ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

خواب زمستانی «نیو هورایزنز»؛ ناسا برای گذر تاریخی از لبه منظومه شمسی آماده می شود

فضاپیمای «نیو هورایزنز» ناسا که تابستان سال 2015 گذری تاریخی را از مجاورت پلوتو تجربه کرد، اکنون در راه رسیدن به مقصد بعدی اش در مرز منظومه شمسی به سر می برد. این کاوشگر چند روز ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ | ۱۸:۰۰

فضاپیمای «نیو هورایزنز» ناسا که تابستان سال 2015 گذری تاریخی را از مجاورت پلوتو تجربه کرد، اکنون در راه رسیدن به مقصد بعدی اش در مرز منظومه شمسی به سر می برد. این کاوشگر چند روز قبل به وضعیت «خواب زمستانی» (hibernation) فرو رفت تا بیشتر ابزارهای فنی آن به حالت خاموش درآیند.

در این استراحت نسبتاً طولانی که تا 11 سپتامبر سال جاری میلادی به طول می انجامد، «نیو هورایزنز» در وضعیتی ایمن و پایدار با حداقل مصرف انرژی به سمت مقصد خود پیش می رود.

کاوشگر ناسا در تاریخ یکم بهمن ماه 1397 به مقصد بعدی خود می رسد

البته یکی از بزرگ ترین مزایای این خواب زمستانی، بی نیازی فضاپیما به نظارت و پایش زمینی است که با توجه به شرایط کنونی ناسا، بسیار سودمند خواهد بود. وظیفه بعدی «نیوهورایزنز» عبور از مجاورت یک بدنه یخی در لبه منظومه شمسی است که تاکنون اطلاعات دقیقی در مورد آن به دست نیامده. طبق برنامه ریزی ناسا، تیم تحقیقاتی مورد بحث در زمان استراحت کاوشگر به برنامه ریزی دقیق برای این گذر نزدیک تاریخی مشغول خواهند شد.

طبق زمان بندی کنونی «نیو هورایزنز» در تاریخ 21 ژانویه سال 2019 (یکم بهمن ماه سال 1397) از کنار جرم فضایی موسوم به 2014 MU69 عبور خواهد کرد. این صخره یخی در سال 2014 در کمربند کوئیپر، ابر وسیع اجرام کیهانی که فضای آن سوی مدار نپتون را در بر می گیرد، کشف شد.

از زمان تعیین مقصد جدید کاوشگر ناسا، تیم کنترل آن به مرور مشغول آماده سازی و اعمال تغییرات جزئی در مسیر پرواز «نیو هورایزنز» بودند. اکنون این تیم می توانند برنامه ریزی دقیقی را برای عبور نزدیک از مجاورت MU69 ترتیب دهند و عملیات لازم الاجرا در بازه زمانی 25 دسامبر 2018 تا 3 ژانویه 2019 را برای این فضاپیما تدوین نمایند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • soran.a
    soran.a | ۲۳ فروردین ۱۳۹۶

    انصافاً دمشون گرم، آدم کیف میکنه از این دقت محاسبات و تکامل تکنولوژی!

مطالب پیشنهادی