چگونه پیامک های پاک شده در اندروید را بازیابی کنیم؟
تا حالا برای تان پیش آمده که یک روز خوب تان در کسری از ثانیه به جهنمی تمام عیار تبدیل شود؟ خب اگر تا حالا این اتفاق برای تان پیش نیامده، باید بگویم پس هنوز ...
تا حالا برای تان پیش آمده که یک روز خوب تان در کسری از ثانیه به جهنمی تمام عیار تبدیل شود؟ خب اگر تا حالا این اتفاق برای تان پیش نیامده، باید بگویم پس هنوز داده های موجود روی تلفن هوشمندتان سر جایشان هستند و خطر پاک شدن تهدیدشان نکرده.
خیلی وقت ها به اشتباه فایل ها را پاک می کنیم. خیلی وقت های دیگر هم تقصیر گردن ما نیست و فایل ها بر اثر ضربه خردن و آسیب دیدن موبایل ها از بین می روند. مهم نیست که این اتفاق چطور رخ می دهد. بلکه مهم آن است که شاید دیگر نتوانیم به فایل هایمان دسترسی پیدا کنیم.
این موضوع برای بسیاری از ما کابوسی تمام عیار است و می تواند یک روز زیبایمان را همانطور که پیش تر گفتم در کسری از ثانیه به جهنمی بی پایان تبدیل کند. اما خوشبختانه باید گفت که برخی از داده ها را می شود با ریکاوری بازگرداند. یکی از این داده ها، پیام های متنی هستند که امروز می خواهیم در موردشان صحبت کنیم.
حتما حدس اینکه می شود پیام های متنی را بازیابی کرد را می زدید. اینطور نیست؟ اما مسلما شاید ندانید که چطور می شود این کار را انجام داد و برای رسیدن به این مقصد باید چه پیش نیازهایی را فراهم آورد. با هم در ادامه به این موضوع می پردازیم و سعی می کنیم که چیزی را از قلم نیندازیم.
مشکلات پیش رو
اگر از آن دسته افرادی هستید که با خواندن چند خط بالا خوشحال شدید و حالا به خاطر اینکه امکان بازیابی پیام ها وجود دارد سر از پا نمی شناسید، باید بگوییم که بهتر است کمی از این شور و شعف خود بکاهید و پس از آرام شدن به ادامه متن هم توجه کنید. چرا که با شور بختی چند خبر بد برای تان داریم.
متاسفانه باید گفت که اگر از قبل برای چنین روزی آماده نبوده اید، هیچ راه مطمئن و قابل اطمینانی برای بازگردانی پیام های حذف شده تان وجود ندارد. ساده ترین راه حلی هم که اکثر سایت ها به کاربرانشان در خصوص این موضوع پیشنهاد می دهند، استفاده از ابزارهای ریکاوری است که متاسفانه این ها هم به درد اغلب افراد عادی نمی خورند.
ما برای این مطلب، تقریبا همه این ابزار را امتحان کردیم؛ از موبکین و فون پاو بگیرید تا اندروید ریکاوری و EaseUS MobiSaver. از بد روزگار باید بگوییم که اگر به این ها امید بسته اید خیلی زود ناامید می شوید. تقریبا همه شان بنا به دلیلی که در ادامه مفصل به آن ها می پردازیم در ریکاوری پیام ها شکست خوردند.
اشکال اول: دسترسی روت الزامی است
دیگر همه این را می دانیم که با روت کردن اندروید می شود به امکانات بیشتری دسترسی پیدا کرد. البته شاید این روزها دیگر روت کردن ارزش سابقش را نداشته باشد و کمتر کسی به سراغش برود. اما در هر صورت به دلایل امنیتی یک سری از فولدرهای سیستم، از عمد مخفی شده اند تا کاربر نتواند با اعمال تغییر در آن ها، سامان کاری موبایل ها را برهم بزند.
جالب اینجاست که بدانید یکی از همین پوشه ها، دقیقا مربوط به پیام های از دست رفته می شود. اما همانطور که گفتیم بدون روت شدن سیستم، این فولدرها مخفی خواهند ماند و به همین ترتیب دسترسی به داده هایشان نیز امکان پذیر نخواهد بود. متاسفانه بیشتر اپ های ریکاوری موجود نیز سعی می کنند از این طریق مسئله پیام های پاک شده را حل کنند که اغلب به در بسته می خورند.
ما هم این موضوع را زمانی فهمیدیم که برای نوشتن این مطلب، به سراغ Mobikin رفتیم. این اپلیکیشن از ما خواست که موبایلمان را پیش از شروع عملیات روت کنیم. البته ما این موضوع را نادیده گرفتیم و پس از رد کردن آن به جای دریافت پیام های پاک شده، چیزی جز یک صفحه سفید خالی عایدمان نشد.
FonePaw هم تقریبا همینطور بود و می خواست که با اجرای یک روت موقت، تمام این مسیر را به شکل هوشمندانه ای دور بزند. اما باز هم نشد که نشد. جالب اینجا بود که این بار، نه پیام های از دست رفته به دستمان رسید و نه آن صفحه سفیدی که پیش تر در موردش گفتیم. بلکه این بار هشدار اندروید نصیبمان شد و از ما خواست که مراقب عواقب کارهایمان باشیم.
