دانشمند ایرانی نحوه زمان بندی ذهن را کشف کرد
درک مفهم زمان در بسیاری از جنبه های زندگی از قبیل رانندگی، ورزش، نوازندگی و غیره اهمیت حیاتی دارد. اکنون یک تیم تحقیقاتی که سرپرستی آن را دانشمندی ایرانی به عهده دارد مدعی شده اند ...
درک مفهم زمان در بسیاری از جنبه های زندگی از قبیل رانندگی، ورزش، نوازندگی و غیره اهمیت حیاتی دارد. اکنون یک تیم تحقیقاتی که سرپرستی آن را دانشمندی ایرانی به عهده دارد مدعی شده اند که به سازوکار کنترل زمان در مغز پی برده اند.
یافته های آنها نشان می دهد که زمان بندی از طریق نورون هایی مدیریت می شود که برای مدیریت بازه های زمانی گام های حرکتی خاصی را برمی دارند.
این در حالی است که دانشمندان پیش از این عقیده داشتند که کنترل زمان از طریق یک ضربان ساز یا ساعت مرکزی صورت می گیرد.
پروفسور «مهرداد جزایری» سرپست تیم تحقیقاتی دانشگاه MIT با به چالش کشیدن این قضیه تاکید می کند که ذهن همیشه به یک ساعت نیاز ندارد و به همین خاطر انرژی و منابع خود را صرف آن نمی کند.
متخصصان MIT در این تحقیق فعالیت سه منطقه از مغز میمون ها را در حالی که یک عمل خاص را طی دو بازه زمانی 850 میلی ثانیه یا 1500 میلی ثانیه انجام داده اند، ثبت کرده و به الگوهای پیچیده ای از فعالیت دست یافته اند.
این سه منطقه شامل قشر فرونتال میانی (Medial Prefrontal Cortex)، هسته دم دار و تالاموس بوده است. نتایج این آزمایش نشان داده که نورون های تالاموس هنگام اجرای یک عمل مشخص با سرعت های مختلف الگوهای متفاوتی را تولید می کنند.نورون ها برای رساندن پیام باید از نقطه A به نقطه B حرکت کنندو حالا مشخص شده که هنگام انجام یک کار در بازه های مختلف این الگو ثابت می ماند اما آهنگ حرکت نورون ها کند شده یا شتاب بیشتری به خود می گیرد.
بنابرین بر خلاف آنچه بیش از این تصور می شد ذهن ما نه از طریق فرایندی گسسته شبیه به ساعت بلکه مثل یک موسیقیدان به مدیریت زمان می پردازد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
جالبه
¨چه مطلب خوبی بود - مرسی آقای یونسی ؛
>> آقای مرادی
کلن جزایریها نخبه ن