بازار داغ دلالی؛ رکورد داران اختلاف قیمت خرید و فروش در بازار خودرو
نبود نظارت در بازار خودرو باعث شده شاهد افزایش اختلاف قیمت میان نرخ کارخانه و بازار برخی خودروها باشیم، به طوری که در مورد پژو 207 دنده اتوماتیک می توان به اختلاف قیمت 8 میلیون ...
نبود نظارت در بازار خودرو باعث شده شاهد افزایش اختلاف قیمت میان نرخ کارخانه و بازار برخی خودروها باشیم، به طوری که در مورد پژو 207 دنده اتوماتیک می توان به اختلاف قیمت 8 میلیون تومانی اشاره کرد.
در حال حاضر قیمت کارخانهای این خودرو 47 میلیون تومان است اما اعمال برخی روش ها در فروش و عرضه خودرو باعث شده تا قیمت این محصول در بازار به 54 میلیون تومان برسد و در نتیجه شاهد حاشیه بازار 7 میلیون تومانی برای این خودرو هستیم.
در مورد رنو ساندرو دنده ای نیز باید به قیمت 43 میلیون و 800 هزار تومانی این خودرو در کارخانه اشاره کرد، اما قیمت آن در بازار به 48 میلیون تومان نیز رسیده است که اختلاف 4 میلیون و 200 هزار تومانی را بین قیمت کارخانه و بازار ساندرو دنده ای نشان می دهد.
قیمت کارخانه ای ساندرو دنده اتوماتیک نیز 49 میلیون و 900 هزار تومان است، اما این خودرو در بازار 4 میلیون و 100 هزار تومان گران تر از قیمت کارخانه یعنی به قیمت 54 میلیون تومان خرید و فروش می شود.
قیمت رنو ساندرو استپ وی نیز در کارخانه 55 میلیون تومان و در بازار 63 میلیون تومان است که تفاوت 8 میلیون تومانی را نشان می دهد.
در بررسی بازار خودرو می توان به اختلاف قیمت کارخانه ای سمند سورن توربوشارژ اشاره کنیم به طوری که این محصول در کارخانه با قیمت 39 میلیون تومان و در بازار 42 میلیون تومان عرضه می شود که نشان دهنده اختلاف 3 میلیون تومانی بین قیمت کارخانه ای و بازار این خودرو است.
قیمت دنا پلاس دنده ای در کارخانه 48 میلیون تومان و در بازار 53 میلیون تومان است که شاهد اختلاف 5 میلیون تومانی در این زمینه هستیم.
در مورد پژو 2008 نیز باید به خرید و فروش این خودرو با قیمت 121 تا 125 میلیون تومان در بازار اشاره کنیم، در حالی که قیمت اعلام شده برای این خودرو از سوی ایرانخودرو 99 میلیون و 900 هزار تومان بوده است. در نتیجه اختلاف قیمت کارخانهای و بازار این خودرو به 25 میلیون تومان رسیده است.سایپا 111 مدل SE نیز در بازار حدود 3 میلیون تومان گرانتر از قیمت کارخانه خرید و فروش میشود، به طوری که نرخ کارخانهای این خودرو 21.5 میلیون تومان و نرخ بازار آن 24 میلیون تومان است. سایپا اخیراً از توقف تولید این خودرو در سایت سایپای کاشان خبر داد که همین مسئله باعث تقویت قیمت این خودرو در بازار شده است.
در حالی شاهد اختلاف قیمت کارخانهای و بازار برخی خودروهای داخلی هستیم که نظارت بر بازار و جلوگیری از ایجاد حاشیه قیمتی از جمله وظایف سازمان حمایت و شورای رقابت است و اصولاً شورای رقابت با این شرط که خودروسازان بازار محصولاتشان را مدیریت کنند و از ایجاد حاشیه در بازار جلوگیری کنند، با افزایش قیمت خودروها موافقت کرده است.
در این وضعیت شورای رقابت و سازمان حمایت باید به وظیفه نظارتی خود عمل کنند و مانع از ایجاد حاشیه قیمتی در بازار خودرو شوند.
با این حال واکنش رضا شیوا، رئیس شورای رقابت به این وضعیت تنها بیان این جمله بوده است" افزایش 7میلیونی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار طبیعی نیست، ز درب کارخانه تا بازار مصرف، افزایش 400هزار تومانی قیمت خودرو طبیعی است اما افزایش هفت میلیون تومانی برخی خودروها مثل رنو ساندرو در چارچوب مقررات و دستورالعمل تنظیمی ما نیست. فقط در مورد خودروهای زیر 45 میلیون تومان اجازه ورود داریم."
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
نبود نظارت؟ اتفاقا خوبم حواسشون هست و از این حرج و مرج نون میخورن.
یکی نبوده بگه خب ساندرو دنده ای که زیر ۴۵ میلیونه ورود کنید ببینیم چه طور میخواید مشکل حل کنید
ما مشکل مدیریت داریم کاش جای حرف های گنده گنده مسولین میرفتن مدیر های درجه یک میگرفتند ماکه پول به مربی خارجی میدیم به مدیریت خارجی هم پول بدیم چی میشه
واقعیت این گاهی فکر میکنم اگه ما مستعمره یه کشور دیگه بودیم انقدر عقب مونده نبودیم که با بلغور کردن شعار استقلال عقب موندیم
به امید نابودی جفتشون هم ماشین سازای آشغالمون هم دلال های مفت خور
همین دلال ها باعث میشن خودروساز ها دستشون باز باشه برای قیمت گذاری