ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلتر شبکه‌های اجتماعی در افغانستان
فناوری ایران

طالبان شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کرد

محدودیت‌ها شامل مسدودسازی وب‌سایت‌ها، API موبایل، CDN و بخش‌های ویدئویی پلتفرم‌ها می‌شود

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۴

گزارش‌ها نشان می‌دهد که دسترسی به شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیس‌بوک، تیک‌تاک و اسنپ‌چت در افغانستان محدود شده است.

براساس داده‌های منتشر شده توسط نت بلاکس و گزارش‌های محلی، دسترسی به شبکه‌های اجتماعی محبوب مانند اینستاگرام، فیس‌بوک، اسنپ‌چت و تیک‌تاک در افغانستان توسط چندین ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی از جمله افغان‌وایرلس، روشن، حق‌نت و وسترن تلکام به طور گسترده محدود شده است.

بر اساس داده‌های منتشر شده، این محدودیت‌ها به صورت کامل اعمال شده و نرخ دسترسی کاربران به این پلتفرم‌ها تقریباً صفر درصد است. این محدودیت‌ها شامل مسدودسازی وب‌سایت‌ها، API موبایل، CDN و بخش‌های ویدئویی این پلتفرم‌ها می‌شود.

هفته گذشته، افغانستان شاهد یک قطعی گسترده فیبر نوری بود که ارتباطات اینترنتی در بخش‌های زیادی از کشور را مختل کرد. طالبان دلیل قطعی را فرسوده شدن کابل‌های فیبر نوری اعلام کرده بود. اما حالا با سانسور شدید شبکه‌های اجتماعی، این گمانه تقویت شده که قطعی مذکور به‌منظور راه‌اندازی تجهیزات فیلترینگ انجام شده بود.

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی