ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

اولین کنفرانس تکنولوژی دیجیکالا جهت اشتراک تجربه‌ها برگزار شد

دیجیکالا نخستین کنفرانس تکنولوژی خود را در کتابخانه مرکزی تهران برگزار کرد و چندین توسعه‌دهنده فعال در این شرکت، تجربیات خود را در اختیار جامعه برنامه‌نویسان گذاشتند. از طرفی، دیجیکالا و برنامه‌نویسانش تلاش می‌کردند دلایل ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۲:۱۰

دیجیکالا نخستین کنفرانس تکنولوژی خود را در کتابخانه مرکزی تهران برگزار کرد و چندین توسعه‌دهنده فعال در این شرکت، تجربیات خود را در اختیار جامعه برنامه‌نویسان گذاشتند. از طرفی، دیجیکالا و برنامه‌نویسانش تلاش می‌کردند دلایل تصمیمات خود برای ایجاد پلتفرم سوپرنوا و استفاده از ابزارهای متن‌باز را تشریح کنند.

فروشگاه اینترنتی دیجیکالا مدتی است که تغییر بزرگی در پلتفرم و زیرساخت‌های خود ایجاد نموده و زیرساختی را به کمک چند مدیر و توسعه‌دهنده خارجی برای خود تولید کرده است؛ زیرساختی که نام «سوپرنوا» روی آن گذاشته شده و دیجیکالا انتظار دارد این زیرساخت بتواند میزبان ۱۰۰ هزار کسب‌وکار ایرانی و ۲۰۰ میلیون کاربر در ایران و منطقه باشد.

در این کنفرانس، به جای ارائه مدیرعامل و مدیران ارشد، دیجیکالا از مدیران فنی و برنامه‌نویسانش دعوت کرد تا درباره آنچه ساخته‌اند برای دیگران توضیخ دهند؛ اقدامی که کمتر می‌توان آن را در رویدادهای کنونی داخل کشور دید.

«لوکاش لاتو»، معاون مهندسی دیجیکالا در این رویداد بیشتر از هر چیز، از اهمیت «تیم» و راهبری آن گفت و توصیه‌هایی هم برای توسعه‌دهندگان داشت. برای مثال او اشاره کرد بهتر است فرد همیشه در مکانی مشغول به کار شود که افراد باتجربه‌تری از خودش در آن کار می‌کنند.

لاتو، از برنامه‌نویسان خارجی دیجیکالا که نقش موثری در شکل‌گیری پلتفرم سوپرنوا داشت، به اهمیت «اشتباه کردن» هم اشاره‌ای کرد و گفت: «همه برنامه‌نویسان روزانه اشتباه می‌کنند. اشتباه کردن مشکلی ندارد، اما باید از آن درس بگیریم، سریع آن را حل کنیم و اجازه ندهیم تکرار شود.» او بیشتر از هرچیز در ارائه خود، از کار تیمی گفت و راهکارهایی را بیان کرد که یک تیم بتوانند با هم تعامل بهتری داشته باشند: «هیچ‌وقت نگویید این کد می‌تواند بهتر باشد. بگویید من می‌توانم نشان دهم که چطور می‌توانیم کد را بهتر بنویسیم.»

از سوی دیگر «امیر حسنی»، برنامه‌نویس و ارائه دهنده دیگری که در این مراسم صحبت کرد، از سختگیری دیجیکالا برای انتخاب تیم اولیه سوپرنوا و ورود به آن گفت. حسنی اشاره کرد که حتی توسعه‌دهندگان داخلی دیجیکالا برای اضافه شدن به این پروژه باید سه مرحله آزمون را طی می‌کردند تا صلاحیت آنها مشخص شود.

حسنی همچنین تصاویر جالبی از روز «بیگ‌بنگ» که اشاره به روز تغییر پلتفرم دیجیکالا به سوپرنوا داشت، به اشتراک گذاشت.

«معصومه کردیان»، توسعه دهنده دیجیکالا نیز به شکل خلاصه در پاسخ به این سوال که چرا دیجیکالا ORM اختصاصی خودش را نوشته است گفت:

«بخش جالب موضوع برای ما این بود که در ORM سوپرنوا همه چیز به شکلی کامل با هم ادغام و بر اساس نیاز دیجیکالا طراحی شده است. بسیاری از ORMها سنگین هستند و کار کردن با آنها سخت است؛ ویژگی‌هایی دارند که نیازی به آنها پیدا نمی‌کنید. سوپرنوا بهینه است و اجزای آن به بهترین شکل با هم کار می‌کنند.»

«علی‌محمد فروتن‌زاد»، توسعه دهنده و مهندس نرم‌افزار در ارائه‌اش که بیشتر در مورد بیگ‌دیتا بود، از نحوه گزارش‌گیری در پلتفرم جدید گفت و عنوان کرد که راهکارهای سابق پاسخ نیازهای دیجیکالا برای گزارش‌گیری را نمی‌داد، چراکه دیجیکالا می‌خواهد تصمیمات کلیدی‌اش را بر اساس گزارش‌های دقیق بگیرد. به گفته او اکنون روندی وجود دارد که رفتار کاربران در یک ماه اخیر ذخیره می‌شود تا این شرکت بتواند به آنها پیشنهادات مرتبط و بهتری را نمایش دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • hossein abdolmajid
    hossein abdolmajid | ۱۷ شهریور ۱۳۹۷

    دیجیکالا سمبل سود جویی!
    از فروشنده هزینه ارسال و بسته بندی و انبار داری میگیره علاوه بر در صد سود خودش..کمش بوده دوهزار تومن پول لیبل هم میگیره!!!
    دیجی کالا بزرگ شد به قیمت از بین رفتن هزاران کسب و کار خرد .. چند ده هزار نفر بیکار شدن که چند صد نفر بتونن شاغل بشن و مهمش این که این سود عظیم به جیب سرمایه گذار خارجی میره!ش

مطالب پیشنهادی