ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

سیاره زمین به قمر خود اکسیژن می فرستد

علاوه بر آنکه کره ماه در فاصله تقریباً 385,000 کیلومتری از زمین در حال چرخش به دور سیاره ماست، به صورت دوره ای نیز در معرض اتمسفر زمین قرار می گیرد. تحقیقات جدید نشان می ...

حسام الدین جعفری
نوشته شده توسط حسام الدین جعفری | ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۴:۰۰

علاوه بر آنکه کره ماه در فاصله تقریباً 385,000 کیلومتری از زمین در حال چرخش به دور سیاره ماست، به صورت دوره ای نیز در معرض اتمسفر زمین قرار می گیرد. تحقیقات جدید نشان می دهند که از 2.4 میلیارد سال پیش تا کنون، اکسیژن موجود در اتمسفر برای بازه های زمانی مشخصی به سطح ماه رسیده و در خاک این قمر به دام می افتد.

نتایج مطالعه «کنتارو ترادا» دانشمند سیاره شناس دانشگاه اوزاکا که در ژورنال «Nature Astronomy» نیز به انتشار رسیده، نشان می دهد که ذرات اکسیژن یونیزه شده قادر هستند برای 5 روز در ماه از اتمسفر زمین جدا شده و سطح کره ماه را بمباران کنند.

بر اساس داده های منتشر شده توسط «ترادا»، اتم های اکسیژن در اتمسفر فوقانی زمین به وسیله امواج فرابنفش باردار شده و به سمت مغناطیس سپهر شتاب می گیرند. مغناطیس سپهر ناحیه ای در فاصله حدوداً 600,000 کیلومتری خورشید را پوشش می دهد که مدار ماه به دور زمین را نیز در بر می گیرد.

لازم به ذکر برای مدت زمان 5 روز در هر ماه، کره ماه از ناحیه مذکور گذر می کند و در نتیجه در معرض یون های باردار مورد بحث قرار می گیرد. تیم تحقیقاتی دانشگاه اوزاکا تخمین می زند که هر سانتی متر مربع از سطح ماه در هر ثانیه توسط 26,000 یون اکسیژن بمباران می شود.

در حالی که مقدار مورد اشاره برای به وجود آمدن یک اتمسفر قابل تنفس کافی نبوده اما نتایج تحقیق ثابت می کند سطح ماه می تواند گواه و شاهدی برای کیفیت اتمسفر زمین در دوران کهن باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی