ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گوگل چین نتایج جستجوی هر فرد را همراه با شماره تلفن در اختیار دولت قرار می‌دهد

اوایل مرداد ماه گزارش شد که گوگل در حال کار روی یک موتور جستجوی دستکاری شده برای کشور چین است. حال مشخص شده سیستم اولیه‌ای که برای این موتور جستجو طراحی شده، محتوای سرچ شده توسط ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۹:۳۰

اوایل مرداد ماه گزارش شد که گوگل در حال کار روی یک موتور جستجوی دستکاری شده برای کشور چین است. حال مشخص شده سیستم اولیه‌ای که برای این موتور جستجو طراحی شده، محتوای سرچ شده توسط هر کاربر را کنار شماره تلفنش ذخیره می‌کند. بدین ترتیب اپلیکیشین اندروید این موتور جستجو که Dragonfly یا گوگل چین لقب گرفته قادر خواهد بود تک تک سرچ‌های کاربران چینی را به راحتی کنار هم ذخیره کرده و لیستی از فعالیت آنها را ثبت نماید.

علاوه بر این سیستم یاد شده اسامی و عباراتی همچون «حقوق بشر»، «اعتراضات دانشجویی» و «جایزه نوبل» را در لیست سیاه قرار داده و کاربر نمی‌تواند به صفحه‌ای مربوط به این عناوین دسترسی پیدا کند. به گزارش نشریه The Intercept سیستم جستجوی مخصوص چین، حتی نتایج میزان آلودگی هوای شهرهای این کشور را به سایت‌های چینی ارجاع می‌دهد و کاربر نخواهد توانست ارقام سایت‌های بی طرف را مشاهده کند.

البته هنوز گوگل اطلاعات رسمی زیادی از پروژه Dragonfly (سنجاقک) منتشر نکرده و سعی کرده در برابر تمامی گزارشات، سکوت پیشه کند. تنها گفته شده که فعالیت ساکنین مانیتن ویو در حال حاضر بیشتر در مرحله آزمایشی بوده و هنوز تا تولید یا عرضه گوگل چین، زمان زیادی باقیمانده است.

در ابتدا گزارش شده بود که نسخه چینی موتور جستجوی گوگل قرار است دسترسی به برخی سایت ها و همچنین نتایج جستجو را مطابق نظر دولت چین محدود سازد. گفته شده پروژه مذکور با نام مستعار «Dragonfly» از حدود سال ۲۰۱۷ آغاز به کار کرده و احتمالاً بین ۶ تا ۹ ماه آینده تکمیل شود.

این مسئله موجب شد که بالغ بر هزار نفر از کارمندان گوگل با امضای نامه‌ای، به تلاش این کمپانی در جهت ساخت نسخه‌ای سانسور شده از موتور جستجوگرش برای کشور چین اعتراض کنند. در این نامه، کارمندان خواستار شفافیت هرچه بیشتر و در نظرگیری حقوق بشر در تصمیم گیری ها شده اند؛ زیرا پایش اینترنت و همکاری با دولت چین، می تواند به ساکت کردن صدای معترضان و به خطر انداختن اطلاعات فعالان سیاسی و اجتماعی منجر شود.

پس از این اعتراضات ساندار پیچای مدیر اجرایی و سرگی برین هم مؤسس گوگل در جمع کارمندان کمپانی حاضر شدند و درباره پروژه موسوم به Dragonfly برای بازگشت به بازار چین توضیحاتی ارائه دادند تا صدای معترضین را خاموش کنند.

 

تماشا کنید: ویدیویی از تغییرات آینده طراحی متریال گوگل منتشر شد

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (10 مورد)
  • فرشاد
    فرشاد | ۲۵ شهریور ۱۳۹۷

    خدا رو شکر که گوگل ایران رو به چشم تحریم نگاه میکنه وگرنه الان سابقه سرچ ما هم دست اطلاعاتی ها بود!

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی