ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تاکسیرانی، اولین اولویت کیف پول جدید الکترونیکی

مدیرگروه بانکداری الکترونیک پژوهشگاه پولی بانک مرکزی به اهمیت ایجاد پایانه‌های کارتخوان یا بارکدی در تاکسی‌ها در جهت جایگزینی پول نقد با کارت هوشمند سخن گفت که احتمالاً مشکل پول خرد در پرداخت تاکسی‌ها را ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۱:۰۰

مدیرگروه بانکداری الکترونیک پژوهشگاه پولی بانک مرکزی به اهمیت ایجاد پایانه‌های کارتخوان یا بارکدی در تاکسی‌ها در جهت جایگزینی پول نقد با کارت هوشمند سخن گفت که احتمالاً مشکل پول خرد در پرداخت تاکسی‌ها را حل خواهد نمود.

«نیما امیرشکاری» عقیده دارد پرداخت‌های انجام شده توسط کارت شهروندی درواقع پرداخت های کوچکی هستند که می توانند با نام و یا بدون نام مورد استفاده قرار گیرند. او پرداخت های مربوط به تاکسی‌ها، حمل و نقل، پارکینگ، کیوسک‌های روزنامه فروشی، فست فود و آبمیوه فروشی را از جمله استفاده های کارت مشترک شهروندی به شمار آورد.

«تاکسی رانی هیچ کشوری مانند ایران نیست»

امیرشکاری با اشاره به مساله قدیمی کشمکش بر سر کرایه تاکسی‌ها در کشور بیان کرد: «در هیچ جای دنیا ناوگان تاکسیرانی مانند ایران ارائه خدمت نمی‌کند، چرا که در همه جا تاکسی به صورت دربست خدمت رسانی می‌کند اما در ایران تاکسی‌ها مینی بوسی عمل کرده که از قضا همین حالت مینی‌بوسی این امکان را فراهم می‌کند تا مسئولان مربوطه با نصب دستگاه‌های کارت خوان یا نصب بارکدهایی برای پرداخت‌های موبایلی معضل پول خرد و یا اضافه دریافت تاکسیرانان را حل کنند.»

مهم ترین قابلیت کارت‌های هوشمند این است که در عین جایگزینی پول نقد به دلیل عدم نیاز به ورود رمز، امور روزانه را سرعت می بخشند.

هماهنگی تمام نهاد ها برای صدور کارت مشترک هوشمند ضروری است

این کارشناس حوزه بانکداری الکترونیکی صحبت‌های اخیر وزیر اطلاعات را مبنی بر لزوم هماهنگی دستگاه‌ها برای ارائه یک کارت مشترک هوشمند تایید نموده و خاطر نشان می کند که کارت‌های شهروندی همانند کارت ملی باید در همه جا قابل ارائه باشد، در نتیجه باید تمام نهاد‌ها با ایجاد هماهنگی اقدام به صدور یک کارت مشترک نموده چرا که نمی توان برای هر نهادی کارت جداگانه در نظر گرفت. البته به باور او تصور غلطی وجود دارد که صدور کارت‌های شهروندی بسیار درآمدزا است، در حالی که اینگونه نیست و صدور این کارت‌ها بیشتر به منظور کاهش هزینه‌های عمومی و سهولت بیشتر ارائه خدمات شهری به شهروندان است.

امیرشکاری ایراد اصلی عملی نشدن برنامه های قدیمی را عدم هماهنگی و تمامیت خواهی سازمان‌ها می داند چرا که در حوزه صدور کارت‌های شهروندی هیچ منع قانونی وجود ندارد.

همانطور که می دانید این اولین بار نیست که کارت‌های هوشمند شهروندی بر سر زبان ها می افتد، پاییز سال ۹۳  مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از اجرایی شدن این طرح در ابتدای سال ۹۴ خبر داد که این طرح عملی نشده و به سال بعد موکول شد. چندی بعد رسانه‌ها انجام طرح آزمایشی رابطی برای پرداخت تاکسی ها در تهران، شیراز و تبریز را مطرح نمودند که این طرح ها نیز به دلایل نامعلومی به اجرا در نیامد!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • روزبه
    روزبه | ۲۸ شهریور ۱۳۹۶

    چه "اولین اولویت هایی " که گفتن و هیچکدومو ندیدیم

  • pine
    pine | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶

    وای چقدر خندیدم.تمام سازمان و ارگانها کارت مشترک بدن؟ااینجا تمام سازمانها و ارگانها فک کردن ارث پدرشونه با هم سر جنگ دارن. تو سر و کله هم میزنن تا بیشتر بخورن

  • MohamadReza
    MohamadReza | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶

    این پرداخت با NFC موبایل هیچ‌وقت تو ایران باب نشد در حالی که هم راحت تره و هم دردسر های کارت رو نداره

  • masoud_gh
    masoud_gh | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶

    "برای صدور کارت مشترک هوشمند ضروری است

    این کارشناس حوزه بانکداری الکترونیکی صحبت‌های اخیر وزیر اطلاعات را مبنی بر لزوم ....."
    این قسمت مقاله جالب بود و بالاخره یه جورایی ثابت میکنه که تمام این الکترونیکی سازی در ظاهر به اسم راحتی مردم و پیشرفت و تسریع در انجام امور هستش ولی در اصل قراره برای جاسوسی راحتر و سریعنر از مردم استفاده بشه و اگر کارت ملی جایگزین اینها بشه یعنی هم حساب بانکیت رو دارن هم جایگزین دفترچه بیمه میشه و پرونده پزشکیت رو دارن و با پرداختهایی که از این کارت انجام میشه هم گردش مالیت رو دارن و هم میتونن در لحظه پیدات کنن انقدر هم الان تو سطح شهرها دوربین مدار بسته هست که سه سوت پیدات کنن چون دیگه الان بیشتر مغازه ها باید به اجبار دوربین مدار بسته داشته باشند .اونوقت آقایون دم از حقوق شهروندی میزنن و آمریکا رو بابت جاسوسی از شهرونداش مسخره میکنن و یا انگلیس رو که تو سطح لندن هزاران دوربین مدار بسته نصب کرده.

    • δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی)
      δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی) | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶

      داداش همه دولتا کم یا زیاد جاسوسی شهرونداشونو میکنن ولی این دلیل نمیشه سیم کارت نخری یا جی‌پی‌استو روشن نکنی!!!!
      #توهم_توطئه

    • mohammad
      mohammad | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶

      تو امریکا هم همین شکله

  • Kiyarash Alinasab
    Kiyarash Alinasab | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶

    PhonePay خیلی خوبه. من که الان استفاده میکنم ازش و کلی راضی هستم

مطالب پیشنهادی