ال جی موبایل؛ از عرش تا فرش [بخش دوم]
گروه ال جی شرکتی خوشه ایست که کسب و کارهای متعددی دارد و در سبد کالاهایش از مایکروویو گرفته تا موبایل و حتی شامپو هم پیدا می شود. واحد موبایل این شرکت که هم اکنون ...
گروه ال جی شرکتی خوشه ایست که کسب و کارهای متعددی دارد و در سبد کالاهایش از مایکروویو گرفته تا موبایل و حتی شامپو هم پیدا می شود. واحد موبایل این شرکت که هم اکنون با عنوان گروه ارتباطات موبایل فعالیت دارد در تاریخ فعالیت چندین ساله اش نوآوری های زیادی داشته اما آنطور که کارشناسان می گویند به خاطر عملکرد کُند و نادیده گرفتن نوآوری ها و اتفاقات مهم این حوزه بازی را به رقیب هموطنش یعنی سامسونگ واگذار کرد و حالا آینده ای مبهم را پیش روی خود دارد.
شب گذشته بخش اول از مطلبی با عنوان «ال جی موبایل؛ از عرش تا فرش» را در دیجیاتو خواندید که قصد دارد مسیر پر فراز و نشیبی که واحد موبایل ال جی در این سالیان طی کرد را برایتان ترسیم کند. در این مطلب که به صورت سریالی منتشر خواهد شد تاریخچه فعالیت واحد موبایل ال جی را با یکدیگر ورق می زنیم. از شما دعوت می کنم که بخش دوم را از نظر بگذرانید.
همانطور که شب گذشته خواندید، سیستم عامل اندروید بسیاری از تولیدکنندگان موبایل را با خود همراه کرده بود و در حالی که رقابت اصلی میان گوگل و اپل شکل گرفته بود ال جی، موفقیت خود را در همکاری با مایکروسافت و استفاده از سیستم عامل ویندوز موبایل می دید. این شرکت در حاشیه MWC 2009 توافق همکاری گسترده ای را با مایکروسافت به امضا رساند. و اما ادامه ماجرا...
با وارد شدن گوگل به عرصه، روابط میان شرکت ها هم تغییر کرد. زمانی که غول جستجوگر گوشی نکسوس وان خود را کنار گذاشت و اعلام کرد که سیستم عامل اندروید را به صورت عمومی در می آورد به نحوی خود را در مقابل اپل قرار داد. در واقع بعد از آنکه مایکروسافت نتوانست انتظارات صنعت را برآورده نماید و سیستم عاملی برای رقابت با اپل طراحی نماید، گوگل بر آن شد تا این مسئولیت را بر عهده بگیرد.
سقوط مایکروسافت باعث شد که گوگل هیچ ترسی برای کنار گذاشتن نکسوس وان به دل خود راه ندهد. در ادامه این راه شرکت های سخت افزاری هم که با اپل رقابت داشتند گرداگرد پرچم اندروید حلقه زدند. اما عجیب است که ال جی همچنان باور داشت رقابت در بازار نرم افزارهای موبایل میان اپل و مایکروسافت شکل خواهد گرفت و به همین خاطر تصمیم گرفت که با غول نرم افزاری ساکن ردموند همراه شود.
با دو قطبی شدن بازار جهانی موبایل در نتیجه رقابت مستقیم اپل و گوگل، شرکت هایی که در زمینه سخت افزار حرف هایی برای گفتن داشتند از جمله همین ال جی و سامسونگ فرصت را مناسب دیدند تا به بهره برداری از شرایط بپردازند. در نظر داشته باشید که اگر بازار صرفا در تسخیر گوگل قرار داشت آنگاه رقابت حول مقوله سخت افزار می گشت. ال جی اما درک درستی از شرایط نداشت حال آنکه. سامسونگ با ذکاوت تمام توانست تغییرات را تشخیص دهد و از آنجایی که منابع لازم را هم در اختیار داشت به سرعت به بزرگ ترین و مهم ترین تولیدکننده موبایل های بهره مند از اندروید بدل شد.
اما جنگ سیاست میان این شرکت ها در این نقطه خاتمه نیافت. اپل در ادامه تصمیم گرفت شرکت های مخابراتی سراسر دنیا را (که عموما در کشور محل فعالیت خود جایگاه دوم را در اختیار داشتند) با خود همراه نماید. در این ارتباط دوسویه شرکت سخت افزاری محصولی می سازد که کمپانی مخابراتی به آن نیاز دارد و کمپانی مخابراتی هم محیطی را ایجاد می کند که تولید کننده نیازمندش است.
ائتلاف اپل با مخابرات کره نیز به همین شکل است؛ مخابرات کره به شکلی تهاجمی شروع به ایجاد محدوده های وای فای برای کاربران آیفون کرد. این شرکت پیشتر ارتباطی تنگاتنگ هم با سامسونگ داشت. از آنطرف اما ال جی همچنان کمیتش لنگ بود و شرکت مخابراتی که با آن همکاری می کرد در کره جایگاه سوم را در اختیار داشت.
سهم بازار ال جی در سال ۲۰۱۰ به کمتر از ۲۰ درصد رسید
همانطور که در قسمت نخست این مطلب خواندید سال ۲۰۱۰ برای ال جی چندان هم خوشایند نبود و گزارش های مالی که این شرکت در هر سه ماهه ارائه می کرد خبر از زیان آن می داد. در این سال سهم بازار ال جی به کمتر از ۲۰ درصد رسید و کره ای ها در حالی سه ماهه سوم ۲۰۱۰ را به اتمام رساندند که فعالیت اقتصادی شان با ۱۹۰ میلیون دلار ضرر همراه بود.
در نتیجه همین ضعف در عملکرد، نم که سه ماه دیگر از دوره مدیریتش باقی مانده بود سمت مدیرعاملی این شرکت را رها کرد. در سی ام سپتامبر سال ۲۰۱۰ میلادی مدیرعامل برکنار شده نامه سرگشاده با مضمون خداحافظی برای کارکنانش فرستاد و در آن از ناراحتی اش به خاطر سقوط شرکت گفت؛ سقوطی که درست بعد از افزایش فروش و درآمدهای این شرکت آغاز شد.
آیا نوه بنیانگذار ال جی می تواند آن را از سقوط نجات دهد؟
جانشین نم، کو بون-جون ۵۹ ساله نوه بزرگ موسس ال جی بود. شاید از دید آنها که خارج از شرکت حضور داشتند این اقدام نوعی پر و بال دادن به خویشاوندان و «فامیل بازی» محسوب می شد اما روشن بود که اگر یکی از مالکان و ذی نفع ها بر مسند ریاست تکیه بزند می تواند شرکت را دوباره به سوددهی برساند. مدیران ذی نفع در کنار منافع کوتاه مدتی که میتوانند برای شرکت ها داشته باشند قادرند استراتژی های دراز مدتی را هم در راستای تحقق اهداف خود دنبال نمایند.
و نکته ای که نباید از یاد برد اینکه یک مالک صرفا زمانی که شرکتش به دردسر افتاده به صحنه باز نمی گردد بلکه علت آن است که در باور آن فرد می توان با تدابیری شرکت را حفظ کرد. انتصاب کو به عنوان مدیرعامل ال جی می توانست حاوی این پیام باشد که نقشه راه تازه ای برای احیاء شرکت تدوین شده است.
یکی از نشانه ها هم اپتیموس ۷ بود که چندی بعد از معرفی به بازار اروپای غربی، استرالیا و سنگاپور راه یافت. این موبایل که از ویندوز ۷ مایکروسافت بهره می برد نقدهایی همراه با تحسین را در پی داشت. وبسایت سی نت در مقاله ای از اپتیموس ۷ تحت عنوان بهترین موبایل ویندوز فونی آن زمان یاد کرد که در واقع پکیجی کامل شامل طراحی، امکانات و کارایی را شامل می شد و امتیاز ۹ از ۱۰ را به این موبایل داد.
از آنجایی که مشکلات نرم افزار موبایلی مایکروسافت به مصائب ال جی دامن زده بود، شاید برای بازگشت ال جی لازم بود که مایکروسافت احیا شود و رستاخیز اصلی در بدنه مایکروسافت رخ بدهد. البته این شرکت نیز دست روی دست نگذاشته بود و پیشتر گام هایی را برای رقابت جدی تر مارکت ویندوز با اپ استور اپل برداشته بود.
