مدیران فیسبوک در فکر کنترل بیشتر نشر محتوا در این شبکه اجتماعی هستند
پیرامون نتایج انتخابات ایالات متحده امریکا، کمپانی فیسبوک در طی روزهای گذشته تحت فشار شدیدی قرار گرفته؛ چراکه اغلب مردم و کارشناسان معتقدند یکی از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار روی انتخاب دانلد ترامپ، شبکه های اجتماعی ...
پیرامون نتایج انتخابات ایالات متحده امریکا، کمپانی فیسبوک در طی روزهای گذشته تحت فشار شدیدی قرار گرفته؛ چراکه اغلب مردم و کارشناسان معتقدند یکی از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار روی انتخاب دانلد ترامپ، شبکه های اجتماعی و به خصوص فیسبوک بوده است. مسئله ای که حتی توسط خود رئیس جمهور منتخب تایید شد!
سازمان تحقیقاتی PEW اوایل سال جاری گزارش داد حدود 62 درصد از مردم آمریکا اخبار روزانه را از طریق شبکه های اجتماعی دنبال می کنند و این مسئله به نظر می رسد در ماه های گذشته بیشتر شده است.
اما مشکل جایی است که در شبکه های اجتماعی، کنترلی روی اخبار منتشر شده وجود ندارد و هر کسی توانایی نشر اطلاعات کذب و دروغین را دارد.
گفته می شود این موضوع در آستانه انتخابات هفته ی گذشته به اوج خودش رسیده و اطلاعات، وعده و وعیدها و حواشی متعدد و گسترده ای پیرامون دو نامزد ریاست جمهوری امریکا منتشر گردیده است.
به موجب این اتفاق، مارک زاکربرگ روز گذشته در حساب کاربری خودش نوشت: «99 درصد محتوایی که روی فیسبوک مشاهده می شود، معتبر و قابل اطمینان هستند و حتی بخش ناچیزی از اخباری که کذب هستند، توسط مردم هوشیار اعتبارسنجی می گردند.»
بر کسی پوشیده نیست که چنین حرف هایی صرفاً جهت رفع اتهام مطرح شده، اما باید بگوییم وقایع پیش آمده به عنوان زنگ هشداری برای فیسبوک عمل کرده و خبرگزاری نیویورک تایمز گزارش می دهد مدیران این شبکه اجتماعی در طی روزهای گذشته جلسات متعددی حول این قضیه داشته اند.
زاکربرگ شب گذشته اعتراف کرد کنترل محتوای منتشر شده در فیسبوک نیازمند کار و تلاش بیشتری بوده و همینطور از مردم می خواهد در مواجهه با اخبار مهم، در قالب یک قاضی، صحت و سقم آن را بسنجند.
در حال حاضر الگوریتم های متعددی برای نگرش و اعتبارسنجی محتوا پیش از انتشار وجود دارد، اما مدیر فیسبوک تاکید می کند این مسئله بسیار دشوار بوده و به هیچ وجه ساده نیست.
با این حال منابع و وب سایت های زیادی در سطح اینترنت یافت می شوند که صرفاً برای مبارزه با حقه بازی و نشر اخبار کذب متولد شده اند. از Snopes که اغلب اطلاع رسانی ها و اخبار را با مصادیق معتبر مطابقت می دهد گرفته تا PolitiFact که حقایق پیرامون سیاست مداران را دنبال می نماید.
با همه این تفاسیر، به نظر می رسد مدیران فیسبوک به خودشان آمده اند و از این پس شاهد کنترل و سخت گیری بیشتری برای نشر محتوا، به خصوص اخبار سیاسی خواهیم بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کاش فیسبوک و توییتر تو ایران فیلتر نبودن واقن اگه باز بودن کی سراغ اینستاگرام و لاین و ...شبکه های اجتماعی درجه دو میرفت