کدام تولید کننده زودتر از همه موبایل های اندرویدی را بروزرسانی می کند؟
چه طرفدار اندروید باشیم و چه iOS، یک موضوع را نمی توانیم انکار کنیم، اینکه کاربران سیستم عامل موبایل اپل بروزرسانی های سازنده را به مراتب زودتر از کاربران پلتفرم گوگل دریافت می کنند. عمده ...
چه طرفدار اندروید باشیم و چه iOS، یک موضوع را نمی توانیم انکار کنیم، اینکه کاربران سیستم عامل موبایل اپل بروزرسانی های سازنده را به مراتب زودتر از کاربران پلتفرم گوگل دریافت می کنند.
عمده ترین دلیل تفاوت این است که اپل یک نوع تلفن هوشمند تولید می کند و نرم افزار آن را نیز خودش توسعه می دهد، در حالی که تولید کنندگان دنیای اندروید پس از انتشار هر بروزرسانی این سیستم عامل توسط گوگل، لازم است ابتدا رابط کاربری خود را روی آن اعمال کرده و سپس بروزرسانی تازه را در اختیار کاربران قرار دهند.
اما از هر 5 تلفن هوشمند فروخته شده در سراسر جهان 4 عدد از آنها اندرویدی است، پس تعجبی ندارد که پس از انتشار هر نسخه جدید از اندروید توسط گوگل، کاربران بسیاری ماه ها در انتظار دریافت این نسخه باقی بمانند.
اندروید نوقا (بررسی دیجیاتو) آخرین نسخه از سیستم عامل موبایل گوگل به حساب می آید که در تاریخ 1 شهریور 95 منتشر شد و برای نخستین بار روی LG V20 (بررسی دیجیاتو) مورد استفاده قرار گرفت. تلفن های هوشمند پیکسل گوگل (بررسی دیجیاتو) هم محصولات بعدی بودند که با اندروید 7.1.1 به بازار عرضه شدند اما تقریباً همه ی پرچمداران دیگر باید برای دریافت بروزرسانی از سازنده منتظر می شدند.
حالا تقریباً همه ی تولید کنندگان بزرگ بروزرسانی اندروید نوقا را برای حداقل یکی از تلفن های هوشمند خود آماده کرده اند. اگر دریافت سریع بروزرسانی ها هنگام انتخاب تلفن هوشمند برای شما اهمیت دارد، با ادامه ی این مطلب همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم به مدت زمان صرف شده برای دریافت اندروید نوقا روی محصولات تولید کنندگان بزرگ بازار.
ال جی: ۷۸ روز
LG G5 (بررسی دیجیاتو) اولین تلفن هوشمندی بود که تقریباً دو ماه نیم پس از انتشار اندروید نوقا، بروزرسانی این سیستم عامل را در تاریخ 8 نوامبر 2016 دریافت کرد، البته تنها در وطن خود یعنی کره ی جنوبی.
تنها دو هفته بعد بروزرسانی این تلفن هوشمند در 20 نوامبر در اختیار کاربران اپراتور اسپرینت قرار گرفت و دقیقاً یکماه بعد در 20 دسامبر هم، شاهد بروزرسانی موبایل های کاربران اپراتور کانادایی راجرز بودیم.
ال جی در نسخه ی قبل هم عملکرد مناسبی داشت و اندروید مارشملو را کمتر از 2 ماه پس از انتشار به دست گوگل، در اختیار کاربران LG G4 (بررسی دیجیاتو) در اپراتور آمریکایی اسپرینت قرار داد.
اگر طرفدار اندروید خالص و پیکسل های گوگل نیستید اما دریافت سریع بروزرسانی ها برایتان اهمیت دارد، بر اساس همین دو تجربه می توانید LG G6 را به عنوان موبایل بعدی خود در نظر داشته باشید.
موتورولا: ۸۸ روز
اگر رابط کاربری خود را نسبت به اندروید خالص تغییر چندانی ندهید، آماده کردن بروزرسانی هم مدت کمتری زمان می گیرد، یعنی درست همان اتفاقی که در محصولات موتورولا شاهد هستیم.
کاربران تلفن های هوشمند Moto Z و Moto Z Force دو روز پیش از کاربران ال جی بروزرسانی اندروید نوقا را روی اپراتور آمریکایی ورایزن دریافت کردند، یعنی در مجموع 88 روز پس از عرضه این دو تلفن هوشمند.
کاربران کانادایی اپراتور راجرز هم دو روز بعد یعنی همزمان با کاربران ال جی، بروزرسانی اندروید نوقا را در تاریخ 20 نوامبر دریافت کردند.
اچ تی سی: ۹۵ روز
اچ تی سی تاکنون بارها تصمیم گوگل در مورد انتشار بروزرسانی های ماهانه برای اندروید را به چالش کشیده و اعلام کرده آماده کردن آپدیت با چنین سرعتی ممکن نیست، اما در عمل خودش یکی از اولین شرکت هایی به حساب می آید که بروزرسانی اندروید نوقا را در اختیار کاربرانش قرار داده است.
کاربران نسخه های آنلاک HTC 10 (بررسی دیجیاتو) حدود سه ماه پس از عرضه ی اندروید نوقا، بروزرسانی آن را در تاریخ 25 نوامبر دریافت کردند و اندکی بعد از آن هم در تاریخ 5 دسامبر شاهد انتشار این نسخه برای کاربران One M9 بودیم.
سونی: ۹۹ روز
سونی هم یکی از شرکت هایی است که رابط کاربری خود را نسبت به اندروید خالص تغییر چندانی نمی دهد، در نتیجه موفق شد زودتر از گذشت 100 روز از عرضه ی اندروید نوقا، بروزرسانی آن را در تاریخ 29 نوامبر در اختیار کاربران Xperia X Performance قرار دهد.
یک روز بعد کاربران Xperia X (بررسی دیجیاتو) بروزرسانی اندروید نوقا را دریافت کردند و این نسخه در تاریخ 16 دسامبر یعنی پس از گذشت حدود دو هفته، در اختیار کاربران Xperia X (بررسی دیجیاتو) و Xperia X Compact قرار گرفت.
شیائومی: ۱۲۶ روز
یک ماه پس از سونی، شیائومی نسخه 8 از رابط کاربری MIUI که بر مبنای اندروید نوقا ساخته شده بود را در تاریخ 26 دسامبر برای کاربران Mi 5 عرضه کرد، یعنی 126 روز پس از انتشار این نسخه به دست گوگل.
وان پلاس: ۱۳۱ روز
وان پلاس وعده داده بود در سال 2016 اندروید نوقا را در اختیار کاربرانش قرار می دهد و همین کار را هم انجام داد، البته تنها چند ساعت پیش از پایان این سال در تاریخ 31 دسامبر. این شرکت 131 روز پس از انتشار اندروید نوقا، بروزرسانی آن را به شکل همزمان برای تلفن های هوشمند OnePlus 3T و OnePlus 3 منتشر کرد.
سامسونگ: ۱۴۳ روز
سامسونگ سال سختی را پشت سر گذاشت و عملکردش در حوزه بروزرسانی نیز چندان چنگی به دل نزد. عرضه نسخه نهایی اندروید نوقا برای گلکسی S7 و مدل Edge آن (بررسی دیجیاتو) 143 روز زمان برد و بسته آپدیت، همین چند روز پیش به دست برخی از خریداران رسید.
شاید این کمپانی کره ای را در برخی حوزه ها سرآمد بدانیم، اما واضح است که در زمینه آپدیت موبایل هایش هنوز جای کار بسیاری دارد. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که تعدد محصولات سامسونگ در مقایسه با دیگر تولیدکنندگان فوق العاده بیشتر است، ولی در مقابل به منابع انسانی و مالی بسیار بیشتری نیز دسترسی دارد.
هوآوی: نامشخص
اینکه بخواهید رابط کاربری شما به جای اندروید به سیستم عامل رقیب شباهت داشته باشد انرژی زیادی می خواهد و همین است که باعث شده هوآوی هنوز هیچکدام از تلفن های هوشمند خود را به اندروید نوقا بروزرسانی نکرده باشد.
جالب اینجاست که فبلت جدید میت 9 (بررسی دیجیاتو) به شکل پیش فرض با اندروید نوقا عرضه می شود، اما کاربران محصولات دیگر همین سازنده فعلاً باید تولید کنندگان دیگر را با حسرت زیر نظر داشته باشند.
البته این موضوع به شرکت هایی مثل موتورولا یا سونی محدود نیست که رابط کاربری خود را نسبت به اندروید خالص تغییر چندانی نمی دهند، بلکه حتی سامسونگ یا وان پلاس هم با وجود تغییرات چشمگیر موفق شده اند بروزرسانی نسخه 7 را برای کاربران خود آماده نمایند.
در پایان گفتنی است که انتظار می رود با انتشار بروزرسانی اندروید نوقا در تاریخ 18 ژانویه یعنی پایان همین هفته برای Honor 8، هوآوی آخرین تولید کننده بزرگ دنیای موبایل باشد که به رقبای ریز و درشت خود می پیوندد.
جمع بندی
بر اساس آنچه گفتیم و فهرست بندی سازندگان تلفن همراه بر اساس سرعت آپدیت، کاملاً مشخص است اگر به روز رسانی سریع یکی از اولویت های شما به شمار می رود، باید در خریدهایتان کمپانی های LG، موتورولا، HTC و سونی را مورد توجه قرار دهید، چون همه آنها توانسته اند ظرف کمتر از 100 روز، دیوایس های پرچمدار خود را آپدیت نمایند.
البته ارائه تنها یک آپدیت برای موبایل های پرچمدار را نمی توان تمام ماجرا دانست. بسیاری از کاربران سیستم عامل اندروید از اسمارت فون های رده بالا بی بهره هستند، و بنابراین پشتیبانی از دیوایس های میان رده از سوی تولیدکنندگان نیز نقش بسزایی در رضایت کاربران خواهد داشت.
در این زمینه، با عرضه آپدیت نوقا برای دیوایس های بیشتر، می توان رده بندی کامل تری را ارائه کرد، ضمن اینکه در برخی موارد اپراتورهای مخابراتی نیز نقش قابل توجهی در زمان دریافت به روز رسانی ایفا می کنند.
از سوی دیگر، کیفیت کار نیز بسیار حیاتیست. بسیاری از کاربران به خاطر تعجیل شرکت ها و ارائه زودهنگام آپدیت با مشکلات متعددی مواجه شده اند و نسخه جدید سیستم عامل به جای اینکه تجربه کاربری دیوایس را ارتقاء دهد، چندین نقص ریز و درشت جدید را نیز به آن اضافه می کرد.
در درجه بعدی می توان به پچ های امنیتی ماهیانه نیز اشاره کرد که تولیدکنندگان ملزم به ارائه آنها در بازه های زمانی مناسب و سریع هستند. به هر حال، هیچ شرکتی را نمی توان بی عیب و نقص دانست و همه آنها ایراداتی در کار خود دارند، اما در این حوزه برخی از آنها نسبت به دیگران بهتر عمل می کنند، و رضایتمندی کاربران را فراهم می سازند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
با معذرتا آقای گلستانه شما میخوایید بیگید از هر پنجتا گوشی که روشن میشه چهارتا آیفون و یکی اندروید فکر کنم اشتباه گفتید بر عکسه ها چون در سال یک میلیارد و نیم گوشی به فروش میره و با استناد به حرف شما یک میلیارد و دویست ملیون اونا آیفون و سیصد ملیون اندروید و در این صورت این تازه اندازه ی فروش سامسونگ و هواوی نمیشه