اشکال دوم: ریکاوری رایگان نیست
حتی اگر دستگاه تان روت شده باشد یا اصلا مشکلی هم با روت موقت آن نداشته باشید، باز هم قرار نیست مشکلات و محدودیت ها دست از سرتان بردارند. حالا بحث مالی مطرح است که این روزها بحث نسبتا مهمی هم به حساب می آید. تقریبا همه ابزارهای ریکاوری موجود، در ازای خدماتی که ارائه می دهند پول دریافت می کنند.
پول کمی هم نمی گیرند و اغلب هزینه گزافی برای کاربر به همراه دارند. اکثرشان هم ابتدا وعده می دهند که می توانید به صورت رایگان یک بار اپ را امتحان کنید. اما ساده نباشید؛ این یک تله است. آن ها شما را به سمت خودشان می کشند و وقتی محتاج خدماتشان شدید همه درها را به روی تان می بنند.
در نهایت هم تنهای چیزی که در اختیارتان قرار می دهند یک اسکن ساده است که شاید اصلا بود و نبودش برای تان اهمیت خاصی هم نداشته باشد. حالا یا باید بی خیال پیام های متنی تان شوید یا در نهایت مجبورید که سر کیسه را شل کنید و به هزینه گزاف و نسبتا زیاد ۴۰ تا ۵۰ دلاری این اپ ها تن دهید. سوال اینجاست که آیا بازیابی چند پیام متنی برای تان تا این حد ارزش دارد یا نه؟
مشکل سوم: بن بستی به نام USB
در کنار تمامی مشکلاتی که به آن ها اشاره کردیم، باید این را هم اضافه کنیم که استفاده از کابل USB و اتصال دستگاه به کامپیوتر برای ریکاوری پیام های متنی نیز، قرار نیست که جواب دهد. این هم یک بن بست دیگر است و نباید به وعده های پوچ اپ هایی که می خواهند از این راه پیام های تان را ریکاوری کنند گوش دهید.
داستان از این قرار است که در گذشته اندرویدهای قدیمی از پروتکلی به نام USB Mass Storage برای اتصال به کامپیوترها استفاده می کردند. به زبان ساده، UMS دقیقا همان پروتکلی است که در فلش USB ها استفاده می شد و از طریق آن تمام محتوای موجود روی حافظه در دسترس کامپیوتر میزبان قرار می گرفت.
اما حالا این پروتکل منسوخ شده و دیگر روی موبایل های اندرویدی شاهد آن نیستیم. به جای آن حالا موبایل ها از دو پروتکل MTP (پروتکل انتقال مدیا) و PTP (پروتکل انتقال عکس) استفاده می کنند. از این رو دیگر با اتصال موبایل ها به کامپیوتر، سیستم میزبان دیگر نمی تواند به تمام اطلاعات موجود روی تلفن های هوشمند دسترسی داشته باشد.
به همین ترتیب، حالا مسیر دسترسی اپ هایی مانند Recuva مسدود شده و آن ها نمی توانند از این طریق، داده های مخفی موبایل ها را رصد کنند و به دنبال از دست رفته ها بگردند.
اما چگونه باید پیام های از دست رفته را بازیابی کنیم؟
درست است که تا به اینجای مطلب مدام آیه یاس خواندیم، اما خبرهای خوب هم برای تان داریم. همانطور که پیش تر اشاره کردیم، باید برای بازگرداندن پیام های از دست رفته از قبل آماده شد. خب این از قبل آماده شدن شما را یاد چیزی نمی اندازد؟ درست است باید از پیام ها پیش از آنکه به طور اتفاقی پاک شوند نسخه پشتیبان تهیه کرد.
خب مسلما اگر این کار را انجام دهید دیگر جایی برای نگرانی باقی نمی ماند و در صورت وقوع هر اتفاقی می توانید به راحتی پیام های متنی را بازیابی کنید. فقط کافیست که امروز کمی وقت بگذارید و با تنظیم برنامه ای برای دریافت بکاپ اتوماتیک، تمام نگرانی ها در مورد پاک شدن احتمالی پیام ها را به افکاری بی معنی تبدیل کنید.
شاید بهترین گزینه موجود روی میز برای رسیدن به این موضوع، استفاده از اپ SMS Backup & Restore باشد. کار کردن با آن بسیار ساده است و اجازه دریافت بکاپ های مدون و زمان بندی شده را در اختیارتان قرار می دهد. همچنین به کمک این اپ قادر هستید فایل های بکاپ تان را هم در حافظه های ابری بارگذاری کنید تا از بابت پاک شدن آن ها نیز نگرانی خاصی نداشته باشید.
SMS Backup & Restore
سازنده: SyncTech Pty Ltd | قیمت: رایگان | دسته بندی: — |
سیستم عامل: اندروید | حجم: ۶.۴۶ مگابایت | زبان: — |
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بهتره تیتر رو عوض کنید . چطور از بروز فاجعه جلوگیری کنیم