ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

برترین اپلیکیشن ها و بازی های موبایل سال 2016 به انتخاب دیجیاتو

بالاخره به روزهای پایانی سال 2016 و زمان جمع بندی و انتخاب بهترین محصولات سال رسیدیم؛ از فیلم ها و سریال ها گرفته تا گجت های هوشمند، بازی های ویدئویی و البته اپلیکیشن هایی که ...

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۲۴ آذر ۱۳۹۵ | ۲۰:۰۰

بالاخره به روزهای پایانی سال 2016 و زمان جمع بندی و انتخاب بهترین محصولات سال رسیدیم؛ از فیلم ها و سریال ها گرفته تا گجت های هوشمند، بازی های ویدئویی و البته اپلیکیشن هایی که در موبایل ها و تبلت هایمان استفاده کردیم.

حتما خاطرتان هست که چندی پیش گوگل پلی و اپ استور فهرست بهترین های اپلیکیشن های سال خود را منتشر کردند. ما هم در دیجیاتو به عنوان یکی از رسانه های پرطرفدار تکنولوژی تصمیم گرفتیم تا امسال انتخاب های خودمان را داشته باشیم.

فهرستی که در ادامه می بینید، اپلیکیشن ها و بازی های موبایلی هستند که از نظر ما در سال 2016 عملکرد درخشانی از خود به نمایش گذاشتند.

Touchscreen smartphone with cloud of colorful application icons isolated on white background

بخش اول: اپلیکیشن ها

بر خلاف اکثر بازی های موبایل که خیلی زود گل می کنند و خیلی زود هم از یاد می روند، اپلیکیشن ها مثل یک سریال تلویزیونی هستند؛ ممکن است تولید محتوا و به روز رسانی آن ها ده سال یا بیشتر هم ادامه داشته باشد، میلیون ها نفر هر روز از آن ها استفاده کرده و روز به روز بهتر یا بدتر شوند.

برای همین در فهرست بهترین اپلیکیشن های امسال در کنار انتخاب اپلیکیشن های جدید، عملکرد اپلیکیشن های شناخته شده در طول سال را هم ملاک انتخاب هایمان قرار دادیم. طبیعتا استمرار و کیفیت به روز رسانی ها نقش بسیار مهمی در انتخاب های امسال ما داشتند که در ادامه آن ها را با هم مرور می کنیم:

Prisma

prisma-w1200

پدیده سال 2016 که از نظر ما شایستگی دریافت عنوان بهترین اپلیکیشن سال را هم دارد. اما چرا می گوییم «بهترین»؟ شاید «خلاقیت» دلیل محکمی برای این انتخاب باشد. پریزما [معرفی دیجیاتو] با مکانیزم خلاقانه اش موفق شد تا تعریف جدیدی از اپلیکیشن های ویرایشگر عکس ارائه کند.

تا پیش از آشنایی با پریزما، فیلتر در اپ های ویرایشگر به معنی یک لایه اضافی بود که فقط تونالیته رنگی تصاویر را تغییر می داد. اما پریزما با بهره گیری از یک الگوریتم پیشرفته هوش مصنوعی، بافت و ساختار تصاویر را «به طور کامل» دگرگون می کرد؛ از آن ها چنان تابلوی نقاشی زیبایی می آفرید که می توانستید به دیوار اتاق تان آویزان کرده و سال ها از تماشایش لذت ببرید.

پریزما به واسطه این عملکرد خلاقانه دنیا را در نوردید، و آنقدر تأثیرگذار بود که صدها کلون مشابه از روی آن ساخته شدند. لذت استفاده از پریزما اندکی بعد با اضافه شدن فیلترهای آفلاین و فیلترهای زنده ویدئویی هم دو چندان شد، و تمامی این قضایا آن را به اپلیکیشنی تبدیل کرد تا بتوانیم آن را پدیده فراموش نشدنی سال 2016 بخوانیم.

MSQRD

msqrd-android-app-w1200

ایده MSQRD [معرفی دیجیاتو] خیلی خلاقانه نبود، چرا که پیش از آن همگی Face Swap Live را برای جابجایی چهره ها دیده بودیم. ولی دو مزیت توانست MSQRD را از زیر سایه رقیب قدرتمندش بیرون بکشد: یکی این که بر خلاف Face Swap Live رایگان بود و دیگر این که اندرویدی ها هم لذت استفاده اش را تجربه کردند.

فیلترهای ویدیویی جذاب MSQRD با واکنش سریعی که نسبت به حرکات اعضای چهره کاربر نشان می دادند، به سرعت میان مردم فراگیر شده و به سوژه داغی در شبکه های اجتماعی بدل گشتند. اگر چه بعد از مدتی آن هیجان اولیه فیس سواپ و فیلترهای ویدئویی فروکش کرد، اما هرگز لذتی که از کار با MSQRD بردیم را فراموش نخواهیم کرد.

Telegram

telegram-w1200

به روز رسانی های امسال تلگرام [معرفی دیجیاتو] معرکه بودند. طی سال 2016 قابلیت هایی مثل تعامل با IFTTT، سیستم تولید محتوای غنی تلگراف، Instant View، پلتفرم گیمینگ، امکان ویرایش پیام و ده ها قابلیت ریز و درشت دیگر به این پیام رسان محبوب اضافه شد تا دل کندن از آن سخت تر از همیشه شود.

در شرایطی که Allo گوگل تقریبا همه را بابت امکانات محدودش ناامید کرد، و واتس اپ یک میلیارد نفری به کپی برداری از قابلیت های اسنپ چت روی آورده بود، تلگرام با احترام به نظر کاربران و ارائه به روز رسانی های مستمر مسیر «هر روز بهتر از دیروز» شدن را در پیش گرفت و تبدیل به پیام رسانی شد که حداقل برای ما ایرانی ها برقراری بسیاری از ارتباطات بدون آن ممکن نیست.

پیام رسان Wire با توجه به مکالمات صوتی و ویدئویی رایگان و رمزنگاری دو سویه می توانست جایگزین تلگرام در عنوان بهترین پیام رسان سال باشد، اما به روز رسانی های دیر هنگامش سبب شد که نتوانیم آن را شایسته حضور در فهرست بهترین های 2016 بدانیم.

Google Drive

google-drive-w1200

نمی دانیم چقدر از سرویس های فضای ابری استفاده می کنید، اما می دانیم که گوگل درایو امسال بهترین خدمات فضای ابری را به کاربرانش هدیه کرد. وقتی که در آن ثبت نام می کنید، 15 گیگابایت فضای رایگان در اختیارتان قرار می گیرد که نسبت به دیگر رقبا به میزان قابل توجهی بیشتر است.

سرویس فضای ابری گوگل امسال به روز رسانی های مهمی دریافت کرد؛ تهیه نسخه پشتیبان از پیام های واتس اپ، ارتقای سیستم پیش بینی، سیستم جدید جایگزین کردن فایل های جدید، جستجوی فایل ها با دستورات صوتی، تعامل با اورنوت و بهبود ارتباط با اپلیکیشن های گوگل فقط بخشی از آن ها بودند.

در حال حاضر 240 میلیون نفر از خدمات اپلیکیشن گوگل درایو، یکی از بهترین و موفق ترین محصولات نرم افزاری گوگل استفاده می کنند.

Google Maps

fl6d3ucidcxfdax-w1200

بیش از هر اپلیکیشن دیگری در سال 2016، این گوگل مپس بود که به مردم سراسر دنیا کمک کرد تا کمتر پشت ترافیک سنگین شهرهای بزرگ بمانند. اگر اغراق نکرده باشیم تقریبا هفته ای نبود که به روز رسانی جدیدی برای گوگل مپس منتشر نشود؛ به روز رسانی هایی که هر کدام اپلیکیشن را یک قدم به تکامل نزدیک تر می کردند.

اضافه کردن توقف گاه در مسیر، امکان سفارش غذا از طریق اپلیکیشن نقشه، بررسی و امتیازدهی به رستوران ها و فرمان های صوتی جدید فقط بخشی از قابلیت های جدید مپس در سال 2016 بودند تا بتوانیم آن را بی چون و چرا بهترین و مفیدترین اپلیکیشن مسیریابی تلفن های هوشمند قلمداد کنیم.

Nova Launcher

novaaaa-w1200

از میان صدها لانچر پلتفرم اندروید، مهم ترین دلیل مان برای انتخاب نووا لانچر [معرفی دیجیاتو] چیزی نیست جز به روز رسانی هایی که مدت هاست استمرار خود را حفظ کرده اند. تیم نووا لانچر امسال هم مثل سال های گذشته با ارائه به روز رسانی های پی در پی حتی نگذاشتند که کاربران حتی به تکراری شدن آن «فکر کنند».

اگر به هر دلیلی امسال توانایی دسترسی به اندروید نوقا را نداشتید، نووا لانچر برای تجربه برجسته ترین خصوصیات این نسخه از سیستم عامل بهترین لانچر ممکن بود. بسیاری از ویژگی های موبایل های پیکسل گوگل در نووا لانچر شبیه سازی شدند، و امکانات بسیار خوب و اجرای روانش حتی روی ضعیف ترین موبایل ها دلایلی بودند که آن را به عنوان بهترین لانچر سال 2016 در نظر بگیریم.

Solid Explorer

j-w1200

چرا سالید اکسپلورر؟ دلایل فراوانند. به روز رسانی مستمر، رفع بسیاری از مشکلات و باگ ها، رابط کاربری متریال، فشرده سازی فایل ها، پشتیبانی از اکثر فضاهای ابری و از همه مهم تر امکان مدیریت همزمان حافظه داخلی و SD از یک صفحه بخشی از دلایل حضور سالید اکسپلورر [معرفی دیجیاتو] در فهرست این مطلب هستند.

از سالید اکسپلورر فقط می توانید به مدت دو هفته به طور رایگان استفاده کنید، اما از آن به بعد می بایست نسخه کامل را با هزینه 2.99 دلار خریداری کنید. اگر از ما بپرسید، صرف فقط سه دلار برای بهره مند شدن از این حجم امکانات بهترین سه دلاری بود که می توانستید در سال 2016 از جیب تان خرج کنید.

Magisto

magisto-app-logo-ppcorn-w1200

باز هم همان سوال قبلی: از بین این همه ویرایشگر ویدئو، چرا Magisto؟ مهم ترین دلیل انتخاب این اپلیکیشن را باید موفقیتش در «جلب و حفظ رضایت کاربران» قلمداد کنیم. مجیستو [معرفی دیجیاتو] امسال با اجابت بسیاری از درخواست های کاربران موفق شد تا به رقم 80 میلیون کاربر برسد، آمار و ارقامی فوق العاده که بیش از همه چیز باید آن را نشانه رضایت کاربران از اپلیکیشن قلمداد کنیم.

مجیستو هر چیزی که برای ساخت کلیپ و ویرایش ویدئو لازم دارید را در اختیارتان گذاشته، اما تصور می کنیم که قابلیت Auto Video Maker آن بیش از سایر امکانات توانسته عامل جذب این جمعیت بزرگ به سوی اپلیکیشن باشد.

Adobe Photoshop Fix

photoshop-mix-capture-cc-iphone-ipad-hero-w1200

برای افرادی که سال ها با فتوشاپ دسکتاپ خو گرفته اند، فتوشاپ فیکس نزدیک ترین تجربه به آن را در موبایل به ارمغان می آورد. فتوشاپ فیکس که زمان زیادی از عرضه اش برای اندروید و iOS نگذشته، از قابلیتی بهره می برد که بسیاری از نمونه های مشابه از آن برخوردار نیستند.

خروجی های کارتان در این اپلیکیشن را می توانید در قالب فرمت PSD ذخیره و از طریق سرویس Creative Cloud ادوبی برای ویرایش بیشتر، به نسخه دسکتاپ منتقل کنید. یکپارچگی بسیار خوب با نرم افزارهای ادوبی و البته امکانات حرفه ای دلایل حضور آن در فهرست بهترین های سال 2016 ما هستند.

Next Lock Screen

nextlock-w1200

گل سر سبد اپلیکیشن های مایکروسافت گاراژ که با آپدیت های مستمر و تحولات رابط کاربری بسیاری از اندرویدی ها را شیفته خود کرد. نکست لاک اسکرین [معرفی دیجیاتو] با امکاناتی که در اختیار کاربر قرار داده ثابت کرده که کاربرد یک اپلیکیشن لاک اسکرین می تواند خیلی بیشتر از محافظت از نمایشگر موبایل و تبلت باشد.

ارتقای پرفورمنس نرم افزاری، بهینه سازی مصرف منابع و امکان مدیریت نوتیفیکیشن ها به روز رسانی هایی بودند که نکست لاک اسکرین را به یکی از انتخاب های فهرست امسال ما تبدیل کردند. البته پشتیبانی از تصاویر بینگ برای پس زمینه دستگاه هم در انتخابمان بی تأثیر نبود.

Opera Max

maxsocialfacebook-w1200

اپلیکیشنی که شاید خیلی ها از آن غافل باشند. با اپرا مکس می توانید طی سال در مصرف صدها گیگابایت اینترنت دیتا در هنگام مرور وب صرفه جویی کنید. این Data Saver بی نظیر مهر ماه امسال افزونه ضد تبلیغات و حالت Privacy Mode را هم دریافت کرد تا به غیر از صرفه جویی در مصرف دیتا، بتواند در برابر هکرها و افراد سودجو هم محافظ قدرتمندی برای گجت های اندرویدی باشد.

IFTTT

ifttt-banner-w1200

IFTTT امسال با تغییر و تحولی که در ساختار و رابط کاربری به خود دید، طعم شیرین اتوماسیون کارها با موبایل را لذت بخش تر از همیشه کرد. به لطف IFTTT می توانید از طریق ساخت اپلت (یا اپلیکیشن های کوچک) میان هزاران اپلیکیشن در پلتفرم های مختلف ایجاد ارتباط کنید.

