قرار گرفتن همه خدمات شهری در یک کارت هوشمند چه فوایدی دارد؟
سرویسها و خدمات مختلف گوناگونی وجود دارد که شهروندان از آنها استفاده میکنند. عموما اکثر این خدمات به علت الکترونیکی شدن آن مستلزم داشتن یک کارت هوشمند همراه هستند: کارت عابر بانک، کارت مترو، کارت ...
سرویسها و خدمات مختلف گوناگونی وجود دارد که شهروندان از آنها استفاده میکنند. عموما اکثر این خدمات به علت الکترونیکی شدن آن مستلزم داشتن یک کارت هوشمند همراه هستند: کارت عابر بانک، کارت مترو، کارت اتوبوس، کارت تلفن، کارت منزلت، کارت پارک الکترونیکی و... تنها چند مورد از این مثالهاست. اما آیا تا به حال به تجمیع همه این خدمات در یک کارت واحد فکر کردهاید؟
ضرورت گسترش استفاده از کارتهای شهروندی منجر میشود تا انواع خدمات شهری سریعتر و حتی بدون وارد کردن رمز پرداخت صورت گیرد. «ایمان اسلامیان»، کارشناس بانکداری الکترونیکی، در گفتگوی خود با ایسنا درباره کارتهای چند منظوره شهروندی و اهمیت آنها توضیحات بیشتری داده است:
استفاده از کارتهای شهروندی هم برای شهرداریها به دلیل ایجاد پشتوانهای برای سرمایه گذاریهای جاری و هم برای شهروندان به دلیل استفاده راحتتر از خدمات بدون نیاز به حمل پول نقد مفید فایده است.
محدوده استفاده از کارتهای شهروندی در دنیا، خدمات متنوعی را شامل میشود. اما به دلیل نظام معیوب کارکردی پرداخت در ایران و همچنین عدم همکاری سازمانها و بانکها شاهد افزایش کارتهای در دست مردم نسبت به سرانه بینالمللی هستیم. اینطور به نظر میرسد که در عمل اتفاق نظری بین نهادها و شرکتهای مختلف صادرکننده کارتها وجود ندارد.سه نوع کارت اعتباری، نقدی و پیش پرداختی وجود دارد که کارت شهروندی در دسته اعتباری قرار میگیرد.
پیش از این بانک مرکزی سعی در اجرای طرحی مشابه با نام طرح «سپاس» را داشت اما بنا به دلایلی فعلا ایده کارتهای هوشمند را به تاخیر انداخته است که از نظر اسلامیان دلیل آن سیاستهای بانک مرکزی است. وی میگوید: «بانک مرکزی به لحاظ مالی یکسری ملاحظات در مورد خلق پول دارد که معتقد است اگر کارتهای شهروندی از حالت قابل پرداخت به حالت خلق پول نزدیک شود، آن موقع نمی تواند سیاستگذاریهای مالی را کنترل کند.»حتی مسایل درمانی هم میتواند وارد حوزه فعالیت کارت شهروندی بشود
چندی پیش وزیر ارتباطات دولت دوازدهم از قابلیت تجمیع شدن کارت ملی هوشمند با سایر نهادها خبر داده بود. مسالهای که به گفته کارشناسان در استاندارد بینالمللی بهگونه دیگری تعریف شده است. چرا که عموما کارتهای هویتی افراد، مختص احراز هویت و مسائل و الزامات حاکمیتی و امنیتی است و کارتهای پرداخت مساله جداگانهای دارد.
کارتهای هوشمند شهروندی امکان پرداخت کلیه خدمات شهری مثل سینما، حملونقل و مراکز تفریحی و... را به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به پرداخت پول نقد فراهم میآورند که در سرعت و هزینهها موجب صرفه جویی میشود و گسترش کارکرد آنها یقینا به سود مردم و جلوگیری از اتلاف وقت شهروندان خواهد بود.کارتهای هوشمند شهروندی همچنین قابلیت حفظ پول در سخت افزار را دارند
قابل توجه است که امکانات زیرساختی این مساله در سطح کشور هنوز کاملا برقرار نشده است. شاید بتوان گفت که پایتخت کشور ظرفیت پذیرش اینگونه کارتها را داشته باشد ولی در بسیاری از شهرهای ایران نیاز به توسعه زیرساخت برای استفاده جامع از کارت شهروندی حس میشود که بنا به گفته اسلامیان این اقدمات هزینهبر و وقتگیر است. در نتیجه به نظر نمیرسد که توان اجرایی چنین طرحی حداقل در سطح کشوری به زودی محقق شود و باید چند وقتی برای رسیدن به این مرحله صبر پیشه کرد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آره میتونه ی نون دوونی جدید باشه ، کم میچاپن ، دنبال سولاخای جدیدن
بدبختی اینجا گمم بشه