ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

رقیب تازه برای اسپیس اکس؛ استارتاپ Rocket Lab هم ماهواره به فضا می فرستد

طی دو هفته‌ی آینده، استارتاپ فضایی Rocket Lab قصد دارد که راکت الکترون خود را به مقصد مدار زمین پرتاب کند تا این راکت اولین پرواز تجاری‌اش را تجربه کند. در واقع این پرتاب، به طور ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲ تیر ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۰

طی دو هفته‌ی آینده، استارتاپ فضایی Rocket Lab قصد دارد که راکت الکترون خود را به مقصد مدار زمین پرتاب کند تا این راکت اولین پرواز تجاری‌اش را تجربه کند. در واقع این پرتاب، به طور کلی سومین پرواز الکترون خواهد بود و کمپانی یاد شده قصد دارد تا پایان سال، ماهانه پرواز‌های تجاری زیادی برای این راکت در نظر بگیرد.

قرار بود که جمعه گذشته اولین پرواز تجاری الکترون صورت پذیرد اما به علت مشکل به وجود آمده برای ماهواره‌ی ردیابی این راکت، پرتابش به تاخیر افتاد و قرار شد که راکت الکترون ۱۴ روز بعد به فضا پرتاب گردد.

راکت الکترون استارتاپ Rocket Lab ، به عنوان یک موشک فضایی قدری کوچک به نظر می‌رسد و تنها ۱۶.۷ متر ارتفاع دارد. بزرگی این راکت در برابر راکت هفتاد متری فالکون ۹ ساخته شده توسط اسپیس اکس اصلا به نظر نماید اما راکت لب نیازی به موشک بزرگتری نداشته و الکترون به منظور جابجایی محموله‌های کوچکی با وزن ۱۵۰ تا ۲۳۰ کیلوگرمی طراحی شده است. این راکت در اولین پرتاب تجاری خود قرار است چهار ماهواره و یک کاوشگر آزمایشی را به مدار زمین بفرستد.

 

به همین منظور استارتاپ یاد شده سعی کرده با کاهش ارتفاع این راکت هزینه‌ی ارسالش را پایین آورد که موجب شده که پرتاب الکترون برای شرکت سازنده‌اش تنها ۴.۹ میلیون دلار هزینه داشته باشد.

استارتاپ فضایی یاد شده به منظور انتقال سریع و مکرر ماهواره‌های کوچک به مدار زمین به راه انداخته شده و این هدف را دنبال می‌کند. در حال حاضر با شرکت‌هایی نظیر Planet رقابت می‌کند و سعی می‌کند سهمی در ده‌ها ماهواره‌ کوچکی که به فضا فرستاده می‌شوند داشته باشد.

اردیبهشت ماه سال گذشته راکت لب، اولین موشک خود را به مقصد مدار زمین پرتاب کرد اما این راکت موفق نشد که به خارج از جو زمین برسد. پس از بررس دیتای اطلاعاتی این پرتاب، مشخص شد که مشکلی ارتباطی موجب شده که این راکت پرتاب موفقیت آمیزی را تجربه نکند.

 

تماشا کنید: آغاز عصر نوین سفرهای فضایی؛ اسپیس اکس راکت فالکون هوی را با موفقیت پرتاب کرد

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Amir_Safari
    Amir_Safari | ۲ تیر ۱۳۹۷

    مصاحبه موسسش رو میدیدم یه حرف جالب در مورد اندازه کوچک راکت گفت،مجری پرسید چرا بزرگتر نساختین؟گفت با ابعاد فعلی می تونیم ۶۲ درصد کل تقاضا هارو پوشش بدیم و اگر ابعاد راکت رو دوبرابر کنیم میتونیم ۶۴ درصد پوشش بدیم،فقط دو درصد افزایش،در نتیجه ابعادش خیلی هوشمندانه انتخاب شده.

مطالب پیشنهادی