عرضه ربات تلگرام IFTTT برای تسهیل اتوماسیون دلیل دیگری است که آن را در فهرست برترین های سال 2016 جای می دهیم.

7Minute Workout

com-4-w1200

موفقیت 7Minute Workout [معرفی دیجیاتو] فقط محدود به امسال نیست. این اپلیکیشن سلامت و تناسب اندام هم درست مثل مجیستو در جلب رضایت و حفظ کاربرانش موفق بوده، طوری که به عقیده برخی ساده ترین و قابل درک ترین اپلیکیشن ورزشی است که همگی می توانند از آن استفاده کنند.

تمرینات 7Minute Workout را در خانه و محل کار می توانید انجام دهید، تمریناتی که وقت زیادی از شما نمی گیرند اما تأثیر به سزایی در حفظ سلامتی روح و جسم تان خواهند داشت.

Spotify

open-graph-default-w1200

عملکرد اسپاتیفای در استریم آنلاین موزیک آنقدر عالی بود که حتی اپل موزیک هم نتوانست در برابرش قد علم کند. چندی پیش آمار مشترکین پولی این سرویس به رقم 40 میلیون نفر در سراسر دنیا رسید، و طبق آخرین آمار در حال حاضر 100 میلیون نفر به طور فعال از آن استفاده می کنند.

از آنجا که بخش قابل توجهی از حق اشتراک دریافتی توسط اسپاتیفای به جیب صاحبان آثار سرازیر می شود، سرویس مورد بحث امسال کمی طعم ضرر و زیان را هم چشید. ولی طبق پیش بینی تحلیل گران سال 2017 سال پر منفعتی برای این سرویس استریم پرطرفدار موزیک خواهد بود.

Duolingo

545

Duolingo [معرفی دیجیاتو] جز پیشگامان اپلیکیشن های آموزش زبان بوده که هنوز هم مثل اوایل کارش می درخشد. امسال قابلیت بسیار مهمی به Duolingo اضافه شد، و آن هم چیزی نبود جز امکان چت با ربات های هوشمند.

همین موضوع تجربه آموختن زبان با آن را یک پله نسبت به اپلیکیشن های مشابه ارتقا داد و سبب شد که بتوان Duolingo را همچنان یکی از بهترین اپلیکیشن های یادگیری زبان موجود دانست.

ناامید کننده های سال

عملکرد بعضی اپلیکیشن ها در سال 2016 همه مان را ناامید کرد؛ در رأس آن ها باید از اینستاگرام و فیسبوک مسنجر یاد کنیم که بدون خجالت و رودربایستی، قابلیت های اپلیکیشن موفق اسنپ چت را به طور واضح کپی برداری و به کاربران خود ارائه کردند.

این کپی برداری ها اگر چه در نهایت با استقبال کاربران مواجه شد، اما سوالی هم در ذهن اکثر مردم ایجاد کرد: چه بر سر خلاقیت مارک زاکربرگ و همکارانش آمده؟

در کنار عملکرد نه چندان رضایت بخش فیسبوک، گوگل را داشتیم که با وجود آن همه تبلیغات هم نتوانست با پیام رسان های Allo و Duo انتظارات کاربران را برآورده کند. البته Allo با ارائه زودهنگام Google Assistant توانست برای مدت کوتاهی در صدر جدول محبوب ترین اپلیکیشن های موبایل بنشیند، اما به دلیل تعلل در به روز رسانی و امکانات کم نسبت به رقبا، با همان سرعتی که به محبوبیت رسید همراه با Duo سقوط تلخی را به سمت قعر جدول محبوب ترین اپلیکیشن های استورها تجربه کرد.


tips-to-choose-the-best-mobile-game1

بخش دوم: بازی ها

این روزها اسمارت فون ها نه فقط یک پلتفرم مناسب برای توسعه دهندگان مستقل، که از سودآورترین قطب های صنعت گیمینگ هستند. حتی نینتندویی که روزگاری به این دیوایس ها روی خوش نشان نمی داد هم به صف ابتدایی سازندگان بزرگ اپلیکیشن برای تلفن های هوشمند پیوسته است. اما بین این هیاهوی عظیم کدام یک بهترین اند؟ با فهرست برترین بازی های های امسال می خواهیم به همین پرسش جواب بدهیم.

عناوینی خوش ساخت که شاید با خلاقیت های خود به موفقیت هایی رسیده یا ممکن است با وجود المان های نوآورانه خیلی کم نام آن ها را شنیده باشیم. فقط پیش از مطالعه بهترین ها، بد نیست بدانید برای انتخاب این عناوین از بازی هایی که سال گذشته برای اسمارت فون ها عرضه شدند و امسال شاهد انتشار آن ها روی سیستم عاملی متفاوت بودیم چشم پوشی کردیم. برای همین نام های بزرگی همانند Her Story یا Badland 2 را نمی بینید.

Clash Royale

cr_facebook_share_02-w1200

شاید از موفقیت های Clash Royale [بررسی دیجیاتو] متعجب شده باشید ولی این اپلیکیشن واقعا لیاقتش را داشت. سوپرسل با عنوانش جواب محکمی به منتقدینش داد؛ Clash of Clans اتفاقی نبود. کلش رویال را از سه دیدگاه می توانیم عنوانی فوق العاده بنامیم که یکی آن ها الهام توسعه دهنده از اپلیکیشن پیشینش است.

بر عکس روویو که سری Angry Birds را به باتلاق فراموشی انداخت و تلاش هایش هم نافرجام ماند سوپرسل با الهام از Clash of Clans و تغییرات روی آن نه تنها توانست تجربه ای دیداری نسبتا آشنا را به وجود بیاورد، دنیای عناوینش را هم گسترش داد. دومین کار ستودنی این استودیو با کلش رویال به ترکیب دو سبک استراتژی و کارتی باز می گردد.

روزگاری که تمام توجهات معطوف عنوان Hearthstone بود، آن ها با پرداخت متفاوت به المان های عناوین کارتی و ترکیبش با مکانیزم های سبک استراتژی نشان دادند که همچنان پتانسیل های کشف نشده زیادی بین سبک های بازی های ویدیویی می توانیم بیابیم. اما سومین و از دیدگاه ما مهمترین المان کلش رویال که تاثیرش روی محبوبیت این عنوان مشخص است.

از ترکیب استثنایی «سادگی» و «استراتژی های مختلف برای پیروزی» حرف می زنیم. شما طی همان دقیقه های ابتدایی مکانیزم های کلش رویال را یاد می گیرید ولی برای این که بخواهید طعم خوش موفقیت را بچشید باید با برنامه پیش بروید. به واسطه تمام این المان ها هستند که کلش رویال توانست بهترین بازی موبایل 2016 از دیدگاه دیجیاتو لقب بگیرد.

Crashlands

maxresdefault-2-w1200

همچنان نمی دانیم Crashlands [معرفی دیجیاتو] را یک اکشن نقش آفرینی با المان های ساخت و ساز بنامیم یا عنوانی با محوریت ساخت و ساز که توسعه دهنده برای جذابیت بیشترش از مکانیزم های اکشن نقش آفرینی استفاده کرده است. مهم هم نیست واقعا با کدام دیدگاه به ساخته Butterscotch Shenanigans نگاه کنیم.

چون همین ترکیب استثنایی سبک ها هستند که Crashlands را یکی از بزرگترین شگفتی های امسال کرده اند. همان لحظه که احساس می کنید از ساخت و ساز ساختمان های گوناگون خسته شده اید، دشمنان ها به شما هجوم آورده و باید آن ها را شکست دهید.

Reigns

maxresdefault-w1200

Reigns [معرفی دیجیاتو] مشابه بقیه بازی های Text Based بود اما با ساخته Nerial توانستیم پختگی مکانیزم های این سبک را ببینیم. این که تاثیرات تک تک تصمیمات خود را روی مسئله های مختلف ببینید و انتخاب ها تنها به دو دسته خوب یا بد تقسیم نشده باشند، فوق العاده است.

این المان ها هم هنگامی روی واقعی خود را نشان می دهند که بدانید با Reigns چه کارهایی انجام خواهید داد؛ نقش پادشاهی را دارید که سرنوشت یک ملت و قوم به دستانش است. بنابراین باید با انتخاب تصمیم هایی که تمام آن ها طبعات خودش را داشته، طعم شیرین آرامش را به مردم هدیه بدهید.

Severed

com-is-image-scea-w1200

مطمئنا نخستین المانی که پس از تجربه Severed [معرفی دیجیاتو] متوجه آن خواهید شد، شباهت مکانیزم های مبارزاتش به فروت نینجا است. اینجا هم باید با سوایپ دست خود روی اسمارت فون، دشمنان را کشته و به مرحله های بعدی راه یابید. اما این تنها ظاهر قضیه خواهد بود.

DrinkBox با تغییرات فراوان این ایده که جذابیتش را سال هاست از دست داده توانسته تجربه ای متفاوت را به ارمغان بیاورد. مبارزات داینامیک، چگونگی سوایپ انگشتان، قابلیت های شخصیت داستان و حرکت به منطقه های مختلف؛ انگار این ایده تازه متولد شده و چیزی که پیشتر دیدیم حکم ورژن بتایش را داشت.

Samorost 3

ee21bcd9a401cb620631d838715152535bb98fd0b631e12fbc556fa37a993d63-w1200

یک شخصیت دلنشین، رنگ بندی استثنایی محیط ها، موسیقی فراموش نشدنی و معماهای هوشمندانه؛ همان المان هایی که Machinarium را به موفقیت رساندند و توسعه دهنده برای ساخت Samorost 3 تصمیم گرفت تا با یک ماجراجویی متفاوت از آن ها استفاده کند.

داستان Samorost 3 هم خیلی سادست. یک فلوت جادویی به نزدیکی خانه موجودی با نام Gnome افتاده و او برای کشف ماهیت این وسیله دست به ماجراجویی به منطقه های مختلف می زند. اما چگونگی روایت همین اتفاقات موجب شده اند تا بازیکن بتواند با محیط و کاراکترها اخت بگیرد.

Sky Force Reloaded

sfr_poster1_logo-w1200

Sky Force Reloaded نه فقط یک اپلیکیشن خوب، که کلاس درسی برای سازندگان بازی های ویدیویی است. توسعه دهنده با این عنوان نشان داد چگونه می توانیم به مکانیزم های پایه ای یک سبک فراموش نشدنی شوتم آپ دست نزنیم و همچنان بازیکن ها را سرگرم کنیم.

به گونه ای که مخاطبین کم سن از تجربه خود لذت برده و بازیکن های قدیمی طعم خوش نوستالژی را بچشند. اما این به معنای شباهت های Sky Force Reloaded با عناوین مشابه نیست. توسعه دهنده با بروزرسانی همان المان ها، مرحله های بسیار متفاوت نسبت به هم و گرافیک استثنایی یکی از بهترین های شوتم آپ صنعت گیمینگ را به انتشار رساند.

Bully

bully_scholarship_edition-wallpaper-1366x768-w1200

راک استار سیاست جالبی برای عناوین محبوبش پیش گرفته است. این کمپانی معمولا به مناسب 10 سالگی بازی های بزرگ خود، آن ها را برای تلفن های هوشمند به انتشار می رسانند تا بازیکن ها با قاب کوچک و قابلیت های این دیوایس، تجربه ای آشنا اما متفاوت داشته باشند.

امسال هم قرعه به نام Bully افتاد؛ عنوانی متفاوت که با پورت عالی اش برای اسمارت فون ها خیلی ها را مبهوت نمود. اینجا نه با بزرگترین باندهای خلاف کاری آمریکا می جنگید و نه به غرب وحشی قدم می گذارید. نقش دانش آموزی را دارید که می خواهد قدرتش را به بقیه و معلم ها ثابت کند.

Chameleon Run

feature-1280x720-w1200

چگونگی پرداخت به ایده ای ساده اما کلیشه ای ساخته Ján Ilavský را به موفقیت رساند. تاکنون چندین عنوان دیده اید که شخصیت اصلی طی مسیری مستقیم به سرعت حرکت کرده و شما باید با واکنش هایی او را از دست خطرات نجات دهید؟ Chameleon Run هم همین گونه است ولی با مکانیزم هایی متفاوت رو به رو هستید.

تغییر رنگ ها و ریتم بالا؛ تمام چیزهایی که به اعتقاد ما به Chameleon Run جذابیت بخشیده اند. مسیرهایی که قدم می گذارید رنگ های گوناگونی داشته و شخصیت داستان برای حرکت باید هم رنگ آن ها باشد. المانی که ترکیب آن با طراحی خوب مرحله ها و سرعت بالا گیم پلی جالبش کرده بود.

Rodeo Stampede - Sky Zoo Safari

maxresdefault-3-w1200

هدف بازی های ویدیویی چیست؟ جز این که تجربه ای سرگرم کننده به شما هدیه بدهند؟ Rodeo Stampede - Sky Zoo Safari [معرفی دیجیاتو] را می توانیم از بهترین های امسال بنامیم که با توجه به همین فلسفه ساخته شده بود. به گونه ای که پس ساعت ها تجربه، همچنان ساخته Yodo1 Games می توانست تازگی اش را حفظ نماید.

جدا از آپدیت های گوناگون، Stampede این المان مثبت که معمولا تنها بین عناوین آنلاین میبینیم را مدیون مکانیزم های گیم پلی اش است. اینجا فقط با حیوانات سواری نکرده و آن ها را اهلی نمی کنید؛ وظیفه مدیریت یک باغ وخش را هم خواهید داشت.

Riptide GP: Renegade

maxresdefault-5-w1200

سری Riptide را خیلی ها با کلمات سرعت و هیجان می شناسند. با Renegade ما بیش از همیشه آن ها را لا به لای مکانیزم های گیم پلی دیدیم. شاید پیشرفت های این قسمت به واسطه شباهت هایش با عناوین پیشین خیلی به چشم نیاید اما توسعه دهنده با اضافه سازی المان هایی توانست جذابیت ساخته اش را حفظ نماید.

از منطقه های متفاوت نسبت به گذشته و چالش های پویا بگیرید تا حالت های مختلف قسمت آنلاین که همگی موجب شدند Renegade «افزایش آدرنالین» را به معنای واقعی کلمه تعریف کند. عنوانی که بین هیاهوی عرضه بازی های ریسینگ امسال، بیش از بقیه هم با استقبال منتقدین مواجه شد.

Parallyzed

com-3-w1200

همان چند ثانیه ابتدایی کافیست تا Parallyzed [معرفی دیجیاتو] با رنگ بندی استثنایی اش چشم ها را جادو کند. امسال از دیدگاه گرافیک هنری عناوین بسیار خوبی داشتیم؛ Badland 2 ،Psebay و Samorost 3 که همگی با استقبال بازیکن ها مواجه شدند. اما به اعتقاد ما، هیچکدام همانند این اپلیکیشن نمی توانند چشم های مخاطبین را نوازش بدهند.

نهایت تلاش های توسعه دهنده برای این بخش را می توانیم با محیط های گوناگون Parallyzed ببینیم که ترکیب آن ها با مکانیزم های نوآورانه گیم پلی تجربه ای فراموش نشدنی را به بازیکن ها هدیه می داد. جالب اینجاست خلاف ظاهر دلنشین شخصیت ها و محیط، Parallyzed با سرعت بالای گیم پلی اش از سخت ترین عناوین امسال هم است.

The Trail

the-trail-google-play-w1200

بازگشت پیتر مولینیوی دوست داشتنی طعم تجربه The Trail را بیش از پیش شیرین کرده بود. او که با ساخت عناوینی معروفی همانند Fable و Black & White توانست احترام زیادی بین بازیکن ها پیدا کند، پس از چندین سال با The Trail به صنعت گیمینگ بازگشت.

عنوانی که با ترکیب المان های دو سبک شبیه سازی و ماجراجویی با یک گرافیک دلنشین به سرعت بازیکن ها را شیفته خود نمود. اینجا می توانید به یک طبیعت زیبا قدم گذاشته، منطقه های جدیدی کشف کنید یا آیتم هایی که به دست می آورید را بفروشید.

SIM - Sara is Missing

sim

راستش را بخواهید انتخاب بین Seen ،SIM و Halfway to Infinity خیلی سخت بود. چون تمام آن ها تجربه ای فراموش نشدنی از سبک Text Based را به بازیکن ها هدیه می دادند. ولی نهایت تصمیم گرفتیم تا SIM [معرفی دیجیاتو] را میان بهترین ها جای دهیم.

به اعتقاد خیلی از منتقدین، یکی از جالب ترین بخش های سری Lifeline ارتباط مستقیم بین کاراکترها و مخاطب است. SIM پایش را فراتر گذاشت و اینجا خود شما شخصیت اصلی هستید؛ تلفن همراهی که اتفاقی پیدا کرده و باید صاحبش را پیدا کنید.

The Battle of Polytopia

maxresdefault-6-w1200

با Domination هم شاهد مکانیزم های گیم پلی سری معروف Civilization روی اسمارت فون ها بودیم ولی قضیه برای The Battle of Polytopia [معرفی دیجیاتو] کاملا متفاوت است. Midjiwan جای ساخت یک «کپی» تصمیم گرفت تا به الهام از سیویلیزیشن روی بیاورد.

بنابراین آن ها عنوانی را به انتشار رساندند که با وجود ذات آشنایش، انگار مکانیزم هایش از همان ابتدا برای تلفن های هوشمند طراحی شده بودند. اپلیکیشنی که پیچیدگی های همیشگی سیویلیزیشن را نداشته و با ساده سازی المان ها، مطمئنا تجربه ای فراموش نشدنی برای علاقه مندان سبک استراتژی به حساب می آید.

Pokemon Go

pokemon-go-logo-w1200

نه فقط برای المان های گیم پلی، چون Niantic پیش از ساخت پوکمون گو با Ingress تقریبا همان مکانیزم ها را پیاده نموده بود. اگر ساخته Niantic را بین بهترین های امسال می بینید، بیشترش به واسطه تاثیرات فراوان این اپلیکیشن روی صنعت گیمینگ است.

روزگاری که خیلی ها فکر می کردند سال ها تا شکوفایی و استقبال از واقعیت افزوده باقی مانده، آن ها با پرداخت به یک ایده جالب و ترکیبش با پوکمون ها مسیر موفقیت این تکنولوژی را بزرگ نمودند. عنوانی که شاید از دیدگاه بعضی ها «بازی خوبی» نباشد ولی مطمئنا می توانیم به آن لقب «تجربه ای فوق العاده» را بدهیم.

ناامیدکننده های سال

از تمام بازی هایی که لیاقت داشتند بین ناامیدکننده های امسال قرار بگیرند عذرخواهی می کنیم. چون با وجود Real Football [بررسی دیجیاتو] استودیوی معروف گیم لافت هیچ شانسی برای آن ها باقی نمانده است. نه فقط ناامید کننده، Real Football را می توانیم یکی از بدترین های امسال بنامیم. همچنان متعجبیم که چگونه فرانسوی ها از قسمت های پیشین به چنین عنوانی رسیده اند.

ایده کاهش حجم بازی به 20 مگابایت جالب بود اما این بدین معنی نیست که با مکانیزم های تاریخ مصرف گذشته دست به ساخت اپلیکیشن بزنیم. با وجود این که Real Football با اختلاف ناامیدکننده ترین بازی امسال است ولی هنوز هستند عناوینی که نتوانستند انتظارات آن ها را برآورده نمایند. الکترونیک آرتز همانند گیم لافت برای ساخت FIFA Mobile [بررسی دیجیاتو] تصمیم به کاهش حجم اپلیکیشنش گرفت.

نتیجه این تصمیم تغییر مکانیزم های گیم پلی بودند که با وجود جذابیت ایده ها، پرداخت مناسبی نداشتند. همین وضعیت را هم با Mafia III: Rivals [بررسی دیجیاتو] شاهد بودیم. عنوانی که تنها نام مافیا را یدک می کشید و همانند جنگ های گنگستری جی تی ای ها بود. جدا از این، گیم پلی هم به واسطه ریتم یکسانش پس از چندین ساعت جذابیت همیشگی خود را از دست می داد و خسته کننده می شد.


در فهرست برترین های سال 2016 عناوینی را انتخاب کردیم که در سطح دنیا به شهرت و محبوبیت رسیدند. اما این بدان معنا نیست که اپلیکیشن های ایرانی ساخته متخصصین وطنی را فراموش کرده ایم.

به دلیل اهمیت بالای اپلیکیشن های داخلی، انتخاب برترین های آن ها را به پایان سال 1395 شمسی موکول کردیم و طی مطلبی جداگانه در ایام تعطیلات نوروز به آن ها خواهیم پرداخت.

نظرتان در مورد برترین اپلیکیشن های سال 2016 چیست؟ انتخاب ها و دلایل تان را برایمان بگویید، بی صبرانه منتظرشان هستیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (27 مورد)
  • Alireza Ahmadi
    Alireza Ahmadi | ۱۸ فروردین ۱۳۹۶

    سلام خدمت دوستان عزیز.
    لطفا برنامه ی کیبرد همه کاره رو دانلود نکنید چون این برنامه Pop-Up های تلگرامی (تبلیغ کانال تلگرام) برای گوشیتون میفرسته باعث آزار دادن کاربر میشه.
    لطفا اطلاع رسانی کنید.

  • محمد علی سعیدی
    محمد علی سعیدی | ۲۵ آذر ۱۳۹۵

    به نظرم برنامه MAGISTO یه اشتباه خیلی بزرگه
    برنامه toolwiz photo خیلی بهتره!
    علاوه بر اینکه برخی از فیلتر های prisma رو داره به نظر من حتی از برنامه picsart هم بهتره
    جای برنامه pixel art هم که برای ساخت متن سه بعدی هست خالیه و همچنان برنامه Legend که نیاز به معرفی نداره

  • Me.n.KHOF4SH
    Me.n.KHOF4SH | ۲۵ آذر ۱۳۹۵

    Prisma و MSQRD الکی تو لیستن! Picarts فیلترایی قشنگتر از Prisma داره، افکتای اسنپ چت خیلی بهتر از MSQRD هست. اونی که گفته اینا پدیده ان تا حالا با گوشی کار کرده!؟ در ضمن اینستاگرام شدیدا امسال پیشرفت کرده، و هر سری آپدیتای عالی میدن براش. این آقا چون همه تلگرام دارن گفته بهترینه. تو لیست بهتریناتون برنامه امنیتی و مدیریت باتری گوشی نیست! ? ? ? ? ?
    پول بدید چهارتا نویسنده درست و حسابی بیارید حیفه دیجیاتو

  • mostoul_bm
    mostoul_bm | ۲۵ آذر ۱۳۹۵

    با Solid Explorer کاملا موافقم. از هر نظر عالیه
    ولی به هیچ وجه با Clash Royal موافق نیستم. بالاخره تونستم بعد از مدت ها Clash of Clans رو پاک کنم. واقعا راحت شدم
    از نظرم CSR Racing 2 میتونست اول باشه. یا اینکه حداقل تو لیست باشه

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی