امکان استفاده از باتری های مستعمل نیسان لیف برای شهرهای برزیل
از زمان عرضه هاچ بک برقی لیف در سال 2010، نیسان همواره به دنبال راهکارهایی برای استفاده مجدد از باتری مدل های پا به سن گذاشته بوده است. همانطور که پیشتر اشاره شده باتری های ...
از زمان عرضه هاچ بک برقی لیف در سال 2010، نیسان همواره به دنبال راهکارهایی برای استفاده مجدد از باتری مدل های پا به سن گذاشته بوده است. همانطور که پیشتر اشاره شده باتری های لیتیوم یونی خطرات زیست محیطی داشته و بازیافت آنها با پیچیدگی هایی همراه است.
اینکه چه بر سر باتری اتومبیل های برقی خواهد آمد، هنوز بطور دقیق در صنعت خودرو مشخص نشده؛ اما آنچه روشن است اینست که بازگرداندن باتری های کهنه به چرخه و استفاده مجدد از آنها می تواند خطرات و مضرات کمتری به دنبال داشته باشد.
فروردین ماه گذشته نیسان اعلام کرده بود که از باتری های کارکرده لیف برای روشنایی خیابان های شهر نامیئه در استان فوکوشیما بهره می گیرد. اما بنا به دلایلی این اتفاق رخ نداد و نیسان نتوانست به قول خود عمل کند.
با گذشت چند ماه از آن تاریخ، حال نیسان تصمیم گرفته در آن سوی دنیا و با کمک دانشگاه فدرال سانتا کاترینا (UFSC) برزیل تحقیقاتی را در زمینه استفاده ثانویه از باتری های لیف در پروژه های مختلف آغاز کند.
برای این کار نیسان 6 پک باتری را در اختیار UFSC خواهد گذاشت تا محققان این دانشگاه کارایی آنها را به عنوان منبع انرژی در مصارف خانگی ارزیابی کنند. محاسبات اولیه نشان می دهند که باتری یک دستگاه نیسان لیف توانایی تامین انرژی یک خانوار برزیلی را تا 3 روز دارد.
آقای مارکو سیلوا مدیر نیسان در برزیل در این باره گفته:
نیسان در سرتاسر جهان با ایجاد همکاری هایی به دنبال یکپارچه سازی خودروهای برقی با جامعه و ارتقای حمل و نقل الکتریکی است. پس از جداسازی، باتری اتومبیل های برقی هنوز قابلیت شارژ بالا و تامین ظرفیت بالایی را دارند. در برزیل تلاش های محققین دانشگاه فدرال سانتا کاترینا برای ارزیابی پتانسیل های کامل این باتری ها ضروری بوده و نقشی حیاتی دارد.
نیسان تنها خودروسازی نیست که در زمینه کاربردهای ثانویه باتری اتومبیل های الکتریکی تحقیق می کند. رنو و میتسوبیشی هم علی رغم ارتباطات نزدیک با نیسان، برنامه هایی اختصاصی برای بهره برداری از باتری این دسته از خودروها تدوین کرده اند.
در حال حاضر رنو نحقیقاتی را برای اتصال خودروها به شبکه برق شهری در جزایر مادیرا در پرتغال آغاز کرده؛ میتسوبیشی نیز در طرحی آزمایشی از یک دستگاه آوتلندر PHEV برای تامین برق دفتر کاری در زاندام هلند استفاده می کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.