ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گرایش روز افزون دانش آموزان ابتدائی و راهنمایی در آمریکا به سیستم عامل کروم

سیستم عامل کروم همانطور که می دانید برپایه هسته لینوکس طراحی شده و از مرورگر کروم به عنوان رابط کاربری اصلی خود بهره می گیرد. در نتیجه می توان گفت که این پلتفرم عمدتا از اپلیکیشن ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۹:۱۵

سیستم عامل کروم همانطور که می دانید برپایه هسته لینوکس طراحی شده و از مرورگر کروم به عنوان رابط کاربری اصلی خود بهره می گیرد. در نتیجه می توان گفت که این پلتفرم عمدتا از اپلیکیشن های تحت وب پشتیبانی می کند.

در سال های اخیر گوگل تمام تلاش خود را به کار گرفته تا استفاده از این سیستم عامل در مدارس (به خصوص سطوح ابتدائی و راهنمایی) را افزایش دهد و حالا اینطور به نظر می رسد که تلاش های آن در این زمینه به بار نشسته اند.

براساس اعلام موسسه FutureSource، گوگل در سال 2016 میلادی، 58 درصد از این بازار را تحت اختیار خود در آورده که این رقم بیشتر از 50 درصد اختصاص یافته به آن در سال 2015 است. سهم بازار ویندوز ظاهرا به همان میزان سابق است و macOS نیز با کاهش سهم یک درصدی روبرو بوده (از 6 درصد به 5 درصد در سال جدید).

بنابراین تنها تفاوت در اینجا به سهم بازاری بر می گردد که گوگل از iOS گرفته است. در سال 2014 میلادی، سیستم عامل موبایلی اپل بخش قابل توجهی از بازار برابر با 26 درصد را در اختیار داشت. در سال 2015 این رقم به 19 درصد رسید و حالا تنها برابر با 14 درصد است.

اما اگر میخواهید بدانید که میزان استفاده سایر نواحی دنیا از این سیستم عامل چقدر است باید بگوییم که تفاوت بسیار زیاد است. در مدارس ابتدایی و راهنمایی سایر کشورهای دنیا، ویندوز جایگاه نخست را داشته و سهم اندروید اما مرتبا در حال کوچک و کوچک تر شدن است. در سال 2016، اندروید 16 درصد از این بازار را در اختیار داشت و سیستم عامل های iOS و کروم نیز به ترتیب با در اختیار داشتن 9 و 6 درصد در جایگاه های بعدی بودند. اما ویندوز با سلطه بر 65 درصد از کل این بازار، جایگاه نخست را در اختیار دارد. البته فهرست مذکور به این موارد نیز ختم نمی شود و نام های دیگری نظیر MacOS و لینوکس نیز در آن وجود دارند که هرکدام در حدود یک درصد از این بازار را به خود اختصاص داده اند.

در هر حال این گزارش نشان می دهد که گوگل به درستی تمرکز خود را روی حوزه آموزش قرار داده و حالا تلاش هایش برای گسترش بازار سیستم عامل کروم به بار نشسته است (دست کم در آمریکا). این شرکت به همراه شرکای خود نسخه های مختلفی از کروم بوک را در سال های اخیر به بازار عرضه کرده که همگی با تمرکز روی حوزه آموزش ساخته شده اند. کروم بوک های مذکور نیز عمدتا با بدنه های مستحکم عرضه شدند و البته برخی نام ها نظیر اچ پی، ایسر و لنوو نیز محصولات ارزان قیمتی را برای حوزه آموزش ساخته اند که همگی در افزایش سهم بازار سیستم عامل کروم نقش داشته اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • arman
    arman | ۱۵ اسفند ۱۳۹۵

    خوب جایی سرمایه گذاری کرده
    زمانی که ما بچه بودیم فقط ویندوز ۹۸ و اینا بود
    از پایه به ویندوز عادت کردیم
    الان بخاطر اینکه نسل ماها تو کودکی و نوجوانی اکثرا ویندوزی بودیم بازار شده انحصار مایکی
    چون ناخود اگاه با ویندوز راحت تریم
    الانم ای بچها که با کروم کار میکنن و اخت گرفتن
    تا ۱۰ سال دیگه بازار می افته دست گوگل

    • sadegh
      sadegh | ۱۶ اسفند ۱۳۹۵

      دوتا نکته هست
      ۱. ویندوز در ۳ سال گذشته به شدت رشد کرده و ۶۵ درصد بازار رو در دنیا داره و نمیشه گفت بازار رو پس از دست میده!
      ۲. مایکروسافت میخواد احتمالا میخواد با نسخه‌ی رایگان و سبکی به اسم کلاود به رقابت مستقیم با کروم‌اواس بپردازه. پس بیکار نشسته!

  • ح.کامکار
    ح.کامکار | ۱۵ اسفند ۱۳۹۵

    تو ایران اصلا گیر نمیاد.
    میاد؟
    خیلی دنبال یه مدل ارزون گشتم که تست کنم اما نبود

مطالب پیشنهادی