ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

از کاهش قیمت 200 دلاری ریفت تا جدایی لاکی؛ آکیلس برای یک جهش آماده است

دو کمپانی فیسبوک و آکیلس هنوز تعداد واحدهای فروش رفته از هدست واقعیت مجازی آکیلس ریفت را با عموم به اشتراک نگذاشته اند؛ و این موضوع برای سیستمی که اوایل سال گذشته میلادی به بازار ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۱۳ فروردین ۱۳۹۶ | ۲۳:۳۰

دو کمپانی فیسبوک و آکیلس هنوز تعداد واحدهای فروش رفته از هدست واقعیت مجازی آکیلس ریفت را با عموم به اشتراک نگذاشته اند؛ و این موضوع برای سیستمی که اوایل سال گذشته میلادی به بازار عرضه شده، مسلماً حاکی از خبرهای چندان خوشایندی نیست. اما آکیلس چندی پیش قیمت باندل سخت افزار ریفت را تا حد شگفت انگیز 200 دلار کاهش داد که می تواند در جذب عامه مردم به سمت تکنولوژی تازه ای که هنوز زیر پایش محکم نشده موثر باشد.

عرضه ریفت به همراه کنترلرهای Touch با قیمت 598 دلار، مزایای زیادی به همراه می آورد. کنترلرهای تاچ حالا در شرف تبدیل شدن به استانداردی تازه در صنعت واقعیت مجازی هستند و می توانند یکپارچگی این بازار را در آینده نزدیک تضمین کنند. البته کماکان می توان ریفت را بدون کنترلرهای مخصوص و با قیمت 499 دلار تهیه کرد؛ اما این کار شاید ایده خوبی نباشد، چون ریفت بدون کنترلرهای تاچ همچون پلتفرمی ناقص به نظر می رسد. بدون کنترل حرکتی، سیستم آکیلس صرفاً نمایشگری گران قیمت تلقی می شود تا یک واقعیت مجازی حقیقی.

طولی نخواهد کشید که دارندگان کنترلرهای تاچ، از افرادی که نسبت به تهیه آن تمایل نشان نمی دهند بیشتر خواهد شد؛ خصوصاً با درنظرگیری این موضوع که کنترلرهای مورد اشاره نیز هنوز از راه نرسیده، 100 دلار کاهش قیمت داشته اند و می توانید آن را جداگانه با برچسب قیمت 99 دلار تهیه کنید.

علاوه بر این ها، باندل استاندارد ریفت حالا به رقیبی جدی برای HTC Vive تبدیل شده و البته هدست آکیلس، قادر به اجرای اکثر بازی های Vive نیز هست. موضوع زمانی جدی تر می شود که بدانیم HTC Vive بالغ بر 799 دلار قیمت دارد؛ دقیقاً 200 دلار بیشتر از همتای خود که کنترلرهای تاچ را هم شامل می شود. این برتری، بدون شک در جذب هرچه بیشتر مخاطبان و برتری آکیلس در برابر HTC و والو موثر خواهد بود.

جیسون روبین، نایب رییس محتویات آکیلس اخیراً در مصاحبه ای گفته است که بسیاری از مردم تحت تاثیر تکنولوژی واقعیت مجازی قرار گرفته اند، اما دلیل اصلی افرادی که نسبت به خرید هدست ها اقدام نمی کنند، قیمت بالای آن ها است. «با کاهش قیمت، معتقدیم که به شکل ستیزه جویانه ای واقعیت مجازی را به جلو می رانیم.»

حتی اگر بخواهید با افزودن یک سنسور سوم، تجربه غایی هدست ریفت را بهبود ببخشید، می توانید با خرید مجزای آن با قیمت 59 دلار (نسبت به 79 دلار سابق) باز هم سیستمی عالی جمع آوری کنید که کماکان از وایو ارزان تر به حساب می آید.

