صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد سرویس ایکس باکس لایو گلد
بازی های رایگان ماهانه، عضو جدانشدنی دو سرویس پلی استیشن پلاس و ایکس باکس لایو گلد بوده اند. گیمرها مبلغی را بابت هزینه های سرویس های آنلاین می پردازند و سونی و مایکروسافت با مجموعه ...
بازی های رایگان ماهانه، عضو جدانشدنی دو سرویس پلی استیشن پلاس و ایکس باکس لایو گلد بوده اند. گیمرها مبلغی را بابت هزینه های سرویس های آنلاین می پردازند و سونی و مایکروسافت با مجموعه ای از بازی های ماهانه که هرکدام چند ده دلار می ارزند، از خرید گیمرها قدردانی می کنند.
برخلاف تصور رویایی اولیه ما از چنین سرویس هایی، بازی های رایگان پلی استیشن پلاس و ایکس باکس لایو گلد در اکثر مواقع چندان دندان گیر نیستند؛ اما قطعاً یک ویژگی ارزش افزوده هستند و باعث می شوند احساس کنیم چند ده دلاری که برای سرپا باقی ماندن سرورها پرداخته ایم، ارزش اش را داشته است.
هرچه از ابتدای نسل هشتم دورتر می شویم بازی های رایگان دو سرویس کم مایه تر به نظر می رسند. سونی گاهی با ارائه رایگان بازی های انحصاری یا عناوین مستقل با کیفیت غافلگیرمان می کند و مایکروسافت هم با فراهم آوردن امکان تجربه بازی های رایگان ایکس باکس 360 روی خانواده ایکس باکس وان، گام مهمی برای بهبود وضعیت خریداران کنسول نسل هشتمی اش برداشته. در ادامه مقالات صنعت بازی در سال 2017 بیایید نگاهی بیندازیم به عملکرد این دو سرویس و این بار به سراغ سرویس مایکروسافت برویم.
- صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد ایکس باکس وان
- صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد پلی استیشن 4
- صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد نینتندو سوییچ
- صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد پی سی گیمینگ
- صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد هدست های واقعیت مجازی
- صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد سرویس پلی استیشن پلاس
- صنعت بازی در سال 2017؛ نگاهی به عملکرد سرویس ایکس باکس لایو گلد
مایکروسافت در سال 2017، بالغ بر 48 بازی رایگان به دست مشتریانش رساند که به صورت میانگین نمره 77.19 را از متاکریتیک دریافت کرده اند و مجموعاً ارزشی معادل 1029.52 دلار دارند. میانگین متاکریتیک، 1.19 نمره از سال 2016 بالاتر است و ارزش بازی های ارائه شده هم 100 دلار بیشتر. ضمناً در نظر داشته باشید که تمام بازی های ایکس باکس 360، به لطف قابلیت Backward Compatibility روی ایکس باکس وان هم قابل بازی بودند.
ژانویه
- Killer Instinct Season 2 Ultra Edition (Xbox One)
- World of Van Helsing: Deathtrap (Xbox One)
- Rayman Origins
- The Cave
میانگین نمره متاکریتیک: 80.5
میانگین مدت زمان عرضه: 3.25 سال
ارزش کلی: 89.96 دلار
مایکروسافت سال 2016 را با عرضه رایگان Killer Instinct: Season One شروع کرد و حالا هرکسی که فصل دوم را دریافت کرده باشد، به 9 شخصیت تازه دسترسی پیدا کرده است. ای کاش سال 2018 هم با فصل سوم شروع می شد.
فوریه
- Lovers in a Dangerous Spacetime (Xbox One)
- Project Cars (Xbox One)
- Monkey Island 2: Special Edition
- Star Wars: The Force Unleashed
میانگین نمره متاکریتیک: 81.25
میانگین مدت زمان عرضه: 5 سال
ارزش کلی: 74.96 دلار
فریب میانگین تاریخ انتشار 5 ساله را نخورید، فوریه یکی از بهترین ماه های سرویس ایکس باکس لایو گلد بود. Lovers in a Dangerous Spacetime یک کوآپ بسیار خوش ساخت است، پروجکت کارز یکی از بهترین شبیه سازهای اتومبیل رانی دهه اخیر و Monkey Island هم یکی از تحسین برانگیزترین کلاسیک های تاریخ بازی های ویدیویی. اما Star Wars: The Force Unleashed از آن بازی هایی است که اگر به سراغش نروید چیزی از دست نداده اید.
مارس
- Evolve: Ultimate Edition (Xbox One)
- Layers of Fear (Xbox One)
- Borderlands 2
- Heavy Weapon
میانگین نمره متاکریتیک: 79.5
میانگین مدت زمان عرضه: 4.5 سال
ارزش کلی: 99.96 دلار
بازی Evolve خیلی زودتر از آنچه که باید به دست فراموشی سپرده شد، اما باز هم یکی از بزرگ ترین عناوین سال 2015 بود و از لحاظ گیم پلی، دستاوردهای مهمی داشت. اگر از این دست بازی های چندنفره خوشتان نمی آید، حتماً به سراغ Borderlands 2 بروید. ضمناً Layers of Fear که سال 2016 به بازار آمد، الهاماتی از پروژه P.T هیدئو کوجیما داشت و یکی از جالب ترین عناوین ژانر وحشت به حساب می آید.
آوریل
- Ryse: Son of Rome (Xbox One)
- The Walking Dead: Season Two (Xbox One)
- Assassin’s Creed Revelations
- Darksiders
میانگین نمره متاکریتیک: 76
میانگین مدت زمان عرضه: 5 سال
ارزش کلی: 84.96 دلار
عجیب است که Darksiders 2 در سال 2014 و تقریباً سه سال زودتر از نسخه اول این سری بازی به دست مشترکین گلد رسید. Assassin's Creed: Revelations و Ryse هم شاید آنطور که به نظر می رسند بازی های فوق العاده ای نباشند، اما باز هم جزو عناوین کلان بودجه ای به حساب می آیند که ارزش دلاری ماه آوریل را بالا برده اند.
مه
- Giana Sisters: Twisted Dreams — Directors Cut (Xbox One)
- Lara Croft and the Temple of Osiris (Xbox One)
- Lego Star Wars: The Complete Saga
- Star Wars: The Force Unleashed 2
میانگین نمره متاکریتیک: 73.25
میانگین مدت زمان عرضه: 6 سال
ارزش کلی: 74.94
ارائه رایگان دو بازی دیگر از فرنچایز جنگ های ستاره ای، باعث می شود که سرویس گلد مایکروسافت در ماه مه، بیشتر از آنچه واقعاً لیاقتش را دارد ارزشمند به نظر برسد. Force Unleashed 2 نمره ای پایین تر از نسخه اول دریافت کرد و تکلیف Lego Star Wars: The Complete Saga هم مشخص است؛ باید ساعت ها و ساعت ها کارهای تکراری انجام دهید و معماهای تکراری حل کنید.
ژوئن
- SpeedRunners (Xbox One)
- Watch Dogs (Xbox One)
- Assassin’s Creed 3
- Dragon Age: Origins
میانگین نمره متاکریتیک: 83
میانگین مدت زمان عرضه: 4 سال
ارزش کلی: 79.96 دلار
به نظر می رسد که فیل اسپنسر رابطه ای عاشقانه با یکی از سران یوبیسافت دارد، در غیر این صورت به هیچ وجه حمایت تمام قد یوبیسافت از سرویس گلد مایکروسافت قابل توجیه نیست. مشترکین ایکس باکس گلد میزبان دو بازی جهان باز در ماه ژوئن بودند که ارزش این ماه را بالا می برد؛ البته Dragon Age: Origins به زعم بسیاری نتوانست مانند نسخه ابتدایی ظاهر شود و جزو نقش آفرینی های درست و حسابی سال های اخیر به حساب نمی آید.
جولای
- Grow Up (Xbox One)
- Runbow (Xbox One)
- Kane & Lynch 2
- Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game
میانگین نمره متاکریتیک: 73.5
میانگین مدت زمان عرضه: 3.5 سال
ارزش کلی: 59.96 دلار
اگر دست خودمان باشد، هیچوقت حاضر نیستیم حتی یک قران بابت Kane & Lynch 2 پول بدهیم اما اگر حاضر هستید به پای تجربه یک فرنچایز بسیار ضعیف بنشینید که به دلایل نامشخص، دنباله آن هم ساخته شده، ماه جولای ماه شما بوده است.
آگوست
- Slime Rancher (Xbox One)
- Trials Fusion (Xbox One)
- Bayonetta
- Red Faction: Armageddon
میانگین نمره متاکریتیک: 80.5
میانگین مدت زمان عرضه: 4.25 سال
ارزش کلی: 89.96 دلار
آگوست سومین ماهی بود که بازی هایی با میانگین نمره بالاتر از 80 را برای مشترکین گلد به ارمغان آورد. Bayonetta که اصلاً نیازی به معرفی ندارد و بالاترین امتیاز در میان 48 بازی سال 2017 سرویس گلد را به خود اختصاص داده است. یوبیسافت هم یکبار دیگر با بازی Trials Fusion به استقبال گیمرها رفته است. Red Faction: Armageddon هم دقیقاً یک شاهکار نیست، اما در زمان خودش ایده های جاه طلبانه ای داشت که هنوز هم تجربه ای مفرح رقم می زنند.
سپتامبر
- Forza Motorsport 5 (Xbox One)
- Oxenfree (Xbox One)
- Battlefield 3
- Hydro Thunder Hurricane
میانگین نمره متاکریتیک: 79
میانگین مدت زمان عرضه: 4.5 سال
ارزش کلی: 94.96 دلار
فورتزا موتور اسپرت 5 پایین ترین نمره را در میان نسخه های اصلی این سری دریافت کرده، اما همچنان یک بازی اتومبیل رانی بزرگ به حساب می آید که از قضا، جزو عناوین لانچ کنسول ایکس باکس وان هم بود. بتلفیلد 3 هم با گذشت این همه سال، هنوز جامعه فعالی دارد؛ هرچند که الکترونیک آرتز اوایل سال 2017 این بازی را به سرویس EA Access اضافه کرد که ارزش اش را برای مشترکین آن سرویس کاهش می دهد.
اکتبر
- Gone Home: Console Edition (Xbox One)
- The Turing Test (Xbox One)
- Medal of Honor: Airborne
- Rayman 3 HD
میانگین نمره متاکریتیک: 76.75
میانگین مدت زمان عرضه: 4.25 سال
ارزش کلی: 69.96 دلار
یکبار دیگر یوبیسافت با بازی Rayman 3 HD به لیست گلد بازگشته است. اما اگر به دنبال یک بازی بهتر هستید، به هیچ وجه نباید Gone Home را از دست بدهید؛ یکی از آن عناوینی که امروزه به آن ها «شبیه ساز راه رفتن» می گویند و تجربه ای دیداری و بصری شگفت انگیزی در اختیارتان می گذارد. Medal of Honor: Airborne هم حالا بیش از یک دهه از عمرش می گذرد، اما اگر علاقه ای به جنگ های مدرن و پسا-مدرنی که در بازی های چند سال اخیر تصویر شده اند ندارید، حتماً به سراغش بروید.
نوامبر
- Tales from the Borderlands (Xbox One)
- Trackmania Turbo (Xbox One)
- Deadfall Adventures
- Nights Into Dreams
میانگین نمره متاکریتیک: 69.75
میانگین مدت زمان عرضه: 3 سال
ارزش کلی: 104.96
نام Deadfall Adventure را ما هم مثل شما هیچوقت نشنیده ایم و Night into Dreams هم ریمستر یک بازی 21 ساله است. تنها بازی مهم ماه نوامبر، Tales from the Borderlands بود اما اگر به انتخاب های داستانی علاقه ای ندارید، کلاً می توانید بی خیال عناوین رایگان نوامبر شوید.
دسامبر
- Back to the Future: The Game (Xbox One)
- Warhammer: The End Times — Vermintide (Xbox One)
- Child of Eden
- Marlow Briggs and the Mask of Death
میانگین نمره متاکریتیک: 73.25
میانگین مدت زمان عرضه: 4.25 سال
ارزش کلی: 104.96 دلار
سرویس ایکس باکس لایو گلد، سال 2017 را با یکی از ضعیف ترین ماه هایش تمام کرد. Back to the Future: The Game نه تنها بسیار قدیمی است، بلکه در زمان خودش هم امتیازات ضعیفی دریافت کرد. تنها روزنه امید، Warhammer است که آن هم اگر به بازی های چندنفره علاقه مند نباشید، چندان به کارتان نمی آید.
جمع بندی
اگر از منظر ارزش دلاری به عملکرد سرویس ایکس باکس لایو گلد نگاه کنیم، قطعاً مایکروسافت بازی های ارزشمندی را در اختیار گیمرها قرار داده؛ اما حقیقت اینجاست که امکان دانلود رایگان بازی هایی که به چهار سال پیش تعلق دارند، لطف چندان بزرگی نیست و هزینه چندانی هم روی دست چنین کمپانی هایی نمی گذارد. اما آنچه باعث می شود عملکرد سرویس مایکروسافت را موفق بدانیم، چهار ماهی است که بازی هایی با میانگین نمره بالاتر از 80 در متاکریتیک را به دست مشترکین رسانده اند.
مایکروسافت با سرویس ایکس باکس لایو گلد، سال به مراتب بهتری را نسبت به پلی استیشن پلاس پشت سر گذاشت. میانگین نمرات گلد، شش نمره کامل از پلاس بیشتر است (77.19 در برابر 71.3) و اگر به مقایسه کلی تر بازی های پلی استیشن 3 و پلی استیشن 4 با ایکس باکس 360 و ایکس باکس وان بپردازیم، این اختلاف چشمگیرتر می شود (77.19 در برابر 70.5). با این حال، این موضوع را هم باید در نظر داشت که 9 بازی موجود در لیست امسال مایکروسافت، مدت ها پیش از طریق پلی استیشن پلاس ارائه شده اند.
از طرف دیگر اما قابلیت Backward Compatibility باعث می شود مایکروسافت قادر به ارائه رایگان بازی های بزرگی باشد که در نظر گیمرها ارزشمند جلوه می کنند؛ کاری که سونی و برند پلی استیشن قادر به انجام آن نیست. بنابراین اگر چشم مان را روی عملکرد ضعیف دو ماه نوامبر و مه ببندیم، می توانیم بگوییم که مشترکین گلد مجموعاً سال قابل قبولی را پشت سر گذاشت.
از نگاه ارقام
- میانگین نمره: 77.19
- میانگین قیمت: 21.45 دلار
- میانگین مدت زمان عرضه: 4.4 سال
- بالاترین امتیاز متاکریتیک در یک ماه: ژوئن با نمره 83
- ارزشمندترین ماه: نوامبر و دسامبر با ارزش 104.96 دلار
- ماهی که میانگین جدیدترین بازی ها را داشته: نوامبر با میانگین 3 سال
- پایین ترین نمره متاکریتیک در یک ماه: نوامبر با نمره 69.75
- کم ارزش ترین ماه: جولای با ارزش 59.96 دلار
- ارزش کل: 1029.52 دلار
میانگین های هر پلتفرم
- ایکس باکس 360: میانگین نمره 75.8، میانگین مدت زمان عرضه 6.6 سال، 18.74 دلار به ازای هر بازی
- ایکس باکس وان: میانگین نمره 78.5، میانگین مدت زمان عرضه 2 سال، 24.16 دلار به ازای هر بازی
- بالاترین نمره ایکس باکس 360: بازی Bayonetta با نمره 90
- بالاترین نمره ایکس باکس وان: بازی Tales from the Borderlands با نمره 88
- گران ترین بازی ایکس باکس 360: بازی Deadfall Adventured با قیمت 39.99 دلار
- گران ترین بازی ایکس باکس وان: بازی Evolve: Ultimate Edition با قیمت 49.99 دلار
- کمترین نمره ایکس باکس 360: بازی Deadfall Adventures با نمره 43
- کمترین نمره ایکس باکس وان: بازی Ryse: Son of Rome با نمره 60
- ارزان ترین بازی ایکس باکس 360: بازی های Monkey Island 2 ،Heavy Weapon ،Night into Dreams و Rayman 3 HD با قیمت 9.99 دلار
- ارزان ترین بازی ایکس باکس وان: بازی Grow Up با قیمت 9.99 دلار
بازه های متاکریتیک
- نمره 90 یا بالاتر: 1 بازی
- نمره 80 الی 89: 23 بازی
- نمره 70 الی 79: 17 بازی
- نمره 60 الی 69: 6 بازی
- نمره 59 یا پایین تر: 1 بازی
بازه های قیمت
- 40 دلار یا بالاتر: 1 بازی
- 30 الی 39.99 دلار: 5 بازی
- 25 الی 29.99 دلار: 4 بازی
- 20 الی 24.99 دلار: 1 بازی
- 15 الی 19.99 دلار: 21 بازی
- 10 الی 14.99 دلار: 11 بازی
- 5 الی 9.99 دلار: 5 بازی
- 4.99 دلار یا کمتر: 0 بازی
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یه نتیجه کلی اگه بگیریم به این نتایج میرسیم :
- اکس باکس گلد حاضره بازی های قدیمی تر ولی توپ رو با قیمت کمتر ( از چیزی که باز هم هست ) به دست مشتریاش برسونه ( که به عقیده بعضی ها زیاد فایده ای نداره چون در کل قدیمی هستند و احتمالا تخفیف خورده )
- پلی استیشن پلاس بازی های جدید رو که عموما تو رده متوسط به پایین هستند رو ارائه میکنه ( که باز هم چون بازی های خوبی نیستند - نه همشون ولی بیشترشون - پس بود و نبودشون فرقی نمیکنه )
در کل راهی که هر دو تا شرکت به پیش گرفتن تقریبا هیچکدوم مشتری دوستانه نیست و هر دوشون دارن تو یه زمینه هایی خساست به خرج میدن ، امیدوارم نینتندو با سرویس جدیدش مثل AMD در مقابل Intel عمل کنه و بازی هایی بذاره که شرکت های دیگه هم مجاب بشن برای وارد رقابت شدن باهاش ، بازی های بهتری قرار بدن و به نفع مشتری عمل کنن ?