آیا پلی استیشن 4 پرفروش ترین کنسول تاریخ خواهد شد؟
سونی طی سال مالی 2017 خود که از 1 آوریل 2016 آغاز شد و تا پایان روز 31 مارس سال 2017، برابر با 11 فروردین 1396 ادامه داشت، 20 میلیون واحد پلی استیشن 4 به ...
سونی طی سال مالی 2017 خود که از 1 آوریل 2016 آغاز شد و تا پایان روز 31 مارس سال 2017، برابر با 11 فروردین 1396 ادامه داشت، 20 میلیون واحد پلی استیشن 4 به بازار عرضه کرد. هیچ تردیدی نیست که پلی استیشن 4 پلتفرم محبوب همه ما است و زندگی با آن برایمان خوش آب و رنگ تر شده است.
از طرفی هم پلی استیشن 2، کنسول محبوب دیگر سونی در تمام طول عمر خود موفق به فروشی 155 میلیون واحدی شد. اگر تعداد کل پلی استیشن 4 های فروخته شده تا به امروز را روی هم بگذارید، می توان گفت که سونی تقریبا موفق شده بیش از 60 میلیون کنسول به بازار ارائه کند.
در ماه مه سال 2016 اعلام شد که 40 میلیون کنسول فروخته شده و این آمار یک بار دیگر در دسامبر سال گذشته آپدیت شد و رقم 50 میلیون واحد را از سوی سونی شنیدیم. حالا اما در پایان ماه مارس 2017، پلی استیشن 4 رسما 60 میلیون شده.
سال مالی 2017 برای پلی استیشن 4 تا به اینجا کار بهترین سال بوده و بیشترین میزان پلی استیشن 4 در این بازه زمانی فروخته شده است. جالب اینکه به گفته دنیل احمد، تحلیلگر به نام موسسه نیکو، بخش سرویس های بازی و شبکه سونی از سال مالی 1998 تا به امروز هیچگاه تا این حد جایگاه بالایی نداشته و سونی بیش از هر زمان دیگری خود را وابسته به برند پلی استیشن می داند.
در این سال مالی، بخش بازی و کنسول بهترین عملکرد را میان تمامی بخش های سونی داشته و 1.21 میلیارد دلار سود عملیاتی را از 14.73 میلیارد دلار درآمد کسب شده گزارش کرده است. گرچه فروش سونی در این بخش فقط 6.3 درصد افزایش یافته اما درآمد آن ها با رشدی 52.9 درصدی رو به رو شده است.
اما شرایط در سال آینده کمی تغییر می کند. سونی انتظار دارد در سال مالی پیش رو 18 میلیون پلی استیشن 4 دیگر نیز به بازار عرضه کند که این رقم یعنی کاهشی اندک نسبت به سال گذشته. تا پایان ماه مارس سال 2018، پلی استیشن 4 بیش از چهار سال خواهد داشت؛ در دنیای کنسول ها، چهار سال یعنی میانه های عمر یک کنسول بازی و طبیعی است که در سال سوم و چهارم شاهد بیشترین میزان فروش باشیم.
اگرچه پلی استیشن 4 در حال حاضر، در مقایسه با بازه زمانی مشابهی که پلی استیشن 2 عرضه شده بود جلوتر است، اما تحلیلگران بعید می دانند که سونی بتواند عمری طولانی برای پلی استیشن 4 به ارمغان آورد.
در مقام مقایسه، پلی استیشن 2 در چهار سال ابتدایی حضور خود در بازار موفق شد تا 71 میلیون واحد فروش داشته باشد. اگر همه چیز به خوبی پیش برود، سونی در پایان ماه مارس سال 2018 باید حدود 75 الی 80 میلیون پلی استیشن 4 به بازار عرضه کرده و فروخته باشد.
اگرچه در 4 سال ابتدایی، پلی استیشن 2 احتمالا فروش کمتری داشت ولی نباید این مسئله را فراموش کنیم که این کنسول افسانه ای طی 11 سال به این فروش دست یافت؛ فروشی نه چندان آهسته اما قویاً پیوسته.
بنابراین آیا پلی استیشن 4 با شرایط فعلی بازار کنسول های بازی می تواند بیش از 155 میلیون واحد فروش داشته باشد؟ احتمالا خیر.
در تصویری ارائه شده توسط دنیل احمد به خوبی می توانیم ببینیم که حتی کنسول بازی Wii نینتندو از همه سخت افزارهای دیگر فروش قوی تری داشته. اما Wii در بهترین حالت فقط 5 سال عمر مفید داشت و پس از این مدت، افت فروش را تجربه کرد و در نهایت هم نتوانست بیشتر از 102 میلیون واحد بفروشد.
مسلما اگر Wii هم به اندازه پلی استیشن 2 پشتیبانی می شد و سخت افزار قدرتمندی داشت می توانست رکورد فروش را بزند. همین مسئله برای پلی استیشن 4 هم صادق است. 15 سال پیش سرعت پیشرفت تکنولوژی به اندازه امروز سریع نبود و کنسول ها به راحتی 7-8 سال عمر مفید داشتند اما حالا با وجود پردازنده های سریعی که هر سال قوی و قوی تر می شوند، کار برای کنسول های بازی سخت تر شده.
این ماجرا به قدری ملموس است که سونی پس از 3 سال تصمیم گرفت مدل قدرتمندتری از پلی استیشن 4 را به بازار ارائه دهد و لازم به اشاره نیست که مایکروسافت هم با اسکورپیو مسیری مشابه را پیش گرفته.
نکته قابل ذکر دیگر، قیمت خواهد بود. پلی استیشن 2 در سال 2006، همان سالی که پلی استیشن 3 از راه رسید، کاهش قیمتی اساسی را تجربه کرد و بهای آن به 129 دلار رسید. معماری ها، هزینه های تولید سخت افزار و بسیاری موارد دیگر سبب خواهند شد تا پلی استیشن 4 هیچگاه تا این حد ارزان نشود، مگر آنکه سونی تصمیم بگیرد با ضرری قابل توجه کنسول های خود را بفروشد).
با این حال، تعداد کاربران پلی استیشن 4 هر روز در حال گسترش است و اگرچه مایکروسافت از اعلام آمار فروش اکس باکس شرم دارد، ولی سونی به فروش کنسول خود افتخار می کند. هنوز بازی های بزرگ و قابل توجهی چون گاد آو وار، گرن توریزمو، آخرین بخش از سری داستان های آنچارتد، قسمت دوم The Last of Us و بسیاری بازی های دیگر مانده اند تا فروش پلی استیشن 4 را حداقل برای دو سال دیگر تضمین کنند.
پلی استیشن، ارزشمندترین دارایی سونی
کمتر کسی فکرش را می کرد، اما خب این مسئله حقیقت دارد و برند پلی استیشن در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری برای کمپانی سونی ارزشمند شده. در سال مالی 2015، سونی مجموعا 17.7 میلیون پلی استیشن 4 به بازار فرستاد، این رقم در سال بعدش به 20 میلیون رسید و گویا در سال پیش رو هم قرار است 18 میلیون واحد باشد.
اگرچه بخش موبایل سونی کمکی به حال شرکت نمی کند اما 14.73 میلیارد دلار درآمدی که پلی استیشن به ارمغان آورده، سونی را سر پا نگه داشته است. بخش موبایل هم سقوطی 32.7 درصدی نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته و درآمدش از 1128 میلیارد ین به 759 میلیارد ین رسیده.
با این حال، تمرکز روی موبایل های پرچمدار سبب شد تا ضرر 61.4 میلیارد یِنی سونی در سال 2016، به سود 10.2 میلیارد ینی (92 میلیون دلاری) تبدیل شود. اکسپریا X Performance با قیمت بالا و پیشرفت اندک نسبت به رقبا چندان به سود سونی عمل نکرد اما اکسپریا XZ Premium با نمایشگر 4K و دوربین عالی توانست ورق را برگرداند.
بخش دوربین سونی هم مثل همیشه یک ماشین پولساز خوب بوده. با این حال درآمد این بخش هم از 684 میلیارد ین به 580 میلیارد ین کاهش یافته. سود حاصل نیز از 22.1 میلیارد ین به 47.3 میلیارد ین رسیده. تجارت تلویزیون و سینمای سونی هم این بار ضرر ده بوده و 719 میلیون دلار از دست داده.
در مجموع، درآمد کل سونی 67.9 میلیارد دلار اعلام شده که نسبت به سال گذشته 6.2 درصد کمتر است. سود فعلی از همه این مبلغ اما فقط 2.6 میلیارد دلار بوده که تقریبا نیمی از این سود را برند پلی استیشن برای سونی به همراه آورده.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سونی یه زمانی چه غروری و ابهتی داشت...الان دیگه اسمش اون سنگینی گذشته رو نداره