ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو: سامسونگ گلکسی اس 8

در روزگاری که موبایل ها تکراری و حوصله سر بر شده اند، نگاه کاربران به دنبال ذره ای خلاقیت دو دو میزند. در این میان اکثر چینی ها مشغول کپی کاری های خود هستند و ...

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | ۲۰:۰۰

در روزگاری که موبایل ها تکراری و حوصله سر بر شده اند، نگاه کاربران به دنبال ذره ای خلاقیت دو دو میزند. در این میان اکثر چینی ها مشغول کپی کاری های خود هستند و بزرگانی همچون اپل هم معتقدند آنچه که سال هاست ارائه می کنند، ایده آل ترین حالت ممکن است.

در این شرایط اما به نظر می رسد سامسونگ با هوشمندی نیاز بازار به تنوع و تفاوت را بو کشیده و تمام تلاش خود را به کار بسته تا متفاوت ترین محصولی که در توان دارد را به بازار عرضه کند.

گلکسی اس 8 جدیدترین ستاره در کهکشان سامسونگ است. دستگاهی که در همان نگاه اول، به بلوغ رسیدن سامسونگ در تولید موبایل را فریاد می زند و بی شک بی نقص ترین محصولی است که کره ای ها تا به امروز روانه بازار کرده اند.

اما آیا در عمل نیز گلکسی اس 8 می تواند عملکردی رضایت بخش داشته باشد و سیاهچاله ای به نام گلکسی نوت 7 را در کهکشان سامسونگ به دست فراموشی بسپارد؟ در ادامه با بررسی دیجیاتو همراه باشید.

بروزرسانی: بررسی ویدیویی اضافه شد.

طراحی

بعد از گلکسی اس 6 که سامسونگ در آن با بدنه های زشت پلاستیکی خداحافظی کرد، حالا گلکسی اس 8 بزرگترین تحول در کهکشان سامسونگ است.

فلز و شیشه همچنان ترکیب اصلی بدنه دستگاه را تشکیل می دهند ولی اینبار ‍‍‍طراحی متفاوت نمایشگر ظاهری دلربا را به پرچمدار سامسونگ بخشیده است و به شدت آن را نسبت به سایر محصولات بازار، متمایز کرده است.

بر خلاف گلکسی اس 7 که در دو نسخه با نمایشگرهای خمیده و صاف موجود بود، حالا سامسونگ، اس 8 را تنها با نمایشگر خمیده عرضه کرده است. گویی که کره ای ها در سالهای گذشته بازار را محک زده و حالا نمایشگر خمیده را به عنوان استانداردی جدید مدنظر قرار داده اند.

اما خمیدگی نمایشگر اس 8 تنها فاکتور متمایز کننده آن به شمار نمی رود. مهندسان کره ای در پرچمدار جدید سامسونگ موفق شده اند تا حاشیه های بالا و پایین نمایشگر را به حداقل رسانند و کاری کنند که نمایشگر بیش از ۸۳ درصد از فضای جلوی دستگاه را به خود اختصاص دهد.

و چه ترکیب ایده آلی شده است این خمیدگی و وسعت نمایشگر. باید بگوییم که گلکسی اس 8 زیباست و این زیبایی در همان نگاه اول شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

با این حال خلاقیت کره ای ها در طراحی به همینجا محدود نمی شود و آن ها نمایشگر گلکسی اس 8 را با نسبت جدید و نامتعارف 18.5:9 به بازار عرضه کرده اند. این عدد به این معناست که شما می توانید نمایشگری بزرگتر را در دستگاهی با بدنه کوچکتر در اختیار داشته باشید.

برای اینکه بهتر متوجه این موضوع شوید، بد نیست پرچمدار جدید را با گلکسی اس 7 مقایسه کنیم. گلکسی اس 8 نسبت به نسل پیشین 2 میلیمتر طول و ۴.۵ میلیمتر عرض کمتری دارد، در حالی که نمایشگر آن از 5.5 اینچ به 5.8 اینچ ارتقا پیدا کرده است.

هرچند در اختیار داشتن نمایشگری بزرگتر در ابعادی کوچکتر موضوع هیجان انگیزی به شمار می رود، اما باید بدانید که این فضای اضافه نه به صورت افقی، بلکه به صورت عمودی برای شما فراهم شده است. در واقع سامسونگ با تغییر نسبت نمایشگر،‌ از فضای طولی بهره برده و نمایشگری کشیده را در برابر چشمان شما قرار می دهد.

کشیدگی نمایشگر باعث شده تا قسمت بالایی آن اندکی دور از دسترس باشد و کاربر برای دسترسی به منوهای بالایی و نوتیفیکیشن سنتر با مشکلاتی مواجه شود. خوشبختانه گلکسی اس 8 هم مثل نسل های پیش از خود به حالت استفاده با یک دست مجهز است.

کافی است 3 بار دکمه ی هوم را فشار دهید یا به شکل مورب روی صفحه سوایپ کنید تا تصویر نمایشگر کوچکتر شود و بخش های بالاتر صفحه در دسترس قرار گیرند.

تغییر دیگری که سامسونگ در رابطه با نمایشگر اعمال کرده،‌ به گوشه های آن بر میگردد. بر خلاف نسل های پیشین و البته سایر موبایل های موجود در بازار، تصویر در گوشه های نمایشگر گلکسی اس 8 به شکل منحنی نمایش داده می شود. این انحنا با انحنای بدنه دستگاه هماهنگ است و همین موضوع سبب شده تا این تغییر جزیی، نقش مهمی در زیبایی کلی پرچمدار سامسونگ داشته باشد.

با توجه به مواردی که مطرح شد، بی راه نیست اگر بگوییم S8 بخش اعظمی از جذابیت و تفاوت خود را مدیون نمایشگرش است. اما قرار دادن این نمایشگر وسیع و اختصاص ۸۳ درصد از فضای جلوی دستگاه به آن، تبعاتی را نیز در بر داشته است.
از جمله این موارد می توان به حذف دکمه فیزیکی Home از پایین نمایشگر اشاره کرد. این دکمه حالا جای خود را به یک دکمه مجازی داده و در کنار دکمه های ‌Back و Recent Apps در محیط اندروید به نمایش در می آید.

با این حال سامسونگ برای کسانی که ممکن است دلشان برای دکمه فیزیکی Home تنگ شود، راه حلی را در نظر گرفته است. مهندسین کره ای در قسمت پایین نمایشگر و درست جایی که دکمه مجازی Home قرار دارد، حسگری را قرار داده اند که نسبت به فشار حساس است. به کمک این حسگر زمانی که شما دکمه Home را فشار دهید، لرزشی را زیر انگشت خود حس می کنید تا بدین شکل حال و هوای دکمه فیزیکی برایتان تداعی شود.

هرچند عملکرد این حسگر به هیچ وجه با کیفیت آنچه که اپل با Taptic Engine در آیفون ۷ ارائه می دهد قابل مقایسه نیست، اما باید گفت که در مجموع پیاده سازی این موضوع، حس خوبی را هنگام کار با دستگاه به شما منتقل خواهد کرد.

با حذف شدن دکمه فیزیکی Home در گلکسی اس 8، جایگاه همیشگی سنسور اثر انگشت نیز از دست رفته و به همین خاطر سامسونگ مجبور شده تا این سنسور را به پشت دستگاه منتقل نماید. هرچند به نظر می رسد مهندسین کره ای راه دیگری در پیش نداشته اند، اما باید بگوییم که این تصمیم، دردسرهایی را برای کاربر به همراه می آورد.

