ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تاچ بار مک بوک پروهای جدید اپل با سیستم عامل WatchOS کار می کند

بسیاری از کاربران گمانه زنی می کنند که چه زمانی شاهد استفاده ی از پردازنده های مبتنی بر معماری آرم در لپ تاپ خواهیم بود. اگر شما هم یکی از این کاربران هستید، باید بدانید ...

سینا گلستانه
نوشته شده توسط سینا گلستانه | ۸ آبان ۱۳۹۵ | ۱۵:۰۰

بسیاری از کاربران گمانه زنی می کنند که چه زمانی شاهد استفاده ی از پردازنده های مبتنی بر معماری آرم در لپ تاپ خواهیم بود. اگر شما هم یکی از این کاربران هستید، باید بدانید که سرانجام چنین روزی فرا رسیده است، البته تا حدودی.

همانطور که در اخبار مشاهده کردید، مک بوک پروهای جدید اپل به پنل لمسی موسوم به تاچ بار و حسگر اثر انگشت Touch ID مجهز هستند. سازنده برای راه اندازی این دو بخش، علاوه بر پردازنده ی اصلی دستگاه، یک چیپ T1 هم در دستگاه تعبیه کرده که توسط همین شرکت طراحی شده و پیشتر شاهد استفاده از آن در اپل واچ سری 2 بوده ایم.

در حقیقت می توان گفت چیپ T1 از همان پردازنده ی ساعت هوشمند اپل و یک Secure Enclave امن تشکیل شده است، بر همین اساس علاوه بر محافظت از اثر انگشت کاربر و راه اندازی تاچ بار، بخش های دیگری از عملکرد امنیتی دستگاه نیز به این قطعه سپرده شده است، از جمله محافظت گذرواژه های ثبت شده در Keychain کاربر و راه اندازی دوربین به شکل ایمن و قابل اطمینان.

apple-t1_large

نکته ی جالب تر اینکه چیپ T1 در اپل واچ وظیفه ی اجرای WatchOS را بر عهده دارد و سازنده احتمالاً به همین دلیل تصمیم گرفته یک نسخه ی تغییر یافته از سیستم عامل ساعت هوشمند خود را (که در اصل نسخه ای تغییر یافته از iOS به حساب می آید) برای کنترل پنل تاچ بار مورد استفاده قرار دهد.

برای درک بهتر عملکرد این چیپ لازم است بدانید که T1 از طریق پردازشگر اصلی دستگاه، تصاویر و آیکون ها را به تاچ بار ارسال می کند، اما دریافت دستورات کاربر از پنل لمسی و اعمال آنها از طریق macOS انجام می گیرد. پیام های مربوط به خدمات Apple Pay هم بخش دیگری است که به دلیل وجود Secure Enclave یا محفظه ی امن، به چیپ T1 سپرده شده است.

10419365-macbook-pro-touch-bar-prix-date-de-sortie-tout-savoir

استفاده از چنین ترکیبی از این جهت اهمیت دارد که نشان می دهد اپل به جای سوییچ کردن به معماری ARM، در حقیقت یک چیپ اختصاصی با وظایف محدود بر اساس این معماری ایجاد کرده و آن را در کنار پردازشگر اصلی دستگاه، مورد استفاده قرار داده است.

در نتیجه می توان گفت پردازشگر قدرتمند ساخت اینتل، مثل نسل های پیشین قلب تپنده ی دستگاه به حساب می آید، اما این بار یک چیپ کمکی مبتنی بر ARM هم مسئولیت های محدودی را در کنار آن بر عهده گرفته است تا این موارد به شکل امن تر و بهتر انجام گیرند.

البته باید اشاره کنیم که شرکت ساکن کوپرتینو پیش از این هم پردازشگر های کمکی را در محصولاتش مورد استفاده قرار داده بود، از جمله آیفون که چیپ M7 در آن برای پردازش اطلاعات مربوط به حرکت در نظر گرفته شده است.

در نهایت لازم است اشاره کنیم این رویه ی اپل که چیپ های اختصاصی را برای کاربردهای خاص در محصولاتش تعبیه می کند، از پتانسیل بالایی برای اضافه کردن کارکردهای دیگر به دستگاه برخوردار است. ضمن اینکه سازنده با این راه حل به سادگی می تواند پشتیبانی از اثر انگشت را به محصولات دیگرش، از جمله iMac و حتی Mac Pro هم اضافه نماید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی