عین حال، واقعی هستیم. البته درجه رنگ ها کمی به سردی گرایش دارد.
کنتراست نمایشگر در حد مطلوبی است؛ بنابراین رنگ مشکی با خلوص نسبتاً بالا، و تصاویر با عمق خوبی نمایش داده می شوند. عدد دقیقی از حداکثر میزان روشنایی نمایشگر نداریم اما خوانایی نمایشگر زیر نور آفتاب کاملاً خوب است و می توانید بدون مشکل، متن ها و تصاویر را ببینید.
بدون در نظر گرفتن نمایشگر دوم، نمایشگر اصلی حدود 65 درصد فضای جلوی دستگاه را به خودش اختصاص داده است و چگالی آن نیز با توجه به 298 پیکسل در اینچ می رسد. شاید تراکم پیکسل پایین را بتوان تنها مشکل اصلی نمایشگر دانست. با این حال، اگر زیاد نمایشگر را به چشمان خود نزدیک نکنید اصلاً متوجه این مسأله نخواهید شد.
به نظر می رسد انتخاب این رزولوشن بهترین حالتی بوده که ال جی می توانسته انجام دهید چون اگر رزولوشن بیشتر از این می شد، مصرف باتری افزایش می یافت و همه این ها روی قیمت تمام شده دستگاه تأثیر می گذاشت. البته قابلیت Knock Code و روشن کردن نمایشگر با دو ضربه همچنان به عنوان بخشی جدا نشدنی از موبایل های ال جی در X Screen نیز وجود دارد.
اما می رسیم به مهم ترین بخش ماجرا یعنی نمایشگر دوم. این نمایشگر طوری برنامه ریزی شده که عملکرد مستقلی از نمایشگر اصلی دارد. وقتی نمایشگر خاموش است، این قسمت با نور کم همچنان روشن باقی می ماند و ساعت، باتری و تاریخ را نشان می دهد اما از آنجا که پس زمینه مشکی دارد، انرژی کمی مصرف می کند.
نکته جالب این که وقتی نمایشگر خاموش است، به نظر می رسد پیکسل های مشکی نمایشگر دوم مانند نمایشگرهای AMOLED خاموش می شوند اما نمایشگر IPS چنین قابلیتی ندارد و در این حالت چون نور نمایشگر کم می شود، اینطور به نظر می رسد. اگر نمایشگر را روشن و همچنان با نمایشگر دوم کار کنید، متوجه خواهید شد که پیکسل های مشکی نیز روشن هستند و نور می دهند.
این بخش نمایشگر قابلیت نمایش متن ها و نوتیفیکیشن ها را دارد. برای کار کردن با سایر قابلیت های آن، کافیست روی آن به چپ یا راست سوایپ کنید تا به آیکن های میانبر تنظیم پروفایل صدا، وای فای، چراغ قوه و بلوتوث دسترسی داشته باشید. همچنین می توانید پخش موسیقی را نیز از همین قسمت کنترل کنید.
با روشن کردن نمایشگر، آیکن های میانبر اپلیکیشن ها نیز در این نوار قابل دسترسی خواهند بوند. اما انتخاب این که چه میانبرهایی آن جا باشند، از کنترل شما خارج است. بنابراین مشکل نمایشگر را می توانیم عدم قابلیت شخصی سازی بدانیم.
نرم افزار
LG X Screen همراه با اندروید 6.0.1 عرضه شده که آخرین نسخه رابط کاربری اختصاصی ال جی بر آن سوار شده است. ویژگی بارز این رابط کاربری این است که صفحه اصلی و منوی اپلیکیشن ها ادغام شده اند و همه چیز در یک صفحه در دسترس شما است.
یکی از قابلیت های X Screen، Bluetooth Low Energy یا به اختصار، BLE است. با استفاده از این قابلیت، بلوتوث موبایل شما همیشه روشن و آماده دریافت یا ارسال فایل ها است. بلوتوث در این حالت انرژی کمتری مصرف می کند. با این حال، هنوز هم وای فای دیرکت راه بهتری برای انتقال فایل محسوب می شود که به صورت مستقیم در تنظیمات بسیاری از موبایل ها وجود ندارد و باید برای استفاده از آن، اپلیکیشن جداگانه ای نصب کنید.
ال جی علاقه زیادی به Memo و یادداشت برداری دارد اما هیچ گاه روی قلم های استایلوس به طور جدی سرمایه گذاری نکرد. با این حال اپلیکیشن QuickMemo+ آن همراه همیشگی تلفن های هوشمندش است و حتی می توانید از نوار نوتیفیکیشن ها هم به آن دسترسی داشته باشید.
اپلیکیشن دیگری که حضور آن جدی تر شده، LG Backup است. امروز تقریباً همه شرکت ها سرویس های ذخیره سازی و پشتیبان گیری ابری اختصاصی خودشان را راه اندازی کرده اند. ال جی نیز به همین سو رفته و با داشتن یک حساب کاربری ال جی، می توانید از فایل های خودتان پشتیبان بگیرید و هر موقع که نیاز داشتید آن ها را برگردانید.
دوربین
دوربین X Screen رزولوشنی برابر با 13 مگاپیکسل دارد و به یک فلش تک رنگ مجهز است. این دوربین قابلیت فیلم برداری Full HD را دارد. دوربین جلوی این موبایل نیز 8 مگاپیکسلی است. همانطور که ال جی در طراحی به گذشته برگشته، به نظر می رسد در دوربین نیز همین اتفاق افتاده و از نظر امکانات، با دوربینی مشابه G3 و حتی ضعیف تر طرف هستیم.
دو حالت برای عکاسی وجود دارند: Simple و Auto. در حالت Auto تنظیمات به طور خودکار انجام می گیرند و شما فقط باید دکمه شاتر را لمس کنید. در حالت Simple تنظیمات همچنان خودکار هستند اما آیکن های صفحه هم محو می شوند و با ضربه روی هر قسمت نمایشگر، می توانید عکس بگیرید.
قابلیت های دوربین به عکاسی پانوراما و گرفتن سلفی با حرکت دست خلاصه می شوند. با مشت کردن دستتان دوربین با 3 شمارش معکوس از شما عکس می گیرد و اگر دو بار دستتان را مشت کنید، 4 عکس پشت سر هم می گیرد.
هیچ تنظیماتی حتی برای رزولوشن دوربین وجود ندارد. رابط کاربری بسیار خوب طراحی شده و کار کردن با آن راحت است اما سادگی هم حدی دارد. به نظر می رسد ال جی مفهوم سادگی را خوب درک نکرده باشد. سادگی به معنی فدا کردن قابلیت ها نیست. سادگی یعنی بتوانیم به راحت ترین شکل، از بیشترین امکانات بهترین استفاده را ببریم.
از نظر کیفیت تصاویر می توانیم X Screen را یک 13 مگاپیکسلی معمولی بدانیم. تصاویر از نظر جزئیات و نور ضعیف هستند و سرعت فوکوس دوربین نیز پایین است. در نور کم هم با توجه به دیافراگم f/2.2 نمی توانیم انتظار نور مناسبی در عکس ها داشته باشیم. این موارد برای دوربین جلو نیز صدق می کنند اما حساسیت کمتری نسبت به آن وجود دارد.
سخت افزار
تلفن دو نمایشگره کره ای ها به چیپست اسنپدراگون 410 با پردازنده چهار هسته ای 1.2 گیگاهرتزی مجهز شده و دارای 2 گیگابایت رم است. امروز چنین سخت افزاری زیاد چنگی به دل نمی زند اما اگر استفاده تان از موبایل به کارهای ساده و سبک محدود می شود، می توانید روی آن حساب کنید.
جا به جایی در منوها روان و بدون لگ است که حساسیت بالای خود نمایشگر هم تأثیر به سزایی در آن دارد. اما اجرای اپلیکیشن ها گاهی اوقات با تأخیر زیادی همراه است که ممکن است برایتان آزار دهنده باشد. اگر هم به فکر بازی کردن هستید، بهتر است سمت بازی های سه بعدی و سنگین نروید؛ اما بازی های دو بعدی و سبک به خوبی روی X Screen اجرا می شوند.
