کسپرسکی: باندل کردن ابزار امنیتی دیفندر با ویندوز غیرقانونی است
ابزار امنیتی دیفندر که همراه با ویندوز 10 در اختیار کاربران قرار می گیرد می تواند به صورت ابتدایی کامپیوتر های مبتنی بر این سیستم عامل را در برابر تهدیدات آنلاین حفظ کند، اما زمانی که ...
ابزار امنیتی دیفندر که همراه با ویندوز 10 در اختیار کاربران قرار می گیرد می تواند به صورت ابتدایی کامپیوتر های مبتنی بر این سیستم عامل را در برابر تهدیدات آنلاین حفظ کند، اما زمانی که ترجیح می دهید از محصولات شخص ثالث برای این منظور استفاده نمایید چطور؟
به طور معمول وقتی کاربران این نسخه از ویندوز از ابزارهای ثالث به عنوان آنتی ویروس استفاده می کنند، دیفندر به نوعی خود را به حاشیه می کشد و کار را به این ابزارها واگذار می کند، اما کسپرسکی (شرکت مطرح ارائه دهنده آنتی ویروس و ابزارهای حفاظتی) بر این باور است که مایکروسافت در این عرصه منصفانه عمل نمی کند.
در همین راستا Eugene Kaspersky مدیرعامل این شرکت روسی شکایتی را تقدیم اتحادیه اروپا و مراجع قضایی روسیه کرده و مدعی است که نحوه مدیریت کردن ابزارهای آنتی ویروس شخص ثالث در ویندوز 10 به نوعی مغایر با قانون کسب و کار رقابتی است.
استدلال مطرح شده در این شکایت نیز به مواردی اشاره دارد که ویندوز 10 به صورت خودکار روی دیفندر سوئیچ می کند و البته فضایی که مایکروسافت برای نفس کشیدن دیگر توسعه دهندگان فراهم نموده است.
کسپرسکی در شکواییه خود اینطور اشاره کرده که ویندوز به صورت خودکار و بعد از به روز رسانی، نرم افزارهای آنتی ویروس پشتیبانی نشده را غیر فعال یا Uninstall می کند و در این راستا تنظیمات انتخابی کاربر را در نظر نمی گیرد و در مواردی هم که پروسه های نظارتی اولیه را پشت سر بگذارید به صورت خودکار روی دیفندر سوئیچ می کند. علاوه بر این، حتی اگر ابزار آنتی ویروس شما با مکانیزم های ویندوز 10 سازگار باشد هشداری در قالب یک دکمه بزرگ برایتان نمایش داده می شود با این مضمون که دیفندر غیرفعال است و آن را فعال نمایید.
البته به تعبیر کسپرسکی اگر مایکروسافت آزادی عمل بیشتری را در اختیار توسعه دهندگان مستقل قرار می داد این مساله ابدا ایرادی نداشت. در حال حاضر اما گفته می شود که توسعه دهندگان شخص ثالث پیش از عرضه نسخه های عمده از ویندوز مدت زمان زیادی را برای توسعه ابزارهای امنیتی شان در اختیار ندارند (معمولا تنها یک هفته) و به همین خاطر برای ایجاد سازگاری میان محصولات خود با نسخه جدید ویندوز با مشکل روبرو می شوند.
بدتر از همه اینکه اعلان های مربوط به منقضی شدن لایسنس نرم افزارهای آنتی ویروس در انبوهی از نوتیفیکیشن های Security Center ویندوز مدفون می شوند و تا مدت حدودا سه روز هیچگونه هشدار محسوس و قابل رویتی به کاربر در این باره داده نمی شود.
بنابراین معمولا کاربر متوجه نمی شود که نرم افزار مورد استفاده اش غیرفعال شده تا اینکه دیفندر ویندوز به صورت خودکار کنترل اوضاع را در دست می گیرد.
در هر حال اگر شکایت های کسپرسکی به جایی برسد مایکروسافت ملزم خواهد شد که پیش از ارائه هرگونه آپگرید برای ویندوز کاربران را در مورد مشکلات مربوط به سازگاری آن با ابزارهای آنتی ویروس مطلع نماید تا از بروز این شرایط پیشگیری کند.
علاوه بر این، مایکروسافت مجبور خواهد شد که برای فعال کردن خودکار دیفندر اجازه کاربر را نیز دریافت نماید و «زمان خوبی» را هم در اختیار توسعه دهندگان ثالث قرار دهد تا مشکلات مربوط به سازگاری محصولاتشان با ویندوز را برطرف کنند.
شرکت ساکن ردموند اما در واکنش به این شکایت اعلام داشته که «سابقه همکاری بلند مدتی» با کسپرسکی روسیه داشته و از قوانین این کشور تبعیت خواهد کرد. در ادامه بیانیه مایکروسافت ذکر شده که این کمپانی تا به الان هیچگونه شکایتی را از سوی مراجع قضایی روسیه یا نهادهای مربوطه در اتحادیه اروپا دریافت نکرده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این کاسپر هم خوب نگران پولشه ها
خب که چی اونم میومد یه فایر وال رایگان میزد حتما باید تمام محصولاتش پولی باشه
چه طور روس ها تمام نرم ازار ها رو هک شوده میدن بیرون ولی به نرم افزار های خودشون میرسه همشون بی کرک هستن
بنده خدا اون نود که تمام مملکت بلدن بپیچوننش
چیه این دیفندر مسخره ویندوز. اگر اختیاریش کنه خیلی بهتره.
حالا شما به بدی مایکروسافت نگاه نکن، به بزرگواری خودت ببخش!