مهم ترین موضوع، نزدیکی سنسور به لنز دوربین است. لنز دوربینی که حالا بر خلاف نسل قبل برجستگی ندارد، و امکان اشتباه گرفتنش با سنسور تشخیص اثر انگشت بسیار است. این اشتباه منجر به کثیف شدن لنز می شود و شما را مجبور می کند هربار قبل از عکاسی، نسبت به پاک کردن لنز اقدام نمایید.

حال که بحث به کثیفی رسید، باید بگوییم که بدنه پشتی S8 نیز که توسط گوریلا گلس ۵ محافظت می شود، در این زمینه استعداد زیادی دارد و به سرعت چربی انگشتان شما را به خود جذب می کند. ولی خب، زمانی که مجبور به پاک کردن لنز شوید، احتمالا نسبت به تمیز کردن بدنه نیز اقدام خواهید کرد!

پیش تر به کاهش عرض و طول گلکسی اس 8 در مقایسه با نسل قبلی اشاره کردیم و حالا در این بخش از بررسی باید بگوییم که پرچمدار جدید سامسونگ یکی از خوش دست ترین موبایل های موجود در بازار است. در واقع ارگونومی دستگاه به قدری خوب شده که در نگاه اول تصور می کنید سامسونگ گلکسی اس ۸ را به طور اختصاصی برای دستان شما طراحی کرده است.

کاهش ۲ گرمی وزن محصول در مقایسه با نسل قبلی و رسیدن آن به ۱۵۵ گرم، در کنار انحنای دقیق تر گوشه ها از جمله مواردی هستند که در بهبود ارگونومی گلکسی اس 8 مؤثر بوده اند. ابعاد گلکسی اس 8 برای آن هایی که دستانی کوچک دارند ایده آل است و شما می توانید به راحتی از تایپ کردن یک دستی با آن لذت ببرید.

گلکسی اس 8 در قسمت تحتانی به پورت USB C مجهز است و در کنار آن نیز جک ۳.۵ میلیمتری هدفون دیده میشود (جکی که بسیاری از صاحبان آیفون ۷ از نبود آن گلایه دارند). در کناره سمت راست دستگاه دکمه پاور دیده می شود که دو بار فشردن آن اپلیکیشن دوربین را اجرا می کند و در کناره چپ نیز علاوه بر دکمه کنترل صدا، دکمه ویژه ای برای اجرای دستیار هوشمند Bixby دیده می شود. در بخش نرم افزار به قابلیت های دستیار جدید خواهیم پرداخت.

گلکسی اس 8 به استاندارد IP68 نیز مجهز است و بدین واسطه می تواند به مدت ۳۰ دقیقه و تا عمق ۱.۵ متری در برابر آب از خود مقاومت نشان دهد. هرچند برخلاف ال جی که تاکید می کند پرچمدار جدیدش در برابر آب شور نیز مقاوم است، مسئولان سامسونگ هنوز در این رابطه اظهار نظری نکرده اند.

در نهایت نیز باید به ترکیب رنگ گلکسی اس 8 اشاره کنیم که سامسونگ برای آن ۵ رنگ مشکی، خاکستری، طلایی، ارغوانی و آبی را در نظر گرفته است. در مقایسه با نسل قبلی رنگ سفید حذف شده و این موضوع می تواند برای طرفداران این رنگ، خبر بدی به حساب بیاید.

نمایشگر

صفحه نمایش را به یقین می توان یکی از مهم ترین اجزای موبایل دانست، قطعه ای که عامل تعیین کننده در انتخاب بسیاری از کاربران به شمار می رود. سامسونگ گلکسی اس 8 را با نمایشگر 5.8 اینچی OLED معرفی کرده که نسبت تصویر عجیب و غریب 18.5:9 دارد. این صفحه نمایش با رزولوشن 2960×1440 پیکسل، تصاویری با تراکم چشم نواز 570 پیکسل بر اینچ را مقابل چشمان شما قرار می دهد.

همان طور که در تیزرهای مختلف دیده اید، بخش اعظم بودجه هنگفت تبلیغاتی سامسونگ به «نمایشگر بیکران» گلکسی اس 8 اختصاص یافته و این موضوع بی دلیل هم نیست، چون لبه های خمیده و حاشیه بسیار کم در قسمت های بالا و پایین نمایشگر باعث شده تا نسبت سطح صفحه نمایش به پنل جلویی در گلکسی اس 8 برابر 83 درصد باشد، رقمی که به «می میکس» شیائومی نمی رسد، اما بیشتر از نسبت 79 درصدی ال جی جی 6 یا 68 درصدی آیفون 7 پلاس (بررسی دیجیاتو) است.

با این حال با انجام محاسبات ریاضی و استفاده از قضیه معروف فیثاغورس می توان دید نمایشگر گلکسی اس 8 از نظر مساحت سطح، معادل یک پنل 5.57 اینچی استاندارد با نسبت تصویر 16:9 است که سامسونگ کمی عرض آن را کاهش داده و به ارتفاعش افزوده. در تصویر شماتیک زیر می توانید ببینید اگر گلکسی اس 8 با نسبت تصویر استاندارد 16:9 تولید می شد، با چه ابعادی روبرو می شدیم:

در واقع این نمایشگرها آنقدر هم که سامسونگ می گوید، بزرگ نیستند و تغییر نسبت تصویر و به تبع آن افزایش ارتفاع و قطر نمایشگر، راهکار تبلیغاتی برای بزرگ جلوه دادن صفحه نمایش این موبایل ها به نظر می رسد.

طبیعیست که این انتخاب نامعمول، مزایا و معایبی را نیز در پی خواهد داشت. یکی از آشکارترین معایب تغییر ارتفاع نمایشگر، دشوار شدن استفاده از آن با یک دست است که پیش تر بدان پرداختیم. مشکل دیگر این است که اکثر محتوای ویدیویی موجود در حال حاضر با نسبت تصویر استاندارد 16:9 عرضه می شوند و نمی توانند تمام سطح گلکسی اس 8 را بپوشانند. بنابراین هنگام تماشای این ویدیوها، دو مستطیل سیاه رنگ نسبتاً بزرگ و آزاردهنده در طرفین خواهید دید. تصویر زیر نحوه نمایش ویدیوهای 16:9 را روی نمایشگر 18.5:9 نشان می دهد:

البته باید اعتراف کرد که مطالعه کتاب، کار کردن با اسناد متنی و مرور وب در این نمایشگر فوق عریض، تجربه ای لذت بخش را به همراه خواهد داشت. همچنین اپلیکیشن های موجود به خوبی با این نسبت تصویر جدید هماهنگ می شوند، اما توسعه دهندگان به زمان بیشتری نیاز دارند تا از این فضای وسیع، استفاده بهینه تری داشته باشند.

از این بحث که بگذریم، بعید است با یک نگاه به نمایشگر گلکسی اس 8 شیفته کیفیت و شفافیت تصویر آن نشوید. حتی اگر پیش از این تجربه استفاده از پنل های فوق العاده با کیفیت OLED سامسونگ را در موبایل های دیگری از جمله گلکسی اس 7 اِج را داشته باشید، باز هم نمایشگر گلکسی اس 8 شما را شگفت زده می کند.

این موبایل نخستین دستگاه مجهز به گواهی Mobile HDR Premium مؤسسه UHD Alliance به شمار می رود، بدین معنا که بازه دینامیکی قابل نمایش توسط آن در حد تلویزیون های 4K UHD Premium است، البته برای بهره گیری از این قابلیت باید محتوای متناسب با آن را نیز در اختیار داشته باشید که در حال حاضر به سختی یافت می شوند. با این حال تماشای ویدیوهای معمولی نیز در گلکسی اس 8 خالی از لطف نیست، چون موتور پردازش تصویر داخلی این تلفن همراه می تواند حالتی شبیه HDR را در این نوع محتوی ایجاد نماید.

برای نمایش محتوا، چهار حالت مختلف در تنظیمات نمایشگر تعریف شده اند:

  • حالت انطباقی (Adaptive) که بیشترین وسعت رنگ را به ارمغان آورده و همچنین امکان کنترل دستی هرکدام از رنگ های قرمز، سبز یا آبی را فراهم می سازد.
  • حالت سینمایی (Cinema) مطابق با استاندارد DCI-P3
  • حالت عکس (Photo) طبق استاندارد Adobe RGB
  • حالت پایه (Basic) طبق استاندارد sRGB / Rec. 709

طبق بررسی های تخصصی کارشناسان، دقت رنگ حالت های مختلف نمایشگر گلکسی اس 8 حتی از استانداردهای ذکر شده در فهرست فوق نیز بالاتر است و تمامی طیف رنگ های مورد نیاز آنها را تولید می کند. نمودارهای زیر نیز این موضوع را به خوبی نشان می دهند:

انتخاب هرکدام از گزینه های فوق به سلیقه شخصی شما وابسته است. اگر از اشباع بیش از اندازه رنگ های حالت انطباقی خسته شدید، می توانید گزینه های دیگر را امتحان نموده و رنگ های طبیعی تری را تجربه نمایید.

یکی دیگر از نقاط برجسته نمایشگر گلکسی اس 8 روشنایی بسیار بالای آن است که در مقایسه با گلکسی اس 7 تقریباً 19 درصد بیشتر شده. مقدار روشنایی این پنل در حالت دستی به 610 و در حالت خودکار در محیط پرنور به رقم خیره کننده 1020 نیت می رسد. با این توصیف، هیچ مشکلی برای استفاده از این دستگاه حتی در فضای باز و زیر تابش مستقیم نور خورشید نیز وجود ندارد و پوشش ویژه شیشه محافظ نمایشگر با بازتاب 4.5 درصدی نیز به تحقق این امر کمک شایانی می کند.

تصویر زیر چیدمان قطری پیکسل های نمایشگر گلکسی اس 8 را نشان می دهد. البته به خاطر ابعاد متفاوت هرکدام از زیر-پیکسل ها، با متمایل کردن دستگاه در زوایای مختلف، رنگ سفید به رنگ های سبز، قرمز یا آبی متمایل می شود. این نکته را می توان از معدود معایب نمایشگر گلکسی اس 8 دانست.

همان طور که می دانید یکی از مزایای متعدد پنل های OLED در مقایسه با LCD ها، قابلیت روشن و خاموش کردن مستقل هرکدام از پیکسل های نمایشگر است و سامسونگ نیز به بهترین شکل از این موضوع در «نمایشگر همیشه روشن» کهکشانی هایش استفاده کرده. گلکسی اس 8 نیز همانند نسل های قبلی اش می تواند با حداقل مصرف انرژی، تاریخ و ساعت را در کنار اعلان های مهم در وضعیت قفل موبایل به نمایش درآورد و به لطف اندروید نوقا، حالا می توانید با دو بار ضربه زدن روی هر اعلان، به اپلیکیشن مربوط به آن دست یابید.

البته کمپانی کره ای این بار به نمایش حداقل اطلاعات در زمینه مشکی اکتفا نکرده و تصویر پس زمینه ای را هم در حالت AOD به نمایش در می آورد. طبیعیست که با این اقدام، تعداد پیکسل های فعال و روشن و به تبع آن مصرف انرژی بسیار بیشتر از قبل می شود. با این حال ارزیابی تأثیر این مورد بر شارژدهی کلی گلکسی اس 8 به زمان بسیار بیشتری نیاز خواهد داشت و هنوز نمی توانیم به یقین در مورد آن سخن بگوییم.

عملکرد لمسی گلکسی اس 8 هیچ نقصی ندارد و به سرعت به نوازش سرانگشتان شما پاسخ می دهد. به همین خاطر مرور رابط کاربری و تعامل با دستگاه با حداکثر سرعت انجام می شود، و البته جز این نیز از قدرتمندترین موبایل اندرویدی کنونی جهان انتظار نمی رود.

در مجموع باید گفت هرگاه تصور کردید کیفیت نمایشگرهای موبایل از چیزی که می بینید فراتر نمی روند، سامسونگ به راحتی می تواند نظر شما را عوض کند. این شرکت کره ای که پیشگام بلامنازع فناوری OLED در جهان است، هر ساله با ارائه محصولات جدیدش، مرزهای کیفیت و زیبایی را جابجا می کند؛ گلکسی اس 8 را می توان برهان قاطع پیشرفت صنعت نمایشگرهای موبایل دانست.

سخت افزار

شکی نیست که با قدرتمند ترین موبایل اندرویدی حال حاضر جهان روبرو هستیم. سامسونگ بهترین ترکیب سخت افزاری ممکن را برای گلکسی اس 8 انتخاب کرده. قلب تیپنده این دستگاه را چیپست 10 نانومتری اگزینوس 8895 یا اسنپدراگون 835 با پردازنده 8 هسته ای تشکیل می دهد. چهار گیگابایت حافظه رَم و 64 گیگابایت حافظه داخلی نیز چیپست را همراه می کنند. این ترکیب سخت افزاری، تجربه روان و بی نقصی از اندروید را نوید می دهد.

 دستگاهی که به دست ما رسیده به چیپست اگزینوس 8895 مجهز است. این چیپ مجتمع 64 بیتی که بر اساس فناوری 10 نانومتری FinFET ساخته شده، هشت هسته پردازشی مبتنی بر معماری ARM را در خود جای داده که در دو خوشه مختلف قرار گرفته اند: چهار هسته با فرکانس کاری 2.3 گیگاهرتز که پردازش های سنگین را انجام می دهند، و چهار هسته کم مصرف 1.7 گیگاهرتزی که عملیات سبک تر را به اجرا در می آورند.

طبق ادعای سامسونگ، این چیپست در مقایسه با نسل قبل خود، 20 درصد کاهش در مصرف انرژی، 10 درصد افزایش قدرت پردازنده اصلی، و 21 درصد افزایش قدرت پردازش گرافیکی را به همراه می آورد. برای اطمینان از این موضوع تنها یک راه پیش رو داریم: استفاده از نرم افزارهای بنچمارک معتبر. پس بدون معطلی به ارزیابی سخت افزاری گلکسی اس 8 می پردازیم.

بنچمارک های سخت افزاری

ابتدا به سراغ محبوب ترین نرم افزار این دسته یعنی Antutu می رویم که به صورت جامع و در لایه های مختلف، ابعاد مختلف کارکرد دستگاه از جمله پردازنده اصلی، پردازشگر مرکزی، حافظه رَم، عملکرد ورودی/خروجی و رابط کاربری را می سنجد. گلکسی اس 8 در این آزمون به امتیاز 173871 رسید که نشان می دهد با ابرقدرتی در حوزه پردازش روبرو هستیم.

در نمودار زیر می بینید که در حال حاضر فقط آیفون 7 پلاس با اختلاف ناچیز از گلکسی اس 8 بالاتر است و دیگر موبایل های کنونی بازار به گرد پای پرچمدار کره ای هم نمی رسند. البته باید صبر کرد تا دیگر شرکت ها نیز پرچمداران مجهز به چیپست اسنپدراگون 835 را وارد بازار نمایند، و شاید این برتری دوام چندانی نداشته باشد.

حالا نوبت Geekbench است که یکی از برترین اپلیکیشن های بنچمارک کنونی به شمار می رود. این برنامه کاربردی در دو حالت تک هسته ای و چند هسته ای به ارزیابی قدرت پردازشگر اصلی دستگاه می پردازد. گلکسی اس 8 در حالت تک هسته ای به امتیاز 2029 رسید و در حالت چند هسته ای نیز امتیاز 6738 را به دست آورد:

نتایج رقبای اصلی گلکسی اس 8 در این آزمون دوبخشی که در جدول زیر آمده، نشان می دهد گلکسی اس 8 پیشتاز بلامنازع پردازش چند هسته ای است، اما در حالت عملکرد یک هسته هنوز هم آیفون 7 با اختلاف در صدر جدول قرار دارد:

نهایتاً اپلیکیشن Basemark OS II را داریم که ابعاد مختلفی از جمله پردازش، حافظه، عملکرد گرافیکی، مرور وب و دوربین را مورد ارزیابی قرار می دهد. نتایج این مورد نیز مهر تأییدی بر دو تست قبل به شمار می رود.

با استفاده از جدول زیر می توانید امتیاز گلکسی اس 8 در Basemark OS II را با چندین موبایل دیگر مقایسه کرده و به قدرت پرچمدار کره ای ها پی ببرید:

برای اطمینان از عملکرد گرافیکی دستگاه نیز به بهترین اپلیکیشن اختصاصی این حوزه یعنی 3DMark مراجعه می کنیم. در زیر نتایج تست های مختلف این بنچمارک را می بینید که عملکرد کم نظیر پردازشگر Mali-G71 گلکسی اس 8 را نشان می دهند:

با توجه به این نتایج و خصوصیات سخت افزاری جدیدترین کهکشانی کره ای ها، رابط کاربری به بهترین شکل ممکن اجرا می شود و سنگین ترین اپلیکیشن ها و بازی های کنونی در سیستم عامل اندروید نیز خم به ابروی گلکسی اس 8 نمی آورند. جابجایی بین اپلیکیشن ها، زمان بارگذاری در حافظه و بارگیری مجدد آنها، همه به راحتی انجام می شوند. البته قطعاً توسعه دهندگان بازی های اندرویدی نیز بیکار ننشسته اند و به زودی چالش های بزرگی را پیش روی این موبایل قدرتمند قرار خواهند داد.

امکانات ارتباطی

در جایی که همه نگاه ها کاربران به طراحی و قدرت پردازش سخت افزاری معطوف شده، شاید تصور کنید جایی برای پرداختن به جزئیاتی مانند قابلیت های ارتباطی باقی نماند. با این حال گلکسی اس 8 در زمینه ارتباطات بیسیم دو ویژگی هیجان انگیز و برتر را برای نخستین بار به دنیای موبایل آورده.

بلوتوث 5.0

اول از همه، گلکسی اس 8 تنها موبایل با عرضه جهانی است که به نسخه 5.0 فناوری بلوتوث مجهز شده. این تکنولوژی بیسیم نوین از همه نظر در مقایسه با نسل های قبلی بهبود یافته: مصرف انرژی پایین تر، چهار برابر بُرد بیشتر، و دو برابر پهنای باند وسیع تر. بنابراین با استفاده از پرچمدار جدید سامسونگ می توانید یک فیلم یا قطعه موسیقی را به اجرا درآورده و صدای آن را به صورت همزمان به دو هدست بلوتوث مختلف ارسال نمایید. تغییر بلندی صدا در هرکدام از آنها تأثیری بر دیگری ندارد.

البته شاید حالت فوق کمتر برایتان پیش بیاید، اما قطعاً افزایش سرعت انتقال داده، پوشش دهی وسیع تر، و افزایش کیفیت صدا را می توان دلایل خوبی برای لذت بردن از بلوتوث 5.0 در گلکسی اس 8 به شمار آورد.

LTE گیگابیتی

گلکسی اس 8 سامسونگ نخستین تلفن همراه جهان است که از LTE گیگابیتی پشتیبانی می کند، یعنی سرعت دریافت داده از شبکه موبایل در این دستگاه حداکثر به 1 گیگابیت بر ثانیه می رسد. البته دستیابی به چنین سرعت هایی در کشورمان هنوز به مقادیر متنابهی خوش بینی غیر منطقی نیاز دارد و شاید قبل از تجربه این فناوری در نسل چهارم شبکه های موبایل، مستقیماً به نسل پنجم پرتاب شویم.

در کنار این دو برگ برنده، دیگر استانداردهای متداول از جمله وای فای 802.11a/b/g/n/ac در دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتزی با پشتیبانی از 1024QAM، درگاه یو اس بی نوع C برای انتقال داده و شارژ، NFC، موقعیت یاب ماهواره ای GPS و چندین نام عجیب و غریب دیگر را نیز در فهرست امکانات ارتباطی این پرچمدار کره ای می بینیم.

در جمع بندی قابلیت های ارتباطی این ابرقدرت شرقی باید گفت گلکسی اس 8 نه تنها «آنچه خوبان همه دارند» را یکجا دارد، بلکه برخی تکنولوژی ها را نیز برای نخستین بار به دست کاربران این عرصه می رساند.

فضای ذخیره سازی

گلکسی اس 8 در حالت پایه با 64 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی عرضه می شود که از این مقدار، تقریباً 54 گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار می گیرد. این فضا تقریباً نیاز همه کاربران را برآورده می سازد، اما اگر به نگهداری داده های حجیم روی موبایل علاقه دارید و فیلمبرداری با رزولوشن 4K را جزو نیازهای اصلی خود می دانید، بهتر است به فکر تهیه کارت حافظه برای این موبایل باشید.

درگاه اختصاصی microSD در گلکسی اس 8 تا کارت های حافظه 256 گیگابایتی را پشتیبانی می کند. در خرید کارت حافظه دقت کنید که نیازی به تهیه نمونه های گران قیمت تحت استاندارد UHS-II نیست و مدل های UHS-I U1 یا نهایتاً UHS-I U3 تمام نیاز شما را برآورده خواهد کرد.

حافظه داخلی گلکسی اس 8 از جدیدترین استاندارد مؤسسه JEDEC یعنی UFS 2.1 پشتیبانی می کند که از نظر سرعت عملکرد، به مراتب از نسخه قبلی یعنی UFS 1.0 بالاتر است و زمان ذخیره سازی و لود داده ها را از حافظه داخلی سرعت می بخشد.

اسپیکر

کیفیت و بلندی صدای بلندگوی مکالمه گلکسی اس 8 همچون دیگر پرچمداران و حتی میان رده های این کمپانی، بسیار خوب است و هیچگاه در شنیدن صدای مخاطب خود با مشکل مواجه نخواهید شد؛ با این حال موبایل های امروزی نه فقط برای مکالمه، بلکه به عنوان مرکز تفریحی چندرسانه ای کاربران نیز به شمار می روند و بنابراین نیاز به اسپیکرهای قدرتمند و با کیفیت در آنها، بیش از گذشته احساس می شود.

سامسونگ تمام تلاش خود را به کار گرفته تا خروجی صدای بلندگوی گلکسی اس 8 را از نظر کمّی و کیفی نسبت به نمونه های قبلی ارتقاء دهد، اما باید اذعان کرد در این زمینه به پیشرفت قابل توجهی دست نیافته. مقایسه خروجی صدای پرچمدار جدید کره ای ها با گلکسی اس 7 اِج نشان داد با اندکی افزایش حجم و قدرت تفکیک صدا مواجهیم، اما این ارتقاء جزئی به بهای اعوجاج بیشتر در حداکثر بلندی صدا منجر می شود.

از طرف دیگر وقتی مقایسه مشابهی بین گلکسی اس 8 و آیفون 7 پلاس انجام دادیم، بی اختیار کلاه را به احترام فبلت اپل از سر برداشتیم. خروجی صدای آیفون 7 پلاس از نظر تفکیک زیر و بَم و حجم صدا، چند پله بالاتر از پرچمدار کره ای قرار دارد. البته استفاده از بلندگوی مکالمه برای پخش صدای زیر و اختصاص فرکانس های پایین تر به بلندگوی اصلی در آیفون 7 پلاس یکی از دلایل دستیابی به این مهم بوده و مشخص نیست که چرا چشم بادامی ها چنین ترفندی را به کار نمی گیرند.

همان طور که می دانید گلکسی اس 8 به همراه هدفون های حرفه ای شرکت AKG عرضه می شود، اما نمایندگی سامسونگ این وسیله جانبی را در اختیار ما قرار نداده و به همین دلیل نمی توانیم در مورد عملکرد آن اظهار نظر کنیم.

امنیت

سامسونگ می گوید عمیقاً به حریم شخصی کاربران توجه دارد، به همین دلیل مکانیسم های امنیتی و روش های احراز هویت بیومتریک متعددی را در گلکسی اس 8 قرار داده و کاربران با روش های متعددی می توانند قفل دستگاه خود را باز نمایند.

اسکنر عنبیه چشم

حسگر عنبیه برای نخستین بار در گلکسی نوت 7 به بازار جهانی راه یافت، اما بدفرجامی این فبلت باعث شد تا تکنولوژی مورد بحث نیز به جایگاه مناسبی نرسد. حال با افزودن این حسگر بیومتریک در گلکسی اس 8 می توانیم ارزیابی بهتری از این رویکرد امنیتی داشته باشیم.


فعالسازی این قابلیت کار ساده ایست و سامسونگ نیز مرحله به مرحله شما را در این زمینه راهنمایی خواهد کرد. به این منظور ابتدا باید یکی از روش های مرسوم پین، پسورد یا الگو را برای گلکسی اس 8 تعریف کنید تا اجازه دسترسی به روش های امنیتی بیومتریک را دریافت نمایید.

برای ثبت الگوی عنبیه چشم، موبایل را در راستای چهره و در فاصله 25-30 سانتی متری خود گرفتیم. پس از شناسایی موفقیت آمیز، تنها با یک نگاه به صفحه قفل و در کسری از ثانیه وارد صفحه اصلی شدیم. تکرار این عملیات در شرایط مختلف نوری نیز نتیجه یکسان و مطلوبی در پی داشت.

گفتنیست هنگام شناساندن الگوی اولیه به گلکسی اس 8 مجبور شدیم عینک را از چهره برداریم. همچنین طبق راهنمای داخلی موبایل، حتی وجود لنزهای تماسی هم می تواند در عملیات شناسایی خلل ایجاد کند. با این حال پس از طی مراحل اولیه، اسکنر عنبیه توانست عملیات احراز هویت را حتی با وجود عینک نیز انجام دهد، هرچند سرعت عملکردش در این وضعیت بسیار کمتر از حالت عادی بود.

فناوری تشخیص چهره

مدت هاست که عبور از صفحه قفل با استفاده از چهره در سیستم عامل اندروید وجود دارد، اما هیچوقت به عنوان ویژگی امنیتی قابل اطمینانی شناخته نشده است. سامسونگ می گوید این تکنولوژی را ارتقاء داده و می تواند امنیت کاربر را تضمین کند.

نکته ای که باید بدانید، این است که استفاده همزمان از دو سیستم امنیتی عنبیه چشم و چهره در گلکسی اس 8 ممکن نیست و باید یکی از آنها را انتخاب کنید. فعال کردن سامانه تشخیص چهره در این پرچمدار کره ای نیز بسیار ساده است و با اجرای نکات راهنما در بخش مربوطه، توانستیم چهره خود را در به این موبایل هوشمند بشناسانیم.

پس از اینکه موبایل با چهره کاربر آشنا شد، عملیات احراز هویت بسیار سریع صورت می گیرد و در صورتی که در فاصله مناسب از دستگاه قرار بگیرید، بدون هیچ تأخیری وارد صفحه خانگی خواهید شد. طبق تجربه ما استفاده از حالت تشخیص چهره برای قفل گشایی موبایل در مقایسه با اسکنر عنبیه، سریع تر و راحت صورت می گیرد. البته برخی کارشناسان می گویند این سیستم به راحتی با مشاهده تصویر چاپی شخص فریب می خورد، ولی ما موفق به این کار نشدیم. احتمالاً برای فریب این سیستم امنیتی به عکسی با کیفیت و در ابعاد واقعی از چهره صاحب دستگاه نیاز خواهید داشت.

حسگر اثر انگشت

همان طور که قبلاً هم اشاره کردیم، تصمیم سامسونگ مبنی بر تحول در فرم فکتور گلکسی اس 8 و حذف دکمه فیزیکی هوم، حسگر اثر انگشت را به مکانی ناآشنا در پشت بدنه موبایل تبعید کرده. طبق تجربه ما، مراحل باز کردن قفل گلکسی اس 8 با اثر انگشت معمولاً به این صورت است:

  • اگر راست دست هستید، ابتدا انگشت اشاره خود را ناخواسته روی دوربین پشتی می گذارید، سپس آن را کمی به سمت چپ می لغزانید تا روی حسگر جا بگیرد. پس از آن دوربین موبایل را تمیز می کنید.
  • اگر چپ دست هستید، ابتدا موبایل را به دست راست خود منتقل کرده و سپس مراحل بالا را تکرار می کنید.

نکته مهم در استفاده از حسگر اثر انگشت گلکسی اس 8 این است که به خاطر حساسیت بالای آن، هنگام تعریف الگوی اولیه اثر انگشتتان سعی کنید با حوصله تمامی قسمت های انگشت را با فاصله زمانی کافی روی حسگر قرار دهید و در این زمینه عجله نکنید تا بعداً در حین قفل گشایی به مشکل بر نخورید. اگر این نکته را رعایت کنید، همیشه با سرعت بالا وارد صفحه خانگی موبایلتان خواهید شد.

یکی دیگر از کاربردهای حسگر اثر انگشت گلکسی اس 8 اجرای ژست های حرکتی است که با فعال کردن آن از طریق منوی تنظیمات پیشرفته، با سوایپ از بالا به پایین و بالعکس می توانید منوی نوتیفیکیشن ها را باز و بسته کنید. با توجه به ارتفاع زیاد نمایشگر گلکسی اس 8، این قابلیت برای دسترسی راحت تر به اعلان ها بسیار مفید خواهد بود.

داک DeX

یکی از لوازم جانبی هیجان انگیز گلکسی اس 8 سامسونگ، داک DeX است که با استفاده از آن می توانید از این موبایل پرقدرت به عنوان مغز متفکر یک کامپیوتر دسکتاپ استفاده کنید. ما هم به این تجربه جدید بسیار علاقه مند بودیم، اما متأسفانه این داک به دست ما نرسید و فعلاً قادر به قضاوت این قابلیت چالش برانگیز در گلکسی اس 8 نیستیم.

نرم افزار

سامسونگ در گلکسی اس 8 به جای اندروید 7.1 که آخرین نسخه ی فعلی به حساب می آید، ورژن 7.0 را مورد استفاده قرار داده که برای نسل های پیشین هم موجود است.

اما در عوض این بار شاهد به کار گیری رابط کاربری جدید سامسونگ هستیم که Samsung Experience UI نسخه 8.1 نام دارد و پیش از این در مدل های 2017 از سری Galaxy A استفاده شده بود.

خوشبختانه در رابط کاربری جدید باز هم شاهد تلاش سامسونگ برای سادگی هرچه بیشتر هستیم، روندی که در چندسال اخیر ادامه داشته است.

البته تغییرات رابط کاربری صرفاً ظاهری نیستند و عملکرد دستگاه را هم شامل می شوند، از جمله قابلیت جدیدی شبیه به تاچ سه بعدی در آیفون که البته گوگل هم اخیراً آن را به رابط کاربری موبایل های پیکسل (بررسی دیجیاتو) اضافه کرده است.

با وجود این قابلیت اگر آیکون نرم افزارها را فشار دهید منویی شبیه به کلیک راست در کامپیوترها ظاهر می شود و گزینه هایی در اختیار شما قرار می دهد.

البته در حال حاضر گزینه های رابط کاربری سامسونگ هم مثل پیکسل چندان متنوع نیستند؛ گزینه هایی مثل مشاهده ی app info، حذف میانبر اپلیکیشن، غیر فعال کردن اپلیکیشن و پاک کردن آن از حافظه.

کاربردی ترین گزینه هم امکان select کردن اپلیکیشن ها به حساب می آید که حرکت دادن گروهی آنها بین صفحات خانگی دستگاه را ساده می کند.

یک ویژگی دیگر هم پیکسل های گوگل را تداعی می کند، اینکه به راحتی با یک سوایپ به بالا می توانید کشوی اپلیکیشن های دستگاه را ظاهر کنید. سوایپ مجدد هم دوباره صفحه خانگی شما را ظاهر می کند، اما اگر بخواهید می توانید از منوی تنظیمات کشوی اپلیکیشن های سنتی را فعال کنید.

در این نسخه همچنین شاهد وجود Secure Folder هستیم که با استفاده از آن می توانید عکس ها و اپلیکیشن ها را به راحتی قفل کنید و تنها با اثر انگشت خودتان به آنها دسترسی داشته باشید.

اما این ویژگی یک مزیت جانبی دیگر هم دارد، اینکه می توانید اپلیکیشن هایی که در Secure Folder ذخیره کرده اید را بار دیگر به شکل عادی هم روی حافظه نصب کنید تا امکان استفاده از هردوی آنها به شکل همزمان وجود داشته باشد.

یک ویژگی مثبت دیگر در رابط کاربری سامسونگ این است که دستگاه تاریخ شمسی را هم روی نمایشگر همیشه روشن یا صفحه خانگی دستگاه در کنار تاریخ میلادی نمایش می دهد.

در نهایت به اپلیکیشن یادداشت برداری جدید سامسونگ می رسیم که در اصل برای نوت 7 نگون بخت طراحی شده بود. در این اپلیکیشن می توانید با دستخط خودتان یادداشت کنید، نقاشی بکشید، فایل GIF بسازید، یا مثل نرم افزارهای عادی فایل های متنی را تایپ و ذخیره کنید.

ناگفته نماند که حالا دیگر هردو لبه ی صفحه نمایش پرچمداران جدید سامسونگ خمیده است، در نتیجه قابلیت های نسخه های اج در نسلهای پیشین اینجا هم حضور دارند

به لطف این ویژگی با سوایپ کردن روی لبه ی نمایشگر منویی نواری شکل ظاهر می شود و قابلیت های مختلفی در اختیار شما قرار می دهد. در این بخش می توانید میانبر اپلیکیشن های مورد نظر خود را در اضافه کنید، نتیجه ی مسابقات تیم های ورزشی مورد علاقه تان را ببینید یا موارد بیشتری که از فروشگاه نرم افزاری سامسونگ قابل خرید هستند.
البته هیچ کدام از این ویژگی ها به حدی کاربردی نیستند که در تجربه ی کاربری دستگاه تاثیر به سزایی داشته باشند، اما وجود آنها می تواند خالی از لطف نباشد.

Bixby

با رونمایی از گلکسی اس 8، سامسونگ هم به جمع رقبا پیوست و بالاخره دستیار دیجیتالی اختصاصی خود را با نام بیکسبی در اختیار کاربران قرار داد. سامسونگ عملکرد دستیار تازه را به 4 بخش تقسیم کرده که در ادامه می خوانیم.

Voice یا صدا که با استفاده از آن می توانید دستیار صوتی را مثل همه ی رقبای مرسوم فعال کنید، از دستگاه سوال بپرسید یا عملکردهای مورد نظر خود را بدون لمس محصول به انجام برسانید. مثلاً کافی است از دستگاه بخواهید عکسهایی که آخر هفته ی قبل ثبت کردید را در گالری نمایش دهد، تصویر نمایشگر خود را روی تلویزیون به نمایش در آورد، روشنایی صفحه نمایش را به نصف کاهش دهد یا هر خواسته ی دیگر.

Vision در حقیقت چشم تیز بین دستیار تازه به حساب می آید. کافی است دوربین را به سمت اشیاء و مکان ها بگیرید تا دستگاه آنها را شناسایی کند و اطلاعات بیشتری نمایش دهد. مثلاً وقتی لباس جذابی تن دوستان خود دیدید دوربین را به سمت آن گرفته و از بیکسبی بخواهید محصول را روی فروشگاه های آنلاین پیدا کند.

علاوه بر این می توانید با گرفتن دوربین به سمت نوشته هایی مثل تابلوی مغازه ها، متن آن را به زمان مورد نظر خود ترجمه کنید. نکته اینجاست که دو قابلیت بسیار کاربردی بالا در ایران مسدود هستند و برای استفاده از آنها باید محدودیت آی پی ایران را دور بزنید. جالب تر اینکه سامسونگ برای این منظور سرورهای گوگل را مورد استفاده قرار می دهد و اپلیکیشن خود گوگل هم عملکرد مشابهی دارد، اما با این وجود سامسونگ تشخیص داده این قابلیت برای ایرانی ها مسدود باشد.

خوشبختانه قابلیت دیگری به نام Live View هم وجود دارد که اگر آن را فعال کنید، وقتی دوربین را به سمت خیابان و مناظر اطراف بگیرید، دستگاه مکان های جذاب و رستوران ها را به کمک سرورهای Forsquare به شما نمایش می دهد.

Reminder بر خلاف نام ساده اش عملکرد هوشمندی دارد. مثلا می تواند بر اساس زمان، مکان یا شرایط دیگری که برای دستگاه تعریف می کنید، موضوعی را به شما یاد آوری کند. البته برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم است بیکسبی مدتی رفتار و عادت های شما را زیر نظر بگیرید تا پس از شناخت آنها قادر باشد مناسب ترین پیشنهادات را بر اساسشان ارائه دهد.

Home در حقیقت چیزی شبیه به Smart Bulletin در موبایل های ال جی به حساب می آید، اما به مراتب هوشمند تر. اگر در صفحه ی خانگی دستگاه به سمت راست سوایپ کنید، پنل Home بیکسبی ظاهر می شود. در این قسمت دستگاه هر آنچه احتیاج داشته باشید را نمایش می دهد. از قرار ملاقات های ثبت شده در تقویم و آخرین عکسهای اضافه شده به گالری دستگاه گرفته تا پیشنهاداتی بر اساس زمان، مکان و عادت های شما. طبعاً این بخش هم با استفاده ی هرچه بیشتر از دستگاه بهتر می شود و در حال حاضر به پیشنهادات کلی بسنده می کند.

بدون تردید وجود دستیار دیجیتالی جدید تجربه کاربری بهتری به ارمغان می آورد. حالا سامسونگ هم می تواند توانایی نرم افزاری خود را به رخ رقبایی مثل گوگل، اپل و حتی آمازون بکشد. با وجود چنین قابلیتی، گلکسی اس 8 محصولی به نظر می رسد که برای آینده ساخته شده است. خصوصاً که شرکت سازنده می گوید توسعه ی بیگسبی پایانی ندارد و به شکل پیوسته انجام می گیرد.

میزان تلاش غول های فناوری برای ساخت دستیار دیجیتالی اهمیت این قابلیت را نمایش می دهد، اما سامسونگ پا را از این هم فراتر گذاشته و یک دکمه ی سخت افزاری روی بدنه دستگاه به بیگسبی اختصاص داده است که با فشار دادنش به سرعت بیکسی آماده ی خدمتگذاری می شود.

برای آشنایی بیشتر با عملکرد نرم افزار و دستیار دیجیتالی جدید از شما دعوت می کنیم نسخه ویدیویی و کوتاه بررسی گلکسی اس ۸ را مشاهده فرمایید.

دوربین

لیست تغییرات پرچمدار جدید سامسونگ نسبت به نسل قبل درازای زیادی دارد، از نمایشگر جدید با دو لبه ی خمیده گرفته تا دستیار دیجیتالی تازه وارد و پردازنده ای که به این زودی ها روی دستش نخواهد آمد.

اما به دوربین که می رسیم، هرچه بیشتر ویژگی های سخت افزاری دستگاه را مطالعه کنیم نسل قبلی بیشتر در ذهن متبادر می شود. سنسور 1/2.55" اینچی و 12 مگاپیکسلی دستگاه به پیکسل های دوگانه با اندازه 1.4 میکرون مجهز است و لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار هم کار را برای شما ساده تر می کند.

احتمالاً به دلیل همین شباهت هاست که شرکت کره ای در مراسم رونمایی از گلکسی اس 8 تنها 2 دقیقه به معرفی دوربین اختصاص داد، در حالی که در مراسم معرفی پرچمداران پیشین بین 5 تا 7 دقیقه برای دوربین در نظر گرفته شده بود.

در هر صورت دوربین گلکسی اس 8 به لطف خصوصیات و بهبودهایش باز هم یکی از بهترین های بازار به حساب می آید، هرچند حالا دیگر تقریباً تمام پرچمداران به دوربین های حداقل 12 مگاپیکسلی با گشادگی دریچه دیافراگم 2 یا کمتر مجهز هستند و با داشتن امکاناتی مثل فوکوس خودکار و لرزشگیر اپتیکال می توانند حداقل در نور روز، به خوبی با پرچمدار جدید سامسونگ رقابت نمایند.

خود سامسونگ هم به این موضوع اذعان دارد و در صفحه ی رسمی گلکسی اس 8 می گوید:

دوربین بیشترِ تلفن های هوشمند، در نور روز بهترین عملکرد خود را به نمایش خواهند گذاشت، اما زندگی که فقط روز نیست، پس فعالیت های شبانه چطور؟

برای این منظور به حداقل سه چیز احتیاج دارید، گشادگی مناسب دریچه دیافراگم و پیکسل های بزرگ سنسور که از نسل قبل به گلکسی اس 8 آمده اند و در نهایت، الگوریتم های کارا و موثر برای پردازش تصویر.

سامسونگ بر همین اساس عملکرد سیستم پردازش تصویر را در نسل تازه بهبود داده تا دستگاه قادر باشد با ثبت چند عکس و ترکیب آنها با یکدیگر، بهترین نتیجه ی ممکن را خلق کند، یعنی چیزی شبیه به حالت +HDR در پیکسل گوگل (بررسی دیجیاتو).

پیکسل های 1.4 میکرونی سنسور و گشادگی دریچه ی دیافراگم اف 1.7 هم راه را برای جذب بیشترین نور ممکن و ثبت عکس هایی روشن و با کیفیت در شب هموار می کنند؛ خصوصاً دومی که در بازار موبایل در نوع خود یکی از بهترین ها به حساب می آید.

شاید این تنها بخشی باشد که پرچمدار سامسونگ می تواند آیفون را با اقتدار بیشتری شکست دهد؛ در بقیه حالت های عملکرد هر دو رقیب تا حد زیادی نزدیک است و به سختی می توان یکی از آنها را به طور کامل برتر دانست.

شرکت کره ای در حقیقت با عدم تغییر دوربین به شکل غیر مستقیم می گوید عملکرد عکسبرداری پرچمدار پیشین آنقدر خوب بوده که نیازی به دست بردن در ترکیب تیم برنده وجود ندارد.

هرچند این موضوع حقیقت دارد، اما در عین حال نباید فراموش کنیم که رقبای سامسونگ در حال حرکت به سمت لنزهای دوگانه هستند و این موضوع می تواند تاثیر محسوسی در عملکرد دوربین داشته باشد.

مثلاً پرچمداران هوآوی به لطف سنسور مونوکروم عکس های سیاه و سفید را با کیفیت چشم نوازی ثبت می کنند یا آیفون 7 پلاس (بررسی دیجیاتو) قادر است با کمک لنز دوم خود پس زمینه ی تصویر را مثل دوربین های حرفه ای مات و پرتره های بی نظیری ثبت کند.

سامسونگ هم با اضافه کردن قابلیت فوکوس انتخابی یا Selective Focus می خواهد از این نظر با رقبا برابری کند. با وجود این قابلیت می توانید حتی پس از ثبت عکس، محل فوکوس آن را تغییر دهید.

اما این کار به شکل نرم افزاری انجام می گیرد و نمی توان نتیجه ی آن را با دوربین های دوگانه برابر دانست. حتی روی سایت رسمی سازنده هم در صفحه ی گلکسی اس 8 عکسهای واقعی دوربین به نمایش گذاشته شده و آنجا هم مشاهده می کنیم که عملکرد تغییر فوکوس به شکل نرم افزاری کاملاً بی عیب نیست و به روش های سخت افزاری نمی رسد.

تار نبودنِ بینیِ سوژه ی نزدیک تر، محدودیت های تغییر فوکوس نرم افزاری را نمایش می دهد

البته بدون تردید جای تقدیر است که سامسونگ روی صفحه ی رسمی گلکسی اس 8 عکس های واقعی دوربین دستگاه را استفاده کرده و بر خلاف رقبا، آنها را با نرم افزارهای حرفه ای بهبود نداده است.

عملکرد رابط کاربری دستگاه هم تقریباً بدون تغییر باقی مانده است. سوایپ کردن به سمت چپ فیلترهای رنگی و زنده را فعال می کند و با رفتن به سمت راست هم می توانید حالت های مختلف تصویربرداری را فعال کنید، از جمله حالت Pro برای تغییر تنظیمات به شکل دستی و عکاسی با فرمت RAW.

در این بخش علاوه بر Selective Focus که پیشتر توضیح دادیم، می توانید حالت های مرسوم مثل پانوراما، اسلوموشن، هایپرلپس و حالت عکاسی از غذا را فعال کنید که پیشتر در گلکسی A7 مدل 2017 (بررسی دیجیاتو) مشاهده کرده بودیم.

البته یک گزینه ی جدید هم در گوشه ای از رابط کاربری بخش دوربین به چشم می خورد. آیکونی به شکل یک خرس کوچک که با فعال کردنش می توانید مثل اپلیکیشن MSQRD افکت های واقعیت افزوده به تصویر اضافه کنید و لحظاتی مفرحی با دوربین دستگاه داشته باشید.

این افکت ها ضمناً زنده و متحرک هستند و به حرکات شما واکنش نشان می دهند. مثلا پلک زدن پرنده ای بالاسر شما عبور می کند و با باز کردن دهان میکروفون مقابل آن ظاهر می شود.