حافظه داخلی این دستگاه 16 گیگابایت است که برای موبایلی در این رده کاملاً معقول محسوب می شود. با این حال اگر کافی نبود، می توانید از طریق درگاه کارت حافظه تا 256 گیگابایت آن را افزایش دهید. البته با وجود سخت افزار نه چندان قدرتمند X S بعید می دانیم این موبایل عملاً کشش این حجم از اطلاعات را داشته باشد.
ارتباطات
X Screen از دو سیم کارت و نسل چهارم شبکه مخابراتی پشتیبانی می کند. ال جی برای بهبود کیفیت صدا در حین مکالمه، این موبایل را به میکروفون مجهز کرده که میکروفون دوم در بالا قرار دارد و نویز محیط را از بین می برد. این میکروفون علاوه بر حذف نویز، قابلیت ضبط صدای استریو را نیز برای ویدیوهای گرفته شده با دوربین به همراه می آورد.
یکی از قابلیت های جالب تلفن در X Screen، Ringtone ID نام دارد. این قابلیت بر اساس شماره تلفن شخص تماس گیرنده، زنگ موبایلی برای او تولید می کند و به این روش، متناظر با هر شماره تلفن، یک زنگ موبایل اختصاصی می سازد. از دیگر قابلیت های ارتباطی این تلفن هوشمند می توانیم به NFC و بلوتوث نسخه 4.1 اشاره کنیم. X Screen از فناوری LE نیز برای بلوتوث پشتیبانی می کند که مخفف Low Energy است و مصرف انرژی بلوتوث را کاهش می دهد.
باتری
موبایل جدید ال جی دارای یک باتری 2300 میلی آمپری غیر قابل تعویض است که می تواند یک روز کامل شما را همراهی کند. در روزی که ما برای آزمون باتری X Screen را زیر نظر داشتیم، بعد از استفاده نسبتاً سنگین شامل دیدن 90 دقیقه ویدیو با حداکثر نور نمایشگر، گوش دادن به موسیقی، وبگردی با وای فای و اینترنت سلولار و ...، توانست یک روز کامل با ما همراه باشد و حتی صبح روز بعد حدود 20 درصد شارژ داشت.
بنابراین می توانید روی باتری آن حساب کنید. علاوه بر رزولوشن HD نمایشگر، می توانیم اندروید 6 را نیز در عملکرد نسبتاً خوب باتری مؤثر بدانیم. اگر هم در مواقع ضروری به باتری بیشتری نیاز داشتید، می توانید در بخش تنظیمات حالت ذخیره باتری را فعال کنید. این قابلیت امکان فعالسازی خود در هنگام رسیدن باتری به 15 یا 5 درصد را نیز دارد.
جمع بندی
ال جی نشان داده همواره به فکر نوآوری است؛ حتی در موبایل های نه چندان رده بالای خود. از ویژگی های خوب X Screen می توانیم به نمایشگر دوم (بدون افزایش ضخامت و عرض دستگاه)، نمایشگر خوب و عملکرد مطلوب باتری اشاره کنیم. شاید تنها بخش ضعیف X Screen عملکرد دوربین آن باشد که با توجه به قیمت این موبایل عجیب هم نیست. با این حال اگر دوربین بهتری می خواهید، با حدود 100 هزار تومن هزینه بیشتر، می توانید هواوی P9 Lite را بگیرید که دوربین آن به مراتب بهتر است.
ال جی X Screen با قیمت 675 هزار تومان در بازار به فروش می رسد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لطفا بررسی گوشی هوآوی جی8 رو هم بزارید ممنون
چرا نمونه عکسهای دوربین انقدر کوچیکه!!!؟؟؟?
خدا وکیلی الجی گوشی های خیلی خوبی داره تولید میکنه........ افسوس که همه چشمشون دنبال سامسونگ و اپله........