اما بیایید اندکی از کاهش قیمت فاصله گرفته و به سراغ خبری برویم که طی این چند روز جنجال آفرین شد: خروج پالمر لاکی، یکی از موسسین آکیلس و مخترع هدست واقعیت مجازی ریفت از این شرکت.

تاثیر پالمر لاکی بر موفقیت ریفت از هیچکس پوشیده نیست. لاکی توانست دست به ابداعی بزند که مخترعان برای چند دهه و حتی چند سده در صدد تحقق آن بوده اند و واقعیت مجازی را بالاخره به دست عامه مردم رساند. اما لاکی ضعف هایی هم داشت، چهره ای که او با سخنانش از آکیلس ترسیم کرده بود، به هیچ وجه با اهداف جاه طلبانه این شرکت و کمپانی مادر آن، فیسبوک مطلبقت نداشت.

لاکی جسور بود، اما گستاخ هم بود. او برخی کمپانی ها را به سخره می گرفت، جملاتی به زبان می آورد که در شان چنین شخصیت مهمی در صنعت تکنولوژی نبودند و البته به صورت مخفیانه، از کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ حمایت مالی کرد. چنین حرکاتی، مسلماً به مذاق بالا دستان لاکی در فیسبوک خوش نمی آید و دیر یا زود، باید منتظر جدایی وی از آکیلس می بودیم؛ موسس ریفت داشت با دستان خود، هرآنچه به انجام رسانده بود را نابود می کرد.

بدیهی است که ابداع یک سیستم تازه، لزوماً به معنای توانایی مخترع آن سیستم در مدیریت کمپانی و تعیین استراتژی های تجاری نیست. اهمیتی ندارد که شخصیت برجسته ای مانند جان کارمک تا چه حد از لاکی تمجید می کند، در نهایت، حرکات هستند که توانایی های واقعی یک مدیر توانمند را نشان می دهند و لاکی اثبات کرد از چنین توانایی هایی برخوردار نیست.

بنابراین حتی دور از ذهن نخواهد بود اگر بعد از ماجرای کمپین انتخاباتی ترامپ و شکایت زنیمکس، لاکی مجبور به جدایی از آکیلس شده باشد؛ او این اواخر حتی از حضور در مجامع رسمی و رویداد آکیلس کانکت هم سر باز زد.

بنابراین آکیلس حالا در موقعیتی عالی به سر می برد. از یک طرف کاهش قیمت هدست ریفت، از طرف دیگر جدایی پالمر لاکی و در کنار همه این ها، رابطه پایدار با سامسونگ سبب می شود آکیلس در آستانه دستیابی به موفقیت های هرچه بیشتر و یافتن جایگاهی با ثبات در صنعت واقعیت مجازی باشد.

اگرچه سونی چندی پیش اعلام کرد که هدست واقعیت مجازی پلی استیشن نزدیک به یک میلیون واحد فروخته و دستیابی به این رقم تحسین برانگیز برای آکیلس دشوار خواهد بود، اما کمپانی زیرمجموعه فیسبوک حالا می تواند شمشیر را از رو بسته و HTC Vive را به چالشی جدی دعوت کند. این تصمیم آکیلس، احتمالاً در آینده نزدیک به کاهش قیمت Vive نیز منجر خواهد شد که در مجموع، به نفع این صنعت به شمار رفته و می تواند در ترغیب هرچه بیشتر مردم به تهیه یکی از این هدست های مسحورکننده واقعیت مجازی موثر باشد.

این اخبار، برای هرکسی که به هر نحوی به صنعت واقعیت مجازی علاقه مند است یا به فعالیت در آن در می پردازد، خوشایند به حساب می آید. و کسی چه می داند؟ شاید آکیلس به زودی جایگاهی محکم برای خود دست و پا کرده و بالاخره از آمار فروش آکیلس ریفت رونمایی به عمل آورد. اتفاقاتی عجیب تر از این را هم پیش تر به چشم دیده ایم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی