ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

کشف هیجان انگیز ناسا: سامانه ستاره ای نزدیک با 7 سیاره زیست پذیر شبیه زمین

ناسا همان طور که وعده داده بود، امروز رأس ساعت 13:00 به وقت محلی (21:30 به وقت تهران) کنفرانس خبری هیجان انگیزی را برگزار کرد تا در مورد کشف جدید خود اطلاع رسانی کند. در ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۴ اسفند ۱۳۹۵ | ۲۲:۴۹

ناسا همان طور که وعده داده بود، امروز رأس ساعت 13:00 به وقت محلی (21:30 به وقت تهران) کنفرانس خبری هیجان انگیزی را برگزار کرد تا در مورد کشف جدید خود اطلاع رسانی کند.

در این برنامه، آژانس فضایی اعلام کرد با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر، هفت سیاره را کشف کرده اند که تقریباً هم اندازه زمین هستند و حول ستاره ای می گردند که فقط 40 سال نوری با ما فاصله دارد. مهم تر از آن، تمامی این هفت سیاره در «منطقه زیست پذیر» ستاره خود قرار گرفته اند و بنابراین احتمال تشکیل حیات در آنها وجود دارد.

این نخستین بار است که اخترشناسان سامانه ستاره ای دیگری را با هفت سیاره هم اندازه زمین کشف کرده اند، و مهم تر اینکه تمامی این سیاره ها با شرایط جوی و اتمسفر مناسب، می توانند آب را به صورت مایع در خود داشته باشند، اما این احتمال در سه سیاره وسط تا حد فوق العاده ای بالاست.

سامانه ستاره ای Trappist-1 در مجموعه صورت فلکی دلو (Aquaris) قرار گرفته که 40 سال نوری، یا حدود 235 تریلیون مایل (378 تریلیون کیلومتر) با زمین فاصله دارد. طبق اطلاعات کنونی، تمامی این هفت سیاره ساختار صخره ای همچون زمین دارند و گازی (مانند مشتری) یا یخی (مانند سرس) نیستند.

سیارات مورد بحث به دور ستاره کوتوله و بسیار سردی می گردند که در مقایسه با خورشید، کوچک تر و کم فروغ تر است، و مدار گردش آنها فاصله کمتری تا ستاره دارد، تقریباً شبیه عطارد. نزدیک ترین سیاره ها به ترتیب زمان گردش 1.5 و 2.4 روز زمینی دارند، و دورترین سیاره نیز هر 12 روز یک بار به دور این ستاره گردش می کند.

مدار این سیارات به قدری به یکدیگر نزدیک است که اگر از سطح هرکدام به آسمان نگاه کنیم، عوارض جغرافیایی مابقی آنها را خواهیم دید، چیزی شبیه آنچه روی زمین از ماه می بینیم. خوشبختانه شدت گرمای ستاره Trappist در حدیست که وجود آب به صورت مایع در سطح این سیاره ها را ممکن می سازد.

در ویدیوی زیر، می توانید نمای 360 درجه ای از آسمان سیاره Trappist-1D در سامانه ستاره ای مورد بحث را مشاهده کنید:

«نیکول لوئیس» مدیر مرکز تحقیقات هابل و اخترشناس مؤسسه علوم تلسکوپ فضایی اعلام کرد:

سامانه Trappist-1 یکی از بهترین فرصت های تحقیقاتی طی دهه آینده به شمار می رود تا بتوانیم اتمسفر و شرایط جوی و سطحی این سیاره های هم اندازه زمین را بیشتر بشناسیم.

سامانه Trappist توسط تلسکوپی به همین نام در شیلی شناسایی شد و نتایج اولیه تحقیقات آن سال گذشته منتشر گشت. سپس به کمک دیگر تلسکوپ های زمینی از جمله «تلسکوپ بسیار بزرگ» رصدخانه جنوب اروپا و تلسکوپ فضایی «اسپیتزر»، وجود تمامی هفت سیاره فوق تأیید شد.

گفتنیست طی چند سال اخیر، جستجو برای حیات فرازمینی و سامانه های ستاره ای شبیه منظومه شمسی با شدت زیادی در جریان است. تنها با گذشت حدود دو ماه از سال 2017 اخترشناسان توانسته اند وجود آب در سیاره ای که فقط 50 سال نوری با ما فاصله دارد را تأیید کنند، همچنین رصدخانه Keck مختص شناسایی اگزوپلنت ها نیز آغاز به کار کرده و داده های حاصل از آن هر روز منتشر می گردد.

با این حال، دانشمندان ناسا معتقدند شناسایی سامانه ستاره ای Trappist-1 هیجان انگیز ترین رخداد فضایی چند سال اخیر است و می تواند ما را به وجود زیستگاه های دیگر در فضای لایتناهی امیدوار سازد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (26 مورد)
  • Myna11
    Myna11 | ۷ اسفند ۱۳۹۵

    واقعا برای بعضی دوستان متاسفم کلام شما بیانگر طرزفکر و شخصیت شماست پس بهتره درباره ی چیزی فکر کنید و بعد بازگو کنید این خبر بسیار عالیه نشان پیشرفت بشیریت
    خواهش میکنم علمتون رو افزایش بدید و با فکر روشن و باز به مسائل نگاه کنید

  • eslami
    eslami | ۵ اسفند ۱۳۹۵

    وایییی خشههه

  • TeChNoLoGy
    TeChNoLoGy | ۵ اسفند ۱۳۹۵

    @farhad
    منظورتون چیه؟ 300000km/s دقت کنید بر ثانیه هست الان حتی سریعترین جت ها سرعتشون 100کیلومتر بر ثانیه هم نمیرسه دیگه چه برسه به این

    • Farhad Mirzaei
      Farhad Mirzaei | ۵ اسفند ۱۳۹۵

      عزیز مفهوم سال نوری همینه دیگه،یعنی شما اگه با سرعت نور حرکت کنی 40 سال طول میکشه برسی به مقصدت،سرعت نور هم 300 هزار کیلومتر در ثانیه اس

      • TeChNoLoGy
        TeChNoLoGy | ۶ اسفند ۱۳۹۵

        میشه توضیح بدید چه جوری میخواید با سرعت نور حرکت کنید؟

        • Farhad Mirzaei
          Farhad Mirzaei | ۶ اسفند ۱۳۹۵

          اینکار غیر ممکنه،اصلا امکان نداره،من مزاح کردم با نویسنده،اخه نوشته بود فقط 40 سال نوری راه داریم تا اونجا،در حالی که این "فقط 40 سال نوری" در ایده ال ترین حالت 40 سال طول میکشه برسیم بهش
          البته الان پروژه هایی هست که توی ژاپن و چین با یک چهارم سرعت نور در حال حرکت هستند،اما خود سرعت نور فکر نمیکنم حداقل تا 50 سال دیگه بهش دست پیدا کنیم(شاید هم هیچوقت)

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی