مؤسس و رئیس هیئت مدیره TSMC به زودی بازنشسته می شود
«موریس چانگ» مؤسس و رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی نیمه هادی تایوان (TSMC) به زودی بازنشسته می شود و سکان هدایت بزرگ ترین سازنده چیپست های موبایل در جهان با ارزش بازار 185 میلیارد دلار ...
«موریس چانگ» مؤسس و رئیس هیئت مدیره شرکت تولیدی نیمه هادی تایوان (TSMC) به زودی بازنشسته می شود و سکان هدایت بزرگ ترین سازنده چیپست های موبایل در جهان با ارزش بازار 185 میلیارد دلار را به جانشین خود می سپارد.
چانگ، پدر صنعت چیپ تایوان لقب گرفته است
چانگ که اکنون 86 ساله است، به عنوان پدر صنعت چیپ تایوان شناخته می شود. «مارک لیو» که از سال 2013 همراه با «سی. سی. وِی» در نقش مدیر عامل این شرکت حاضر بوده به عنوان جانشین چانگ معرفی شده و «وِی» در سمت مدیر عامل TSMC ابقا خواهد شد.
این نقل و انتقال در دوران حساسی از حیات TSMC صورت می گیرد. آنها با رشد تقاضای فوق العاده برای چیپست های موبایل روبرو هستند و می خواهند مشتریان جدیدی را برای خودشان دست و پا کنند، ضمن اینکه به حوزه های نوظهوری همچون هوش مصنوعی و رانندگی خودکار نیز وارد شوند.
از طرفی، سامسونگ الکترونیکس که بزرگ ترین سازنده چیپ حافظه در دنیا به شمار می رود، همواره به عنوان رقیب اصلی آنها مطرح بوده است. سامسونگ تصمیم دارد طی پنج سال آینده با جذب مشتریان بالقوه، ارزش قراردادهای تولید چیپ خود را تا سه برابر افزایش دهد.
چانگ دلیل بازنشستگی خود را مسائل شخصی و خانوادگی عنوان کرد و گفت دیگر در هیئت مدیره این شرکت و تصمیم گیری های رده بالا نقشی نخواهد داشت. او در سال 1987 شرکت TSMC را با سرمایه اولیه 45 میلیون دلاری بنیان نهاد و مسئولیت تولید چیپ را برای شرکت های طراح که خودشان کارخانه نداشتند، بر عهده گرفت.
از زمان تأسیس تاکنون، TSMC رشد قابل توجهی را تجربه کرده و 56 درصد از این بازار بزرگ و پر سود را در اختیار گرفته است. درآمد این کمپانی در سال 2016 برابر با 30 میلیارد دلار گزارش شده. تحلیلگران می گویند تغییرات مدیریتی تأثیری در شیوه کسب و کار TSMC نخواهد داشت.
ارزش سهام TSMC در سال جاری 22 درصد افزایش داشته است
گفتنیست قبل از اعلام بازنشستگی چانگ، سهام این شرکت با افزایش 1.85 درصدی نسبت به روز قبل بسته شد. ارزش سهام این کمپانی در سال جاری تا به امروز 22 درصد افزایش داشته و به همین دلیل، TSMC بر اساس شاخص جهانی صنایع نیمه هادی تامسون-رویترز به عنوان ارزشمند ترین شرکت، بالاتر از رقبایی همچون اینتل و انویدیا قرار گرفته است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.