موسس ویکیپدیا با راه اندازی وب سایت Wikitribune، به مقابله با اخبار کذب می رود
یکی از موسسین ویکیپدیا، جیمی ولز اخیراً وب سایت تازه ای راه اندازی کرده و امیدوار است که قادر به مقابله با انتشار اخبار کذب باشد. وب سایت جدید او Wikitribune نام دارد و از ...
یکی از موسسین ویکیپدیا، جیمی ولز اخیراً وب سایت تازه ای راه اندازی کرده و امیدوار است که قادر به مقابله با انتشار اخبار کذب باشد. وب سایت جدید او Wikitribune نام دارد و از سرمایه عمومی برای استخدام خبرنگاران باتجربه استفاده می کند. این خبرنگاران، در کنار افراد داوطلبی که قادر به ویرایش مقالات، تایید صحت خبرها و ارائه سوژه های خبری تازه برای سایت هستند فعالیت خواهند کرد.
ولز در بیانیه ای گفته: «این نخستین باری است که شهروندان خبرنگار و خبرنگاران حرفه ای در کنار یکدیگر و به صورت برابر به نگارش اخبار و ویرایش آنها به هنگام تکمیل هرچه بیشتر می پردازند و در تمام اوقات، توسط جامعه ای که حقایق را بررسی و بعد بازنگری می کند مورد حمایت قرار می گیرند.»
Wikitribune به حمایت مالی افرادی نیازمند است که به ماموریت و اهداف ژورنالیستی آن اعتقاد دارند
موجودیت (و موفقیت) وب سایت Wikitribune به حمایت های مالی افرادی بستگی دارد که به ماموریت و اهداف ژورنالیستی آن اعتقاد دارند. این وب سایت قرار است خبرهای سنتی -مانند سیاست بریتانیا و بین الملل- را در کنار اخبار علمی، تکنولوژی و موضوعات تخصصی انتخاب شده از سوی مشترکین را مورد پوشش قرار دهد.
مقالات Wikitribune شامل جزییات کامل منابع خبری و نیز محتویاتی مانند فایل های صوتی و ویدیویی مصاحبه های مختلف خواهد بود. علاوه بر این، مقالات ارسالی مخاطبان پیش از انتشار روی سایت، توسط دبیری تمام وقت مورد بررسی قرار می گیرد. ولز امیدوار است که با این دو اصل، بتواند فرهنگ خبری تازه ای فراهم آورد که نه تنها شفاف و دقیق است، بلکه از تخصص خبرنگاران و جمع آوری و بررسی حقایق توسط جامعه مشترکین در کنار یکدیگر بهره می برد.
مقالات ارسالی مخاطبان پیش از انتشار روی سایت، توسط دبیری تمام وقت مورد بررسی قرار می گیرد
البته کنترل چنین جمعیت عظیمی از مردم شاید در مواقعی بسیار دشوار هم باشد؛ به عنوان مثال در سال 2013، کاربران انجمن اینترنتی ردیت یکی از بمب گذاران ماراتون بوستون را به اشتباه شناسایی کردند. با این همه ولز خوش بین است. پیش از تاسیس ویکیپدیا، افراد زیادی به موفقیت آن اعتقاد نداشتند و اگرچه این وب سایت هنوز به تکامل یافته ترین شکل خود نرسیده، اما در غالب موارد از اخبار و اطلاعات غلط به دور مانده است.
بنابر ولز امیدوار است که فرهنگ شکل گرفته در ویکیپدیا، راه خود را به Wikitribune نیز باز کند. علاوه بر تمام این ها، مدل تجاری این وب سایت هم تا حد زیادی با ارزش های تعریف شده از طرف ویلز سازگاری دارند؛ در واقع با اتکا بر سرمایه جمعی و عدم نمایش تبلیغات، این وب سایت می تواند از انتشار مقالات و تیترهای جهت دار که طعمه ای برای کلیک مخاطبان هستند به دور بماند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
لامصب مغزش کار میکنه