ترامپ پیروز انتخابات؛ چرا اهالی سیلیکون ولی از او هراس دارند؟
زمانی که بحث کمپین تبلیغاتی در توئیتر و فیسبوک در میان باشد، دانلد ترامپ را باید سلطان بی چون و چرای تکنولوژی دانست، اما وقتی صحبت از سیاست های پیرامون فناوری می شود، رهبران «سیلیکون ولی» ...
زمانی که بحث کمپین تبلیغاتی در توئیتر و فیسبوک در میان باشد، دانلد ترامپ را باید سلطان بی چون و چرای تکنولوژی دانست، اما وقتی صحبت از سیاست های پیرامون فناوری می شود، رهبران «سیلیکون ولی» نامزد جمهوریخواهان را به باد انتقاد می گیرند، زیرا به عقیده آنها ترامپ برنامه شفافی در مورد این بخش از صنعت ارائه نکرده است.
یکی از بزرگان جهان تکنولوژی یعنی «پیتر تیل» از ترامپ تعریف و تمجید نموده، اما بسیاری دیگر او را «تهدیدی برای نوآوری» قلمداد کرده اند. حال با توجه به اینکه نامزد جمهوریخواهان به طور قطعی رئیس جمهور ایالات متحده امریکا شده، می خواهیم ببینیم چرا اهالی سیلیکون ولی تا به این حد از او هراس دارند.
بیش از 140 فرد برجسته از سیلیکون ولی در نامه ای سرگشاده ترامپ را «فاجعه ای برای نوآوری» خواندند
در نامه ای سرگشاده و سوزناک، جمعی از مدیران ارشد، سرمایه گذاران و چهره های برجسته حوزه فناوری در سیلیکون ولی (از جمله استیو وزنیاک) به انتقاد از ترامپ پرداختند. در این نامه آمده است:
بینش او مغایر با مفهوم تبادل آزاد اطلاعات، جنیش های آزاد مردمی، و مشارکت پربار با دنیای خارج است، مواردی که همگی برای اقتصاد ما در درجه اول اهمیت قرار دارند، و بنیان رشد و نوآوری را فراهم می سازند.
«پیتر تیل» بنیانگذار پی پَل از ترامپ تمجید کرد، موضوعی در بین دیگر اهالی سیلیکون دیگر تکرار نشد
«تیل» در حین سخنرانی در مجموع ملی جمهوریخواهان گفت ترامپ تنها نامزدی به شمار می رود که در مورد «افول اقتصادی» کشور رویکردی صادقانه را در پیش گرفته.
«برایان کرانیچ» مدیرعامل اینتل قصد داشت ترامپ را به ضیافت شام در منزل شخصی اش بپذیرد، اما در آخرین دقایق مجبور به کنسل کردن آن شد، زیرا ظاهراً این شام خصوصی به جلسه ای حمایتی بدل شده بود.
با این حال به سختی می توان چهره های دیگری را از جهان فناوری شناخت که حمایت آشکاری از ترامپ داشته باشند. البته شاید برخی از آنها در خفا به پشتیبانی از نامزد جمهوریخواهان پرداخته اند.
ترامپ هیچگاه روی خوش به صنعت فناوری نشان نداد
در حالی که دیگر نامزدها تلاش کردند تا حمایت های مالی اهالی متمول جهان تکنولوژی را به دست آورند، ترامپ هیچگاه به این کار دست نزد.
با توجه به اینکه ترامپ برنامه روشنی را در حوزه فناوری ارائه نکرد، اهالی این صنعت مجبور شدند از دیدگاه ها و نظرات مختلف او در سال های گذشته، به پیش بینی آینده بپردازند، و در بسیاری موارد سخنان ترامپ به مذاق شیفتگان تکنولوژی خوش نمی آید.
ترامپ کامپیوترها را چاقویی دولبه نامید و به عقیده او مردم باید وابستگی خود به اینترنت را کاهش دهند
ترامپ به ندرت از ایمیل استفاده می کند، و مشخص نیست که چه مقدار از کامپیوتر بهره می گیرد، هرچند فعالیت زیادی را از او در توئیتر می بینیم (البته احتمال می رود که توئیت ها نیز توسط تیمی مجزا ارسال می شوند).
پس از هک سرورهای شرکت سونی در سال 2014 ترامپ گفت:
اینترنت و کل عصر کامپیوتر به منزله چاقویی دولبه هستند. اگرچه به گونه ای زندگی را تسهیل می نمایند، اما از بسیاری جهات باعث دشوارتر و پیچیده تر شدن آن نیز خواهند شد.
او به منظور مقابله با حملات سایبری پیشنهاد کرد که باید «وابستگی خودمان را به اینترنت کاهش دهیم» و همین طور به خاطر فقدان امنیت در کامپیوترها، کمتر از آنها استفاده کنیم.
او در مصاحبه ای با نیویورک تایمز اظهار داشت «فضای سایبری آینده ما را رقم خواهد زد» و اعلام کرد قطعاً نبردهای سایبری را در اولویت قرار خواهد داد.
ترامپ صدور ویزای کاری H1-B را زیر سؤال برد
ترامپ در وب سایت رسمی کمپین تبلیغاتی اش «مارک روبیو» را «سناتور شخصی مارک زاکربرگ» نامید و گفت افزایش محدودیت برای این نیروهای H-1B کمپانی ها را مجبور خواهد کرد که شغل های موجود را به نیروهای مشتاق و بیکار داخل کشور بدهند، به جای اینکه کارکنان ارزان قیمت را از دیگر کشورها به خدمت بگیرند.
گفتنیست ویزای H-1B نوعی ویزای کاری که بسیاری از شرکت های کمپانی برای جذب استعدادهای بین المللی به آن تکیه دارند. واشنگتن پست می گوید ترامپ چندین بار در این مورد تغییر عقیده داده و می گوید سوء استفاده از برنامه H1-B را پایان خواهد داد، اگرچه خود او به عنوان کارفرما استفاده زیادی از این قانون کرده است.
اما در مورد سیلیکون ولی، ترامپ از اقدامات حمایتی در جهت حفظ نیروهای مستعد خارجی صحبت می کند، اما عقیده دارد این وضعیت نباید باعث شود که آمریکایی ها از کار برکنار شوند.
ترامپ می خواهد توافقات تجاری کنونی که به نفع کمپانی های فناوری است را تغییر دهد
یکی از موارد کلیدی در کمپین ریاست جمهوری دانلد، بازبینی قانون تجارت بین آمریکا و چین است تا «تجارت آزاد» را به «تجارت منصفانه» تغییر داده و در NAFTA (معاهده تجارت آزاد آمریکای شمالی) تجدید نظر نماید.
«مگ ویتمان» مدیرعامل اچ پی اعلام کرد این سیاست از سوی ترامپ، به شرکت متبوعش آسیب جدی وارد خواهد کرد. او به عنوان یک جمهوریخواه در مصاحبه با CNBC اعلام کرد:
به نظر من سیاست های حول تجارت آزاد، کسب و کارها را به طور کامل مختل می کند. ما مجبوریم باصرفه ترین رقیب در جهان باشیم، و با شرکت هایی همچون هوآوی، لنوو و ... به رقابت بپردازیم. بنابراین باید واقعاً هزینه هایمان را پایین بیاوریم.
ترامپ قول داد اپل را مجبور کند آیفون را در ایالات متحده تولید نماید
ترامپ در ماه مارس گفت: «می خواهم شغل ها را به کشور باز گردانم. من از اپل می خواهم کامپیوترها و آیفون ها را در خاک خودمان تولید کند، نه در کشور چین».
البته مشخص نیست ترامپ چطور می خواهد تولید داخلی آیفون را به اپل بقبولاند، در حالی که اهالی کوپرتینو کمپانی های متعددی را در چین در اختیار دارند. اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند چنین اقدامی، معایب اقتصادی و لجستیکی عدیده ای را برای اپل در پی خواهد داشت.
ترامپ و حمایت از FBI در ماجرای آیفون سان برناردینو
ماجرای آیفون سان برناردینو را یادتان می آید؟ ترامپ ادعا کرده بود که اپل باید این موبایل را رمزگشایی کند و بلافاصله اعلام کرد که باید از خرید محصولات این برند اجتناب کرده و آن را تحریم نماییم تا در نهایت اپل آن آیفون را باز کند.
ترامپ در همین رابطه توییت کرده بود: «من هم از آیفون استفاده می کنم هم سامسونگ. اگر اپل اطلاعات مورد نظر مقامات را به آنها ندهد من صرفاً از سامسونگ استفاده خواهم کرد.»
این در حالیست که پیشتر ترامپ برای سخنرانی در برخی رویدادهای سامسونگ پول دریافت کرده بود. وی در رابطه با مشکل اپل و FBI گفته بود: «این موبایل (آیفون سان برناردینو) اصلاً متعلق به دولت بوده است. چکار می کنند؟ باید موبایل را باز کنند. باید هوشمندانه رفتار کنیم. باید چشمان خود را باز کرده و ببینیم اطراف ما چه می گذرد. باید اپل این موبایل را باز کند تا بببنیم تهدیدها از کجا به سمت ما می آیند.»
ترامپ از بیل گیتس و سیلیکون ولی می خواهد برای مقابله با داعش، «اینترنت را ببندند»
ترامپ می خواهد بخش هایی از اینترنت که داعش در آن حضور دارد را ببندد. وی در یکی از سخنرانی هایش در تگزاس گفته بود: «باید برویم بیل گیتس و چند نفر دیگر را ببینیم تا متوجه شویم واقعاً چه خبر است. باید برویم با آنها صحبت کنیم و اگر لازم باشد بخش هایی از اینترنت را ببندیم.»
ترامپ و حمایت از اقدامات NSA
زمانی که «ادوارد اسنودن» اسناد محرمانه ای را افشا کرد که خبر از جمع آوری غیرقانونی داده های شهروندان و تماس های تلفنی آنها از سوی NSA را می داد، ترامپ اشاره کرده بود که از NSA حمایت می کند و این سازمان حق دارد داده ها را جمع آوری کند.
ترامپ در مصاحبه ای گفته بود: «تصور می کنم وقتی تلفنم را بر می دارم، برخی در حال شنیدن مکالماتم هستند. اگرچه تاسف آور است، ولی برای امنیت ما لازم به نظر می رسد.»
ترامپ و اتهامتش به آمازون و جف بزوس
مدتی قبل جف بزوس، نشریه «Washington Post» را خرید. ترامپ در آن زمان بزوس را متهم کرد که وی برای فرار مالیاتی و عدم افزایش مالیات های مربوط به آمازون با کنترل سیاست، این نشریه را خریداری کرده است.
ترامپ در این خصوص گفته بود: «برای جف بزوس احترام قائل هستم. ولی او واشنگتن پست را خریده تا تاثیرات سیاسی خودش را داشته باشد. باور کنید اگر من رئیس جمهور شوم، آنها مشکلات زیادی پیدا خواهند کرد. مشکلاتی بس بزرگ.»
جف بزوس در پاسخ به این اتهامات، پیشنهاد داده بود که می تواند ترامپ را با یکی از موشک های شرکت «بلو اورجین» (که متعلق به خودش است) به فضا بفرستد.
نظرات ترامپ در خصوص زنان، مسلمین، مکزیکی ها باعث مقایسه اش با هیتلر شده است
«سم آلتمن»، نماینده کمپانی «Y Combinator» مدتی پیش گفته بود: «ترامپ از نوعی بی مسئولیتی خاص بهره می برد که صرفاً در دیکتاتورها دیده می شود.»
وی ادامه می دهد: «سخنان نژاد پرستانه، زن ستیزی، و تئوری های توطئه ای که او مطرح می کند تا کنون در میان یک نامزد انتخاباتی بی سابقه بوده است. هر کسی که با تاریخ آلمان دهه ۳۰ میلادی آشنا باشد، از مشاهده و ترامپ و گوش دادن به سخنانش چندان خوشنود نخواهد شد.»
این در حالیست که مدیر عامل HP، خانم «وایتمن» با صراحت بیشتری ترامپ را شبیه به هیتلر دانسته بود.
عدم بیان نظرات اصلی؛ عامل اصلی ترس سیلیکون ولی از ترامپ
در حالی که خانم کلینتون نظرات بسیاری در رابطه با صنعت تکنولوژی ارائه داده، ترامپ گفته های بسیار کمی در این رابطه داشته و نظرات کمی را ارائه داده است.
وی از طرفی در برخی از سخنرانی هایش، از رشد شرکت هایی مانند «اوبر» ابراز نگرانی کرده و عنوان نموده در آینده این شرکت ها برای نیروی کار مشکل زا می شوند. او تا کنون هیچ اظهار نظری در مورد اصلاحات قوانین پتنت ها و یا افزایش پهنای باند برای ایجاد دسترسی بیشتر به اینترنت نداشته است.
برخی از رهبران دنیای تکنولوژی در نامه ای سرگشاده نوشته بودند: «دونالد ترامپ تا کنون دیدگاه های روشنی ارائه نکرده و گفته هایش صرفاً متناقض بوده اند.»
این پست توسط امیر مستکین و حمید مقدسی تهیه شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شخصن از ترامپ و سیاست بدون دغل بازی و دورویی پیش گرفته خوشم میاد ولی اظهار نظرش راجب فناوری واقعن خنده دار و بچه گونه به نظر میاد
اینا به کنار،واکنش جف بزوس خیلی جالب بود!
به نظر من نباید بترسن،فردی که بدون پیش زمینه زیاد سیاسی و با در افتادن با حزب حاکم و همچنین عدم همراهی کامل توسط هم حزبی ها و سم پاشی کامل رسانه و سلبریتی ها اینقد فاحش ببره ریاست جمهوری رو یعنی کارش رو بلده....البته یک علت ترس هم استقلال مالی ترامپ بوده حالا اهالی تکنولوژی که قبلا به خاطر کمک به روسای قبلی سهمی از پیروزی بر میداشتن باید با قوائد ترامپ بازی کنن...این خودش یعنی جلوگیری از تراست حاکم بر دنیای تکنولوژی
خوبی ترامپ اینه باعث میشه یه عده مفت خور نتونن مفت خوری کنن(اختلاص) و اینکه صدای مردمم باعث میشه در بیاد
عشقه .