ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو: لپ تاپ گیمینگ MSI GE62VR 6RF

MSI لپ تاپ های گیمینگ متنوعی برای پوشش نیاز کاربران مختلف به بازار عرضه کرده است، یکی از اولین تولید کنندگانی بود که بلافاصله پس از آماده شدن کارت گرافیک های سری پاسکال اندویدیا، محصولات ...

سینا گلستانه
نوشته شده توسط سینا گلستانه | ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ | ۲۲:۰۰

MSI لپ تاپ های گیمینگ متنوعی برای پوشش نیاز کاربران مختلف به بازار عرضه کرده است، یکی از اولین تولید کنندگانی بود که بلافاصله پس از آماده شدن کارت گرافیک های سری پاسکال اندویدیا، محصولات خود را با سخت افزار جدید بروزرسانی کرد، از مدل قابل حمل GS43VR 7RE (بررسی دیجیاتو) گرفته تا لپ تاپ غول پیکر و گران قیمت GT83VR Titan SLI (بررسی دیجیاتو).

حالا نوبت به محصولات رده پایین تر سری GE رسیده، از جمله GE62VR 6RF که مدل جدیدتر GE60 به حساب می آید و اضافه شدن پسوند VR به انتهای نامش از توان گرافیکی کافی برای راه اندازی هدست های واقعیت مجازی حکایت دارد.

6RF نیز به نسل ششم پردازنده های اینتل اشاره دارد و نشان می دهد در این مدل هنوز پردازنده به نسل هفتم بروزرسانی نشده است. اما اگر گیمر باشید اهمیت چندانی برای این موضوع قائل نخواهید بود.

تفاوت نسل ششم با هفتم پردازنده های اینتل در حد 200 تا 300 مگاهرتز است و میزان مصرف انرژی بدون تغییر باقی مانده است، اما سری پاسکال کارت های گرافیک انویدیا بیشتر از اینکه بروزرسانی باشد، یک جهش بلند به حساب می آید و معماری پیشین را به شکل چشمگیری افزایش داده است.

در ادامه با بررسی لپ تاپ گیمینگ GE62VR 6RF Apache Pro همراه باشید تا ببینیم بروزرسانی سخت افزاری سازنده، عملکرد محصول 7 میلیون تومانی را به چه شکل افزایش داده است.

ویژگی های کلیدی

  • پردازنده حداکثر Core i7 از نسل شش اینتل (اسکای لیک)
  • نمایشگر 15.6 اینچی IPS با رزولوشن UHD
  • کارت گرافیک GTX 1060 با 3 یا 6 گیگابایت حافظه GDDR5
  • حداکثر 32 گیگابایت حافظه رم DDR4
  • 1 حافظه SSD با ظرفیت 256 گیگابایت
  • 1 هارد HDD با ظرفیت 1 ترابایت
  • DVD رایتر
  • وبکم با قابلیت ثبت 30 فریم در ثانیه روی رزولوشن 720p
  • کیبورد RGB
  • 4 اسپیکر با توان 2 وات و 1 ووفر با توان 3 وات
  • خروجی صدای SPDIF
  • درگاه USB-C
  • باتری 6 سلولی با ظرفیت 51 وات ساعت
  • امکانات ارتباطی Killer
  • وزن 2.4 کیلوگرم
  • قیمت در زمان نگارش بررسی 6.960.000 تومان

طراحی

«GE62VR» در حقیقت نسل جدیدتر GE62 به حساب می آید، اما بهبودهای انجام گرفته در این مدل به بخش های سخت افزاری مثل سیستم خنک کننده و کارت گرافیک محدود بوده و ظاهر دستگاه با قبل تفاوت چشمگیری ندارد.

با وجود تنوع بالای لپ تاپ های گیمینگ شرکت تایوانی، MSI در طراحی همه ی آنها رویه ای یکدست را مورد استفاده قرار می دهد؛ شامل بدنه ساخته شده از پلاستیک و آلومینیوم خراش خورده مشکی با خطوط و لوگوی قرمز رنگ که نمای کاپوت یک خودروی اسپورت را تداعی می کند.

البته کیفیت ساخت محصول 15.6 اینچی جدید مناسب است، اما مثل همیشه لایه ی فلزی مورد استفاده بسیار نازک است و با اندکی فشار به داخل متمایل می شود. کیفیت لولاهای دستگاه هم کافی به نظر می رسد، هرچند به رقیبی مثل Asus UX501 نمی رسد. برای نمونه می توانیم به حاشیه پلاستیکی اطراف نمایشگر اشاره کنیم که حین استفاده از دستگاه متوجه شدیم از پنل نمایشگر فاصله گرفته و آن را دوباره با مقداری فشار در محل خود جا انداختیم.

وزن دستگاه با 2.4 کیلوگرم با توجه به اندازه و قیمت دستگاه در بازه قابل قبولی قرار می گیرد، برای مقایسه Acer Predator 15 را در نظر داشته باشید که با قیمت تقریباً برابر، 2.17 کیلوگرم وزن دارد. هرچند در صورت عدم محدودیت بودجه می توانید رقیبی مثل Razer Blade را تهیه کنید که 1.88 کیلوگرم وزن دارد، یا Asus GL502VS وحتی GT62VR  از همین سازنده.

برای کاربرانی که گیمینگ دغدغه ی اصلی آنها نیست و به محصولی با توان پردازش مناسب احتیاج دارند هم محصولات دیگری هم مثل Dell XPS 15 و Asus G501 وجود دارند که فاقد ویژگی های اختصاصی برای بازی کردن هستند، اما از نظر وزن، ابعاد طراحی و کیفیت ساخت در مقایسه با «GE62VR» وضعیت مناسب تری دارند.

مثل همیشه، مشکل جذب اثر انگشت روی بدنه ی تیره و فلزی دستگاه هم به قوت خود باقی است، اما زمانی که بدنه ی لپ تاپ را تمیز کنید، محصولی با طراحی قابل قبول نسبت به قیمت پرداختی در اختیار شما قرار خواهد داشت.

درگاه ها

محصول ام اس آی درگاه های متنوعی دارد. در نمای راست بدنه کارت خوان، یک USB نوع A و درایو نوری DVD رایتر به چشم می خورند، اما پشت بدنه که معمولاً برای درگاه های انتقال تصویر کاربرد دارد این بار تنها به خروجی های هوای سیستم تهویه اختصاص دارد.

در سمت چپ بدنه ورودی و خروجی 3.5 میلی متری صدا، یک USB-C، دو USB-A، درگاه شبکه، دیسپلی پورت و HDMI 1.4 به چشم می خورد.

هرچند تنوع این درگاه ها برای رفع نیازهای بیشتر کاربران کفایت می کند، اما متاسفانه شرکت تایوانی باز هم از بروزرسانی HDMI به نسخه ی 2.0 صرف نظر کرده است، در نتیجه دستگاه حداکثر از نمایش تصویر روی مانیتورهای خارجی با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم در هر ثانیه پشتیبانی می کند و برای دستیابی به نرخ 60 فریم لازم است رقبای مجهز به درگاه HDMI 2.0 را در نظر داشته باشید.

همانطور که در تصویر بالا نمایان است لوگوی MSI در پشت بدنه ی این لپ تاپ گیمینگ اقتصادی مثل بسیاری از دیگر محصولات همین سازنده می درخشد، یعنی مشابه چیزی که اخیراً از مک بوک های اپل کنار گذاشته شده است.

ویژگی مشترک دیگر با بیشتر لپ تاپ های پیشین هم دکمه های اختصاصی هستند که در کنار دکمه ی پاور دستگاه تعبیه شده اند. یکی از این دو دکمه برای تغییر پروفایل رنگهای کیبورد کاربرد دارد و دیگری فن های دستگاه را برای کاهش سریع دما، روی بالاترین سرعت فعال می کند.

در پایان گفتنی است که سرعت کارت خوان دستگاه بر خلاف مدل های رده بالای همین سازنده از جمله لپ تاپ گران قیمت GT83VR (بررسی دیجیاتو) چندان بالا نیست و انتقال یک فایل با حجم 1 گیگابایت به حدود 45 ثانیه زمان احتیاج دارد (سرعتی در حدود 23 مگابایت در ثانیه).

البته اگر دستگاه را تنها برای بازی کردن تهیه می کنید مشکلی در کار نیست، اما اگر در حوزه مالتی مدیا فعال هستید و یک لپ تاپ نه چندان گران قیمت با توان گرافیکی بالا می خواهید، باید این خصوصیت دستگاه را مورد توجه قرار دهید.

کیبورد و ترک پد

کیبورد لپ تاپ های سری G شرکت تایوانی عموماً به دست SteelSeries ساخته می شود که یکی از تولید کنندگان خوش نام این عرصه به حساب می آید. بر همین اساس عموماً با تجربه کاربری مناسبی در این بخش مواجه هستیم و «GE62VR» هم غیر از این نیست. خصوصاً با توجه به اینکه کیبورد دستگاه با GT72VR و GT73VR یکسان است و پیش از این عملکرد مناسب خود را به نمایش گذاشته است.

البته اگر تجربه بازی کردن با کیبورد مکانیکی کامپیوترهای دسکتاپ را داشته باشید، احتمالا مدتی طول می کشد به کلید های پلاستیکی لپ تاپ جدید عادت کنید. اما در مقایسه با لپ تاپ ها، ارتفاع 1.9 میلی متری حرکت کلید ها، بازخورد لمسی و فاصله ی آنها از یکدیگر برای بازی کردن مناسب است.

بسیاری از رقبای گران قیمت تر «GE62VR» باریک تر هم هستند، اما همین موضوع موجب می شود ارتفاع کلیدها در آنها به طور معمول بین 1.3 تا 1.6 میلی متر باشد، موضوعی که احتمالاً کیفیت تجربه ی تایپ با دستگاه را کاهش می دهد.

چراغ های RGB پشت کلید ها به 3 منطقه تقسیم شده که با استفاده از نرم افزار سازنده می توانید رنگ هریک از آنها را به شکل جداگانه تنظیم کنید. امکان تنظیم کلیدهای ماکرو هم وجود دارد، اما بر خلاف برخی رقبا مثل Lenovo Y900، نمی توانید رنگ هر کلید را به شکل جداگانه تغییر دهید و به 3 منطقه ی کلی چپ، راست و میانی محدود هستید.

آخرین ویژگی کیبورد دستگاه نیز به دکمه ی ویندوز مربوط می شود که مثل دیگر لپ تاپ های گیمینگ MSI به سمت راست منتقل شده تا هنگام بازی کردن به شکل اتفاقی دست کاربر با آن برخورد نکند؛ هرچند امکان غیر فعال کردن این دکمه در تنظمیات نرم افزاری دستگاه در نظر گرفته شده است.

تاچ پد دستگاه با نسل قبل یکسان است و از سطح زبر با طرح مشابه آلومینیوم خراش خورده ی بدنه بهره می برد، خصوصیتی که کاملاً زیر انگشتان احساس می شود و حداقل در ابتدا مدتی زمان می برد به آن عادت کنید.

فضای ترک پد با توجه به 15 اینچی بودن دستگاه مناسب است و دکمه ها به شکل سخت افزاری و مجزا عمل می کنند، بر خلاف مدل های کوچکتر همین سازنده از جمله تاچ پد GS43VR (بررسی دیجیاتو) که به دلیل محدودیت اندازه دکمه های جداگانه ندارد و برای کلیک کردن باید کل سطح آن را به سمت پایین فشار دهید.

دکمه های سخت افزاری تاچ پد «GE62VR» هنگام کلیک کردن صدای بلندی ایجاد می کنند که چندان دلچسب نیست، اما در نهایت این بخش برای یک لپ تاپ گیمینگ چندان اهمیتی ندارد و بیشتر کاربران ماوس اختصاصی خود را به دستگاه متصل خواهند کرد. حساسیت ترک پد هم برای اینکه آن را به شکل موقتی مورد استفاده قرار دهید کاملاً کافی به نظر می رسد.

نمایشگر

نمایشگر 4K UHD IPS یکی از نقاط قوت «GE62VR» در مقایسه با رقبای هم قیمت به حساب می آید. البته تردیدهایی وجود دارد که آیا کارت گرافیک میان رده ی GTX 1060 می تواند بازی های سنگین فعلی و آینده را با رزولوشن 4K و تنظیمات گرافیکی بالا اجرا کند یا خیر.

احتمالاً به همین دلیل است که روی سایت سازنده امکان خرید «GE62VR» با نمایشگر Full HD هم وجود دارد، اما بررسی این موضوع را به بخش مربوط به سخت افزار دستگاه موکول می کنیم و در ادامه تنها به کیفیت صفحه نمایش می پردازیم.

صفحه نمایش «GE62VR» با رزولوشن UHD 4K از 100 درصد بازه رنگهای استاندارد AdobeRGB پشتیبانی می کند و بر همین اساس انتظار می رود کیفیت چشم نوازی داشته باشد.

در دنیای واقعی هم چیزی جز این نیست. کیفیت رنگها، میزان کنتراست و عمق رنگ مشکی برای لذت بردن از اجرای بازی ها کاملاً مناسب است و عمده ترین ایراد در این بخش محدودیت زاویه دید صفحه نمایش به حساب می آید که باعث می شود اندکی جابجایی جلوی نمایشگر شافیت و دقت رنگها را با تغییر مواجه نماید.

مات بودن صفحه نمایش هم البته تا حدی میزان شفافیت و روشنایی تصویر را کاهش داده است، اما حداکثر روشنایی دستگاه برای استفاده در محیط های داخلی کفایت می کند و تا زمانی که به محیط های خارجی وارد نشوید مشکل چندانی از این نظر احساس نمی کنید.

در عوض صفحه نمایش 4K دستگاه می تواند تصویر را با نرخ 120 هرتز نمایش دهد که برای گیمرها ویژگی چشمگیری به حساب می آید (در نسخه Full HD این رقم روی 60 هرتز محدود است).

در نهایت بار دیگر اشاره کنیم که اگر «GE62VR» را به عنوان یک محصول اقتصادی با توان گرافیکی بالا برای انجام کارهای مالتی مدیا در نظر داشته باشید، خارج از دنیای گیمینگ محصولات دیگری وجود دارند که از درصد بالاتری از رنگهای استاندارد های مختلف پشتیبانی می کنند و عمکلرد مناسب تری در این بخش دارند.

برای نمونه Alienware 13 را مثال می زنیم که به صفحه نمایش OLED مجهز شده است؛ یا حتی لپ تاپ 15 اینچی GS63VR Stealth Pro از همین سازنده که قادر است 220 درصد رنگهای استاندارد sRGB را به نمایش در آورد.

اما اگر به دقت بسیار بالای رنگها و ویژگی های این چنینی برای ویرایش عکس یا کارهای گرافیکی احتیاج نداشته باشید، «GE62VR» به خوبی می تواند نیازهای شما را در این بخش پوشش دهد و تصویر چشم نوازی برای لذت از بازی ها فراهم نماید.

برای گیمرها هم عمده ترین نقطه ضعف هم در این بخش عدم پشتیبانی از G-Sync به حساب می آید که ظاهراً برای MSI اهمیت چندانی ندارد. این شرکت در محصولات غول پیکر خود به دلیل عدم پشتیبانی سخت افزاری، در محصولات کوچک به دلیل مرسوم نبودن و حالا در «GE62VR» از این ویژگی کاربردی احتمالاً به دلیل اقتصادی بودن قیمت محصول، صرف نظر کرده است.

اسپیکرها

«GE62VR» به 4 اسپیکر با توان 2 وات و یک ووفر با توان 3 وات مجهز است که در لبه ی جلوی بدنه تعبیه شده اند. بلندی صدای اسپیکرها به حدود 100 دسیبل می رسد که برای پر کردن فضاهای بزرگ کافی کاملا کافی است، بر همین اساس خوشبختانه لازم نیست صدا را تا آخرین درجه بلند کنید چرا که این کار صدای خروجی دستگاه را با مقدار زیادی نویز همراه می کند.

اما مثل اکثر محصولات اقتصادی، میزان عمق و قدرت بیس برای لذت بردن از پخش موسیقی یا اجرای بازی ها کافی نیست، بر همین اساس توصیه می کنیم برای بهترین تجربه کاربری، تهیه یک هدفون گیمینگ را هم در کنار «GE62VR» مد نظر داشته باشید.

البته این محصول هم به نرم افزار Nahimic 2 مجهز است که با استفاده از آن می توانید کیفیت پخش صدا را تا حدی بهبود داده و بر اساس سلیقه ی خود شخصی سازی کنید، اما این تغییرات در نهایت نرم افزاری هستند و نمی توانند در عملکرد اسپیکرها معجزه ایجاد نمایند.

باتری

لپ تاپ گیمینگ با قدرت پردازش بالا و ابعاد و وزن نه چندان بالا، ترکیب این دو خصوصیت باعث می شود «GE62VR» از نظر عمر باتری جایی در سطح متوسط قرار داشته باشد.

انرژی این لپ تاپ و نمایشگر 4K دستگاه از یک باتری 6 سلولی با توان 51 وات ساعت تامین می شود و بروزرسانی کارت گرافیک به سری پاسکال هم تفاوت قابل توجهی در این بخش نسبت به نسل قبل ایجاد نکرده است.

بر همین اساس حتی اگر استفاده ی چندانی هم از «GE62VR» نکنید، شارژ باتری ظرف حدود 2:30 ساعت به پایان می رسد. این مقدار طبعاً هرچه بیشتر لپ تاپ را استفاده کنید کاهش پیدا می کند و در مجموع نمی توان عملکرد چندان طولانی مدتی را برای دستگاه در این بخش متصور بود.

در پایان گفتنی است که شارژ ظرفیت باتری «GE62VR» در حدود 1 ساعت و 39 دقیقه به شکل کامل انجام می گیرد.

عملکرد حافظه

خوشبختانه حافظه های SSD حالا دیگر آنقدری فراگیر هستند که حتی در محصولی با قیمت نه چندان بالا مثل «GE62VR» هم شاهد استفاده از آنها باشیم، آن هم از طریق درگاه NVMe PCIe Gen3 x4 که مدتی است در بازار حضور دارد اما حالا به آرامی در حال فراگیر شدن است، حتی بین محصولات غیر پرچمدار و رده بالا.

این درگاه نسبت به SATA با سرعت به مراتب بالاتری عمل می کند، هرچند اگر بخواهید امکان اتصال حافظه های مجهز به درگاه SATA III هم برای دستگاه در نظر گرفته شده است.

شرکت تایوانی در ساخت مدلی که برای بررسی در اختیار ما قرار داشت، حافظه SSD ساخت سامسونگ با نام SM-951 NVMe و ظرفیت 256 گیگابایت را مورد استفاده قرار داده است.

این حافظه یکی از مدل های خوشنام بازار است و عموماً در سایت های فروشنده امتیاز بالایی را از خریداران دریافت کرده است. بر همین اساس بررسی عملکرد آن را با توقع بالایی آغاز کردیم و این حافظه سرعت بیش از 2500 مگابایت در ثانیه را برای خواندن اطلاعات ثبت کرد که رقم بسیار چشمگیری محسوب می شود.

این رقم به هیچ عنوان جایی برای انتقاد باقی نمی گذارد، اما مشکلی که در برخی لپ تاپ های قبلی MSI مثل GS43VR (بررسی دیجیاتو) مشاهده کرده بودیم، اینجا هم حضور دارد؛ یعنی محدودیت سرعت نوشتن اطلاعات در حدود کمتر از 100 مگابایت در ثانیه.

اگر «GE62VR» را با حافظه 512 گیگابایتی تهیه کنید، سازنده حافظه سامسونگ با شماره مدل MZVP512HDGL را در ساخت آن مورد استفاده قرار داده که بر اساس بنچمارک های موجود قادر است داده ها را با سرعت 1.5 مگابایت در ثانیه ثبت کند، اما در مدل 256 گیگابایتی سرعت نوشتن اطلاعات حتی از هارد HDD دستگاه هم کمتر است.

این هارد دیسک 1 ترابایتی HGST HTS721010A9E630 هم 7200 دور در دقیقه سرعت دارد. جالب اینکه عملکرد این هارد دیسک هم نکته ای در خود دارد. همانطور که در بنچمارک مشاهده می کنیم سرعت خواندن اطلاعات روی این حافظه 100 مگابایت در ثانیه و سرعت نوشتن اطلاعات 125 مگابایت، یعنی 25 درصد بالاتر است، در حالی که عموماً انتظار می رود چنین رابطه ای برعکس باشد.

نکته ی دیگر این است که سرعت هارد دیسک «GE62VR» حتی از مدل قدیمی تری مثل GE72 6QF Apache Pro (بررسی دیجیاتو) هم پایین تر است، اما اختلاف آنقدری نیست که مشکل ساز باشد.

برای مقایسه ASUS ROG GL752VS را در نظر داشته باشید که سرعت خواندن و نوشتن روی حافظه ی آن به 148 و 135 مگابایت در ثانیه می رسد، اما برای داشتنش لازم است تقریباً هزار دلار بیشتر هزینه کنید.

علاوه بر این باید توجه داشته باشیم که هارد دیسک قرار است برای ذخیره سازی فایل های پر حجم بازی ها مورد استفاده قرار گیرد و آن چیزی که هنگام اجرای سیستم عامل دستگاه تجربه می کنید سرعت بسیار بالای حافظه SSD خواهد بود، از جمله سرعت بوت شدن ویندوز که ظرف حدود 20 ثانیه انجام می گیرد و کامپیوتر پس از آن آماده به کار خواهد بود.

سخت افزار و بنچمارک ها

«GE62VR» به کارت گرافیک GTX 1060 از نسل پاسکال مجهز است که عملکرد آن نسبت به سری مکسول به شکل کاملاً محسوسی افزایش یافته است. MSI می گوید با کارت گرافیک های جدید می توان دوران تفاوت بین توان گرافیکی کامپیوترهای دسکتاپ با لپ تاپ ها را به دست فراموشی سپرد، البته باید توجه داشته باشید که مدل 1060 میان رده به حساب می آید.

نسخه ی موبایل از این کارت 1280 هسته ی CUDA دارد و از این نظر با نسخه ی دسکتاپی GTX 1060 کاملاً برابر است. تنها تفاوت اینجاست که سرعت کلاک مدل لپ تاپی یا موبایل در حالت بوست 1708 مگاهرتز در نظر گرفته شده است، در حالی که نسخه ی دسکتاپ به طور معمول با فرکانس 1950 هرتز فعالیت می کند.

البته رسیدن به فرکانس 1900 هرتز با نسخه ی موبایل هم امکان پذیر است، اما به دلیل محدودیت های گرمایی در لپ تاپ ها نمی توان برای فعالیت روی بالاترین رقم قابل دستیابی به شکل پایداری حساب باز کرد.

دیگر ویژگی مهم دستگاه در این بخش هم 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 با سرعت 2133 مگاهرتز به حساب می آید که در 2 شیار حافظه قرار گرفته است.

«GE62VR» با چنین خصوصیاتی در بنچمارک TimeSpy که نسخه DX12 از تست های 3DMark به حساب می آید امتیاز 3640 را کسب کرد که برای GTX 1060 رقم معقولی است. در نسل پاسکال از کارت گرافیک های انویدیا شاهد افزایش توان، کاهش مصرف انرژی و پایین آمدن حرارت تولیدی هستیم، در نتیجه ارقام بنچمارک های این محصول نسبت به نسل قبل از خود 30 درصد بهبود داشته است.

با چنین امتیازی، عملکرد «GE62VR» حتی از Acer Predator 17 که به کارت گرافیک لپ تاپی پرچمدار نسل قبل یعنی 980M مجهز بود هم 10 درصد بالاتر است.

«GE62VR» در بنچمارک های FireStrike Ultra امتیاز 2558، در FireStrike Extreme امتیاز 5017 و در FireStrike امتیاز 9467 را کسب کرد که هر یک توان پردازش دستگاه را به ترتیب در 3 سطح بسیار سنگین تا عادی بررسی می کنند.

اگر به توان پردازش بالاتری احتیاج داشته باشید، رقیبی مثل ASUS ROG GL752VS با کارت گرافیک GTX 1070 قادر هستند در FireStrike امتیاز بالاتر از 13 هزار را کسب نمایند، اما برای تهیه چنین محصولی لازم است بودجه ی خود را حدود هزار دلار دیگر افزایش دهید، اما در مقایسه با رقم پرداختی، «GE62VR» توان مناسبی را در اختیار شما قرار می دهد.

در بنچمارک PCMark 8 که توان پردازنده و کارت گرافیک را در کنار یکدیگر سنجش می کند به امتیاز 5160 برای Creative Accelerated دست یافتیم که تقریباً با مدل 14 اینچی GS43VR 7RE (بررسی دیجیاتو) یکسان به حساب می آید، آن هم با وجود اینکه پردازنده ی مدل کوچکتر به نسل هفتم بروزرسانی شده است.

این موضوع بار دیگر نشان مید هد که تفاوت نسل شش با هفت اینتل به هیچ عنوان با تفاوت نسل پاسکال و مکسول انویدیا قابل مقایسه نیست؛ کما اینکه بروزرسانی پردازنده در این مدل تعداد فریم در ثانیه را برای بنچمارک Cinebench R15 تنها 10 فریم در هر ثانیه افزایش داده و در نسل جدید به 95 فریم رسانده است.

در «GE62VR» اما با وجود کارت گرافیک و حافظه ی رم یکسان، به دلیل رزولوشن بالاتر و اندازه ی بزرگتر صفحه نمایش در این بنچمارک به 78 فریم در هر ثانیه دست یافتیم که البته باز هم در مقایسه با قیمت دستگاه رقم قابل قبولی به حساب می آید.

اما همین رزولوشن 4K نمایشگر با در نظر گرفتن دیگر خصوصیات دستگاه تا حدی می تواند سوال برانگیز باشد. برای مثال بازی Rise of the Tomb Raider روی «GE62VR» به شکل متوسط با 27 فریم در هر ثانیه اجرا می شود و در The Division این رقم به 17 فریم در هر ثانیه کاهش پیدا می کند که به هیچ عنوان برای بازی کردن کافی به حساب نمی آید.

در Batman Arkham Knight هم با رقم 25 مواجه هستیم که باز هم برای لذت بردن از اجرای بازی قابل قبول نیست. نکته ی تعجب برانگیز اینکه حتی کاهش رزولوشن به Full HD هم تاثیر چشمگیری در این موضوع ندارد و تعداد فریم در هر ثانیه را تا نزدیک 30 افزایش می دهد، در حالی که GS43VR 7RE (بررسی دیجیاتو) با وجود 14 اینچی بودن و فشردگی بیشتر قطعات داخلی، با کارت گرافیک و حافظه ی رم برابر همین بازی را به راحتی با نزدیک به 60 فریم در هر ثانیه اجرا می کند. (مدل کوچکتر به پردازنده نسل هفتم مجهز است، اما این موضوع نمی تواند تعداد فریم ها را دو برابر کند).

در ادامه می توانید جدول کامل عملکرد «GE62VR» را در اجرای بازی ها روی بالاترین تنظیمات گرافیکی و رزولوشن مشاهده کنید.

  • Batman: Arkham Knight با 24 فریم در هر ثانیه
  • Rise of the Tomb Raider با 27 فریم در هر ثانیه
  • The Division با 17 فریم در هر ثانیه
  • The Witcher 3 با 40 فریم در هر ثانیه
  • Overwatch با 94 فریم در هر ثانیه
  • BattleField 1 با 59 فریم در هر ثانیه

بر اساس این امتیازها می توان نتیجه گرفت که «GE62VR» هنگام مواجهه با بازی هایی که به موتور گرافیکی جدیدتری مجهز هستند عملکرد مناسب تری از خود به نمایش می گذارد، اما ترکیب کارت گرافیک GTX 1060 با نمایشگر 4K و بازی های قدیمی تر بازار نتیجه ی چندان مناسبی در پی نخواهد داشت.

اما از طرف دیگر GS43VR 7RE (بررسی دیجیاتو) که از «GE62VR» یک اینچ کوچک تر است، با وجود سخت افزار یکسان به دلیل رزولوشن پایینتر قادر است در اجرای بازی های قدیمی تر عملکرد مناسب تری داشته باشد، مثل اجرای Batman با 59 فریم در هر ثانیه و Tomb Raider با 69 فریم.

Dragon Center

سری جدید لپ تاپ های ام اس آی به نسخه ی تازه از نرم افزار Dragon Center مجهز هستند که بر اساس قابلیت های محصولات جدید، تغییراتی داشته است.

این نرم افزار از پنجره های مختلفی تشکیل شده که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

App Portal

این صفحه در حقیقت مثل یک میان بر برای دسترسی به اپلیکیشن های کاربردی دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. سازنده به شکل پیشفرض میان بر های مختلفی را در این بخش تعبیه کرده که با انتخاب هر یک، نرم افزار مربوط به تنظیم رنگ نمایشگر، تنظیمات کیبورد SteelSeries، نرم افزار Nahimic 2 برای تنظیمات صدا، XSpilit Gamecaster برای استریم کردن گیم پلی، تنظیمات کارت گرافیک و در نهایت Killer Network Manager برای تنظیمات شبکه باز خواهد شد.

علاوه بر این در صورت تمایل می توانید هر نرم افزار دیگری که برای بازی کردن امکان دارد به آنها نیاز داشته باشید را به شکل دستی به این قسمت اضافه نمایید.

System Monitor

در این پنجره می توانید جزئیات مختلف سیستم را به راحتی تحت نظر داشته باشید، از جمله میزان اشغال بودن حافظه داخلی، پردازنده، پردازشگر گرافیکی، حافظه رم، سرعت تبادل اطلاعات روی شبکه LAN یا وای-فای و موارد دیگر.

System Tuner

این بخش عمده ترین تغییرات را داشته و یکی از مهم ترین پنل های نرم افزار ام اس آی به حساب می آید. در ادامه به معرفی امکانات این بخش خواهیم پرداخت.

  • اولین ستون به انتخاب پروفایل های کیبورد اختصاص دارد. برای مثال می توانید بر اساس هر بازی تنظیمات مختلفی را برای کیبورد تعیین کرده و به سادگی با مراجعه به این بخش، پروفایل مورد نیاز را فعال نمایید. سازنده ضمناً در این مدل دکمه ویندوز را به سمت راست کیبورد منتقل نکرده، در نتیجه با یک کلیک در پایین این ستون می توانید دکمه ویندوز را به کلی غیر فعال کنید تا در صورت برخورد اتفاقی دست شما، اجرای بازی متوقف نگردد.
  • در دومین ستون تنها یک دکمه موسوم به VR Ready وجود دارد که به طور اختصاصی برای استفاده از واقعیت مجازی در نظر گرفته شده است. اگر این دکمه را فعال کنید، دستگاه به طور خودکار متصل شدن هدست های واقعیت مجازی را تشخیص داده و برخی عملکردهای غیر ضروری را متوقف می کند تا حداکثر توان پردازشی دستگاه برای ابزارهای واقعیت مجازی در نظر گرفته شود.
  • در ستون سوم دو دکمه وجود دارد که با فعال کردن هریک از آنها فناوری X Boost وارد عمل می شود و به گفته ی سازنده، سرعت انتقال اطلاعات را روی USB تا 130 و روی حافظه داخلی تا 110 درصد افزایش می دهد.
  • ستون بعدی به System Tuner اختصاص دارد که با استافده از آن می توانید حالت مصرف انرژی دستگاه را انتخاب کنید. این قابلیت تا حد زیادی نسبت به قبل تغییر کرده که در بخش مربوط به باتری جزئیات آن را تشریح خواهیم کرد.
  • در ستون بعدی می توانید سرعت حرکت فن های دستگاه را تنظیم نمایید. برای انجام این کار هم می توانید حالت های از پیش تعیین شده مثل حالت خودکار، Basic و Cooler Boost را انتخاب کنید و هم می توانید با استفاده از گزینه Advanced، نحوه عملکرد فن ها را با جزئیات کامل بر اساس نیاز خود تنظیم نمایید.
  • آخرین ستون هم به انتخاب پروفایل رنگ نمایشگر اختصاص دارد که با استفاده از آن می توانید حالت های متنوعی از جمله بازی کردن، کاهش نور آبی، استاندارد sRGB، طراحی، اداره و پخش فیلم را فعال نمایید.
Mobile Center

این بخش هم در حال حاضر در ایران فعال نیست، بر همین اساس از توضیح جزئیات آن صرف نظر می کنیم.

Tool & Help

در نهایت این بخش برای مشاهده دستورالعمل استفاده از دستگاه، ساخت دیسک ریکاوری، کالیبره کردن باتری و مراجعه به امور مشتریان سازنده اختصاص داده شده است.

جمع بندی

GTX 1060 حداقل کارت گرافیکی است که اگر MSI آن را در یک لپ تاپ مورد استفاده قرار دهد، پسوند VR را به معنای پشتیبانی از واقعیت مجازی به انتهای نام آن محصول اضافه می کند.

«GE62VR» هم واجد همین شرایط است و از توان گرافیکی کافی برای این منظور بهره می برد، اما باید توجه داشته باشید که ترکیب کارت گرافیک GTX 1060 با صفحه نمایش 4K برای اجرای بازی های قدیمی تر به تجربه چندان مناسبی منجر نمی شود.

پردازنده ی دستگاه هم برخلاف مدل هایی مثل GS43VR (بررسی دیجیاتو) هنوز به نسل هفتم بروزرسانی نشده است، اما این مورد تاثیر چندان محسوسی در تجربه کاربری شما نخواهد داشت، چرا که نسل شش و هفت پردازنده های اینتل، به اندازه ی کارت گرافیک های سری پاسکال و مکسول با یکدیگر تفاوت ندارند.

دیگر خصوصیات دستگاه در حال حاضر با توجه به رده قیمت قابل قبول هستند، اما در هر حال باید توجه داشت که MSI بسیار زود نسبت به بروزرسانی کارت گرافیک به نسل پاسکال اقدام کرده و همین موضوع نقطه قوت اصلی «GE62VR» نسبت به رقبا به حساب می آید، اما وقتی تولید کنندگان دیگر هم سخت افزار لپ تاپ های خود را بروزرسانی کنند، این موضوع رقابت را برای ابزار گیمینگ اقتصادی شرکت تایوانی دشوار می کند.

تا آن زمان، اگر محصولی با حداقل های لازم برای واقعیت مجازی و گیمینگ احتیاج داشته باشید، «GE62VR» با نمایشگر 4K و قیمت 7 میلیون تومان این امکان را برای شما فراهم می کند، مگر اینکه بخواهید بازی های قدیمی تر بازار را تجربه کنید.

در این صورت، با توجه به تجربه ی ما، برادر کوچکتر همین محصول یعنی GS43VR (بررسی دیجیاتو) به دلیل رزولوشن Full HD نمایشگر و قیمت و سخت افزار کمابیش برابر، انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

مزایا
  • وزن و ابعاد مناسب در مقایسه با قیمت
  • کیفیت نمایشگر
  • حافظه SSD بسیار پر سرعت
معایب
  • عملکرد نه چندان مناسب در اجرای بازی های قدیمی تر با رزولوشن 4K
  • مشکل محدودیت سرعت نوشتن روی حافظه SSD
  • جذب اثر انگشت روی بدنه
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (11 مورد)
  • ahmad morfin
    ahmad morfin | ۲۸ بهمن ۱۳۹۵

    سلام
    یه خواهشی دارم لطفا لپ تاپ ایسوس rog gl702vm هم یه بررسی ازش بذارید خیلی لپ تاپ خوبی به نظر میاد نسبت به قیمت عالی که داره واقعا قیمتش نسبت به مشخصاتش خیلی خوبه

  • Mehdi_Yaz2012
    Mehdi_Yaz2012 | ۲۸ بهمن ۱۳۹۵

    هیچ وقت از MSI و دیگر شرکت های شرقی خوشم نیومده و تجربه های بدی ازشون دارم! کلا سیاست این شرکت ها اینه که یه سری سخت افزار به ظاهر عالی رو در یک بنده بی کیفیت و زشت پلاستیکی جا میدن و بعدش تا جایی که بتونن براش تبلیغ میکنند و سعی میکنند بفروشند... بدون اینکه کیفیت رو افزایش بدند و یا نو آوری داشته باشند. حالا بخوام انصاف رو رعایت کنم باید بگم که ایسوس خیلی بهتر هست نسبت به ام اس آی. من که از فروشگاه روژسا XPS گرفتم و هر روز راضی تر از روز قبلم هستم.

  • مَخزَنُ الاسرار / Makhzanol Asrar
    مَخزَنُ الاسرار / Makhzanol Asrar | ۲۸ بهمن ۱۳۹۵

    آقا سینا همه لپ تاپایه گیمینگ ام اس ا یرو بررسی کردین بجز لپ تاپ ما!

    خواهشا خواهشا لپ تاپ msi gs64vr 6rf stealth pro رو بررسی کنید

    • مَخزَنُ الاسرار / Makhzanol Asrar
      مَخزَنُ الاسرار / Makhzanol Asrar | ۲۸ بهمن ۱۳۹۵

      دستم خورد اشتباهی رو 4

      gs63vr

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی