«ورا روبین» اخترفیزیکدان سرشناس در سن 88 سالگی درگذشت
امروز جامعه اخترشناسی دنیا به سوگ نشست، زیرا «ورا روبین» اخترفیزیکدان سرشناس که نقشی کلیدی در اثبات وجود «ماده تاریک» داشت، در سن 88 سالگی درگذشت. اگرچه مفهوم ماده تاریک برای اولین بار در سال ...
امروز جامعه اخترشناسی دنیا به سوگ نشست، زیرا «ورا روبین» اخترفیزیکدان سرشناس که نقشی کلیدی در اثبات وجود «ماده تاریک» داشت، در سن 88 سالگی درگذشت.
اگرچه مفهوم ماده تاریک برای اولین بار در سال 1933 توسط «فریتس تسوئیکی» مطرح شد، اما به واسطه تحقیقات روبین و همکارش «کنت فورد» در دهه های 1960 و 1970 بود که دلایل کافی برای اثبات آن به دست آمد.
البته ما هنوز هم نمی دانیم ماده تاریک چیست، ولی نتایج به دست آمده توسط روبین و فورد، تا به امروز نیز معتبر باقی مانده اند. در حال حاضر مدلسازی های علمی نشان می دهند بیش از 90 درصد جهان هستی را ماده تاریک و انرژی تاریک تشکیل داده، و بدین ترتیب می توان موضوعاتی همچون سرعت انبساط کیهانی را توضیح داد.
یکی از ویژگی های برجسته روبین، طرفداری از حقوق زنان و نقش آنها در جامعه علمی جهانی بود. او تنها بانوی فارغ التحصیل رشته اخترشناسی از دانشگاه واسار در سال 1948 به شمار می رود، و اولین زنیست که مشاهدات نجومی را در رصدخانه پالومار انجام داد.
«روبین» نخستین زن دریافت کننده مدال طلای انجمن اخترشناسی سلطنتی بریتانیا نیز محسوب می گردد. او در دوران فعالیت خود دائماً دختران را به مطالعه علوم تشویق می کرد، و از مؤسسات و نهادهای آموزشی مختلف می خواست تا محدودیت های مربوط به زنان را برطرف سازند (جالب است بدانید تا سال 1975، شرکت در دوره اخترشناسی دانشگاه معتبر پرینستون برای زنان ممنوع بود).
«ورا روبین» نقش بسزایی در مشارکت بانوان در تصمیم گیری های مهم داشت، و یکی از معدود زنانی بود که برای عضویت در «آکادمی ملی علوم» ایالات متحده انتخاب شد. بدون شک جامعه علمی هیچگاه تلاش های ارزشمند او را از یاد نخواهد برد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.