بررسی اپ کارجو+؛ راهکاری برای شناخت مهارت های فردی و استخدام در شغل مناسب
وقتی از معضلی به نام «بیکاری» و پیامدهایش حرف می زنیم، تقریبا همه انگشت اتهام را به سوی دولت و سیاست های ناکارآمدش در حوزه اشتغال زایی می گیرند. اما بیایید به این معضل از ...
وقتی از معضلی به نام «بیکاری» و پیامدهایش حرف می زنیم، تقریبا همه انگشت اتهام را به سوی دولت و سیاست های ناکارآمدش در حوزه اشتغال زایی می گیرند. اما بیایید به این معضل از زوایای دیگر هم نگاه کنیم: آیا تمام افراد جویای کار، از تمام مهارت های خود شناخت کافی دارند؟ آیا حتی یک درصد هم نمی توان گفت که شناخت کم از توانمندی های فردی و تحصیل در رشته اشتباهی در بیکاری امروز این افراد مؤثر بوده؟
درصد قابل توجهی از استخدام های موفق هیچ ارتباطی به رشته تحصیلی کارجویان ندارند
حقیقت این است که درصد قابل توجهی از استخدام های موفق این روزها هیچ ارتباطی به رشته تحصیلی کارجویان ندارند. موفقیت یک استخدام بیشتر از تحصیلات مربوط به استعدادها، توانمندی ها، تجربیات و ویژگی هایی است که شاید کارجویان آنها را جدی نگرفته یا هیچ گاه امکانی برای ارزیابی آن ها نداشته اند. بنابراین یکی از راهکارهای گرفتار نشدن به معضل بیکاری می تواند توجه به همین ویژگی ها باشد.
اپلیکیشن کارجو+ که امروز معرفی می کنیم برای همین هدف طراحی شده؛ آمده تا شما را به شناختی عمیق در مورد خودتان برساند که پیش از جستجوی کار اول به شناخت کافی در مورد خودتان برسید و آن گاه جستجوی شغل دلخواه تان را آغاز کنید.
کارجو پلاس برای رساندن شما به این شناخت عمیق، از تست های معتبر روان شناسی استفاده می کند و اولین کاری که بعد از نصب اپ انجام می دهید هم شرکت در همین تست هاست. بعد از آن اپلیکیشن بسته به نتایجی که می گیرید، به شما خصوصیاتی تحت عنوان «شایستگی» را اعطا کرده و برای انتخاب شغل مناسب هدایت تان می کند.
کارجو پلاس برای رساندن شما به شناخت عمیق از خود، از تست های معتبر روان شناسی کمک می گیرد
از نظر علمی ثابت شده که نتایج این تست ها می توانند معرف «مهارت های نرم» شما باشند؛ خصوصیاتی که به عقیده روان شناسان می توانند باعث تقویت تعاملات فردی و موفقیت شخصی، تحصیلی و شغلی شما بشوند و بنابراین شناخت و به کارگیری آن ها در مسیر درست اهمیت زیادی دارد. آزمون های کارجوپلاس در حال حاضر شامل تست سرعت پردازش اطلاعات، تست شخصیت شناسی NEO، تست MBTI و تست اثر استروپ می شوند که هر کدام وظیفه سنجش مهارت های نرم خاصی را به عهده دارند.
مثلا با تکمیل تست MBTI می توانید بفهمید که در کدام دسته از تیپ های شخصیتی قرار می گیرید و بسته به این موضوع در کدام مشاغل موفق تر خواهید بود.
اما هدف از تست های اثر استروپ و سرعت پردازش اطلاعات، بیشتر شناخت توانمندی های ذهنی است تا شخصیتی. این تست ها که به شکل بازی طراحی شده اند، سرعت شما در تصمیم گیری ها و پردازش اطلاعات تصویری را می سنجند و هر چه امتیاز بالاتری در آن ها کسب کنید یعنی از توانایی بالاتری در این مهارت ها برخوردار هستید.
خوشبختانه کارجو پلاس در مورد نتایجی که از تست ها می گیرید، تحلیل های کامل و اصولی روان شناسانه ارائه کرده و حتی شرایطی به وجود آورده که بتوانید این نتایج را با دیگران هم مقایسه کنید.
مقایسه گزینه خوبیست تا بفهمید که در کدام مهارت های ذهنی نسبت به بقیه افراد برتری دارید و روی چه نقاط ضعفی باید توجه بیشتری داشته باشید. ضمن این که همین گزینه یک حالت رقابتی را هم در اپلیکیشن به وجود آورده تا کارجویان برای کسب «شایستگی» های بیشتر از سوی اپ تلاش بیشتری به خرج دهند.
پروفایل کاربری کارجو پلاس می تواند رزومه حرفه ای شما باشد
البته اینجا مشکلی وجود دارد، آن هم این که کارجوپلاس اپلیکیشن نوپایی به حساب می آید و هنوز تست هایش برای محک زدن تمام شایستگی های افراد تنوع کافی را ندارند. همین هم باعث شده که بیشتر کاربران کارجوپلاس شایستگی های تقریبا یکسانی داشته و عملا هیچ مزیت رقابتی ای نسبت به هم نداشته باشند.
ولی تصور می کنیم که با اضافه شدن تست های جدید هم موضوع رقابت بین کاربران صورت جدی تری به خود می گیرد و هم شایستگی ها بهتر از هم تفکیک می شوند. اما با تمام این اوصاف، شاید بپرسید که این تست ها و رقابت های کارجو پلاس در نهایت چه هدفی را دنبال می کنند؟
همانطور که در مقدمه گفتیم، کارجوپلاس به غیر از وسیله ای برای کشف استعدادهای فردی جایی برای یافتن شغل هم هست. تیم کارجوپلاس از طراحی این اپ دو هدف را دنبال می کرده که یکی هدایت کارجویان به سوی شغل مناسب بوده و دیگری ایجاد بستری برای «کارفرمایان» که بتوانند به افراد مستعد جهت استخدام دسترسی داشته باشند.
برای همین پروفایل کاربری در کارجو پلاس به شکل و شمایل یک رزومه طراحی شده؛ جایی که راه های ارتباطی، سوابق کاری و تحصیلی و مهارت های فردی تان را می نویسید و اپلیکیشن با اضافه کردن «شایستگی ها» که از نتایج تست های خودشناسی بدست آمده آن را تکمیل می کند.
با تست MBTI می فهمید که در کدام دسته از تیپ های شخصیتی قرار گرفته و در کدام مشاغل موفق تر هستید
در واقع با چیزی شبیه به لینکدین مواجه هستید که هم در حکم رزومه شماست و هم کارفرمایان می توانند در آن به دنبالتان بگردند. در ظاهر عالی به نظر می رسد، اما مشکل اینجاست که امکانات اپلیکیشن برای کارفرما با امکانات در نظر گرفته شده برای کارجویان برابری نمی کند.
کارجوپلاس فعلا هیچ گزینه ای برای جستجو در میان کارجویان ندارد، و همین موضوع باعث شده که مقایسه بین کاربران در آن به جای آن که به برگ برنده ای برای استخدام آن ها تبدیل شود، فقط برای یک اطلاع رسانی ساده به خود کارجو کاربرد داشته باشد. در واقع اگر خودتان را جای یک کارفرما بگذارید، هیچ ابزاری در دست ندارید که بتوانید به جستجوی کارمند مناسب گشته و بهترین آن ها را برای مصاحبه برگزینید.
اما تصور می کنیم که اضافه شدن یک سیستم جستجو که بتواند کاربران را با فیلترهایی مثل امتیاز، شایستگی ها، مهارت های فردی و رشته تحصیلی برای کارفرما تفکیک کند می تواند اوضاع را تا حد زیادی بهبود ببخشد.
در انتها و برای جمع بندی صحبت ها، باید بگوییم که کارجوپلاس در انجام وظیفه اصلی خود که همان آشنا کردن کارجویان با مهارت های شخصی شان است، فوق العاده مفید و کاربردی ظاهر می شود. تیم کارجوپلاس با طراحی این اپ در راستای حل معضلی قدم گذاشته که توسعه دهندگان ایرانی دیگر تا حالا به آن بی توجه بوده اند، و آن هم این که چقدر «شناخت از خود» می تواند در آینده شغلی افراد نقش مهم و تأثیرگذاری داشته باشد.
با این وجود، کارجو پلاس هنوز اول راه است و فرصت زیادی دارد که با به روز رسانی های مستمر، امکاناتش را تکمیل کند. امیدواریم که با رفع محدودیت های فعلی و اضافه شدن تست های بیشتر به اپلیکیشن، هم امکان مقایسه در آن هدفمندتر شده و هم شرایط به گونه ای فراهم شود که کارجویان و کارفرمایان بتوانند ارتباط مؤثرتری را با هم در این بستر تجربه کنند.
اپلیکیشن کارجو پلاس را می توانید همین حالا و به رایگان از کافه بازار دانلود کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مشکل کار در ایران، پارتی بازی، زد و بند، عدم شایستگی محوری، اصرار به معیار های دینی و مانند اینهاست
سلام در مورد کاریکس هم بگین