دو کیلومتر افزایش سرعت چه تاثیری بر پایداری خودرو دارد؟ [تماشا کنید]
تست گوزن یا “Moose Test” یکی از مانورهایی است که برای ارزیابی میزان فرمان پذیری و پایداری خودرو در تغییر مسیرهای ناگهانی کاربرد دارد. این تست توسط سوئدی ها ابداع شده و همانطور که از ...
تست گوزن یا “Moose Test” یکی از مانورهایی است که برای ارزیابی میزان فرمان پذیری و پایداری خودرو در تغییر مسیرهای ناگهانی کاربرد دارد. این تست توسط سوئدی ها ابداع شده و همانطور که از نام آن می توان حدس زد، ورود ناگهانی حیوانی مثل گوزن و واکنش سریع راننده برای جلوگیری از برخورد در آن شبیه سازی می شود.
اگر چه بیشتر خودروها با سربلندی این تست را پشت سر می گذارند، اما تاکنون مدل هایی هم بوده اند که با عملکرد ضعیف خود جنجال های زیادی به پا کرده اند.
یکی از خودروهایی که در این تست بسیار ضعیف ظاهر شد، نسل کنونی هایلوکس بود که البته با اقدام به موقع تویوتا و ایجاد تغییرات در سیستم کنترل پایداری الکترونیکی وضعیت آن بهبود یافت.
اما بی تردید جنجالی ترین حادثه تست گوزن به مرسدس بنز A کلاس مربوط می شود، این خودروی کوچک و لوکس آلمانی در حین آزمایش در سال 1997 واژگون شده و حواشی زیادی ایجاد کرد.
برگزار کنندگان تست، پایداری خودروها را از سرعت های پایین آغاز می کنند و تا زمانی که خودرو از کنترل خارج گردد، سرعت حرکت را افزایش می دهند. اکثر خودروها معمولا بین 70 الی 80 کیلومتر در ساعت، پایداری و کنترل خود را از دست می دهند.
برای مثال تسلا مدل X با وزن حدود 2.5 تنی در سرعت 70 کیلومتر در ساعت با یکی از موانع مخروطی برخورد کرد.
طبیعتا خودروهای اسپرت با توجه به برخی فاکتورها باید عملکرد بهتری در تست گوزن داشته باشند. اخیرا مرسدس AMG GT C در این تست مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج آن منتشر شده است.
این خودروی اسپرت آلمانی تا سرعت 78 کیلومتر در ساعت کاملا پایدار و تحت کنترل بوده و توانست به خوبی بین مخروطی ها حرکت کند. اما با افزایش سرعت به 80 کیلومتر در ساعت رودستر آلمانی با کم فرمانی شدید مواجه شده و نتوانست به مسیر باز گردد.
برگزار کنندگان تست دلیل این اتفاق را به شرایط نه چندان خوب تایرهای جلو نسبت داده اند.
البته مساله عجیب اینکه رنگ خودرویی که در تست شرکت کرده و خودرویی که تایرهای معیوب آن در کلیپ مربوطه نمایش داده می شوند، با هم متفاوت است!
به هر حال می توان از این تست نتیجه گرفت که فقط 2 کیلومتر سرعت بیشتر تا چه حد می تواند در میزان پایداری یا تغییر رفتارهای یک اتومبیل موثر باشد. بنابراین رعایت سرعت مطمئنه هنگام رانندگی یکی از اصول بسیار مهم بوده و نقشی اساسی در عبور و مرور امن و کاهش سوانح جاده ای دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بازم خوب رفت