کشف فسیل یک گونه دایناسوری جدید در آمریکا
به تازگی دیرینهشناسان موفق شدهاند فسیلی از یک گونه دایناسوری جدید کشف کنند که صورتی پر از میخ دارد. این دایناسور Akainacephalus johnsoni نام دارد و به نظر میرسد بیش از ۷۶ میلیون سال پیش روی ...
به تازگی دیرینهشناسان موفق شدهاند فسیلی از یک گونه دایناسوری جدید کشف کنند که صورتی پر از میخ دارد.
این دایناسور Akainacephalus johnsoni نام دارد و به نظر میرسد بیش از ۷۶ میلیون سال پیش روی زمین میزیسته است. این دایناسور همانند برخی گونههای دیگر دمی بسیار شبیه به چماق داشته و همین دم بزرگترین وسیله های دفاعیاش برای دور کردن شکارچیان به شمار میرفته است.
آنچه این دایناسور را از دیگر گونههای تا به حال کشف شده جدا میکند، سر پر از میخش است و در واقع نام لاتین این دایناسور، سر میخی است.
دایناسور یاد شده بین ۴ تا ۵ متر طول داشته و به بلندی ۱.۵ متر بوده است. ضمن اینکه چهار پای این گونه نیز درست زیر بدن ضخیمش قرار گرفته تا از گزند دشمنان در امان بماند.
به نظر میرسد Akainacephalus از بدنی سخت و زره مانند بهره میبرده تا بتواند در مقابله با دایناسورهای درندهای نظیر تیرانوسوروس رکس، جان سالم به در ببرد.
فسیل های به جای مانده از این دایناسور در اطراف بنای یادبود ملی پلکان بزرگ سلطنتی ایالت یوتا پیدا شدهاند و یک علاقهمند حرفهای به نام رندی جانسون آنها را کنار هم جمع آوری کرده است.
کارشناسان معتقدند با اینکه فسیل این گونه دایناسوری جدید بسیار شبیه به استخوانهای آنکیلوساروس است اما در زمینههای مختلفی با آن تفاوت دارد که نشان میدهد Akainacephalus یک دایناسور کاملاً متفاوت به شمار میرود.
آنکیلوساروس ها ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلیون سال پیش در آسیا زندگی میکردند و تا به حال هیچ اثری از آنها در آمریکا شمالی مشاهده نشده اما فسیلهای یافته شده جدید در ایالت یوتا نشان میدهد که گونهای شبیه به این نوع دایناسورها نیز در این نواحی زندگی میکرده است.
به همین دلیل «رندال ایرامیس» سرپرست موزهی تاریخ طبیعی ایالت یوتا باور دارد آنها جزو دیرینه شناسان خوش شانسی هستند که پس از مدتها گونهی جدیدی از دایناسورها را کشف کرده اند.
تماشا کنید: ناسا و مدل سازی چرخه دی اکسید کربن در جو زمین
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.