رقابت ISP ها بر سر تعرفههای جدید اینترنت نامحدود
اصلاح تعرفه اینترنت ثابت و عرضه اینترنت نامحدود بعد از روی کار آمدن دولت جدید توسط وزیر ارتباطات از نخستین وعدهها به کاربران بود. چندی پیش تعرفههای جدید و اصلاح شده از سوی وزارت ارتباطات ...
اصلاح تعرفه اینترنت ثابت و عرضه اینترنت نامحدود بعد از روی کار آمدن دولت جدید توسط وزیر ارتباطات از نخستین وعدهها به کاربران بود. چندی پیش تعرفههای جدید و اصلاح شده از سوی وزارت ارتباطات اعلام و معلوم شد که رقابت اصلی به خود شرکتهای ارائهدهنده اینترنت واگذار شده است تا خودشان سقف حجم مصرفی هر کاربر را در ماه مشخص و تعیین کنند. این ISPها نیز به مرور قیمتهای جدید خود را اعلام کردند؛ قیمتهایی که واکنش مثبت و منفی کاربران را در پی داشته است.
«محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات کشورمان بعد از ارائه جدول قیمتهای جدید برخی ISPها تاکید کرده که این قیمتها در وزارتخانه مورد بررسی قرار خواهند گرفت و مواردی که با اصل کمیسیون 266 سازمان رگولاتوری منافات داشته باشد و به طور کل در آن حق و حقوق مصرفکننده به درستی رعایت نشده باشد، مردود اعلام خواهند شد. در اصل کمیسیون یاد شده آمده است که: «آستانه استفاده منصفانه ترافیک داخل حداقل 2 برابر آستانه استفاده منصفانه ترافیک بین الملل باید باشد.»ترافیک داخلی نصف ترافیک بینالمللی محاسبه خواهد شد.
در تازهترین جلسه وزارتخانه نیز بر این مسئله تاکید شد و همچنین بنا به گفته وزیر ارتباطات بنا شد که میزان سرعت مشترکین پس از رسیدن به سقف مصرف منصفانه برای همه سرویسها یکسان نباشد و سقف سرعتهای جدید در هفته جاری مجددا به کمیسیون تنظیم مقررات برای تصویب پیشنهاد گردد. همچنین بنا به دستور وزارتخانه تمامی ISPها تا روز 12 آذرماه سال جاری باید تعرفههای جدید خود را مشخص سازند.طبق ابلاغیه وزارتخانه، مخابرات موظف است که جابجایی مشترکی از یک شرکت به شرکت دیگر را در فرایندی سریع و یک روزه انجام دهد
به روز رسانی در ساعت ۱۵:۴۵: دقایقی پیش تعرفههای جدید شاتل با تغییرات بسیار از سوی این شرکت اعلام شد که جدول آن را در پایین مشاهده میکنید:
این بدین معناست که در قیمتهای جدید، ترافیک داخلی، باید نصف ترافیک بینالملل لحاظ شود. موضوعی که در برخی قیمتهای جدید ارائه شده لحاظ نشده بود و کاربران به آن اعتراض داشتند.
از دیگر اعتراض برخی کاربران این بود که در قیمتهای جدید فکری به حال کاربران کممصرف نشده و با بالا رفتن حجمها، عملا هزینه تمام شده کاربر صرف مقدار حجم میشود و نه سرعت.
از آنسو کاربران پرمصرف نیز از حذف شدن طرحهای شبانه به معنای واقعی نامحدود از سیستم نرخگذاری و سرویسهای برخی شرکتها گله داشتند. بسیاری از این کاربران معتقدند که اینترنت فعلی ارائه شده فقط اسم نامحدود را یدک میکشد و ماهیت آن را به همراه ندارد، اعتقادی که البته از نظر وزیر ارتباطات اشتباه است و ارائه مدل اینترنت نامحدود در بسیاری از کشورها را مثل طرحهای جدید وزارتخانه توصیف میکند.طرحهای اینترنت شبانه و ساعتی با تعرفههای جدید به احتمال زیاد حذف میشوند
مسئلهای که در این بین وجود دارد اینست که بسیاری از کاربران معتقدند که برخی از ISPها چنین طرحهایی را پیش از اعلام وزارتخانه در دستور کار خود داشتند. این مسئله صرفا باعث شده تا سرویس نامحدود همگانی شده و همچنین میزان حجم منصفانه کمی بالا برود و قیمت خرید حجم اضافه کاهش بیابد.
در همین رابطه «مهشید منجذبی»، سرگروه امور حقوقی و تنظیمات مقررات شاتل، از عدم شفافیت مصوبه قانونگذار میگوید که منجر به منحل شدن طرحهای ارائه شده از سوی این سازمان شده است. البته به گفته او، این مسئله موقتی بوده و به زودی تعرفههای جدید اعلام خواهد شد.
سرگروه امور حقوقی و تنظیمات مقررات شاتل به دیجیاتو میگوید:
«هیئت مدیره در حال حاضر با توجه به مصوبه سازمان رگولاتوری و مسائل ابهامدار در آن، در حال چک کردن و رفع این ابهامات به منظور قیمتگذاری صحیح و درست برای سرویسهای این سازمان است. موضوعی که هرچه سریعتر باید انجام شود و به زودی نتایج آن به همراه جدول قیمتها و تعرفههای جدید اعلام خواهد شد.»
منجذبی همچنین درباره حذف مصرف شبانه در تعرفههای جدید به دیجیاتو میگوید: «در حال حاضر در مصوبه سازمان هیچ تعریفی برای ترافیک حجمی اینترنت ساعتدار ارائه نشده اما ممکن است در طی همین جلسات و شفافسازیها، ابلاغهایی از سوی سازمان به ما بشود که شاید دست ما را برای عرضه اینترنت شبانه نیز باز بگذارند.» وی در نهایت اجرای طرح جدید را به نفع مصرفکننده میداند.
از نظر کارشناسان کاربران خانگی مصرفی بین 50 تا 150 گیگابایت در ماه را دارند
«حسن فرهاد»، مدیر مارکتینگ هایوب نیز با وی هم عقیده است و باور دارد که در نهایت طرح به نفع مصرف کننده خواهد بود و البته اشاره میکند که این موفقیت را باید در ادامه راه این طرح جستجو کرد، چرا که بحث رقابت بین ISPها از سوی وزارتخانه باز شده و این شرکتها هستند که بازیگران اصلی این طرح شدهاند:
«تعرفههای هایوب به احتمال بسیار زیاد همین تعرفههای اعلام شده باقی خواهد ماند و اختیاری که از سوی ما برای کاربران در نوع مصرف حجم در نظر گرفته شد، برای اینست که خود کاربر تصمیم بگیرد حجم خود را در ترافیک بینالمللی مصرف کند و یا داخلی و اجباری برای او پیش نیاید.» وی حجمهای اعلام شده را مناسب برای کاربران خانگی میداند که مصرفی بین 50 تا 150 گیگابایت در ماه را دارند و مصارف بالاتر را عموما برای شرکتها معرفی میکند.
در تعرفههای جدید همانطور که اشاره شد رقابت اصلی به خود شرکتهای ISP واگذار شده و هر یک با توجه به قوانین نوشته شده در مصوبه 266، حد و اختیاراتی برای عرضه سرویسهای خود دارند. این مسئله کاربران را به سمت شرکتی با تعرفههای بهتر میکشاند در نتیجه تکاپوی این شرکتها برای ارائه نرخها و حجمهای بهتر را پدید میآورد که در نهایت به نفع مصرفکننده خواهد بود، هرچند تمامی این مسائل با رویای اینترنت نامحدود واقعی فاصله زیادی دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ادم شک میکنه که ایا افرادی که این طرح هارو برای کاهش قیمت اینترنت ارائه کردن خودشون تا به حال از اینترنت استفاده کردن یا خیر . یه نکته ای که کسی بهش توجه نمیکنه اینه که حجم FUP شامل اپلود و دانلود با هم هست که عملا یک پنجم حجم بابت اپلود مصرف میشه. از طرف دیگه نصف حجم ذکر شده، مربوط به اینترنت بین الملل میشه . اینترت داخلی یه شوخیه مسخرس. اخه کی میخواد 25 گیگ از سایت اپارات و دیجی کالا و سایت چندتا بانک استفاده کنه. در واقع الان اینترنت حجمی رو با حجم و سرعت کمتر و قیمت تمام شده گرانتر ،ارائه شده که برچسب نامحدود بهش زدن . گفته شده اینترنت کاربر بعد از استفاده کل حجم مصرف منصفانه به 128 kb/s میرسه که معادل سرعت 16 کیلو بایت بر ثانیه. تو قرن 21 باید سرعت dial up رو داشته باشیم. من به شخصه ترجیح میدم اینترنت نداشته باشم تا اینترنت 16KB/s رو به اسم اینترنت نامحدود داشته باشم. مسوولین باید بدونن که مردم شعور دارن و این چیزا رو متوجه میشن.
امیدوارم یا این طرح اصلاح بشه یا کلن حذف بشه تا بیشتر از این به شعور ملت ایران توهین نشه.
من شخصا الان تو خونه سرویس 1 مگ با 3 گیگ دارم که سرعتش بازه . یعنی تا 20 مگ هم میره بالا با قیمت 13 تومن.
ولی با تعرفه های جدید باید حداقل سرویس 4 مگ بگیرم که قابل استفاده باشه که میشه 40 تومن.
تو دفتر هم سرویس 2 مگ دارم که اون هم سرعتش بازه با 25 گیگ روزه و 75 گیگ شبانه + 25% حجم آپلود که جمعا میشه بالای 130 گیگ با قیمت 40 تومن. حالا تو تعرفه های جدید برای حجم 60 گیگ با سرعت حداکثر 4 مگ باید 40 تومن بدم!!!! این کجاش به نفع منه ؟؟؟؟ برای هر 2 سرویس هزینم 3 تا 4 برار شده!!!
طرح جالبی نیست
http://iranrooyesh.ir
ترافیک داخلی مزخرفه
زومیت? ? ? ? ?