طرح های تازه ARM برای پردازشگرهای گرافیکی؛ Mali-G52 و Mali-G31 معرفی شدند
کمپانی انگلیسی ARM اخیراً از محصولات جدید خود، طرح دو پردازشگر گرافیکی جدید در کنار یک پردازشگر تصویر و یک پردازشگر ویدیو رونمایی کرده است. شرکت ARM که اکنون مالکیت آن در اختیار کمپانی SoftBank ...
کمپانی انگلیسی ARM اخیراً از محصولات جدید خود، طرح دو پردازشگر گرافیکی جدید در کنار یک پردازشگر تصویر و یک پردازشگر ویدیو رونمایی کرده است.
شرکت ARM که اکنون مالکیت آن در اختیار کمپانی SoftBank است، طرح پردازنده هایی را تولید می کند که سایر کمپانی ها می توانند حق امتیاز آنها را خریده و بر اساس نیاز خود در طراحی چیپست های تولیدی خود استفاده نمایند. تاکنون شرکت های تولید کننده چیپ بسیاری از جمله برادکام مشتری ARM بوده اند. همچنین کمپانی های تولید کننده سخت افزار از جمله اپل از خریداران طرح های آن هستند.
در حدود یکی سال قبل ARM از پردازشگر گرافیکی میان رده Mali-G51 رونمایی کرده بود که البته در هیچ دیوایسی از آن استفاده نشد. اکنون این کمپانی پردازشگرهای گرافیکی Mali-G52 و Mali-G31 را معرفی کرده که به ترتیب برای استفاده در موبایل های میان رده و اقتصادی طراحی شده اند.
پردازشگر گرافیکی Mali-G52
این پردازشگر 30 درصد کارایی بالاتری نسبت به G51 ارائه می دهد و کمپانی هایی که از آن در دستگاه های خود استفاده کنند می توانند میزان نرخ فریم در ثانیه بالاتری را با قیمت قبلی به کاربران خود ارائه دهند. از سوی دیگر بهره وری باتری نسبت به نسل قبلی به میزان 15 درصد بهبود داشته است.
از آنجایی روز به روز موبایل های بیشتری بهره مند از قابلیت های هوش مصنوعی به بازار عرضه می شوند، ARM نیز این مسئله را فراموش نکرده و اکنون G52 می تواند به میزان 3.6 برابر کارایی بیشتری در پردازش های مرتبط با یادگیری ماشینی (شاخه ای از هوش مصنوعی) را ارائه دهد.
هسته های جدید این پردازشگر گرافیکی به لطف واحدهای اجرای سایه، بین 50 تا 100 درصد میزان فلاپس بیشتری را برای هر هسته ارائه می کنند.
پردازشگر گرافیکی Mali-G31
این پردازشگر جایگزین مدل قدیمی تر Mali-400 شده. پیش از این مدل 400 را تنها در دیوایس های محدودی از جمله Raspberry Pi دیده بودیم. G31 در واقع بر مبنای G51 طراحی شده، ولی تنها به دو هسته پردازشی محدود شده و واحد های اجرایی کمتری در هر یک از هسته های خود دارد. البته همچنان به میزان 20 درصد نسبت به G51 MP2 کوچکتر است ولی همان کارایی را ارائه می دهد.
هر دو پردازشگرهای گرافیکی تازه معرفی شده از رابط های برنامه نویسی نرم افزار گرافیکی OpenGL ES 3.2 و Vulkan پشتیبانی می کنند.
پردازشگر ویدیوی Mali-V52 و پردازشگر تصویر Mali-D51
پردازشگر V52 می تواند ویدیوهای با کیفیت 4K و 60 فریم در ثانیه را کدگذاری کند و نتیجه نهایی را با 20 درصد کیفیت بالاتر ارائه دهد. همچنین قادر است ویدیوهای 4K و 12 فریم در ثانیه را کدگشایی کند. این پردازشگر 38 درصد اندازه کوچکتر و دو برابر کارایی بالاتر در زمینه کدگشایی نسبت به نسخه V61 دارد.
D51 می تواند وظیفه رندر کردن رابط کاربری را با 30 درصد مصرف انرژی کمتر نسبت به انجام این وظیفه توسط پردازشگر گرافیکی انجام دهد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.