گام به گام به سمت فیلم های تخیلی؛ تاکسی پرنده بوئینگ نیز در راه است
مدیر عامل غول صنعت هوانوردی جهان یعنی بوئینگ اخیرا در مصاحبه ای از تست تاکسی های پرنده توسط کمپانی تحت مدیریتش خبر داده است. به اعتقاد «دنیس مویلنبرگ»، روزی خواهد آمد که تاکسی های پرنده ...
مدیر عامل غول صنعت هوانوردی جهان یعنی بوئینگ اخیرا در مصاحبه ای از تست تاکسی های پرنده توسط کمپانی تحت مدیریتش خبر داده است.
به اعتقاد «دنیس مویلنبرگ»، روزی خواهد آمد که تاکسی های پرنده برخلاف ناوگان اوبر از طریق مسیرهای هوایی به جابجایی مسافرین خواهند پرداخت؛ از نظر این مدیر 54 ساله روز موعود به احتمال بسیار تا 10 سال آینده فرا خواهد رسید.
او در این باره گفته:
من فکر می کنم که این اتفاق سریع تر از آنچه که تصور می کنیم رخ خواهد داد. در حال حاضر نمونه های اولیه واقعی ساخته شده، بنابراین تکنولوژی آن در دسترس است.
بوئینگ اکتبر گذشته بود که با خرید کمپانی Aurora Flight Sciences عزم خود را برای ورود به عرصه تاکسی های پرنده نشان داد. این کمپانی که در زمینه هوانوردی و ساخت انواع هواپیما فعالیت می کند، اخیرا قراردادی 89 میلیون دلاری با وزارت دفاع ایالات متحده منعقد کرده است. بر اساس این قرارداد شرکت Aurora Flight Sciences متعهد شده که یک هواپیمای عمودپرواز الکتریکی با نام LightningStrike طراحی و تولید کند.
به گفته مقامات کمپانی Aurora، هواپیمای مذکور نقش جابجایی سریع افراد در مناطق پرجمعیت و پرترافیک شهری را بر عهده خواهد داشت. ناگفته پیداست که برای عملی شدن این ایده باید محل هایی مخصوص برای نشست و برخاست هواپیمای عمود پرواز تدارک دیده شوند.
کمپانی Aurora همکاری هایی با اوبر داشته و ایده تاکسی های پرنده را در واقع به کمک این شرکت توسعه داده است. طبق برخی گزارش ها، اوبر در حال کار بر روی یک سرویس به اشتراک گذاری مسیرهای هوایی است که در سال 2020 تکمیل خواهد شد. این سرویس UberAIR نام داشته و دارای عملکردی همانند سرویس کنونی اوبر خواهد بود.
علاوه بر بوئینگ و زیرمجموعه آن، چندین شرکت مطرح دیگر مشغول توسعه تاکسی های پرنده هستند. همین مساله باعث شکل گیری یک رقابت بسیار داغ بین کمپانی های صنعت هوانوردی شده است. رقیب اصلی بوئینگ یعنی ایرباس نیز با جدیت تمام در حال تحقیق در زمینه تاکسی های پرنده بوده و بنظر می رسد این دو غول بزرگ در یک میدان جدید به مصاف هم خواهند رفت.
همانطور که پیش تر به اطلاعتان رساندیم، ایرباس با پروژه Vahana به دنبال تولید تاکسی پرنده برقی و خودران است. این وسیله نقلیه پیشرفته چندی قبل توانست پروازهای اولیه را با موفقیت پشت سر بگذارد.
فراگیر شدن تاکسی های پرنده نیازمند غلبه بر چندین چالش است که پیش روی شرکت ها قرار دارد. امکان پرواز بی خطر در محیط شلوغ شهری و پیشگیری از برخورد با موانعی مثل ساختمان های بلند یکی از این موارد است.
عدم جدا شدن بال ها و سقوط ناگهانی این دسته از وسایل نقلیه در حالت خودران دیگر فاکتوری است که باید مورد توجه سازندگان مختلف قرار بگیرد.
روشن است که برای دستیابی به سطح بالایی از امنیت پروازی در محیط های شهری، تاکسی های پرنده باید به هوش مصنوعی بسیار پیشرفته مجهز باشند. شاید به خاطر همین موارد است که مویلنبرگ اعتقاد دارد همه چیز یک شبه درست نخواهد شد.
بوئینگ برای توسعه هوش مصنوعی پیشرفته در شرکتی به نام Near Earth Autonomy سرمایه گذاری کرده است. دستاوردهای تکامل یافته این شرکت به احتمال بسیار در محصولات بوئینگ به کار گرفته خواهند شد.
به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ پرواز آزمایشی تاکسی های پرنده احتمالا از سال 2020 در دالاس و دوبی آغاز می شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
۲تا لوله ۲اینچ رو بسته ب هواپیما روشون پهباد سوار کرده میگه تاکسی پرنده.هنوز خیلی جا داره تا برسیم ب یک طرح مناسب و کاربردی و با امنیت کامل.
بوئینگم که اندازه تو حالیش نیس