ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فروش تسلا
مالی و سرمایه گذاری

اثر اقدامات ایلان ماسک و رشد رقبا؛ فروش تسلا در اروپا 50 درصد کاهش یافت

دلایلی مانند افزایش رقابت شرکت‌های چینی، تحریم مصرف‌کنندگان و واکنش منفی به فعالیت‌های سیاسی ایلان ماسک در این کاهش نقش داشته‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۷ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۵:۰۰

براساس داده‌هایی که اتحادیه تولیدکنندگان خودروی اروپا (ACEA) منتشر کرده، آوریل فروش خودروهای تسلا در 32 کشور اروپایی 49 درصد افت کرده و به 7 هزار و 261 دستگاه رسیده است. در مقام مقایسه، این رقم در زمان مشابه سال گذشته 14 هزار و 228 دستگاه بوده است. همچنین فروش کلی خودروهای برقی در همین بازه زمانی 28 درصد رشد کرده است.

براساس گزارش ACEA، مجموع فروش تسلا در اروپا در ۴ ماه نخست 2025 حدود 39 درصد کاهش یافته و به 61320 دستگاه رسیده است. این آمار در‌ شرایطی اعلام شده که بازار کلی خودرو در اروپا در همین مدت تقریباً ثابت مانده است.

از انتقادات به ایلان ماسک تا رشد رقبای چینی؛ چالش‌های جدی تسلا

آمار منتشرشده تأثیر اعتراضات و واکنش‌های منفی به دیدگاه‌های سیاسی «ایلان ماسک»، مالک تسلا، را نشان می‌دهد. هفته‌های اخیر، تجمعات اعتراضی در نمایندگی‌های تسلا در اروپا و آمریکا رخ داد و معترضان همکاری ماسک با «اداره بهره‌وری دولت» (DOGE) را هدف گرفته بودند. این نهاد درگیر تعدیل شدید نیروی کار دولتی در آمریکا و چندین شکایت حقوقی شده است.

منتقدان با تحریم برند تسلا سعی دارند به ثروت ماسک که بخش بزرگی از آن وابسته به سهام این شرکت است، ضربه بزنند.

طبق یادداشت «دن آیوز»، تحلیلگر شرکت Wedbush که در گزارش CBSNews به آن اشاره شده، سال 2025 برای ماسک و ‌تسلا «با شرایطی تیره‌وتار» آغاز شده و نقش سیاسی ماسک «ابر سیاهی» روی برند تسلا کشیده است.

ماسک ماه گذشته اعلام کرده بود از ماه مه حضورش در DOGE را کاهش می‌دهد تا بیشتر برای مدیریت تسلا زمان بگذارد اما گزارش مالی فصل اول سال جاری میلادی تسلا نشان داد درآمد این شرکت 9 درصد کاهش یافته و سود آن 71 درصد افت کرده است.

علاوه‌بر اعتراضات، عوامل دیگری نیز در افت فروش تسلا نقش داشته‌اند؛ مانند خط تولید این شرکت که طی سال‌ها تغییر چندانی نکرده و از سوی دیگر رقابت با سایر تولیدکنندگان، به‌ویژه شرکت‌های چینی، افزایش یافته است؛ برای نمونه، فروش گروه خودروسازی SAIC چین در آوریل 52 درصد رشد کرده است. این شرکت مالک برندهایی مانند MG بریتانیا است که به ساخت خودروهای برقی ارزان‌قیمت شهرت دارد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • MacBesssss
    MacBesssss | 1 روز قبل

    خب وقتی مثل ایرانی تعصب برند نداشت باشی همینم میشه، چرا وقتی حتی کارخونه مونتاژ شرکت BYD پیشرفته تره و قطعات با کیفیت تر باید پول بیشتر برای تسلا که بیشتر وسایلش از همون شرکت های چینی تامین میشه بدی

مطالب پیشنهادی