اما بگذارید کمی از مدیرعامل جدید برایتان بگوییم. اگر نم را به یک نجیب زاده تشبیه کنیم آنگاه کو بیشتر از هر شخصیت دیگری به یک جنگجو شبیه بود. او یکی از کارشناسان برجسته در زمینه الکترونیک بود که در طول ۲۵ سال قبل از تصدی آن پست، مشاغل مختلفی را در رابطه با مهندسی الکترونیک انجام داده بود. او همچنین یکی از شخصیت های کلیدی در راه اندازی واحد ال جی دیسپلی بود. کو بیشتر نتیجه محور بود و به راحتی از سر اشتباهات کارکنان نمی گذشت و هرگاه موفقیتی حاصل می شد به بهترین نحو از افراد دخیل در آن موفقیت تقدیر و تشکر به عمل می آورد. همانطور که تایید می کنید این سبک مدیریتی می توانست فرایندهای پیچیده و زمان بر تصمیم گیری را به میزان قابل توجهی سرعت بدهد و ال جی را پا به پای سامسونگ در مسیر پیشرفت قرار بدهد.
کو که همزمان سمت مدیرعاملی ال جی دیسپلی را هم در اختیار داشت همواره معتقد بود که شرکت متبوعش باید در جایگاه نخست جدول باشد. او حتی کارکنان ال جی دیسپلی را وادار کرده بود که وقتی به هم می رسیدند این عبارت را بر زبان بیاورند: «بیا اول باشیم». او عبارت «شرکت اول، کارمند اول» را روی کارت تجاری اش درج کرد و استراتژی قدیمی ال جی را به کل کنار گذاشت. بنابراین زمانی هم که ال جی در زمینه تولید ال سی دی سامسونگ را پشت سرگذشت و به پیشرفت هایی فراتر از حد انتظار دست یافت، بسیاری این موفقیت را مرهون تلاش های کو می دانستند.
تیمی که مستقیما با کو کار می کرد هم با دقت تمام انتخاب شده بود. پارک جونگ سئوک که پیشتر سرپرستی واحد توسعه و تحقیق ال جی را بر عهده داشت مدیریت واحد توسعه تلفن های همراه این شرکت را در اختیار گرفت. پارک را پیشتر به خاطر استقامت زیادش در سختی ها می شناختند چراکه مدیریتی بخشی را بر عهده داشت که توانسته بود بعد از موفقیت LCD واحد تلویزیون های پلاسمای ال جی را به موفقیت برساند. پارک در نمایشگاه CES 2008 لاس وگاس جایزه اول نوآوری را به خاطر تلویزیون XCanvas BoBos PDP دریافت کرد و از آنجایی که پلاسما یک تکنولوژی در حال مرگ به شمار می رفت، این جایزه شگفتی بسیاری از جمله خود پارک را به دنبال داشت.
وی همزمان با حضور در واحد R&D خود را برای تصدی پست مدیریت واحد موبایل آماده می کرد اما بعد از آنکه اوضاع این واحد رو به وخامت گذاشت و بحران جدی شد، زودتر از زمان پیش بینی شده تصدی این پست را در اختیار گرفت.
Havis Kwon نیز در ادامه ریاست واحد سرگرمی های خانگی ال جی را بر عهده گرفت و آمده بود تا زلزله ای در کسب و کار این شرکت به پا کند. او یکی از تهاجمی ترین و قاطع ترین مدیران در ال جی به شمار می رفت که بیشتر ترجیح می داد پیشتاز یک عرصه باشد تا اینکه خود را به رقبایش برساند.
منتظر ادامه این مطلب در دیجیاتو باشید....
بخش اول این مطلب را می توانید از طریق لینک زیر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دیجیاتو اگه نصف این وقتشو که توی این سالها واسه ی تخریب سونی و الجی گذاشت اگه یکم فسفر می سوزوند و چنتا مقاله ناب تولید میکرد الان وضعش این نبود هرماه قرعه کشی میذاشت الان نظرمو پاک میکنه هه هه هه هه