یک تغییر جزئی اما سودمند دیگر هم اینکه حالا می توانید با کشیدن دکمه ی شاتر مجازی دوربین، تا 8 برابر به شکل دیجیتالی روی صحنه بزرگنمایی کنید. علاوه بر این اگر به دلیل کشیده بودن گلکسی اس 8 دسترسی مناسبی به دکمه ی شاتر ندارید، به راحتی می توانید یک شاتر مجازی به هرکجای صفحه که می خواهید اضافه کنید.

در اینجا نباید فراموش نکنیم که سامسونگ معمولاً تازه ترین دستیافته های خود را ابتدا در سری نوت معرفی می کرد و سپس آنها را به پرچمداران کوچک تر می آورد. اما زیاده روی در اضافه کردن تعداد بیشماری قابلیت جدید در نوت 7 دقت تولید محصول را کاهش داد و به رسوایی بزرگی منجر شد. شاید به همین خاطر است که این شرکت در تولید گلکسی اس 8 دست به عصا تر عمل کرده و ترجیح داده امسال تغییر بیشتری در دوربین پرچمدارانش ایجاد نکند.

اما خبر خوش برای طرفداران سلفی اینکه دوربین جلوی دستگاه بدون تغییر نیست و بهبودهای قابل توجهی دارد. سنسور این دوربین از 5 به 8 مگاپیکسل افزایش داده شده و حالا به فوکوس خودکار هم مجهز است تا نگرانی در مورد تار شدن سوژه وجود نداشته باشد.

دوربین جلوی گلکسی اس 8 ضمناً به حالت عکاسی عریض مجهز است و در صورت نیاز شما می تواند سوژه های بیشتری در تصویر جای دهد. پرچمدار پیشین سامسونگ برای سلفی گرفتن یکی از بهترین های بازار بود و حالا با این بهبودها، پرچمدار جدید باز هم به یکی از بهترین دوربین های جلو در بازار مجهز است.

در پایان از شما دعوت می کنیم نمونه عکس های ثبت شده با دوربین گلکسی اس 8 را مشاهده فرمایید.

باتری

گلکسی اس 8 اولین پرچمدار سامسونگ است که پس از رسوایی نوت 7 عرضه می شود و بر همین اساس بسیاری کنجکاو هستند بدانند وضعیت پرچمدار پیشین چه تاثیری روی محصول خواهد داشت.

خوشبختانه شرکت کره ای برای اینکه باتری موبایل هایش دیگر منفجر نشوند، روند کنترل کیفی خط تولید خود را بازبینی کرده و آزمایش های بیشتری به آن افزوده است. برای آشنایی بیشتر می توانید تصاویر خط تولید بهبود یافته ی سامسونگ را اینجا مشاهده کنید.

شرکت سازنده اینبار حتی ظرفیت باتری 3000 میلی آمپر ساعتی را هم نسبت به نسل گذشته افزایش نداده و به نظر می رسد برای بالا بردن عمر باتری به بهبودهای نرم افزاری بسنده کرده است، هرچند مدل پلاس به دلیل فضای بیشتر از باتری با ظرفیت 3500 میلی آمپر ساعت بهره می برد.

البته تا اینجای کار ظرفیت باتری گلکسی اس 8 از یک رقیب عمده به نام پیکسل گوگل (بررسی دیجیاتو) بالاتر است. اما نمایشگر 5.8 اینچی HDR با تراکم زیاد و قدرت سخت افزاری بسیار بالای دستگاه می تواند کار را برای رقابت با باتری دیگر رقیب مهم یعنی آیفون، سخت کند.

برای بررسی بیشتر یک استفاده ی ترکیبی شامل پخش ویدیو، ویرایش عکس و مرور وب را تا اتمام شارژ باتری برای دستگاه تعریف کردیم و گلکسی اس 8 موفق شد تا 9 ساعت به شکل ممتد به فعالیت خود ادامه دهد.

این رقم یک ساعت و نیم از گلکسی اس 7 بیشتر است و نشان می دهد بهبودهای نرم افزاری سامسونگ کاملاً نتیجه بخش بوده اند. از طرف دیگر رقبایی مثل پیکسل گوگل و LG V20 (بررسی دیجیاتو) هم با ثبت حدود 7 ساعت در حد و اندازه ی نسل پیشین گلکسی اس 8 ظاهر شده اند، هرچند آیفون خصوصاً در نسخه ی پلاس، از نظر عمر باتری مشکلی برای رقابت با پرچمدار کره ای نخواهد داشت.

بر اساس نتیجه ی ثبت شده، می توان گفت گلکسی اس 8 با هر شارژ به راحتی قادر است حداقل یک روز و نیم کاربر را همراهی کند، رقمی که با استفاده ی سبک تر ممکن است تا 2 روز هم افزایش داشته باشد.

خوشبختانه دستگاه از شارژ بیسیم و شارژ سریع هم پشتیبانی می کند، هرچند سامسونگ شارژر محصول را در اختیار ما قرار نداد و در نتیجه بررسی بیشتر موضوع امکان پذیر نبود.

جمع بندی

گلکسی اس 8 آنقدر محصول جذابی هست که بتواند خاطره ی نه چندان دلچسب نوت 7 را از ذهن ها پاک کند. این تلفن هوشمند زیبا به راحتی با لبه های خمیده نمایشگر چشم نوازش دلربایی می کند و قابلیت های آن برای راضی کردن بیشتر کاربران کفایت می کند.

دوربین دستگاه که در نسل پیش یکی از بهترین ها بود حالا بهبود یافته و خصوصاً هنگام عکاسی در شب قدرت خود را به رخ رقبا می کشد. پردازنده ی دستگاه یکی از قوی ترین های بازار است و به این زودی ها روی دستش نخواهد آمد.

طراحی و ارگونومی محصول ظریف و زیبا از گذشته بهتر شده است، آن هم بدون اینکه نیاز باشد سازنده جک هدفون یا موارد ضروری دیگر را از بدنه حذف کند.

اما مهم تر از همه، دستیار دیجیتالی سامسونگ است، قابلیتی که تجربه کاربری گلکسی اس 8 را بیش از هر چیز دیگری نسبت به نسل های پیش از خود بهتر می کند.

سامسونگ علاوه بر این با رونمایی از داک Dex این امکان را فراهم کرده تا موبایل خود را به نمایشگر و کیبورد متصل کنید و آن را مثل کامپیوتر رومیزی مورد استفاده قرار دهید.

چیز بیشتری هم هست که در سال 2017 از یک تلفن هوشمند پرچمدار توقع داشته باشیم؟

مزایا
  • طراحی و ارگونومی
  • کیفیت دوربین خصوصاً در شب
  • عملکرد دوربین جلو
  • کیفیت صفحه نمایش
  • قدرت پردازش
  • دستیار دیجیتالی جدید
  • جک 3.5 میلی متری هدفون
معایب
  • کیفیت اسپیکر در مقایسه با رقبایی مثل آیفون یا اچ تی سی
  • قیمت گران تر از نسل های قبل
  • بدنه همچنان در مقابل جذب اثر انگشت مقاومت ندارد
  • دسترسی به حسگر اثر انگشت برای دستان کوتاه دشوار است

شما در رابطه با این محصول چه نظری دارید؟ ضمناً برای آشنایی بیشتر با عملکرد دستگاه از شما دعوت می کنیم نسخه ویدیویی و کوتاه بررسی گلکسی اس ۸ را هم اینجا مشاهده فرمایید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (111 مورد)
  • solook
    solook | ۶ آذر ۱۳۹۶

    قیمت s8 سامسونگ
    http://gooshichand.com/items/?&model=note_8&brand=SAMSUNG

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی